Sigaradan kurtulamıyorum!!!

bence ağır eleştiriler yerine arkadaşımızı anlamaya çalışalım öncelikle. sigara tiryakisi olmayanlar bu duygunun nasıl birşey olduğunu tahmin bile edemezler. adı üstünde bağımlılık işte. ben de hamilelikten önce günde 1.5 paket sigara içiyordum. öğrenir öğrenmez bıraktım hemen ve altı ay hiç ağzıma bile koymadım. 6. ayda inanılmaz bir istek geldi kafamdan çıkarıp atamadım bir türlü, eşimi gecenin bi yarısında sigara almaya gönderdim. bir kaç tane içtikten sonra kendi kendime çok ağır bir yemin ettim. ve işe yaradı :) şu an canım istese de yeminim aklıma gelince hemen çıkarıp atıyorum kafamdan. belki sen de bu yöntemle bırakabilirsin. ama unutma yeminini tutamazsan bile üzülüp kendini harap etme. önemli olan emek vermek, çabalamak. ve tabii ki burada (bence) dünyadaki en zor şeylerden birini başarmaya çalışıyoruz. sigaranın hamileliğe etkisine gelirsek; bence genelleme yapmak yanlış. bünyeden bünyeye fark var sonuçta. ama şu bir gerçek; duman bebeğe ulaşmıyor (yani senin içine çektiğin şekliyle) ama plesanta süzemediği için nikotin ulaşıyor. bebek oksijeni senin kanın yoluyla aldığı için ona ulaşan oksijen miktarı azalıyor. (bu nedenle içenlerin açık havada ve az nefes çekerek içmeleri öneriliyor) ve son olarak bütün testler günde 1 paketten fazla sigara içen anne adayları baz alınarak yapılıyor. bu nedenle bebeğin kanser olur şunu olur bunu olur diyenleri dinleme bunlar sadece seni bunalıma sürükler. bir an önce bırakmaya çalış ve olumlu düşün canım. zararın neresinden dönersen kardır.

nasıl yani dünyanın en zor şeyimi bir anne adayına bebeği için sigarayı bırakmak aman duman gitmiyo bebeğe sadece nikotin gidiyo diye sigara içen anne adylarının içimi rahatlasın.. yok aslında çok şey yazmak isterim ama ben bu konuda biraz katıyım bu yüzden kırıcı olmamak adına çenemi kapatıyorum

tabii ki içi rahatlayacak. Hamile bir kadına bebeğin kanser olur , sakat olur demek daha mı insancıl? Bu topici açan arkadaşın eminim kırıcı eleştiriler yerine içini rahatlatacak tavsiyelere ihtiyacı vardır. Zaten en başta da söylemiş. ayrıca evet sigara dumanı bebeğe ulaşmıyor ama nikotin ve diğer zararlı maddeler ulaşıyor. Doğrusunu söyleyip bırakması için motive etmek yerine 'bebeğini nasıl dumana boğarsın? Buna nasıl vicdanın el verir? Sen ne biçin annesin?' gibi vicdan azabını ve stresini arttıracak sözler söylemek herhalde bizim gibi yapıcı eleştiri diye birşeyin varlığından bihaber insanlara özgü bir davranış şekli. Bu siteye birbirimize destek olmak moral vermek için giriyoruz. yardım isteyenleri daha fazla korkutmak için değil. Takip ettiğim yabancı sitelerde bu konuyla ilgili topiclerde bırakın korkutup vicdan azabı çektirmeyi, yaptığın şey çok yanlış demek bile yasak. Bizde maşallah nasılsa kimse kimseyi tanımıyor diye ağzımıza geleni yazıyoruz. Karşındaki üzülmüş, morali bozulmuş, bunalıma girmiş kimsenin umurunda değil.

emin ol stres sigara kadar zarar vermez anneye ve bebeğe bizde ne kadar içini rahatlatırsak o yaptığı hatanın boyutunun o kadar farkına varmayacak bence konuyu hafifletmek yerine biran önce bırakması için yazmalıyız evet tanımıyoruz birbirimizi ama insanı seviyoruz ve zarar görmesini istemeyiz yoksa burda bu laf kalabalığına girmezdim bide şöyle düşün evet belki bebeğe bişi olmaz ya annenin sonraki hayatı köhö köhö ve çocuk içinde çok kötü bir örnek hamilelikte sigarayı bırakamayan ne sebeple bırakabilirki burda iila polemik yaratmak için yazmıyorum sadece onu önemsediğim için yazıyorum

