• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esin arkadaslarindan hoslanmamak

Bence burada esiniz ve arkadaslarindan cok daha onemli bir probleminiz var. Yabanci ulkede mi yasiyorsunuz, anladigim kadariyla ulkenin dilini bildiginiz halde bir sebepten tek kelime konusamiyorsunuz. Hayatinizi nasil surduyorsunuz? Bu durumda calismak, okumak, insanlarla iletisim kurmak gibi bir ihtimaliniz kalmiyor, peki siz tum gununuzu nasil geciriyorsunuz?

Konuya gelirsek, sizin bu durumdan rahatsizlik duymanizin temel sebebi bence ozguven eksikligi. Ozguven eksikliginden mi konusamiyorsunuz yoksa konusamadiginiz icin mi ozguven eksikligi olusuyor onu bilemiyorum.

Hollandada yasiyoruz biz. Burda dogma buyumeyim su gibide konusuyorum. Kiz Rusyadan geldi buraya, hollandacayi ogrendi. Isyerinde bile hollandaca konusuyor fakat onun cevresi geldigi icin mecbur ingilizceye donuyorlar.

Esim kendini zorlama gelmek zorunda degilsin diyor. Sirf o yanliz gitmesin diye gittim bugune kadar. En son dogum gunu vardi mayista. O gunde dedim gelme canim kendini zorlama ben giderim isinin oldugunu soylerim. Ama icim rahat etmedi yanliz gitmesini istemem sadece arkadaslarina degil hic bir yere istemem. Neyse gittim yinede. Okadar bunaldim ki esime ben gidiyorum dedim. Bende geliyim ozaman falan dedi. Kabul etmedim. Ciktim gittim.
Ben de ayrı gayrı takılmayı sevmem de hoşlanmadığım insanların yanında sizin kadar kötü olmam.
İdare ederim yani bir şekilde.
Madem siz bu kadar rahatsızsınız eşiniz de o insanlarla buluşurken içi rahet etmemeli ve bence görüşmese daha iyi olur.

Cidden kasıcı bir ortammış aşırı muhafazakar değilim ama edepli olmak her zaman güzeldir yanimda yiyişip yutuşarak neyi ispat etmeye çalışıyorlar ki ayrıca çoğunluk ana dili ingilizce ise konuşulmasını anlarım ama turkce biliyorlarsa neden bu ingiliz sempatisi bence ortam kendini bir b.k sanan ne oldum delisi insanla dolu gibi geldi o yüzden kasılıp ağlayarak bosalmaniz çok normal eşiniz ise ısrarla gitmeye devam etmesi ya da istemiyorsan gelme demesi ?
Hayat arkadaşı mi daha önemlidir yoksa kafa bulma arkadaşı mi eşiniz bunun cevabını biliyor mu ?
Gitme desem bir türlü git desem bir türlü iki ucu ..

o hayat arkadaşıyla yollar ayrılırsa yanında o kafa bulma arkadaşları kalacak ama..
bu ihtimali her zaman düşünmek lazım.
burada tonla ayrılma boşanma hikayesi var. kimse ben yaşamam diyemez.

Hollandada yasiyoruz biz. Burda dogma buyumeyim su gibide konusuyorum. Kiz Rusyadan geldi buraya, hollandacayi ogrendi. Isyerinde bile hollandaca konusuyor fakat onun cevresi geldigi icin mecbur ingilizceye donuyorlar.

Anladim, durum farkliymis.

