Valla bende siz begenin yada begenmeyin diye yapmadim zaten yorumumu.sizin sahsinizla alakali olarak ta soylemiyorum.benim bu konuyla alakali genel dusuncem boyle."Sigara icen anne adaylari" bu soylem bile insana itici geliyor..Siz,sigara icen anne adaylari icin benim dusncelerim soylediklerim vicdansizlik oluyor da peki sizin daha dogmamis kendi evlatlariniza yaptiginiz ne oluyor.Onlari zehirlediginizi bile bile sigara icmeye devam edebiliyorsaniz sizlerin vicdanla alakali konusmayada hakkiniz yok kusura bakmayin.
Ayrica hamile ve sigara icenlere bu kadar tepkili olmamin sebebi yakin akrabamdan bir bayanda sigara iciyordu ve evlerinde buna dikkat etmezler di yani o evden sigara dumani eksik degil di ve cocuk astim oldu dogdugunda daha minnacik bebekken koluna serum taktilar ve o minicik beden buhar makinesiyle tanisti .
Her ay hastaneye gittigimde cafede beklerkn bi kac sigara icen hamile goruyorum ve cok kiziyorum burdada boyle bir konu gordugumde dusuncelerimi yazmadan edemedim iste...
Ayrica bu konuyu buraya acan arkadasin niyeti bana hic sigarayi birarakmak istedigi yonde gibi gelmiyor acikcasi.Duymak istedigi
Gunde su kadar icersen uzerinede sunu bunu yersen sigaranin bir zarari bebege dokynmaz.
Gercekten birakmak isteyenlere ve hamile oldugunu ogrenince birakan anne adaylarina Allah yardimci olsun bunu tum kalbimle diliyorum inanin ki..ama boyle benim bebegim benim vicdanim benim kararim zihniyetinde olanlarada ins.sanslisinizdirda ilerde sizi uzen durumlarla karsi karsiya
kalmazsiniz umarim diyorum.
Allah hepimize saglikli sihhatli hayirli cocuklar versin.
canım sen hala içiyo musun? yanlış anlama sadece sordum. bi kaç gün önce yazmışsın yorumlarda geriye giderken şimdi gördüm. meraktan soruyorum.bende bi tiksinseydım cok dua ettım ne olur tıksınım dıye olmadı azaltmaya calısıyorum bakalım ıns bırakırım bende
bırakmayı denıyorum canım ama aniden olmuo azalttım ıyıce rabbım ıns tamamen tıksınmemı saglarcanım sen hala içiyo musun? yanlış anlama sadece sordum. bi kaç gün önce yazmışsın yorumlarda geriye giderken şimdi gördüm. meraktan soruyorum.
ben bildiğin üç gün önce cuma sabahı yaktım. bi tiksinme geldi ve çok şükür ki o gün bu gün içmedim. artık bıraktım..
inşallah sigara kullanan ama bırakmak isteyen diğer anne adayları da bir an önce Rabbimin izniyle kurtulur
1.5 paket cok cıddı bır rakamBir buçuk paket sigara icen varmi hamileyken
Bir buçuk paket sigara icen varmi hamileyken
ben enfeksiyondan dolayı mecubren antibiyotik alıyorum doktor verdi onun da prospektüsünü kaç defa okudum v ekendimi suçlu hissediyorum kendime bakamadım bebeğime ilaç içiriyorum diyeeğer varsa da üstteki arkadaşın dediği gibi ya bebeği öldürmeye ya da sakat bırakmaya çalışıyodur. bu kadarı şımarıklık ve canilik, sigarayı bırakamamakla alakası yok. 1.5 paket tamamen zevk işi insan kendini zorlar zorlar hadi kendini tutup en fazla 5 tane 10 tane içsin. insan kendini düşünmüyosa evladını düşünür, onu da düşünmüyosa anne olmasaymış o zaman.
Normal bir zamanda bile 1.5 fazla hamileyken bu kadar içiyorsanız yapmayın lütfen. Ben tek tük içerdim önceden hamilelikte ilk haftalarda 2 tane içiyordum sonra onu da bıraktım.Bir buçuk paket sigara icen varmi hamileyken
12 haftalık hamileyim ve günde 1 paket içtiğim sigarayı sadece 7ye indirebildim.Hem bebeğimim sakat olmasından korkuyorum hem de bu zıkkımı bırakamıyorum.
Yeterince vicdan azabı çektiğim için,bana vicdan azabı çektirmeden sigaranın bebek üzerinde kesin bir olumsuz etki yaratıp yaratmadığını anlatabilecek biri var mı?
ya da benim gibi bırakamayan arkadaşlar var mı?senağlama
Ben çok su içmeye çalışıyorum ve çarşıya pazara çok yakın evim öyle çok sıkıljnca çıkıyorum magazalara giriyorum çıkıyorum 2 saat 3 saat eve gelmiyorum böylede yoruluyorum evde uyuyorum böylelikle sigara günde 3e 4e düşürdüğüm günler oldu rahatlıkla yani bunu 3-5 gün denedim şimdi biraz halsizlik var gitmiyorm gitmk istemyorum havada sıcak hamilelikte terletiyo beni sigara içesim gelmiyo dışarda artık hatta dışarda bu sıcakta kokusu çok kötü gelmeye başladı koku hassasiyeti sanırım12 haftalık hamileyim ve günde 1 paket içtiğim sigarayı sadece 7ye indirebildim.Hem bebeğimim sakat olmasından korkuyorum hem de bu zıkkımı bırakamıyorum.
Yeterince vicdan azabı çektiğim için,bana vicdan azabı çektirmeden sigaranın bebek üzerinde kesin bir olumsuz etki yaratıp yaratmadığını anlatabilecek biri var mı?
ya da benim gibi bırakamayan arkadaşlar var mı?senağlama
ben günde 1,5 paket iciyordum ve iki gün önce hamile oldugumu ögrendim. ögrendigim gün o sokla 6-7 tane ictim dün 4 tane ictim ve bugün sadece 1 tane ama kendimi cok zor tutuyorum cok sucluluk duygusu hissediyorum ama inaniyorum ki basaracagim ve bebegimi zehirlemeyecegim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?