Arkadasım bende hamıleyken maalesef sıgara ıctım. Gunde en fazla 2 yada 3 tane ıcıyordum. Sımdı 2 aylık bır bebegım var. Gorunuste saglıklı ama bagısıklık sıstemını kımbılır nasıl etkılemıstır ıctıgım sıgara. ınan cok vıcdan azabı cekıyorum. (( hele onu gordukce ona bu kotulugu nasıl yaptım anlamıyorum. bırakmak ıcın doktorundan yardım ıste. en azından dogum yapana kadar ıcmemeye calıs. dogumdan sonra zaten ıcmeyeceksın onu gorunce

mrb arkadaşlar ben sigara tiryakisiydim.biraz sorunlarımda vardı.hamilelik öncesi 2 paket 1 güne yetmezdi.hamile kaldım hiç içmedim.ama en kötüsünü yaptım doğumdan sonra başladım oğlum tam 5 aylıkken göğsüme aldığımda tiksinmeye başladı.ve beni 3 gün içinde bıraktı.dr hiç bişey verme dedi tekrar başlatalım dedi.ufacık çocuğun vücut direnci ne hemen hastalandı. dr daha sonra mamalara başlattı.o gün bugündür sigarayı bıraktım.tam 4 sene oldu..önemli olan onu beyinde bitirmek.ben hasta olduğumda kusana kadar içtim ve şuan ismini duyunca tiksiniyorum.hasta olduğunuzda(grip )sabah gözünüzü açar açmaz yakın çekmenize bile gerek kalmayacak.tiksinirsiniz..belki bu yazdıklarımın bir faydası olur..

canim ya Allah gostermesin insallah bir sey olmaz da olursa o vicdan azabiyla yasayabilir misin? Beebeginin olmedigini ama sakat bir sekilde yasadigini dusun. hep yuzune baktikca senin sucun oldugunu dusunmeyecek misin?

Bizim bir tanidigin tanidigi da alkol alirmis ama hamileyken de almis. alkolik falan degil ha arada bir.
bebegi bu yuzden yilan hastaligi denilen bir hastaliga yakalanmis. cocugu kucakta tutmak imkansiz, akip dusuyor asagiya cocuk, kemikleri gelismemis veya kemik yok bildigim kadari ile. simdi o anneye zikkim ic demezsin de ne dersin? Illa birakman icin basina kotu bir sey gelmesi omur boyu vicdan azabi mi cekmen lazim? Cok gec olmasi mi lazim?

öncelikle benim çevremde içen vardı ama bebeği sapasağlamdı diyenlere kızıyorum onu söyleyeyim..yanlış yönlendirme yapıyorsunuz..bebek sağlam doğmuş olabilir..ama ilerde kansere yakalanma riski içmeyen insanlarınkine göre kat kat daha fazla.çünkü siz onun bağışıklık sistemini karnınızdayken yokediiyorsunuz...farzetki çocuğunda bir sürü hastalıkla doğdu..acıdan ölmeyecekmisin..içtiğin için lanet etmeyecekmisin..o senin canın yaa nasıl yapabilirsin ki bunu ona...insan kendi için bile içmezken hamileyken neden içer anlamamki...ben insan nelerden vazgeçer çocuğu için..sigara ne ki..siz annesiniz..fedakarlık abidesi örneği olmanız lazım..onun için kendi hayatıdan vazgeçebilmeli insan..ama kusura bakmayın siz kendi zevkiniz için bebeğinizi tehlikeye atıyorsunuz..ben bebek düşünmeye başladaığım andan itibaren vücudumda yabncı madde olmasın diye kola,meyve suyu,sucuk sosis sarelle mayonez ketçap gibi katkı maddeli ürünleri,mevsimi olmayan sebze meyveleri tüketmiyorum...çok basit gibi gelebilir bunlar ama değil emin ol..canın neler çekiyor yeri geliyor..bence sende bırakabilirsin..yeterki iste..beyinle alakalı buu

uzulmesin, morali bozulmasun ve bunalima girmesin diye guzel seyler yazacak degiliz. iyi ya bagimlilik de kurtul gec, kumar bagimlilari da ailesinin rizkini kumarda yedikten sonra bagimlilik desin gecsin. ayni sey. bagimlilik olsa bile kurtulan kurtuluyor. iradesizlik de sen istersen. iradeli olan kurtuluyor. iradesi zolan da hamileyken bile iciyor iste.

