Sigaram konusunda eşimi nasıl ikna edebilirim?

babisim

oglum rabbime emanet <3
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2010
309
9
68
İsveç
slmlar 1 yillik evliyim 20 yasindayim 1,5 aylik oglum var mama ile besliyorum sütüm yok cunku
benm derdim sigaram 15 yasimdan beri iciyorum yurtdisindayim ailemden cooook uzaktayim
evlendigimizde esim ictigimi biliyordu balayinda surekli alir getirirdi paket
neyse sonra hamile kaldim dogum yaptim falan filan
bebegime sut te vermiyorum icmemde bi sakinca yok yani
ama esim kiyametleri kopariyor o kadar abartiyorki bosanma meselesi bile olur bu is
yok agzina aldigini duymiyim yok bilmem ne......
ama yapamiyorum birakamiyorum ..
esimi nasil ikna ederim izin vermesi icin yoksa surekli yalan söylemek zorunda kalicam icmedim
diye
:26:

Eşini ikna etmek yerine sen yardım alıp bırakmayı denesen. bebeğine sütünden gecmiyor ama üzerine sinen kokuyu napıorsun?

ben bu cümlenin sonunun

"sigarayı nasıl bırakabilirim" ile bitmesini temenni ederdim

evet haklisniz ama denedim kac kere olmadi ama esimin biraz anlayisli olmadini bekliyorum sadece

Çocuğundan eşinden önemli mi?Bırakmaya çalış bence
Benim eşim de bırakmıyo.Bırakmadığı sürece ona çocuk yok.Böyle söylüyorum hep.

Eşine hak veriyorum şu durumda.

evet haklisniz ama denedim kac kere olmadi ama esimin biraz anlayisli olmadini bekliyorum sadece

Eşinin tavrı yanlış olabilir ama savunduğu şey çok doğru. Kendi kendine bırakabilecek iraden yoksa destek al

Bence hemen sigarayı bırakmalısın. Bir kere eninde sonunda o bebeğin yanında içeceksin sigarayı, ve çocuk dumandan etkilenecek. Daha Anne ve babsı sigara içen çocuklar büyükdüklerinde diğerlerine oranla hem daha erken sigaraya başlıyorlarmış hemde sigara içme oranı yüksek oluyormuş.

Çocuğunuda düşün ve sigarayı bırak.

Eşindende bu konuda destek al, bende bırakmak istiyorum ama olmuyor, bir uzmandan yardım falan mı alsak de mesela.
Akapunktur ile bırakan tanıdıklarım var birde onu dene istersen.
Tabi sen sigarayı gerçektende bırakmak istiyorsan...

benim eşimde sigara içiyordu. astım hastası olduğum için nefessiz kalmanın ne demek olduğunu bilirim. yanımda içmese bile eşiminde nefes sorunu yaşamasını hiç istemedim. çok denedim bıraksın diye. atak geçirdiğimde ne halde olduğumu biliyordu. sonra bıraktı şükür.

zaten yaşında küçükmüş. babam bile kaç yıllar sonra bıraktıktan sonra. sen yaparsın. kanserin neler yaşattığını bilsen ve görsen, şimdiye çoktan bırakmıştın.

belki kızacak bana herkes ama ..
çok uzun süredir sigara içiyorum..bu arada annemi akciger kanserinden kaybettim..
eşimde sigara içmezdi ama bigün bana içme demedi..
deseydide bırakmazdım çünkü önce kendim istemem lazım ..
ama sanırım ben sigara içmeyi seviyorum..zararlı olduğunuda bizzat yaşadım biliyorum
kimseyede sigarama laf söyletmem..
insanlar birbirleri için fedakarlık yapmalıdır..ben bunu içiyorsam oda saygı duyacak..

eşine ve bebeğine karşı anlayışlı olması gereken sensin, bırakamam diye bişey yok, başkaları yapabiliyorsa sende yapabilirsin, 40 yıllık tiryakiler bırakıyo artık,
ama sen sigarayı bırakmak istemyorsun bence, gerçekten içten istemezsen tabii ki bırakamazsın, bebeği, çocuğu olan bi kadın kesinlikle sigara içmemeli kesinlikle, şahsen bebeğine bende acıdım şuan

eşinin saygılı olmasını istiyorsun ama eşin de bana ve çocuğumuza saygılı olmanı istiyorum diye düşünce ne olcak?
azaltmaya çalış bari..

