Sigaradan kurtulamıyorum!!!

Ben annemden biliyorum sigarayı bırakmanın ne kadar zor olduğunu.. Annemde ben hamileyken devamlı içmiş. Ve ben maalesef çok büyük bir riskle doğdum. Doktorum doğumumda kalp atışlarım duyamamış beni içerde öldü zannetmişler. Doğduğum da ise çok zayıftım sadece 2 kilo doğmuşum.. Ve sürekli hasta oluyordum bağışıklık sistemim küçücük birşeyde çöküyordu hep iğneler oldum. Ve çok iştahsızdım öyle ki bir bebek düşünün bir kere acıktım diye ağlamıyor o kadar yanii. Ve sadece 2 ay süt emmişim o da zorla. Allah'şükür bedenen bir sakatlığım olmamış sonralarda da topladım kendimi ama bir kere en basit tarafını söylüyorum sigara yediğiniz yiyeceklerin vitamin değerini azaltır. Ayrıca anne adayında iştahsızlığa yol açtığından yeteri kadar beslenemezsiniz. Annem benim yanımda da sürekli içti bir de pasif içici oldum ama gariptir ki ben hayatım boyunca hiç özenmedim kardeşim çok küçük yaşta başladı ve içiyor hala.. Ve annem stent takıldı bu sene arttık. Lütfen çocuklarınıza bunu yapmayınn. doğunca sağlıklı olsa bile büyüdğünde sizi örnek alıp o da içmeye başlayacaktır bu kaçınılma bırakmak zor olabilir kolay değil ama azaltarak bırakın.

Arkadaşım sen artık bebeğini sağlıkla almışsın kucağına şükürler olsun. Ama hala yorum yazan arkadaşlar var. Ben de naçizane bir öneri de bulunayım o zaman dedim. Sigarayı bırakmak isteyip bırakamayanlar veya hamile olduğunu öğrenenler hemen bi koşu herhangi bir kitap evine gidip Allen Carr' in kitabını alsın. Bana duacı olursunuz sonunda inşallah....

merhaba arkadaşlar,
bende 10 yıldır sigara içen bir tiryakiydim,
hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım ve bir daha asla elime almadım,
nasıl yaptım biraz anlatayım belki yardımcı olur,
işte sigara saatlerinde meyve yiyorum,evde ilgili başka şeylere yönlendiriyorum,
Allahtan eşimde bıraktı ve birbirimize çok destek oluyoruz bu konuda,
Ben çook öncelerden sigara içen hamile birini görünce çok kızardım onlardan biri olmadım çok şükür.
Zararlarından çok güzel yönlerini düşündüm hep,kokmuyorum,boğazım ağrımıyo,param cebimde kalıyor gibi gibi çok fazla faydası var bırakmanın.
aklınıza geldiğinde su için,meyve yeyin,atıştırın çok faydası oluyor.

bende günde 1 paket içen biriydim ama hamile olduğumu öğrendiğim an bıraktım sigarayı tabiki çok zor ama benim avantajım vardı allah yardım etti bana çok tiskindim sigaradan midemi bulandırıyodu kusmalarım oluyodu onun sayesinde bıraktım ha ölede olmasa bile genede çocuğumu riske atamazdım içemezdim vacdanım el vermezdi hergün kendimi suçlardım onu yapacağıma bırakırım daha ii şimdi 4 aylık bi kızım var ve halada sigara içmiyorum içmeyide düşünmüyorum iradene hakim olmak en güzeli dünyaya getireceğin melek için bu fedakarlığı yapman lazım ben zaten hamileliğimden önce bi prova yapmıştım 3 ay içmedim sigarayı sonra tek tük içiyodum ee hamile olduğumu öğrenince tamamen kurtuldum o iletten şimdi ne kadar hafifim ve rahatım bence denemelisin başarabilirsin

o kadar zorki ben iciyorum dr a soledim dediki herkesi kotu etkkilemiyor her bebege zarar vermiyor ama diyememki senin bebegine zarar vermez risk dedi ama sordu bana icki iciyormusun diye yurtdisinda yasiyorum ondan :) hayir dedim kesinlikle alkol daha tehlikeliymis ben sigara iciyorum sut meyveyi cok yiyorum temizlesin diye yapamadim ben cunku stresli bir yasamamim var gercekten ama her an vicdaqn azabi cekiyorum bu konuda hicbisyde okumak istemiyorum arkadasta almis zaten cocgunu kucagina Allah bagislasin insallah

Ben günde minimum 1 paket içerdim. Kan tahlili sonucunu aldığım gün bıratım.
Sonuçta 8 ay sigarandan fedakarlık yaparsan çocuğun ömür boyu astım, bağışıklık sisteminde problem başta olmak üzere biiiiir çok riskten korunmuş olacak. Benim için de kolay olmadı. Sinir krizine girdim resmen aynı zamanda hormonlardaki değişimden etkilenmiş oluyor tabi insan... Sonrasında tiksindim zaten.

