• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara ve agiz kokusu

Pinkbulue

Kalite
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
103
74
18
Merhaba kizlar. Benim soyle bi sorunum var. Esimle severek evlendik. Sigara iciyordu bana soz verdi nisanliyken biraktim dedi. Gorusemuyorduk ayda birac saat. Haliylede anlamadim. Bir gun sigarayi birakmadigini ogrendim bana yalan soylemis. Yeni evlendigimiz haftalar bir iki tane iciyordu. 3 yil oldu evleneli simdi bir paket iciyor. Geceleri cok kotu nefesi kokuyor. Arkami donuyorum. Dun de eltimle konusurken sigara icenlerin nefesinin cok kotu koktugunu ozelliklede sabahlari dedik. Esimde bunu duydu ve artik benimle yatma o zaman dedi kustu. Sizce ne yapmaliyim.

Merhaba kizlar. Benim soyle bi sorunum var. Esimle severek evlendik. Sigara iciyordu bana soz verdi nisanliyken biraktim dedi. Gorusemuyorduk ayda birac saat. Haliylede anlamadim. Bir gun sigarayi birakmadigini ogrendim bana yalan soylemis. Yeni evlendigimiz haftalar bir iki tane iciyordu. 3 yil oldu evleneli simdi bir paket iciyor. Geceleri cok kotu nefesi kokuyor. Arkami donuyorum. Dun de eltimle konusurken sigara icenlerin nefesinin cok kotu koktugunu ozelliklede sabahlari dedik. Esimde bunu duydu ve artik benimle yatma o zaman dedi kustu. Sizce ne yapmaliyim.
sigarayı bırakması için ikna etmeye çalışın.

sigarayı bırakması için ikna etmeye çalışın.
Soz veriyor bana. Ama demene gerek yok karisma ben birakirim diyor. Hic karismiyorum artik ama git gide artti. Onceleri cok karisiyordum icme falan diyordum tek tuk iciyordu. Onun icin ne yapacam bilmiyorum. Bu koku cekilmez hergun

valla yatmasın bir süre sizinle

hem suçlu hem güçlü

sanki siz içiyorsunuz

küserse küssün bir şey söylerse de ben senin sözüne güvenmiştim yıllar önce der hatırlatırsınız

yatak orada gelmezse gelmesin

Hem yalan söyle hem trip at küs.
Haklısın hayatım zaten uyuyamıyordum rahatsız oluyordum sen bırakana kadar öyle yapalım bencede deyin.

Bir sigara tiryakisi olarak haklısınız diyorum
Gerçekten çok kötü kokuyor
Eşimde bende içiyoruz ama yatağa girmeden diş fırçalamak bir nebze rahatlatıyor, ağız bakım suyu da iyi bir çözüm fırçalamadan sonra. İçenle içmeyen bir arada zor, siz tavır koyup üzerine gittikçe inadına daha çok içecektir, durumu iyilikle idare etmeye çalışın. Tiryakilik başka bir durum, çok istese de engel olamıyor insan ancak bir gün ben bu mereti bırakacağım diye karar verdikten sonra çözülebilir, yoksa söylemeyle inanın olmuyor

Hiç boşuna kendinizi yormayın sigara bağımlısı bir insan sizin için bırakmaz hiç zannetmiyorum..Ayrı yatmayı kabul eder yinede bırakmaz.Anca kendi isteyecek kesin karar verecek bırakmaya o şekilde olursa olur..Çiftlerden biri içmezse koku problemi çok oluyor haklısınız ama eşinizde haklı ne kadar söz versede kolay bırakılmıyor..

Ama bana biraktim diye yalan soylemisti bunu once kabullenemedim nasil bana yalan soyler diye uzuldum o da soz verdi birakacam diye. 3 yil oldu evleneli ama azaltmiyor bile git gide cogaltiyor. İki hafta once tatile gitmistik surekli sigara icti araba bile iciyor bir bucuk yasinda No z var ikimizin de faransiti var. İkimizi dusunmuyor kendine zarar veriyor bide bize. Ne yapsam simdi yine baski mi yapsam ki birak diye

sigaraya nefretlerimi gönderiyorum burdan
10 senedir eşim bıraksın diye savaşıyorum ama boşunaa
en son çare champix alcam
onla da bırakamazsa pes edicem
Hiç alma boşuna arkadaşım..Benim kuzenim aldı aynı ilaçtan,ilaç kullandığı sürece içmedi ilacı bıraktından sonra yine başladı..O ilaç belli bir miktarda alınıyor yanlış hatırlamıyorsam parti parti alıyorsun kutular bitince devam kutusu alıp onuda içiyorsun,o belli miktarı almazsanız yine başlarsınız o yüzden ilacı bırakmayın hemen hepsini için diyorlar ama benim kuzenim alması gereken bütün kutuları aldığı halde yinede bırakamadı..Bırakan insanlarda var tabi ki ama yine burda işin içine ilaç değil irade giriyor..İrade ve beyinde bu işi bitirme olamadığı sürece yine başlanıyor..Eşininde kesin karar verip beyninde bitirmesi ve iradeli olması lazım..