senin yazdiklarin sigara icmeyi hos gostermis. yok dumani gitmezmis de yok yapilan testler gunde 1 paket uzerinde icenler icinm is de. hamileyken iciyor mu evet. biri de zehirliyor o meretin. onu da. zarar miktari degisiyor sadece.

annem ben hamileyken sigara icseydi hic affetmezdim. bebegini bile bile zehirleyen anne olamaz.

ben hamile kalmadan önce günde 1,5 paket içiyordum hele sohbet ederken arkadaş ortamında,işte daha çok içiliyor. hamile olduğumu öğrendikten sonra tak kafamda herşeyi bitirdim. 2 aylık hamileyim 2 aydır içmedim 8 senedir tirkayim nasıl bıraktım bilmiyorum. karnında bi bebiş olduğunu düşünürsen bırakabilirsin. inş. bırakırsın bebişin için yapmalısın bunu.önemli olan beyinde bitirmek, başka işlerle meşgul olmak bırakman dileğiyle saygılar.CADIARZUCADIARZU

bende sigarayı çoook severek içenlerdenimmm ama hamile olduğumu öğrendiğimde bıraktım ve çokta kolay oldu bu kadar kolay olacağını tahmin etmiyodumm aslında ben bıraktımsa sen de bırakabilirsin sadece biraz sabır o kadar

Günde 4 e indir, 2 nefes al at..Böylece toplam 1 sigara bile içmiş olmazsın.

Ben de içiyorum, korunmayı bıraktıktan sonra yukarıdaki yöntemi uyguladım. Test için kan verdim, 2 saat beklemem gerekiyordu, o arada 2 tane yarım yamalak içtim. ß hcg 33,65 gördüm ve bir daha ağzıma sürmedim. O benden ayrı bir birey ve onun hayatını, sağlığını mahfetme hakkım yok. Keyfimce kendim için hareket edemem. O benim bedenimi kiralamış gibi düşünürüm ve iyi bir ev sahibi gibi ona hiç bir zara gelsin istemem.

Böyle bir zararı bile bile, artı hamileyken nasıl sigara içebiliyorsunuz arkadaşlar anlayamıyorum , sizin ciğerleriniz böyleyken çocuğunuz nasıl sağlıklı olabilir?Hamileyken yediğimiz ,içtiğimiz herşeyin çocuğa etkisi var ,ona bunu yapmayın bence!Siz dünyanın en güzel olayını yani anne olmayı gerçekleştiriyorsunuz anne fedakarlık yapandır,kendinden önce yavrusunu düşünendir ve onun iyiliği için çabalayandır! Sigara içip de çocuk yapan bir annenin sağlıklı bir çocuk dünyaya getirdiğine ben kendi adıma kesinlikle inanmıyorum hiçbir doktorun siğara içebilirsin birşey olmaz diyeceğini sanmıyorum!

Son düzenleme:
sevgili melek kardeşim.bende senin gibi sigarayı bırakamayanlardanım içimdeki vicdan azabı beni ne kadar bunaltsada bırakamıyorum.ama şunu söyleyeyimki günde 1 paketden 7 ye düşürdüysen onuda bırakırsın.samimi söylüyorum gurur duydum.çünkü seni çok iyi anlıyorum.hadi bi gayret onuda bırakırsın sen.bizlerede dua et.rabbim bırakmayı nasip etsin.tüm anne adaylarına sevgilerimle.rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin

madem ki vicdan azabi cekiryorsunuz neden birakmiyorsunuz bu zehiri..
hadi bebeginiz dunyaya sorunsuz geldi ilerde saglik sorunlari ile karsi karsiya gelse sirf sizden nefret etmesi için bir sebeb yine sigara içtiginiz için olmasini istermisiniz..
ben annemin bir ihmali yuzunden kardesimin gecirdgi bir havale sonucu yakalandigi hastalik için annemi affedemiyorum........ Anneler her seyde fedakar olmali yavrulariniz basina gelen her sey için kendini sorumlu hissetmeli ve tartismasiz bu sorumlulugu almalidir.....