ınternette çocuğun oluşum videolarını izlemeni tavsiye ederim. Allah'ın mucizesi resmen... Ve sen o oluşmaya çalışırken ona zarar vermiş oluyorsun.

Bu pskolojik bir mesele. Doktor kendini uzun süre strese sokacağını düşündüyse ki bu da bebek için zararlı olduğu için; zarar gelmeyebilir, 1 tane içsen olur falan demiş olabilir. Akıl var, mantık var değil mi arkadaşlar? nikotinin yaptığı etkileri biliyoruz... kahve kola bitki çayı çayı bile önermezlerken sigarada birşey olmayabilir falan.. Bunları geçmek, pskolojinizi zorlayarak sigarayı bırakmak lazım.

Herkese sağlıklı bebişler diliyorum.

Son düzenleme:
bende hamile olduğumu öğrenir öğrenmez sigarayı 5 e düşürdüm.haftalar ilerledikçe iiçee azalttım.ve en son 2 hafta önce tiksindim.aslında vicdan meseleside yaptım şimdi kokusana bile tahammülüm yok.içmemelisin cnm lütfen içme bırak şu sigarayı.çok zor biliyorum ama bebeğin için bırakmalısın.
oğlumdada bırakmıştım sigarayı doğumdan 10 ay sonra gene başlamıştım.bu sefer başlamak istemiyorum inşallah öyle olur.

Bende 15 yıllık sigara tiryakisiydim.Son 5 yıldır sadece akşamları 2-4 tane arası içiyordum.Hafta sonları ve tatillerde çok abartıyordum.2009 temmuz ayında sigarayı bıraktım çünkü 1 ay sonra tüp bebek tedavisine başlayacaktım..Bırakış o bırakış birdaha ağzıma koymadım..en azından vücudumda bebeklerime hamile kalmadan 1 ay önce de olsa temizlenmiş oldu..Şu an 14 haftalık ikiz gebeyim allaha çok şükür içmiyorum bazen sokakta burnuma kokusu güzel geliyor...ama yanımda içilmesine asla tahammül edemiyorum..Sana tavsiyem Bebeğini düşün içinde bilmediğimiz o kadar zararlı madde varki..Minnacık meleğine zarar verme..Bu illetin biride aynı binide aynı..Allah kolaylıklar versin..

birgün eşimle sohpet ederken göğsün hırlıyo dedi bana..ben çok korktum tabi ölmek istemiyorum ya sigrayı bırakıyorum dedim 2-2.5 paket içiyodum biri sönmeden diğreini yakıyodum yani...regli idim o sıra -bıraktım ama günde "1-2 yakıyodum bi nefes çekip atıyodum yok yok diyodum içicem yenilmicem...2 hafta sonra kadarda iyice nefret ettim sigardan mümkün diil bi nefes çekmek yanımda içilse midem bulnaıyodu sonra hamile olduğumu öğrendim...değil içmek yanımda dahi içirtmedim..evime gelenlere balkonu gösterdim içmeleri için..bulantılaım geçtikten sonra cnm sigara çekti ama asla içmedim..rüyamda içtiğimi görsem sahaında ben ne yaptım ya neden bu rüyayı gördüm diyodum..şimi bebğim 2.5 aylıkk emziriyorum yine aynı şekil.ama bıraktım ben başlamayı asla düşünmüyorum...hamile arkadaşlarım içiyoıdu ya nasıl yapıyosunzu diyodum vicdan duymuyomusunuz dfiyodum sen hamile olda bakalım bırakabilcenmi diyolardı bana...asla içmem diyodum ...ya küçücük bi sorun olsa kendimden biliridm ben sigaraya bağalrdım hep..evet sağlıklı doğuyolar ve tanığım birçok kişinin çocuğu astım şuan için annler..içmeyenler sigara içenlerin yanında durmasdın..farkı olmuyo ozaman..dumanu soluyosunuz...

Ben de tiryakiydim hamile olduğumu öğrendiğim an çok zorlanarak da olsa bıraktım .İrademi daha önce hiç bu kadar kulllanamamıştım.Bazen rüyalarıma bile giriyor kokusunu duyunca çok hala canım istiyor 6 ay oldu yaklaşık içmeyeli.Ama bence içinde taşıdığınız canı düşünerek ve çok sıkı telkinlerle bırakabilirsiniz.

bugün doktorum programında bunu söyledi dr
bebeğinizin ağzına egzos borusu tıkamak istermisiniz
lütfen içmeyin
içilen ortamda da bulunmayın ikisinde hiç bir farkı yokmuşl

merhaba arkadaşlar aynen bende bu illetten muzdaripim 7+4 haftalık hamileyim ve hala bırakamıyorum bu illeti ya deli olucam hep bugün asla diye uyanıyorum ama maalesef yine dayanamıyorum

