• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigaraaa acil fikir lazim

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Kizlar kardesim liseye basladi bu sene. Normalde yemek yemeyi çok sever parasi oldu mu dolasmaya çıkıyorum deyip mahallede abur cubur alir gelir. Oyle olunca sigaradan hic şüphe etmedik. Babam ve yakin çevresinden kimse icmez.. yeni okul arkadaşlarını henüz tanimiyoruz. Arkadaslik kuramadigini soyledi.
Bugün bi geldi direk odaya atti kendini. Üstüne degistirmedi ama biraz önce video izletmek icin yanima geldi les gibi sigara kokuyor agzi. Ustunde bir koku yok. Muhtemelen ilk kez denedi yada ilk haftalar öyle diyeyim. Biz ilk kez farkettik ablamla..
annemle babama bir sey demedik henüz.ancak Nasil bir yol izleyelim???
Biz ara ara zararlarından bahsederiz ama hic aklıma gelmezdi bi fikir verin lütfen

Bence sizin elinizden bir sey gelmez. Icecek icecek ve insallah bir gun birakacak.

Canim karsina al guzelce soyle. Muhtemelen genclik basta inkar edicek bin yemin vss.. Muhtemelen blug caginin getirmis oldugu ben buyudumu gostermek ve topluma katilma hevesi. Onu anladigini fakat bunun ilerde geri donusu olmayacak kurtulmasi zor hastaliklardan bahset ve asla bagirip cagirma. Eger birakmicagni soylerse babana soyl

Sakın sert olma inat eder daha çok bağlanır. Ergenlik hevesi olabilir annene babana bişey demeden güzelce konuş bi de anneme söylerim falan diye tehdit etme

Güzellikle konuşun ama takipten vazgeçmeyin, gerekirse sert çıkın, gerekirse terapi aldırın
24 yıllık bir tiryaki olarak söylüyorum bunu, keşke kafamı kırsalardı da içmeseydim

Güzellikle konuşun ama takipten vazgeçmeyin, gerekirse sert çıkın, gerekirse terapi aldırın
24 yıllık bir tiryaki olarak söylüyorum bunu, keşke kafamı kırsalardı da içmeseydim

24 yıl miii? Inşallah kurtulursunuz mu demeliyim bilmiyorum..
ben erkek arkadaşımı tanıdığımda icmiyordu sonra basladi elim kolum bağlı kaldi bir kişiyi daha kurban vermek istemiyorum sigaraya..

24 yıl miii? Inşallah kurtulursunuz mu demeliyim bilmiyorum..
ben erkek arkadaşımı tanıdığımda icmiyordu sonra basladi elim kolum bağlı kaldi bir kişiyi daha kurban vermek istemiyorum sigaraya..

Onun için sıkı tutun ipleri
Biraz psikolojisinin bozulması, sigara kadar zarar vermez inan
Annene babana söyle, bir pedagog yardımı alın
Kurtulamıyorum bu illetten inan, boğazım param parça şu satırları yazarken hala içiyorum, Allah'a yalvarıyorum içime nefret ver sigaradan diye. Abartılı gelebilir okuyanlara ama inan bağımlılık dünyanın en kötü şeyi, sağlık paha biçilmez, o yüzden gerekirse üzülsün biraz

Onun için sıkı tutun ipleri
Biraz psikolojisinin bozulması, sigara kadar zarar vermez inan
Annene babana söyle, bir pedagog yardımı alın
Kurtulamıyorum bu illetten inan, boğazım param parça şu satırları yazarken hala içiyorum, Allah'a yalvarıyorum içime nefret ver sigaradan diye. Abartılı gelebilir okuyanlara ama inan bağımlılık dünyanın en kötü şeyi, sağlık paha biçilmez, o yüzden gerekirse üzülsün biraz

Çok teşekkür ederim.. inşallah en kisa zamanda çözülür..

Sen sigara kokuyorsun diye pat diye söyleyin bence. Ah ah bende kardeşiniz gibi lisede başladım sigaraya ve tabiiki kendim soylemedim, hep kaçak göçek içmeye çalışırken yakalanarak ele verdim kendimi. Şu gün bırakıcam bu gün bırakıcam derken yıllar oldu.Inşaallah içmiyordur içiyorsa da bırakır, yakın arkadaşları içiyosa o biraz zor işte, biz harçlıklarımizı birleştirip ortak paket aĺırdık ve okulda biyerlere saklardık içinden bikaç tane alıp, bazı uyanıklardı bulurlardı zulalarımizi:KK53: sürekli yer değiştirirdik işte. Çok kötü bişiy evet, ve biz bunu bile bile içiyorduk nasıl olsa uzun sürmeyecekti, tövbe edecektik bir iki paket sonra, ama olmadı:KK57:

zararını ziyanını anlatmakla olmaz
özenmiş denemiş
kim ne derse desin kendi bildiğini okuyacak üzgünüm ama

Sadece sigara bagimliliginin zararlarini anlatin. Icme demeyin. Karari o verecek. Yoksa ters teper. Yasak tatlidir

Sorduk biraz ısrar edince söyledi sert olmadik ablamla birlikte konuştuk. Ilk kez denemiş. Bir arkadaşı vermiş.. zararlarink biz anlatmadik sen anlat bize dedim. Söz verdi ama gözüm üzerinde olacak..

Back
X