- 7 Ağustos 2016
- 3.492
- 7.324
- 158
Umarımumarım en yakın zamanda bu illetten kurtulursun
birşey doğru değilse kendimi tartışmadan alıkoyamıyorum mesafeliBazi konularda tartismak anlamli olmuyor sonucta sigaranin zararıni bilmeyen yok ama o kisi belli ki akla uygun hale getirmek icin ugrasiyor bazi insanlar boyle, ne yapayim zararli ama birakamadim demiyor da kilif buluyor yani bu onun yapisiyla ilgili siz niye tartisarak kendinizi yoruyorsunuz ki, herkes kendinen sorumlu, arada tatlilikla birakmaya davet edin gerisini bosverin bence.
ayda ne kadar veriyorsunuz sigarayaTamam sigara kötü bişey kabul ama...
Koca koca insanların içtiği sigaraya , ayda sigaraya kaç lira verdiğine bu kadar kafa patlatıp insanların kafasını sisirmeyin.
babam yıllarca içti en son kalbi bir gecede 3 defa durunca bıraktı 68 yaşında
sonuçta şimdi 71 yaşında esasen sağlam bri vücuda var eğer sigara içmeseydi şu an daha kaliteli yaşardı belki
fakat insanların mutlu yaşaması da önemli yani sağlıklı ve uzun bir ömür yerine çoğu bağımlı sigaralı ve 10 yıl kısa hayatı tercih edebiliyor
bu nedenle bıraktırmaktan öte sigara ile hiç tanıştırmamak önemli bireyleri
geçen okul çıkış saatinde bir simitçide oturduk
tüm liseliler oturdular birer çay söylediler
sigaralarını içtiler sonra da metroya binip evlerine gittiler
rahat rahat içtiler
bundan 25 yıl önce biz lisede iken hem sigara içen azdı hem de kimse öyle ulu orta sigara falan içmezdi
şimdi sigarayı görerek çocuklar büyüyor
geçen oğlumun arkadaşlarının annesi ile bir yere gittik 5 kadındık 4 ü sigara içiyordu oran önümüzdeki 20 yılda daha da artacak
Ben kurtuldum çok şükür.
ben 5 sene ictim deri degistiriyodum resmen ya
süt gibi tenim kapkara olmustu gozler halka gibi kapkara öksurmekler cabasi
hayatini ele gecerir sigara bagimliliktir.
cook sukur biraktim ve en az hasarla kurtulduguma sukrediom
nasıl anlatmalı
konumuz sigara
bir tiryaki düşünün 45 yıldır iki paket sigara içer
66 yaşında kendine ve ailesine sorumsuz
şuan ceset resmen
66 değil 86 gibi gözüküyor
gene son sağlık problemi yaşadı
hastanede müşadede
konuşuyoruz bir yakınım ile bu insanı
sigaranın insana ne yaptığını görüyormusun dedim
o da hayır sigara %10 bile değil bu duruma neden
insan hayatının kalitesini %10 bile etkilemez sigara diyor
ya nasıl olabilir ayda 600 lira sigaraya verip kendini zehirliyor sigarasız bir hayatı düşünemiyor bile
bu insan hayatının %10 na mı mal oluyor
bana kalırsa %60 70 etkiler ve hayat standardında düşüş olur
işte böyle tartıştık
kırgın ayrıldık birnirimizden
yani sizce bu bahettiğim kişinin ve nicelerinin hayatına mal olmadımı?
sigara bu kadar ucuz mu?
hayatı her anlamda kaliteli yaşayan birinin sigara içmek sadece hayatının % 10 na mı mal olur ?
Kızlar nasıl bıraktınız?
Boyle durumlarda siz anlatmaya calistikca o kendi fikrine daha cok sariliyor size kendi dogrularini ispat etmek icin -cunku kendisi oyle inaniyor- tartistikca ona daha cok konusma firsati vermis oluyorsunuz ve siz istemeden de olsa onun yanlis fikirlerini percinlemesini saglıyorsunuz.birşey doğru değilse kendimi tartışmadan alıkoyamıyorum mesafeli
değişmeyeceğini kişi kendisi istemedikçe bu durumdan kurtulamayacağını anlıyorum
ama içerde can çekişen biri varken bile güzellemelerle gelinmez
yani ben mi yanılıyorum?
Işte yanlış...ayda ne kadar veriyorsunuz sigaraya
bu böyle devam ederse 10 yılda ne kadar ödemiş olacaksınız giden sağlığı hesap etmeyelim bile
bunu hesap değil karşılıklı muhabbet olarak düşününIşte yanlış...
Sizene kac lira verdigimden demezler mi?
Insanlar kendi kazanıyor kendi harcıyor, gelipte sizden para istemediği sürece kimsenin bunu sormaya hakkınız yok.
Sigara icen zaten sizin soylediginiz her seyi biliyor. Kocaman biri. Kendi hayatinin sorumlulugunda olan biri. Karar da kendisinin. Siz bunlari soylediniz diye birakmaz sigarayi. Kisi ancak kendisinin istemesiyle birakir.bahsettiğim olayda telkin yoktu
laf lafı açtı
hemen bir savunma moduna girdi karşı taraf
ben onun sigarayı bırakıp bırakmamasıyla çok ilgilenmiyorum işim doğrusu
beni rahatsız eden yanlışları böyle körü körüne savunması celallenmesiydi
peki biliyorsaSigara icen zaten sizin soylediginiz her seyi biliyor. Kocaman biri. Kendi hayatinin sorumlulugunda olan biri. Karar da kendisinin. Siz bunlari soylediniz diye birakmaz sigarayi. Kisi ancak kendisinin istemesiyle birakir.
Biri bana bu sekilde dese ben de beni oldugum gibi kabul etmiyor diye celallenir hatta iliskimi sorgulardim. Birakacaksam da bu benim kararim olmali, baskasinin soylemesiyle degil.
Bana da bıraktırsanıza.valla annemle babama çemkire çemkire bıraktırdım sizin kanserinizle uğraşamam falan diye resmen.
çok da memnunum çok şükür başlarına bir şey gelmeden kurtuldukları için.
çevremde sevdiğim kim varsa bıraktırırım. net. despotluksa despotluk. nefret ediyorum. sigara içen adamla da işim olmaz.
Sen de savunmaya gectin tipki o kisi gibi. Aslinda koskoca insanin kimseye aciklama yapmak zorunda oldugunu ya da hesap vermek zorunda oldugunu sanmiyorum.peki biliyorsa
evet biliyorum zararlarını hayat kalitesini bu denli düşürüyor ama içiyorum desin
niye yalan yanlış konuşuyor
bu yüzden ilişkisini sorgulayaksa varsın sorgulasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?