Sigaram konusunda eşimi nasıl ikna edebilirim?

sigara içen ölüyoda içmeyen ölmüyomu

ooo hangi birine dikkat edecez hormonlu diye domates yemeyelim kimyasal diye çamaşır yıkamayalım güneşte kanser tehlikesi var diye dışarı çıkmayalım

ben zaten içime çekmiyorum

emzirmiyorumki çocuğuma geçsin

yanında içmiyorum

falanca teyze vardı hiç sigara içmemiş akciğer kanserinden ölmüş

gibi bahanelerle sigarayı bırakmayan arkadaşlar buyrun keyif sizin hayat sizin çocuk sizin...

ama lütfen tartışmasını yapmayın...

zararlı.nokta.

ben çocuğuma asla kola, gazoz vs.. içirmiyorum, zaten bunlar sigaraya kıyaslanmaz bile, bu tarz yorumlar yapman senin vicdanını asslaaa rahatlatmayacak!
zaten burda konu herhangi birisinin sigarayı bırakıp bırakmaması değil, bebeği olan bi annenin bırakıp bırakmaması, arada dağlar kadar fark var
burda önemli olan bebek yani, annenin birebir kendisi değil

Son düzenleme:

Size sigaranızla mutluluklar dilerim arkadaşım :) Ne denir ki :)

benimde kardeşim oldu..bebek daha..
doktor annemlere demiş ki" bebeğinizin yanında içtiğiniz her paket,bebeğinizin 5 tane sigara içmesine sebeb oluyor.."
diyelim ki bebeğinizin yanında içmediniz..
ağzımı yıkıyorum demişsiniz..
bebeğinizi mutlaka öpüyorsunuzdur..
insanlar sigara yüzünden ağız kanserlerine yakalanıyolar.
sizce oradaki zehirler suyla gidicek cinsten olsaydı reklamlarda ve hastanelerde "sigara içmeyiniz" cümlesi yerine
"sigara içtikten sonra mutlaka ağzınızı yıkayınız" cümlesi yer almazmıydı?
biz yetişkinlere olan zararları bir düşünün birde bu zehirin bebeğinize gittiğini düşünün.
ve lütfen!eşinizle bu yüzden tartışmayın.

burda eşinize kızabilicem nokta evliliğinizin ilk günlerinde paketleri size getirmesidir.bebeğinizi en az eşiniz kadar düşünün lütfen.

ay çünkü hanımefendi nasıl sigarayı bırakabilirim dememiş eşimi nasıl ikna edebilirim demiş. Sigara başkasının yanında içilmediği sürece sadece içene zarar bu koku olayı falan sırf abartı sigara kokusundan kanser olan duydunuz mu allah aşkına ayrıca sigara tek başına kanser nedeni değildir sadece bir tetikleyicidir içen şahıs o zararlı maddeleri dumanla beraber ciğerlerine çeker kana karışır başkasına kokusuyla nikotin vs bulaştıramaz korkmayın azıcık mantıklı düşünürseniz bulursunuz. Çekte çocuğun yüzüne üfle demiyoruz burada. Ayrıca demin dediklerimde yapılamayacak şeyler değil onlarıda keyfimizden yapmıyoruz bu kadar duyarlı ebeveynlerseniz elde yıkayın çamaşırınızı bulaşığınızı ne olacak.

Bu bizim vergilerin çoğu bu tiryakileri sağlıklarına kavuşturmaya gidiyor tabi şimdi çoşarak yazı yazarsınız bile bile hastaneye düşüp yattığınızda acınacak durumunuz yok ! Kendi elinizle hastalandınız çünkü ziyaretine dahi gitmeyeceksin ,keyfiniz,kahyası ve siz bir bakmakmışsınız ölüme doğru hızla gidiyorsunuz!