Son düzenleme:
sigarayı bırakmak gerçekten çok zor.
bende hamileyim içmiyorum ama çoook istiyo canım.
doktorum günde bikaç nefes içebilirsin,sen strese girdikçe bebek daha çok strese girer dedi ama benim vicdanım el vermiyo içmiyorum.
ama içenleride kınayamam çok zor bu zıkkımı bırakmak.
ben bebişimi kucağıma alayım sağlıkla nasıl olsa içerim diyorum kendimi avutuyorum.
hoş emzirirkende içmeyecem ama avuntu işte.

Bırakamıyorum diyenlere inanmıyorumm.Bırakmak istemediğiniz için kurtulamıyorsunuzz

canım bende hamileyken ilk 3 y çok tiskindim ama sonraları başladım malesef ama günde 1 ya da 2 sonra doğum oldu şükür allahıma pamuk gibi kızımdünyaya geldi ama sen bırakmya çalış sonraları hep içtim taki geçtiğimiz ramazan başı eşimle birlikte artık bu zıkkımın bize değil yararı zararlarını görmekten korktuğumuzu anladık ve hemen kestik yani olay beyinde bitiyor inan senden şunu düşümen iisterim bebeğin sapasağlam doğar inş peki ya sonrası devammı sigaraya bence devam edersin ama şunları düşün kötü ama faydası oluyor sigaradan zarar görüp hastalanıo bebeğinden ayrı kalmak ona bakamamak ne bilim ben bunları geçirdim aklımdan bana faydası oldu biliyotum çok kötü bir düşünce ama inan hedef sadece o zıkkımı bırakmak umarım bırakırsın canım

Canım seni çok iyi anlıyorum. Çünkü ben de sigara içen bir anne adayıyım. Diğer insanların ne söylediğine fazla takılma. Sigara hamile olsan da olmasan da herkese zararlı bir alışkanlık malesef. Ama hamilelikte yeni bir insanın dünyaya sağlıklı gelmesi söz konusu olunca tabi ki daha önemli bir hal alıyor. Zararlı olduğunu biliyoruz. Kesinlikle bırakmamız gerektiğini de biliyoruz. Sonuna kadar sigarayla mücadele etmemiz lazım. Ayrıca şunları da tekrar etmek istiyorum. Bazı arkadaşlar karşı çıksa da duman bebeğe direk gitmez ama nikotin ve diğer zararlı maddeler gider. Nasıl her sigara içen insan kanser olmuyorsa (risk artar ama kanser olmayabilir) sigara içen her annenin bebeği de sağlıksız olacak bir durum yok. Aynı şekilde sadece riski arttırır. Bunları yaptığımız şeyi hoş göstermek için değil bilimsel gerçekler olduğu için söylüyorum. Hiçbir şey olmayacağını bilsek bile riski arttırıyoruz arkadaşım. Hem kendimiz hem de bebeğimiz için. Onun için en güzeli bırakmak ve hiç içmemek. İnan ilk 3 ayda kusma ve bulantım olsun diye resmen dua ettim belki tiksinirim diye ama olmadı. Sana ve kendime bu zor mücadelede başarılar diliyorum.

ben de hamile kalmadan önce sigarayı bıraktım. zararlarından bahsetmişler ben nasıl bıraktığımı anlatayım belki faydası olur. öncelikle daha sonra tekrar başlıycam diyerek gözümde olayı büyütüp hayat memat meselesi yapmadım. 2. si olay sigarayı bırakmak değil o tek sigarayı içmemek hani şimdi masanın üzerinde duran o tek sigara, onu içmeyeceksin zor değil. o tek sigarayı elime alıp yakmadım, gözümde büyütmedim sonra içcem nasılsa dedim ve öyle büyük irade, nefis terbiyesi, vicdan falan da gerekmedi umarım sende bu şekilde gözünde basitleştirirsen bırakabilirsin. tabii herkes farklı benim yöntemim özetle buydu bir de eşimin desteği . inşallah yazdıklarımın bir yararı olur ve bırakırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…