Sigaradan kurtulamıyorum!!!

Arkadaşım hamileyken günde 1 paket sigara içiyordu,7 aylık doğum yaptı,bebeği çok zayıf doğdu ve nefes almakta güçlük çekiyor,sürekli morarıyor.Şimdi çok pişman ama iş işten geçti.

cnm vicdan azabı çekiyorsan bunu bırakabilrsin.etrafımda bebeği olduğunu öğrendiği an sigarayı bırakan o kadar çok arkadaşım var ki...yazık yapma..hamile iken sigara içen yengemin bebeği doğduktan 3 ay sonra kalp ameliyatı oldu. çünkü kalbindeki damarlar ters oluşmuş.vücuda temiz kan dolaşması gerekirken kirki kan dolaşıyordu. bu haksızlığı ne kendine ne de doğmamış o meleğe yapma sakın

senin vicdan azabını bende yaşıyorum.ve sana dua ediyorum eğer bebeklere bi şey olmuyosa bu allahın bir lutfudur.ama bazıları şanslı olmuyo bunu göze alma arkadaşım ve dr paylaş.o sana yardım edecektirRabbim sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin

benim doktorum sigara içen gebelere bakmıyor mesela. bunu yapıyorsan senin sorumluluğunu paylaşamam diyor. bence çok haklı. kendi eden kendi bulur.
ben sigara içen biriydim. 8+3 günlük hamileyim. yaklaşık 2 hafta kadar önce tamamen bıraktım. ilk 2-3 günü geçirdikten sonra herşey daha kolay oluyor inanın arkadaşlar.
daha şimdiden gerekirse bebeğim için canımı veririm diyebiliyoruz değil mi? e o zaman ? sigara içerek tam tersini yapmış olmaz mıyız?
benim eltim son ayına kadar içti günde 4-5 tane kadar. doğumuna 2 hafta kaldı ve bebeğinin tam 4 hafta geriden geldiğini öğrendi son kontrolünde. yaşadığı vicdan azabını anlatamam.
bu örnekleri de görünce insan daha bir akıllanıyor bu konuda.
biliyorum ki çok zor, hatta imkansız gibi geliyor ama değil. bunu biraz sabrederseniz anlayacaksınız...
herkese bu konuda gönülden başarılar diliyorum,...:Saruboceq:

umarım hemen bırakırsınız.Hiç kullanmadığım için bırakmanın zorluğunu bilemiyorum o sebeple bırakın iradeli olun gibi bişey diyemem, eminim siz zaten elinizden geleni yapıyorsunuzdur.

ınşallah bir anda kesilir sigara içmeniz, ilk 6 haftaydı sanırım bir problem olmuyordu, 6 haftadan sonrası tehlikeli, çok geç sayılmazsınız.bebeğinizin organları daha yeni yeni şekilleniyor, lütfen gayret edin.

ınşallah bırakırsınız hemen, sağlıklı sıhhatli bir bebeğiniz olur.Allah yardımcınız olsun.

arkadaslar kirici olmak istemiyorum lütfen yanlis anlamayin, ama bu nasil bir zihniyet anlayamiyorum
ne demek hamileligim boyunca icti, emziriyorum yine iciyorum??? Bile bile cocugunuza zarar veriyorsunuz yapmayin. Annelik fedakarlik demektir...

Sigara icip emzireceginize, gögüsten kesin cocuklarinizi, mamayla besleyin en azindan
o daha saglikli....!!!!

bende sigara için bir bayandım şuanda 7 haftalık hamileyim sigarayı bırakmak zor oldu nedeni etrafımdaki kerkesin sigara içmesi eşim içiyor görüncem içiyor eşime kızıyorum yanımda içmemeye geyret gösteriyor ama görüncem birşey diyemiyorum tamam içmemeye çalışıyorum mesala gün içinde hiç içmiyorum çünkü bir şekilde aklıma gelmiyor ama akşam olduğunda eşim geliyor görüncem kendi evinde içemediği için bize çıkıyor onlardan bir iki fırt çekiyorum o kadar ama 3 gündür azıma sürmüyorum bırakmak istiyorum ama etrafımdaki insanlarında anlayışlı olması gerekiyor sonuçta içmesende pasif içiçilikte kötü offff yaaaaa

bende hamile kalmadan önce sigara iciyordum.... Ama hamile oldugumu ögrendigim an biraktim paketi cöpe attim ve bir dahada agzina sürmedim. Ilk hamileligim boyunca ve emzirme süremdede icmemistim. ISteyince oluyor kizlar, beyninizde önceliklerinizi belirleyin. Cocugun sagligimi yoksa kendi sigara isteginizi gidermekmi??? Hangisi daha agir basiyor???????

