bence ağır eleştiriler yerine arkadaşımızı anlamaya çalışalım öncelikle. sigara tiryakisi olmayanlar bu duygunun nasıl birşey olduğunu tahmin bile edemezler. adı üstünde bağımlılık işte. ben de hamilelikten önce günde 1.5 paket sigara içiyordum. öğrenir öğrenmez bıraktım hemen ve altı ay hiç ağzıma bile koymadım. 6. ayda inanılmaz bir istek geldi kafamdan çıkarıp atamadım bir türlü, eşimi gecenin bi yarısında sigara almaya gönderdim. bir kaç tane içtikten sonra kendi kendime çok ağır bir yemin ettim. ve işe yaradı :) şu an canım istese de yeminim aklıma gelince hemen çıkarıp atıyorum kafamdan. belki sen de bu yöntemle bırakabilirsin. ama unutma yeminini tutamazsan bile üzülüp kendini harap etme. önemli olan emek vermek, çabalamak. ve tabii ki burada (bence) dünyadaki en zor şeylerden birini başarmaya çalışıyoruz. sigaranın hamileliğe etkisine gelirsek; bence genelleme yapmak yanlış. bünyeden bünyeye fark var sonuçta. ama şu bir gerçek; duman bebeğe ulaşmıyor (yani senin içine çektiğin şekliyle) ama plesanta süzemediği için nikotin ulaşıyor. bebek oksijeni senin kanın yoluyla aldığı için ona ulaşan oksijen miktarı azalıyor. (bu nedenle içenlerin açık havada ve az nefes çekerek içmeleri öneriliyor) ve son olarak bütün testler günde 1 paketten fazla sigara içen anne adayları baz alınarak yapılıyor. bu nedenle bebeğin kanser olur şunu olur bunu olur diyenleri dinleme bunlar sadece seni bunalıma sürükler. bir an önce bırakmaya çalış ve olumlu düşün canım. zararın neresinden dönersen kardır.
tabii ki içi rahatlayacak. Hamile bir kadına bebeğin kanser olur , sakat olur demek daha mı insancıl? Bu topici açan arkadaşın eminim kırıcı eleştiriler yerine içini rahatlatacak tavsiyelere ihtiyacı vardır. Zaten en başta da söylemiş. ayrıca evet sigara dumanı bebeğe ulaşmıyor ama nikotin ve diğer zararlı maddeler ulaşıyor. Doğrusunu söyleyip bırakması için motive etmek yerine 'bebeğini nasıl dumana boğarsın? Buna nasıl vicdanın el verir? Sen ne biçin annesin?' gibi vicdan azabını ve stresini arttıracak sözler söylemek herhalde bizim gibi yapıcı eleştiri diye birşeyin varlığından bihaber insanlara özgü bir davranış şekli. Bu siteye birbirimize destek olmak moral vermek için giriyoruz. yardım isteyenleri daha fazla korkutmak için değil. Takip ettiğim yabancı sitelerde bu konuyla ilgili topiclerde bırakın korkutup vicdan azabı çektirmeyi, yaptığın şey çok yanlış demek bile yasak. Bizde maşallah nasılsa kimse kimseyi tanımıyor diye ağzımıza geleni yazıyoruz. Karşındaki üzülmüş, morali bozulmuş, bunalıma girmiş kimsenin umurunda değil.
12 haftalık hamileyim ve günde 1 paket içtiğim sigarayı sadece 7ye indirebildim.Hem bebeğimim sakat olmasından korkuyorum hem de bu zıkkımı bırakamıyorum.
Yeterince vicdan azabı çektiğim için,bana vicdan azabı çektirmeden sigaranın bebek üzerinde kesin bir olumsuz etki yaratıp yaratmadığını anlatabilecek biri var mı?
ya da benim gibi bırakamayan arkadaşlar var mı?senağlama
12 haftalık hamileyim ve günde 1 paket içtiğim sigarayı sadece 7ye indirebildim.Hem bebeğimim sakat olmasından korkuyorum hem de bu zıkkımı bırakamıyorum.
Yeterince vicdan azabı çektiğim için,bana vicdan azabı çektirmeden sigaranın bebek üzerinde kesin bir olumsuz etki yaratıp yaratmadığını anlatabilecek biri var mı?
ya da benim gibi bırakamayan arkadaşlar var mı?senağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?