Ben olsam gorusmek istemedigim insanlarla gorusmezdim, esimin arkadaslariysa kendi gorusmeye devam edebilir. Ama siz bir yandan da onu bu ortama yalniz gondermek istemiyorsunuz. O zaman esinizle oturup konusacak, o ortamdan keyif almadiginizi ama onun da yalniz gitmesini neden istemediginizi, neden cekindiginizi anlatacaksiniz. Artik bu durumda ne yapacagina esiniz karar verecek. Siz kayginizi dile getirdikten sonra, sizi gercekten seviyorsa, onlarla gorusmeye devam etse de sorun olacagini sanmiyorum. Siz de sirf bu sebepten onun arkadasliklarini bitirmesini istemeyin bence. Kendinize ve esinize daha cok guvenin.

yabancı kızlar çok rahatta sizin pörsümüş kocalarınıza kalmadılar ülkelerinde taş gibi erkekler var malum. kendi komplekslerinize alet etmeyin. ne demek evli çiftler için uygun değil evlenince fanusta mı yaşasın insanlar hiç bekar birileri olmasın mı?
Kocasinin porsumus oldugunu nerden biliyosunuzda bilmeden konusuyosunuz?arti bu isler tiple alakali degil belki kocasi zengin bi adam nerden biliyosunuz?adami asagilamanin manasi nedir?evlenince fanusta yasasin diyen kim pardonda yazdijlarimizi hic anlamamissiniz.adamlar elbette gezecek tozacak fakat konu sahibi lakayit icki ortamlarindan acik secik giyinen kizlardan bahsediyo

Tahmin edebiliyorum ortami ve nasil hissettiginizi.. Bende belcikada yasiyorum.
Ben oyle bir ortama musade etmezdim erkek arkadasim burda olsaydi.
Esinize soyleyin bulusacaklari zaman sadece erkekler bulussun, oyle ortamlardan hic hoslanmam siz de hoslanmiyorsunuz zaten.
Ha yapmiyosa siz de o kiz gibi giyinin gulun kahkahalar atin bakin nasil kiskaniyor sizi :halay:

Kızın rahat tavırları beni de çok huzursuz ederdi. Ki bacaklarını aça aça yarı çıplak oturuyor demişsiniz. Burada yazan hiçbir kadın da eşinin arkadaşlarının yanında bu şekilde oturmaz, o yüzden onaylayanları hiç anlayamadım. Kim olsa rahatsız olur hatta ben görüşmem bile. Eşiniz erkek arkadaşlarıyla tabi ki iletişimini kesmesin, fakat kız arkadaş problem.. Her buluşmaya da gelmeyiversin. Ben size hak verdim.. Eşinize rahatsız olduğunuz durumu uygun bir dille anlatın, bakalım ne diyecek.

Pardon ama benim kocamdanmi bahsediyor bu hanimefendi?
Iste bu olmadii evli ciftler icin hic uygun degil hersey olabilir taa aldatmaya kadar gider.malum yabanci kizlar cok rahatlar.esine anlat durumu onunda oyle ortamda olmasinin dogru olmadgni soyle.olmadi cingar cikar.oda olmadi o yabanci sevglisi olan arkadasyla konus ben esimin bu ortamlarda olmasini istemiyorum de olacaksa sadece sen ve sevgilin olabilir de

Esimle konustugun gunden beri sadece erkekler bi arada takiliyorlardi. Sorun olmadi. Hak verdi bana ve kendininde ortamdan hoslanmadigini soyledi. Kac kez toplanildi kiz erkek karisik kendide gitmeme karar almisti. Ama simdi arkadaslarin bahcesinde mangal yapilacagi icin istedi ve baskalarini cagirmayin dedi. Bana okuttu yazistiklarini. Yani cabaliyor..

e birisi de çıkıp bunu söyleyemiyor mu?
arkadan konuşması kolay çıkın anlatın bundan hoşlanmıyoruz deyin.
yabancı dil konuşamıyorsunuz, talebinizi dile getiremiyorsunuz..
bu biraz özgüven meselesi demek ki..

En son esim soyleme karari almisti. Erkek erkege bulustuklarinda cocuk evde kavga ettiklerini soyleyince konuyu acamamis. Bende dedim boyle arkasindan soyleyeceginize kac yillik arkadassiniz alin karsiniza konusun.