turkbayragiılk hamılelıgımde hamıle oldugu ogrendıkten sonra azaltarak 3hafta sonra bırakmıstım.dogumdan sonra oglum meme emmedı. 40gun sagarak emzırdım.sonrasında tekrar sıgaraya basladım.sımdı 16haftalık hamıleyım ogrendıgım gun bıraktım gunde 15tane ıcıyorken bır anda bıraktım allah verıyo sabrını yanlız kendımı yemeye verdım. sıgarayı bırakanların hamılelıkte daha cok kılo aldııgına ınanıyorum ılk hamılelıgımde 26 kılo almıs 24unu vermıstım.suandakı hamılelıgımde 16haftada 7.5kılo almısım olsun kılo verılıyo ama sıgaranın verecegı zarar gecmıyo.ayrıca ılk hamılelıgımde 3haftada sıgarayı bırakmıstım ama ıs yerımde asırı derecede ıcılıyodu pasıf olarak gunde neredeyse 6-7paket mılletın ıctıgı sıgara dumanını solumak zorunda kjalıyodum.ve suanda oglum astım hastası ve ben pasıf ıcıcılıkten oldugunu dusunuyorum ama sımdıkı hamılelıgımde daha dıkkatlıyım.calısmıyorum zatende.kesınlıkle yanımda sıgara ıcırtmıyorum,ben ıcmıyorum en yakınım esım ıcıyo oda yatmadan 6 saat once sıgarasını ıcıyo.eger yatmaya 6saatten az zaman kalarak son sıgarasını ıcmızse koltukta yatıyo.cunku oglumun astım dr.olan profosor, enaz ıkı saat sıgara ıcenın nefesını eve vermemesı gerektıgını bızlerın etkılenebılecegını soyledı.bız bunu 6 ssate cıkardık. turkbayragi

Önceki yazımda 6 haftalık olduğumu ve halen sigarayı bırakamadığımı yazmışım. Aslında o 6.haftanın sonunda nihayet tiksinme geldi ve aniden bıraktım. Mide bulantılarıyla dolu bi 5 hafta geçirdim!!! Şimdi çok şükür bulantılarım geçti. 16 haftamıza gircez bebişimle ve ben halen içmiyorum sigara. Eşim sigara içerken ona böyle içim eriyerek bakıyorum mel mel, içimden hep diyorumki canım istesede bir kere olsun bir fırt doyasıya içime çekebilsem. Aşk gibi bir şey bu bağımlılık ya. ıçmeyen bilemez anlayamaz içeni. Ama tiksinmem çok iyi oldu bebeğim için. Bebeğimin sağlığı herşeyden önemli.

merhaba arkadaşlar.bende 15 yıl hiç bırakmadan içen bir sigara tiryakisiydim..ne ailemin bırak demesini,nede başkasını hiç dinlemeden devam ettim..taki geçen hafta 1,5 yıldır beklediğim meleğimin varlığını öğrenene kadar.daha testte silik çizgiyi görünce elimden attım..inanılmaz bir vicdan çalışmaya başlıyor bu durumda.kimse için yapmadığım hatta kendi sağlığım için dahi yapmadığım bişeyi,daha yüzünü görmediğim ama benim olduğunu,ona can verdiğim ve herşeyinden sorumlu olduğum bir melek için vazgeçtim 15 yıldır vazgeçemediğim illetten..en doğrusuda bu olsa gerek..
sigara çok ciddi bi alışkanlık ve zor bir süreç benimde aklıma gelmiyor değil,sadece elimi karnıma götürüyor ve hissetmeye çalışıyorum ve bunu sana yapamam diyorum ve o anda bitiyor herşey..bebek özlemi çok zor bir durum bunu çok daha uzun yıllar bekleyen dostlarım var.bende epey zorlu bir süreçten geçtim..bu bir mucize arkadaşlar ve lütfen kimse bu güzel melekler için bencillik yapmasın....3 dakikalık zevk için tehlikeye atmayın derim..gerisi size kalmışş...sevgilerr...