evladınızın yanındadamı ıcıyor pes doğrusu.buna nasıl ızın verıyorsunuz hemde arabada......
benım esımde bana yalan soyledı bıraktım dıye....evlenınce anladım bende bırakmadıgını...ama yanımda ıcmıyor hıç ıçmıyorum arada bazen dıyor yalan soyluyor tabıkı kokusundan anlıyorum ama anlamamazlığa gelıyorum.çunku konuşursak bırakamadım napayım demesını ıstemıyorum.balkonda bıle ıcmesın evımde...hele kızım varken...o yuzden yalanına ınanmış gbı yapıyorum ama bılıyorum bırakmadıgını....ve anlıyorum sızı çunku gercekten ığrenç kokuyor çoğu zaman....ama bırakamıyorlar yada bırakmıyorlar baskıyla bunu anladım....katlanmaktan baska care yok...ama soz konusu cocuk oldugunda hele arabada dumana bu kadar maruz kalırken nasıl sustugunuzu anlamadım dogrusu

Hiç alma boşuna arkadaşım..Benim kuzenim aldı aynı ilaçtan,ilaç kullandığı sürece içmedi ilacı bıraktından sonra yine başladı..O ilaç belli bir miktarda alınıyor yanlış hatırlamıyorsam parti parti alıyorsun kutular bitince devam kutusu alıp onuda içiyorsun,o belli miktarı almazsanız yine başlarsınız o yüzden ilacı bırakmayın hemen hepsini için diyorlar ama benim kuzenim alması gereken bütün kutuları aldığı halde yinede bırakamadı..Bırakan insanlarda var tabi ki ama yine burda işin içine ilaç değil irade giriyor..İrade ve beyinde bu işi bitirme olamadığı sürece yine başlanıyor..Eşininde kesin karar verip beyninde bitirmesi ve iradeli olması lazım..
.
Kesinlikle katiliyorum. Benim esim bircok konuda iradeli degil. Mesela namaza basliyor iki gun sonra birakiyor. Bu surekli boyle. Evlisin iste ozel durumlar oluyor ansizin ama o kokuyu duyunca insanda istek falan kalmiyor

Eşinize destek olun bırakması için. Bırak diyip kendi haline bırakmayın siz de gün içinde sigarayı unutturun yerini başka şeyle doldurun. Genelde başka yiyeceğe sarıp bırakanlar oluyor.

evladınızın yanındadamı ıcıyor pes doğrusu.buna nasıl ızın verıyorsunuz hemde arabada......
benım esımde bana yalan soyledı bıraktım dıye....evlenınce anladım bende bırakmadıgını...ama yanımda ıcmıyor hıç ıçmıyorum arada bazen dıyor yalan soyluyor tabıkı kokusundan anlıyorum ama anlamamazlığa gelıyorum.çunku konuşursak bırakamadım napayım demesını ıstemıyorum.balkonda bıle ıcmesın evımde...hele kızım varken...o yuzden yalanına ınanmış gbı yapıyorum ama bılıyorum bırakmadıgını....ve anlıyorum sızı çunku gercekten ığrenç kokuyor çoğu zaman....ama bırakamıyorlar yada bırakmıyorlar baskıyla bunu anladım....katlanmaktan baska care yok...ama soz konusu cocuk oldugunda hele arabada dumana bu kadar maruz kalırken nasıl sustugunuzu anlamadım dogrusu
Sizce susar miyim bir anne olarak. Her ictiginde kiyamet kopariyorum. Ama kafa iste almiyo. Neymiste araba kullanirken sigara icmek hosuna gidiyormus. Evde asla icirmiyorum kis gunu bile balkona cikiyor. En korktugum sey ise goruyorum kucuk cocuklar sigara iciyormus gibi yapiyor ve babam da iciyor diyorlar. Boyle bi durumu yasamak istemiyorum. Aileden geliyor bircok aliskanlik esimin babasi ve abisi asiri sigara iciyor. Hatta babasi esime cakmak hediye etti. Gelde sinir olma. Daha iyi tesvik ediyor sigaraya. Ben boyle baba olsun istemiyorum

