Sigaradan kurtulamıyorum!!!

ufff ben de tiksiniyorum öğüre öğüre içiyorum ama bırakamıyorum
gerçi üç-dört gündür azalttım iyice 3-4e kadar düşürdüm. bi ara ne güzel hiç içmediğimde olmuştu. iş yerimle alakalı stresli şeyler yaşadım yine 7-8 tane içtiğim oldu ama inşallah şimdi yanımdan atıştırmalıklarımı ayırmıyorum. sigara içmek istedikçe bişeyler atıyorum ağzıma..böyle böyle bırakıcam..
Rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasib etsin inşallah...

Bence sende birakabilirsin canm baksana bogure bogure iciyorum diyosun. Bence psikojik. Zorla ve icme

Bence sende birakabilirsin canm baksana bogure bogure iciyorum diyosun. Bence psikojik. Zorla ve icme
öyle zaten kuzum yaa psikolojik ya işte başka bişey değil
inşallah bırakırım şu süreçte..

Ne kadar bagimlida tiryakide olsaniz icinizdeki masum bebeginizi zehirleme hakkina sahip degilsiniz.Hamile kalmadan once birakabilirdiniz sigarayi yada icmeye devam edip cocuk yapmamalisinz.Kusura bakmayin ama bir anne cocugunin sagligini hice sayip hamileyken sigara icebiliyorsa bebek sahibi olmayi hicde haketmiyor demektr.

vazgecemiyorum diyosaniz demekki sigaranin anne karnindaki bebege olan zararlarini cok iyi bilmiyosunuz demektir yoksa bi anne bebegine zarar verecek biseyi hemde cok buyuk zararlar verebilecek bi seyi bebegi icin bi anda kaldirir atar hayatindan bence isteyin yapabilirsiniz

ben ömrümde hiç sigara içmedim.. alkol de sevmem.. ama bu ürünlerin bağımlılık yaptığı bir gerçek.. hiçbir anne evladına zarar vermek istemez.. eminim sigara içen gebelerin hepsi vicdan azabı duyuyorlardır, zararlarının da farkındalardır.. zaten olmasalar burda konu başlığı açıp bunu paylaşmazlar..

sigara içen hamile kişilere bir de burda sizler vicdansız, hain yaftasını yapıştırırsanız psikolojik olarak çökertir, destek olmak yerine köstek olursunuz.. nitekim gördüğüm yazılar kadarıyla içmeyen tüm tuzu kurular bunu yapıyorlar.. fakat bağımlılık ne demek bunu biz anlayamayız.. bunun yerine empati kurup arkadaşlarımıza destek olmalıyız..

sevgili tiryaki hamişler, bu hayata bir kere geliyoruz ve hiç bir konuda pişmanlık duymadan yaşamamız lazım.. sadece bebeğiniz için değil, kendi hayatınız için de bu zıkkımı bırakmanız gerekli.. sonuçta içerseniz ileride evladınızın acılarını yine siz çekeceksiniz, biz değil.. o sebeple olaya bir de bu açıdan bakıp bir an önce bu illetten kurtulmanızı tavsiye ederim.. hayat kısa ve güzel günler yaşamalıyız.. bağımlılıklar sebebi ile ilerde pişman olacağınız şeyler yapmayın lütfen..

ayrıca kimin bebek sahibi olup kimin olamayacağı gibi bir eleştiriyi de çok saçma buluyorum.. yok sigara içen anne olmayı hak etmiyor felan.. bebek sahibi olacak kişi yaptıklarının sorumluluğunu ve olumsuz sonuçlardaki günahlarına katlanmayı göze alıyorsa bize yargılamak düşmez.. sonucunda çekeceği ceza zaten kendilerine yeter..
biz burda her şeyi yapıorz bebeğimiz olmuyor gibi ama böyle kişilerin bebeği oluyor gibi gereksiz cümlelerle de kimse kimseyi kırmasın.. kimin bebek sahibi olacağına yalnız rabbim karar verir.. bir günah işleniyorsa da cezasını rabbim verir.. biz burda ceza verme mevkisi değiliz..
birbirimizi yapıcı eleştirelim, yıkıcı ve yıpratıcı değil... hele de karşımızdaki hamile bir kişi ise..