Bende 19 haftalık hamileyim sigaradan hiç tiksinmedim eskiden de içmekten çok zevk alıordum ama annelik bambaşkaymış günde en fazla 2 tane içiyorum ama ilk zamanlarda ilk 3 ay günden güne değişti moralim bozukken 5 10 tane içtim şimdi çok dikkat ederek günde en fazla 2 tane içiorum onun bile zararı olur diye çok korkuotorum sende azalt en azından sigara içmek canın istediğinde ceviz ye hemen başka bişeyler al eline dayanabildiğin kadar durrr sonra en son artık duramıorum diyene kadar içme en azından saat olarak azaltırsın ne yapalım Allah korusun bebeklerimizi (((

birde bi tavsiye daha her sigaranın ardından bir portakal ye tam zamanı hem o zararını az da olsa engelliyo die duymuştum Allah sağlıklı bebek nasip etsin hepimize...

cnm bende içiyordum hamile oldugumu ögrenmeden bikaç gün önceden tiksinmiştim zaten..
sigara dumanı bebeğin filtreleyemeden soludugu tek şey cnm...
gebeliği sırasında sigara içen iki yakınım oldu şuana kadar..kusura bakma söylicem acımasızca olsada..çünkü bu senin bebeğinin iyiliği için..biri astım bronşitli dogdu ve kocası onu sucluyor cocuk 3 yaşında boşanmaya kadar giden bir tartışmadır gidiyor..
diğerininde kulak iltihabı ki dr u ona içme demişti ):

lütfen cnm bebişi düşün onun saglıgını düşün ilerde çekiyor bunun acısını..yazık değilmi? içini karartmak istemem ama lütfen biraz daha dikkat

cnm ben de hamile kalmadan önce günde bir paket içiyordum
hamile kaldığımı anladığım anda içmeyi kestim
ama cnm istiyordu
ben de sürekli bir şeyler yedim ama kilo aldırmayan şeyler: meyve, salata, az da olsa çerez fındık fıstık badem ceviz gibi...bol bol su maden suyu içtim ağzım hiç boş durmadı kendimi oyaladım sakız çiğnedim tamam sakız çok mu sağlıklı ama sigaradan daha iyidir değil mi ve başardım sen de başarabilirsin belki sana bir yardımı olur diye böyle ayrntılı yazdım
hadi cnm başarabilirsin
hayırlı doğumlar inş

ya arkadaşlar hiçbiriniz doktorunuzla konuşmadınız mı sigara içen bi insanın içinden o nikotini atması zaten 6 ay sürüormuş siz hamileyken sigarayı bırakıp sadece o an için bebeğinizi korumuş oluorsunuz ama sizin sağlıksız vucudunuzda büyümüş oluor yine de yani benim de :) bende içiordum çünkü ama hamile kalmaya karar verdiğinde 6a y önceden bırakmış olman gerekiomuş ki o zehri çocuk almasın ama tabii hamileyken içmek 2 katıysa sizinkide hiç risksiz değil öğrendiği gibi bırakanlar için sölüorum ama çok yargılamadan önce herkese Allah sağlıklı bebekler nasip etsin biraz dikkat birazda Allah a bırakmak lazım bebeğin nasibinde ne varsa o olur ama tabii böle deyipte bırakmamak yanlış sen tedbirini al bırak tabii ki ama içen herkes öncesinde sonrasında aynı tehlikede içen biraz fazla o kadar...

ben de tam anlamiyla 16. haftada falan biraktim sigarayi.. simdi nasil icebilmisim diyorum(( allah beni affetsin ve yavrumda bisey cikmasin insallah(
2 gun disini siksan 3. gunde birazcik da olsa alisiyorsun ha gayret bebek icin herseye deger sigara nedir ki
allah yardimcin olsunn

merhaba arkadaşlar bende 6+3 haftalık hamileyim yaklaşık 15 senedir sigara iciyorum..hamile oldugumu ögrendiğim an günde 2 tane iciyorum bırakmak istiyorum ama bırakamıyorum sigarayı bırakmanın verdiği sitres bebegi düşürür mü bir arkadaşım sitres yapmıs bebek düşmüş doktor neden bu kadar sitres yaptın keşke günde 1 tane icseydin demiş ne yapacagımı sasırdım icmeye de korkuyorum bunu duyunca bırakmaya da

8 haftalık hamileyim 10 sendeir günde 1.5 paket sigara içiyorum şu an gunde 4 tane sigara içmekteyim ama bu vicdan azabından kurtulamıyorum bırakmayı çok ıstıyorum içmeyecegım dıye kendımı zorladıgım gunlerde oluyor fakat daha gergın daha streslı oluyorum yanı sonuc hüsran ve gercekten bebegımı zehırlenem hakkım yok bununda bılıncındeyım ama bır turlu kurtulamadım bu ılletten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…