sigara

Bazi konularda tartismak anlamli olmuyor sonucta sigaranin zararıni bilmeyen yok ama o kisi belli ki akla uygun hale getirmek icin ugrasiyor bazi insanlar boyle, ne yapayim zararli ama birakamadim demiyor da kilif buluyor yani bu onun yapisiyla ilgili siz niye tartisarak kendinizi yoruyorsunuz ki, herkes kendinen sorumlu, arada tatlilikla birakmaya davet edin gerisini bosverin bence.

birşey doğru değilse kendimi tartışmadan alıkoyamıyorum mesafeli
değişmeyeceğini kişi kendisi istemedikçe bu durumdan kurtulamayacağını anlıyorum
ama içerde can çekişen biri varken bile güzellemelerle gelinmez
yani ben mi yanılıyorum?

Tamam sigara kötü bişey kabul ama...

Koca koca insanların içtiği sigaraya , ayda sigaraya kaç lira verdiğine bu kadar kafa patlatıp insanların kafasını sisirmeyin.
ayda ne kadar veriyorsunuz sigaraya
bu böyle devam ederse 10 yılda ne kadar ödemiş olacaksınız giden sağlığı hesap etmeyelim bile

babam yıllarca içti en son kalbi bir gecede 3 defa durunca bıraktı 68 yaşında

sonuçta şimdi 71 yaşında esasen sağlam bri vücuda var eğer sigara içmeseydi şu an daha kaliteli yaşardı belki

fakat insanların mutlu yaşaması da önemli yani sağlıklı ve uzun bir ömür yerine çoğu bağımlı sigaralı ve 10 yıl kısa hayatı tercih edebiliyor

bu nedenle bıraktırmaktan öte sigara ile hiç tanıştırmamak önemli bireyleri

geçen okul çıkış saatinde bir simitçide oturduk

tüm liseliler oturdular birer çay söylediler

sigaralarını içtiler sonra da metroya binip evlerine gittiler

rahat rahat içtiler

bundan 25 yıl önce biz lisede iken hem sigara içen azdı hem de kimse öyle ulu orta sigara falan içmezdi

şimdi sigarayı görerek çocuklar büyüyor

geçen oğlumun arkadaşlarının annesi ile bir yere gittik 5 kadındık 4 ü sigara içiyordu oran önümüzdeki 20 yılda daha da artacak

bu yüzden cafeye gidemiyorum her masada mutlaka sigara içen biri oluyor. güya keyif çatmaya çıkıyorum başım ağrıyıp geri dönüyorum saçım başım sigara sinmiş oluyor kalk duş al kıyafetleri yıka da cabası.

keşke birden yasaklansa tüm dünyada bu meret. 6 ay biz içmeyenler de eziyet çekeriz ama en azından temelli kurtuluruz. sigarayı özgürlük olarak görmediğim için tahammülüm de yok. hapını çıkarsınlar içsinler ama o dumanı çıkardığı sürece bana da zarar.

Sigara içenler için para işin en son düşünülecek kısmıdır. 10 tl lik bi sigara içiyor olsa, hergün o parayı vermeye acımaz, yoklukta bile olsa o sigara alınır.

bende günde yaklasik bir paket iciyorum- paketi 7 Euro.
haytimi nasil etkiliyor dersen:
Pis kokuyor, dislerimi mecbur her 6 ayda bir temizletmem gerek (90 Euro civari) - saglik acisindan suanda bir sorunum yok- 32 yasindayim ve cildim gercekden güzel ve temiz. kirisik vs. yok.
spor yaptigim ve asiri saglikli beslendigim icin simdilik bir hastaligim yok.
benim hayatimi negatif olarak belki 30% etkiliyor- positif etkisi 0%
Yani sigaranin bir faydasi bile yok!
Maddi acidan beni zorlamiyor- ama gereksiz bir tiryakilik.

Bir bağımlıya sigaranın kötü yönlerini ne kadar anlatırsanız anlatın bıraktıramazsınız.

Bizler zaten zararlarını biliyoruz, farkındayız. Hamileyken bıraktığım(!) sigaraya yeniden başladım. Fakat ben sigaradan dönemsel uzaklaşmak değil, tamamen bu illetten kurtulmak istiyorum. Şimdi yine hamile olabilirim. Fakat hamileysem bu defa hamileyim diye değil, gerçekten bıraktığıma inanarak bırakacağım. 5 senedir, tekrar tekrar bu kısır döngüyü yaşayıp duruyorum.