Ben kendi dusuncemi soyledim isteyen katilir isteyen katilmaz.Bende hamileyim doktorumun verdigi vitamin ilaclarini bile icerken korkuyoru m faydasinin yaninda bebegime bir zararida oluyormu acaba diye..Empati de kuruyorum evet sigara icen bir kadin olsaydim ve anne olmak isteseydim kesinlikle icmezdm iler de vicdan azabi cekmemek icin.Ha sigara icmeyen bir kadinin saglikli bir bebek dunyaya getirmesinin de garantisi yok.Allah hepimise saglikli ve hayirli evlatlar versin İns.ama sigaraninda zararlari bilhassa hamilelikte cok bariz bir sekilde ortada.bunu bile bile icmek bence bencilliktir ve unutmayalim ki Annelik fedakarlik gerektirir.Ayrica o kadar ugrasip bebek sahibi olamayan kadinlarinda tepkileri olduysa hakli buluyorum .Soyle demekte ve sormak da gerekir sigara icen "ANNE" adaylarina soruyorum tedavi ile ve maddi manevi zorluklar yasayarak hamile kalmis olsaydiniz sigara icmeye devam edebilirmiydiniz acaba?

Bağımlı olmayan bunun vücutta bedenen ve ruhen nasıl bir yoksunluk yarattığını anlayamaz.. Ben içmedim hiç ama çevremden biliyorum.. içmeyince yaşadığı sinir ile de vücuduna dolayısıyla bebeğine zarar vermiş oluyor insanlar..
benim söylemek istediğim sigara içen anne adaylarını negatif değil pozitif yönde destekleyerek sigarayı bırakmaya teşvik etmektir..
anneliğin fedakarlık gerektirdiğini eminim onlar da bizim kadar iyi biliyorlardır.. fakat olumsuz destek ile destek olmuyor köstek olmuş oluyoruz..

Birincisi kimsenin kimseye sen anne adayisin sigara iciyosan o cocugu hak etmiyosun deme hakki yok. Kaldi ki sigara muhabbeti donmese bile yorum yapma hakki yok.
Rabbinin hikmetinde sual olur mu?? Sana bebek vermemis senin sinavin bu ama sen de bunun acisini karsindakinden cikaramazsin. Cikarmaya kalkarsan da cevabini alirsin. Biz de sigara icen anne adaylari olarak "siz de bebegi hak etmiyosunuz ki Rabbim vermemis" mi diyelim?O bebegi sana vermeyen Allah baskasina vermis mi diyelim? Karsinizdaki kadin hamile !! Bu ne vicdansizlik ya.. Ayrica o cocugu doguran kisi sıkıntı yasarsa sana mi gelip dert yanicak burda bu lafi soyleme haki buluyosun kendinde?
Genel olarak yorum yaptim. Sahisa degil. Ustune alinan alinsin...

ben sigara içen kişilerin kendi vicdan muhasebelerinde zaten ekside olduklarına inanıyorum.. dolayısıyla sigara içen annelerin üstlerine gidilmemesi taraftarıyım.. sonuçta herkes kendi hayatından sorumludur.. ben sigara içip de çok sağlıklı bebek olarak görünen doğumlar yaptıklarını ama ilerleyen yıllarda evlatlarında astımdan zeka geriliğine kadar bir çok sıkıntı yaşadıklarını gördüm.. bunun acısını da biz değil yine annelerin kendileri çekecekler.. eminim çoğunluk kendi yaptığının sorumluluğunu alacak yaşta gebe kalıyordur.. (çok küçük yaşta ya da kazara gebe kalanlar hariç)

ama tabi sigarayı bırakabilseler çok güzel olur.. gerek kendilerinin gerekse ülkemizin sağlıklı nesillere ihtiyacı var..