Aynen katılıyorum. ilk hamileliğimde tiksinmiştim ve bırakmıştım. Şimdi gene hamileyim ve tiksinme gelmedi halen 6 haftamız bitti. Bende günde 1 paket içiyordum ama ikigündür 10a düşürdüm inşallah bırakırım.

canım herşey beyninde bitiyot..bende sigaraya 1 sene önce eşim yüzünden başladım..bir iki derken tiryakisi oldum ama istemekle alakalı birşey..bende seneye hamile kalmayı düşünüyorum...şu anda elinde çok iyi bir fırsat var alsında bırakmak için..bunu iyi değerlendir...bi de babam da günde bir paket sigara içerdi...doktor bir arkadaşı var akciğer uzmanı ona hastaneye gelen insanların ciğerlernin resimlerini gösterdi..onu gördükten sonra babam bir daha ağzına sigara koymadı..yaşam tarzını değiştir...spora başla kendini meşgül et..şimdilik nikotin bantları kullanabilirsin bebeğe bir zararı yoksa eğer...bende bugün sigarayı bırakıyorum...iyi haberlerini bekliyorum

canım ben hamileliğimin başlangıcında 5 aya kadar içemedim aşermem çok fazlaydı ve kötuydü..
daha sonradan yanan sigaraya değilde yanmamıs sigaranın tütün kokusu benı cezbediyordu onu kokluğordum bı kaç tane içmişliğim var bebeğimde birşey yok çok şükür ama keşke içmeseymişim..
sende kendıne azap çektırme..
dr sigaranın zararı kadar onu içmeyince sitres yapıp bebeğe zararı olduğunuda söylüyor bu çok içenlerle alakalı ama genelleme değil..
kolay gelsın canım

Çiçek arkadaşım artık doğum yapmış hatta bebeğini büyütmüş olmalısın. Eğer hala bu siteye giriyorsan hamileliğinde sigarayı bırakıp bırakmadığın ve bebeğinin sağlığı hakkında bizi bilgilendirirsen çok sevinirim.

Son düzenleme:
byuk ıhtımalle dogum yapmıssındır bende hamılelıgım boyunca tıksınmek soyle dursun resmen sıgaraya aserdım ve gunde yaklasık 9-10 tane ıctım vıcdan azabı ceke ceke sımdı bebegımı emzırıyorum sımdıde ıcıyorum gurur duymuyorum onaylamıyorum ama bırakamıyorumda su lanet olası seyı cok sukur allahım bebegımde hıc bı sorun yok olmadı ınsallahda olmaz oglumda ıctım dedıgım gıbı ıkısıde masallah cok saglıklılar oglum 4*5 yasında ve 119 boy 30 kılo kızım 2*5 aylık 5*500 kılo uzukme meslektasım ben sımdı dogum ıznındeyım ocagın 5de okula baslıcam dusunuyorum nerde ıcecem dıye saglıklı gunler senınleve bebgınle olsun

yapmayın yaaa!! kendinizi kandırdığınızla kalmayıp burda peşinizden bir sürü hamileyi de yanlış bir yola sürüklüyorsunuz. sigaranın zararları sanıyor musunuz ki doğar doğmaz çocukta görülecek??. bir kere çocuğunuzu potansiyel kanser hastası olarak dünyaya getiriyorsunuz bu bir! ileride kanser başta olmak üzere, hiperaktivite bozukluğu, algılama güçlüğü hep okul hayatında ve sonrasında ortaya çıkacak sorunlar. birde nerde içicem diye düşündüğünüzden bahsediyorsunuz. pesss doğrusu, pesss!!! allah sizin çocuklarınızı sizin onlara vereceğiniz zararlardan korusun.. o masumlara yazık..

Son düzenleme:
canm ah cnmm aynı bende öleydm hamileliğim buyunca içtim ama glceksn günde 3 e indrdm ve bebğim zayf doğdu 2 kilo950 gr..boyu 49 cm
siggradan dolayı oğlmn plesentası kreçlendi karnı geride kaldı..bazı anne adylrnda nadiren olrmuş ancak enfazla 2 hafta idare edermş bu durum ama haftada 3 kere nstye bağlandm 5 hafta idare edebldi ancak oğlumm sezryanla aldılar 17 gün önce..şuan içiomuusn evt şuan gene içiorum ve sütüme geçio.biliyorum ama bırakamıyorumm sterstenn

ben hiç kullanmadım hayatım boyunca.eşim kullanıyor.o da ben hamile kalınca içerde, yanımda ,arabada içmiyor.sırf pasif içici olmayayım diye.bu konu çok önemli.bir an önce bırakırsın umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…