bakın benim eşimde içiyor

yıllardır sözde bırakacak

en uzun bıraktığı süreç 1,5 yıl

çocuk olunca bırakacağım az büyüsün bırakacağım vs vs

çocuk 5 yaşında halen bırakacak

kışın hasta oldu 6 ay bıraktı sonra yine başladı yapma dedim yaptı

eskiden balkonda içiyordu artık o da yasak

akşam çıkıp sitenin bahçesinde içiyor

koridorda kokun var dedim; sakızı bitmiş eve kokusunu getirmiş

beni ilgilendirmiyor ev kokmayacak dedim

eşim kokuyor nefesi kokuyor vs ben artık bunları kabul ettim ama ev kokmayacak çocuğun ve benim yanımda içilmeyecek

işin kötüsü biz birlikte çalışıyoruz işte de içemiyor

idare ediyoruz ne yapayım bu sene bırakacak diye bir süre onun sinir stresini çektim gıkımı çıkarmadım yine başladı ben de bir daha çekmem dedim senin nazını

Eşinize destek olun bırakması için. Bırak diyip kendi haline bırakmayın siz de gün içinde sigarayı unutturun yerini başka şeyle doldurun. Genelde başka yiyeceğe sarıp bırakanlar oluyor.
Canim sabah gidiyor aksam geliyor. Ben nasil biraktiracam. Evde de yemekten sonra caydan sonra bide yatarken iciyo. Ozel durum isterse dislerini fircalayip yataga giriyor yoksa yok yani. Arkami donup yatiyorum. Gece arada kalkip kendine donuyorum dondugume pisman oluyorum...

Sizce susar miyim bir anne olarak. Her ictiginde kiyamet kopariyorum. Ama kafa iste almiyo. Neymiste araba kullanirken sigara icmek hosuna gidiyormus. Evde asla icirmiyorum kis gunu bile balkona cikiyor. En korktugum sey ise goruyorum kucuk cocuklar sigara iciyormus gibi yapiyor ve babam da iciyor diyorlar. Boyle bi durumu yasamak istemiyorum. Aileden geliyor bircok aliskanlik esimin babasi ve abisi asiri sigara iciyor. Hatta babasi esime cakmak hediye etti. Gelde sinir olma. Daha iyi tesvik ediyor sigaraya. Ben boyle baba olsun istemiyorum

benim annem babam da içer

ben küçükken baca ile birlikte yaşadım

bu nedenle biraz daha hassasım bu konuda

eşim oğlumuz küçüktü 1,5 yaşında idi bir kere dışarıda açık havada yanında içti

oğlum halen sigara kötü bir şey ama sen bir kere içmiştin deyip o yeri de söylüyor 3,5 yıldır unutmadı çocuklarda acayip yer ediyor

arabada içmeyi seviyorum ne demek

dursun gidip az ötede içsin ve gelsin ağzını yıkayıp meyve vs yesin ki kokusu arabaya da taşınmasın

.
Kesinlikle katiliyorum. Benim esim bircok konuda iradeli degil. Mesela namaza basliyor iki gun sonra birakiyor. Bu surekli boyle. Evlisin iste ozel durumlar oluyor ansizin ama o kokuyu duyunca insanda istek falan kalmiyor
Çok haklısınız sigara kokusu içmeyene çok kötü geliyor..Çiftlerde ayrılmaya bile sebep olabiliyor bazen..Eşinizde haklı aslında siz bana yalan söyledi diye düşünmeyin bu durumu..Eşinizin amacı yalan söylemek değildir bence karar veriyordur bırakmaya söz veriyordur size sonra bağımlılık ağır bastığı için şeytana uyuyor başlıyor yine içmeye demek ki..İnşallah tüm içen insanlar kurtulur şu illetten bende kullanıyorum nefret ediyorum bazen kendimden hergün bırakıcam diyorum yine içiyorum,sanırım bu konuda iradesizim bende o yüzden eşinizi çok iyi anlıyorum..O da haklı sizde çok haklısınız gerçekten zor bir durum..Ama eşinizle konuşun isterseniz madem içiyor en azından ağız bakımına çok fazla özen göstersin..Mesela dişlerini sizin yanınıza gelirken 2 kez fırçalasın,sigara kullananlara özel diş macunları var,gargaralar var onlardan kullansın..Kokusu keskin nane şekerleri ve sakızlar kullansın,size gelecek kokuyu en aza indirmeye çalışsın bari..Ama tabi bu illetin kokusu saça başa,kıyafete,yüze heryere sindiği için yinede tam olarak koku almamanız mümkün değil...

katlıyoum bende ıstemıyorum ama nereye kadar saklayacak bılmıyorum....bence sıgara ıcecekse sız bınmeyın arabasına yada evladınızla bınmeyın....bır baba olarak nasıl dusunemıyorlar anlamıyorum ya

Back
X