Cidden kasıcı bir ortammış aşırı muhafazakar değilim ama edepli olmak her zaman güzeldir yanimda yiyişip yutuşarak neyi ispat etmeye çalışıyorlar ki ayrıca çoğunluk ana dili ingilizce ise konuşulmasını anlarım ama turkce biliyorlarsa neden bu ingiliz sempatisi bence ortam kendini bir b.k sanan ne oldum delisi insanla dolu gibi geldi o yüzden kasılıp ağlayarak bosalmaniz çok normal eşiniz ise ısrarla gitmeye devam etmesi ya da istemiyorsan gelme demesi ?
Hayat arkadaşı mi daha önemlidir yoksa kafa bulma arkadaşı mi eşiniz bunun cevabını biliyor mu ?
Gitme desem bir türlü git desem bir türlü iki ucu ..

Beni cok iyi anladiniz. Herkes turkce ve hollandaca biliyor. Rus olan yabanci kiz hollandacayida ogrendi. Esim en son derdimi anlattiktan sonra beni anladi ve sadece erkek erkege takildilar. Baskalari varsa ben gelmiyorum dedigi cok oldu son donemler. Oyle ortamlara gerek kalmadi yani. Bir dogum gunu haric ve iste bu mangal partisi olacak bu hafta sonu..

Kızın rahat tavırları beni de çok huzursuz ederdi. Ki bacaklarını aça aça yarı çıplak oturuyor demişsiniz. Burada yazan hiçbir kadın da eşinin arkadaşlarının yanında bu şekilde oturmaz, o yüzden onaylayanları hiç anlayamadım. Kim olsa rahatsız olur hatta ben görüşmem bile. Eşiniz erkek arkadaşlarıyla tabi ki iletişimini kesmesin, fakat kız arkadaş problem.. Her buluşmaya da gelmeyiversin. Ben size hak verdim.. Eşinize rahatsız olduğunuz durumu uygun bir dille anlatın, bakalım ne diyecek.

Aynen!!! Bazen baska arkadaslar oluyor. Kiz bakiyoruz yanimizdan ayrilmis gidip ingilizce baska erkeklere kendini tanitiyor tokalasiyor. Herkes saskin saskin bakiyor.

Esime anlattim bi kac ay once. Beni cok iyi anladi. Kendinin gitmeyecegini soyledi, gitmedide erkek erkege takildilar. Sadece bi dogum gunu oldu onada mecbur gittik. Simdide bu mangal partisi cikti. Esim sormus baskalarida gelecekmi, ben biz bize daha rahat ediyorum demis. Diger arkadasi bende diyince onlarda kabul etmek zorunda kalmislar.

sen gelmeyebilirsin mi?
eşini bırakıp kendisi gidecekmi?
şuan tüylerim diken diken oldu hiç sevmem şu tavrı

Esim davet edildigimizi haber ederken kendini zorlama falan diyerek basliyor hemen streslenmeyim diye. Kendi gidecektir buyuk ihtimal. Bunuda ben istemiyorum.

Ben de ayrı gayrı takılmayı sevmem de hoşlanmadığım insanların yanında sizin kadar kötü olmam.
İdare ederim yani bir şekilde.
Madem siz bu kadar rahatsızsınız eşiniz de o insanlarla buluşurken içi rahet etmemeli ve bence görüşmese daha iyi olur.

Inanin herseferinde idare ederim dusuncesiyle gidip kendimi yiprtattim. Hic icimden gelmiyor.

Merhaba arkadaslar,

Esimin cevresini severim ama iki arkadasi var bir turlu isinamadim gitti. Biri evli, biri de yabanci kizla birlikte kaliyor. Evli olan cifti yine seviyorum ama hepsi bi arada oldugunda kendimi ayri dunyanin insani gibi hissediyorum.