Yorumlarinizi begendim zaten. "SİGARA İCEN 'ANNE' ADAYİ OLARAK" bana; sacma sapan yorum yapan kisiler icin dedim onu.
Ve iste sizin yaklasiminiz evet gayet basarili olabilir ; benim aklim mantigim vicdanim gayet yerinde ama bunu sorgulamak da zira yine sizi tenzih ederek soyluyorum tanimadigim kisilere kalmadi acikcasi.

Ben 8 yıldır sigara kullanıyorum. Hamile olduğumu öğrenmeden birkaç gün önce tiksinti geldi içemedim. Sonra test yaptım ki hamileyim. Şuan kokusuna bile katlanamıyorum.

hamile olduğu öğrendiğim zaman biraz azalttım normalde günde hemen hemen 1 paket içiyodum herkes bana kızdı şundan bi tiksinmedin içme içmee diye azalttım yavaş yavaş bırakacam birden olmuyo diyodum geçen hafta bişe yaşadım bi mide bulantısı Allahım böyle iğrenç bişe olamaz yemek yiyemedim su içemedim gözümü açamadım herşey kokuyo mutfağın kapısını kilitledim ağladım resmen herşeyden tiksindim evden tiksindim resmen o gün sigarayı bıraktım şuan kokusu bile mahvediyo beni eşime bile içtiği zamanlar katlanamıyorum gören şaşırıyo inanamıyo bıraktığıma ama gerçekten bırakmayı istiyodum çok şükür buda nedeni oldu

bende bi tiksinseydım cok dua ettım ne olur tıksınım dıye olmadı azaltmaya calısıyorum bakalım ıns bırakırım bende

Valla bende siz begenin yada begenmeyin diye yapmadim zaten yorumumu.sizin sahsinizla alakali olarak ta soylemiyorum.benim bu konuyla alakali genel dusuncem boyle."Sigara icen anne adaylari" bu soylem bile insana itici geliyor..Siz,sigara icen anne adaylari icin benim dusncelerim soylediklerim vicdansizlik oluyor da peki sizin daha dogmamis kendi evlatlariniza yaptiginiz ne oluyor.Onlari zehirlediginizi bile bile sigara icmeye devam edebiliyorsaniz sizlerin vicdanla alakali konusmayada hakkiniz yok kusura bakmayin.

Ayrica hamile ve sigara icenlere bu kadar tepkili olmamin sebebi yakin akrabamdan bir bayanda sigara iciyordu ve evlerinde buna dikkat etmezler di yani o evden sigara dumani eksik degil di ve cocuk astim oldu dogdugunda daha minnacik bebekken koluna serum taktilar ve o minicik beden buhar makinesiyle tanisti .
Her ay hastaneye gittigimde cafede beklerkn bi kac sigara icen hamile goruyorum ve cok kiziyorum burdada boyle bir konu gordugumde dusuncelerimi yazmadan edemedim iste...
Ayrica bu konuyu buraya acan arkadasin niyeti bana hic sigarayi birarakmak istedigi yonde gibi gelmiyor acikcasi.Duymak istedigi
Gunde su kadar icersen uzerinede sunu bunu yersen sigaranin bir zarari bebege dokynmaz.

Gercekten birakmak isteyenlere ve hamile oldugunu ogrenince birakan anne adaylarina Allah yardimci olsun bunu tum kalbimle diliyorum inanin ki..ama boyle benim bebegim benim vicdanim benim kararim zihniyetinde olanlarada ins.sanslisinizdirda ilerde sizi uzen durumlarla karsi karsiya
kalmazsiniz umarim diyorum.

Allah hepimize saglikli sihhatli hayirli cocuklar versin.

Aynen bende öyle hatta eğer bigün hamile kalırsam diye düşük nikotinli sigara araştırıyodum. Ama bir tiksinti geldi şuan kokusuna katlanamıyorum. Sokakta yürümek bile işkence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…