Sigara içerken maddi kısım düşünülmüyor, biz bir zamanlar borç öderken dımdızlak parasız kalırdık ama kredi kartıyla sigara alırdık. Her şeyden kısardık ondan kısmazdık. Sonra dedik ki 300 liraya bir ayakkabı görsek pahalı deriz borcumuz var deriz almayız ama o paranın fazlasını her ay sigaraya veriyoruz. Sonra üzerine bebek planı yapınca bıraktık beraber. Dayanamayıp başladığımız oldu sonra tekrar bıraktık derken 2 yıldır içmiyoruz. Eşim arada kaçamak yapıyor ama arkadaşlarıyla biliyorum

Boyle durumlarda siz anlatmaya calistikca o kendi fikrine daha cok sariliyor size kendi dogrularini ispat etmek icin -cunku kendisi oyle inaniyor- tartistikca ona daha cok konusma firsati vermis oluyorsunuz ve siz istemeden de olsa onun yanlis fikirlerini percinlemesini saglıyorsunuz.

Sigaranin zarari tartisilacak bir konu degil ki tum dunya kabul etmis zararli oldugunu buna karsi cikan zaten sorunludur onunla tartismak ari kovanina çomak sokmak gibi. Almak istediginiz sonuc insanlarin sigarayi birakmasiysa en azindan bu kiside tartismak belli ki etkili bir yontem degil.

ayda ne kadar veriyorsunuz sigaraya
bu böyle devam ederse 10 yılda ne kadar ödemiş olacaksınız giden sağlığı hesap etmeyelim bile
Işte yanlış...
Sizene kac lira verdigimden demezler mi?
Insanlar kendi kazanıyor kendi harcıyor, gelipte sizden para istemediği sürece kimsenin bunu sormaya hakkınız yok.

Işte yanlış...
Sizene kac lira verdigimden demezler mi?
Insanlar kendi kazanıyor kendi harcıyor, gelipte sizden para istemediği sürece kimsenin bunu sormaya hakkınız yok.
bunu hesap değil karşılıklı muhabbet olarak düşünün
ayda ortalama 500 lira biri sigaraya veriyor ise 120 ayda yani 10 senede 60 bin yapar
35 yıllık bir sigara tiryakisi evini kendi eliyle yakmış olur
sağlıksorunları harcamaları cabası
beni ilgilendirmez tabi ama bunlar gerçek
yanlışa gelince
herşey çok doğruda buda benim yanlışım olsun

Sigara icen zaten sizin soylediginiz her seyi biliyor. Kocaman biri. Kendi hayatinin sorumlulugunda olan biri. Karar da kendisinin. Siz bunlari soylediniz diye birakmaz sigarayi. Kisi ancak kendisinin istemesiyle birakir.
Biri bana bu sekilde dese ben de beni oldugum gibi kabul etmiyor diye celallenir hatta iliskimi sorgulardim. Birakacaksam da bu benim kararim olmali, baskasinin soylemesiyle degil.

9 senedir içiyorum fakat zaman zaman bıraktığım olur, gün gelir iki paket gün gelir iki dal içerim ve en sonunda evlat sahibi olmak için tedaviye başladım ve bu gün bıraktım elime ne geçerse yiyorum sırf sigara aklıma gelmesin diye ama evlat hasreti ağır basıyor sigara da neymiş diyip sabrediyorum iki haftadır da üç daldan fazla içmediğim için yüzümde bir parlaklık ve canlılık geldi onun da verdiği bir gaz var yüzümdeki sigaraya bağlı lekeler abartmıyorum %80 azaldı gözle görülüyor bırakmak en doğru karar

peki biliyorsa
evet biliyorum zararlarını hayat kalitesini bu denli düşürüyor ama içiyorum desin
niye yalan yanlış konuşuyor
bu yüzden ilişkisini sorgulayaksa varsın sorgulasın

Bana da bıraktırsanıza.

peki biliyorsa
evet biliyorum zararlarını hayat kalitesini bu denli düşürüyor ama içiyorum desin
niye yalan yanlış konuşuyor
bu yüzden ilişkisini sorgulayaksa varsın sorgulasın
Sen de savunmaya gectin tipki o kisi gibi. Aslinda koskoca insanin kimseye aciklama yapmak zorunda oldugunu ya da hesap vermek zorunda oldugunu sanmiyorum.
Sigaranin etkisi %10 derken %90 i ne peki diye neden sormadiniz? Israrla neden hala sigara dediniz ki? Insanlarin kotulukleri, dertler, uzuntu, keder, katki maddeleri....ne biliyim belki de baska seyleri kastetmisti %90 olarak....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…