sigara bırakıldığında nikotin vücuttan 3 ay gibi bir sürede atılıyor.sigarayı hamilelikten bir süre önce bırakmak gerekiyorki o zehir anne karnındaki bebeğe zarar vermesin.gidin bir kadın doğumcuyla konuşun eğer herhangi bir doktor canım ağzına üflemiyosunya dumanını iç tabi derse bende burdan bütün sigara içenlere paket alacam:95:

astım hastası yada nefes darlığı çeken birisine sorun derin ve güzel nefes almak nasıl birşey. paha biçilemez bence. sağlık kaybedilince değerli oluyor. sigara içen arkadaşlar devam etsinler içmeye.

biz sigara çok yararlı hadi içelim demiyoruzki..
tabiki bebeğe zararı vardır o ayrı bir konu..
ama sigara içiyor diye bir insana ööö kaka denmesi boşanma konusu yapılmasıda ilginç..
bu benim hayatım ..kendi adıma seviyorum sigarayı
bir annede elbetki çocuğunu bizden iyi düşünür ve korur
akıl vermek haddim değil

valla bazi arkadaslar oyle seyler yazmiski sigarayi hic icmedigim halde ve nefret ettigim halde icesim geldi.e arkdaslar madem iciyosunuz tamamda, niye bu cok iyi birseymis gibi asiliyosunuz .bazi arkadaslarda gercekden komik cok ama cok komik cahillik bu olsa gerek cayla kolayla gazozla sigarayi kiyaslamislar siz anca kendinzi kandirisiniz bizi degil cocuklariniz zehirliyosunzu ne yaziiki gercek bu siz kabul etsenizde etmesenizde...

BU arada konu sahibesi yorumlardan ötürü kendini kötü hissetme lütfen, yalnızca eşine sigarayı ikna ettirmek yerine bırakmak için çaba göstermeni çok içtenlikle vurgulamak istiyruz. Elbette yetişkin bir birey olarak son karar senindir.

Herkese sağlıklı günler

Yine konu sahibinin derdini unutmuş başka yönlere getirmişiz konuyu..
Lütfen konu dışına çıkmadan arkadaşımza önerileriniz varsa paylaşın,yoksa susalım:)
"sigarayı bırakmamam için eşimi nasıl ikna edebilirim"diye fikir almak istenmiş,"sigaranın zararları nelerdir" diye sorulmamış.
İllaki sigara içenlerde biliyor verdiğizararları,başlarına neler geleceğini...
Konunun özüne bakalım ve kimseye hakaret etmeyelim(ima yoluylada olsa..)

sakın yanlış anlasılmasın..
her mesajımda zararlarını bildiğimi söyledim
benim mesajlarımdan sigara iyi bişey için diye bir sonuç çıkarsa üzülürüm
ben hep kendi adıma konuştum..

bebeğime sütte vermiyorum içmemde bir sakınca yok yani diyince zararlarına değinmek istedik doğal olarak.sigara bıraktırma hattı vardı orayı arasın bence

pardon birşey soracağım kokuyla bebeğin ne alakası var acaba?

koku tıkar rahatsız eder ama o önemli değil asıl tenine kıyafetlerine sinen duman tenden bile bebeğe yada başkasına geçiyor çok bilmişlik olmasın ben de içiyorum

Öncelikle herkese merhaba!
Genelde yazılarınızı okurum..Bu konuda yazamadan duramadım.. Arkadasın dedigi cok dogru..önce saygı duymayı ögrenicez..Ben nasıl icmeyen saygı duyup orada burada iciyorsam icmeyende bana saygı GÖSTERİCEK..Öyle ahkam kesme yok..Gelelim cocuk konusuna...Bir cocugu annesinde fazla kimse düsünemez sevemez..HİCKİMSE..Anne nerde en zaman ne yicek icicek..bebegi nererede hangi ortamda buluncagını anneler cokiyi bilir..sizlere artı bir bilgi vereyim...günde 5 taneyi aşmamak şartıile sigaranın faydası vardır...Bunuda aklınızın bir yerine yazın lütfen..Sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…