Bi araya geldiklerinde ne yaparsak yapalim hep alkol, sigara ve turkcesini bilmiyorum ama bisey sarip iciyorlar. Esim oyle degil. Bir iki kadeh icer, sigarayida birakali iki yil oldu ama ister istemez bir iki tane sigara yakiyor caninin cektigi icin.

Evli olmayan cift surekli birbirlerine sarilip opusup koklasiyorlar. Kiz zaten heryeri ortada oturmasini kalkmasini bilmeyen tiplerden hic gelemiyorum.

Onceden sadece erkekler takilirdi. Sevgilisi artik yanliz gitmesini izin vermedigi icin yabanci kiz hayatina girdi gireli bayanlarida cagiriyorlar. Surekli ingilizce konusuluyor ve benim agizimdan tek kelime ingilizce cikmiyor. Biz hollandada yasiyoruz. Dogma buyume burdayim ve dili turkceden daha guzel konusuyorum. Yabanci kiz rusyadan geliyor. Hollandaca ogrendi fakat kendi cevresi geliyor. Onun icin ingilizce konusuyorlar. Kendimi gercekten kotu hissediyorum. O ortama girecegimi bildigim gun basim agrimaya basliyor. Sonrasinda ise oturup agliyorum butun gun kendimi sktigim icin. Kendimden alisik olmadigim seyler bunlar. Ben sosyal bir insanim ve herkesle rahat tanisir, isinir konusurum ama bunlarda ne yaptiysam olmuyor.

Esim yanliz gitmesin diye kendimi her seferinde zorluyorum. Bu son olur diye diye simdide onumuzdeki pazar mangal yapmaya gidelim diyorlar. Esim gelmek zorunda degilsin diyor. Ne yapacagimi bilmiyorum. Esim arkadaslarini sevmese isim kolay. O da yeri geliyor benim arkadaslarimla takiliyor hic bir zaman beni utandirmadi ama bilmiyorum.. Ne yapmaliyim bu durumda?
sardıkları şey esrar Hollanda da kullanımı serbest olan bir madde bunu nasıl bilmezsiniz hayret ettim millet oraya uyusturucu için geliyor...
kız yabancı oldugundan gıyımı size göre açık olabilir ve hareketlerinde püşüp koklaşma kısmında onların yetiştirilme tarzlarına göre bir tuhaflık olmadığına eminim...
ingilizce kısmı da ortak dil oldugundandır ,siz yeteri kadar bilmiyorsanız zorlanabilirsiniz belki ama anladıgınıza eminim konuşulanları...
bence bu kadar kasmayın eğlenmeye bakın hatta o adını bilmiyorm dediğiniz otan iki fırtta siz çekin rahatlarsınız ;)

sardıkları şey esrar Hollanda da kullanımı serbest olan bir madde bunu nasıl bilmezsiniz hayret ettim millet oraya uyusturucu için geliyor...
kız yabancı oldugundan gıyımı size göre açık olabilir ve hareketlerinde püşüp koklaşma kısmında onların yetiştirilme tarzlarına göre bir tuhaflık olmadığına eminim...
ingilizce kısmı da ortak dil oldugundandır ,siz yeteri kadar bilmiyorsanız zorlanabilirsiniz belki ama anladıgınıza eminim konuşulanları...
bence bu kadar kasmayın eğlenmeye bakın hatta o adını bilmiyorm dediğiniz otan iki fırtta siz çekin rahatlarsınız :KK66:
Şaka di mi?

Pardon ama benim kocamdanmi bahsediyor bu hanimefendi?

Esimle konustugun gunden beri sadece erkekler bi arada takiliyorlardi. Sorun olmadi. Hak verdi bana ve kendininde ortamdan hoslanmadigini soyledi. Kac kez toplanildi kiz erkek karisik kendide gitmeme karar almisti. Ama simdi arkadaslarin bahcesinde mangal yapilacagi icin istedi ve baskalarini cagirmayin dedi. Bana okuttu yazistiklarini. Yani cabaliyor..
Aynen canim senin kocandan bahsediyo

Back
X