sana kesinlikle katılıyorum canım. Hem sigara öyle bırak denilince bırakılacak birşey değil. Babam ilaçlarda kullandı akupunkturda yaptırdı sakız bant ne ararsanız ama bırakamıyor. İnsanın içindede olması lazım içinde olmadıktan sonra ne yapsanız boş. Kayınpederim kalp krizi geçirirken son sigarasını yakıpta hastaneye gitti :). Bende sigara içmeyi seviyorum sağlık problemim olmadıkça bırakmayı düşünmüyorum.

istesem belki bırakabilirdim ama hiç denemedim.. hiç bişeyde kullanmadım ..
sigara benim için keyf unsuru başka birşeyim yok zaten
işten çıkıp yemeğin üzerine bir sigara yaktımmı dünyayı unutuyorum hiçte sikayetçi değilim..
ha olabilir dedimya annem akciger kanseriydi rahmetli..
neler yaşadığını gördüm çok acı çekti bendede çıkabilir
benimki aptallık kabul ama ne bileyim seviyorum genede..

pardon birşey soracağım kokuyla bebeğin ne alakası var acaba?

Uzmanlar, sigara kokusu sinmiş herşeyin bebekler için kanser riski taşıdığını açıkladı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erol Sezer, sigara kokusu sinmiş eşyaların zehir dolu olduğunu ve kanser riski taşıdığını belirterek, &#8220;Özellikle bebek anneleri dikkatli olmalı&#8221; dedi.

bebeğiniz daha 1buçuk aylıkmış. ee 9 ay hamilelikte sigarayı bırakmadınızmı canım?? 9 ay bıraktıysanız neden tekrar başladınız??

Keşke hiçbirimiz sigara kullanmasak sağlıksız bir durum biliyorum.

Bende sigara içmeyi sevenlerden biriyim.

Bebeğim yok,olursa hala bu düşüncede olurmuyum bilmiyorum ama

Eğer anne bebeğin yanında içmiyorsa birde mamayla besliyorsa sorun yok.

Evlenmeden önce sigara içtiğini bilen kabullenen bir eş,

sonrasında da saygı duymalı,devlet sorunu haline getirmemeli.

Birde boşanmaya kadar gidecek bir sorun değil,çok saçma.

sigara içiyorum 15 yaşından beri yani takriben 10 senedir.
eşim içmez hatta nefret eder.
bıraksan çok iyi olur sağlığın için vs sürekli söyler ısrar etmeden
bi kaç kez ısrarcı olduğunda ciddi anlamda tartıştım
evet ben bunun zararlı olduğunu biliyorum
ama şöyle bişey var ben sigara içmeyi seviyorum
bundan keyif alıyorum
içmeyen bunu anlayamaz onun için kolay gelir 40 yıllık içenler bırakıyo
falan diyosunuz ama o bi maya bıraksanda bi çakmağı çakmaya bakar
tekrar başlamak tek uzak durma yöntemi başlamamak
çok insan bilirim sigarayı bıraktığı halde
kendiyle savaşan 10 yıldır içmeyen eniştem bile her gün bugün bi tane
yaksam mı der
arkadaşım var hamile içmiyo şu an
öğrendiği an bıraktı sigarayı ama tek dediği doğumdan sonra
ilk işim sigara içmek olacak der durur
kuzenim ve eşi akupunktur sigara bantları seanslar bi ton paralar
döktüler karı koca birbirinden gizli sigara içmeye başladılar
gerçekten istemek önemli gerçekten bıkmak
çevresel baskılar çevresel faktörlerle olacak iş değil yani
biri bana bırak dedi diye bırakacak değilim bunu
onun için kimsenin bildiğim şeyleri söylemesine gerek yok
bu bana fayda sağlamaz tam tersi sinir harbi yaşatır
boş yere kalp kırarım
tercihlere saygı duymak lazım
herkesin kendi sağlığı kendi canı.
sigarayı sadece gebelik süresinde bırakabilirim
o da bebeğim ve vicdanım için.
sonrasında aramazsam istemezsem ne ala
ama içmiyecem diye yaşadığım stres sigaranın dumanı kadar zarar
veriyo bana.

Kendini avutacak başka uğraşlar bul ,tabi bu beyinle alakalı ,gurbette olman sigara içmendeki haklılığı göstermiyor ,ne kötü günler yaşadım kendini sağlıklı biçimde avutmakta bir beceri ama sen en zararlısını seçmişsin , sanırım çokta pis kokuyorsundur ben senin eşin olsam cinsel ilişkiye dahi girmem ,tiksinirim!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…