Sigaram konusunda eşimi nasıl ikna edebilirim?

bende 12 yıl içtim ve 1 temmuz'da bırakalı 2 yıl olacak...tabiri caizse aşk derecesinde bağlıydım o illete,bırakmam söz konusu olunca resmen bunalıma giriyordum...

hiç ummadığım bir anda çok büyük bir yemin ettim ve bıraktım hemde o sıralar bırakmamı isteyen bir eşim ve benim sağlıklı sütüme muhtaç olan bir bebeğim olmadığı halde...

bebeğinizin anne sütünden mahrum kalmasına çok üzüldüm ama bir yandanda böylesi daha hayırlı olmuş...

inşallah sizi boşanmanın eşiğine getirecek kadar size zarar veren o illetten en kısa zamanda kurtulursunuz...

ayrıca "bu kişinin kendi tercihidir eşine ne oluyorki" diyenlere aldırmayın...sizin sağlıklı kalmanızı istemesi suç değilki,belki bırakır belki bırakamazsınız ama ne olursa olsun

bunu eşinize sana ne oluyor benim tercihim diyerek kabul ettirmeye çalışmayın...

inşallah siz ve tüm içiciler kurtulursunuz o illetten...

biri bana bırak deyince cinler tepeme çıkıyor
inadına gidip yakasım geliyor..
sizene yahu..keyf benim
etrafta o kadar zararlı şey varki..hangisinden kurtulacağız..

tesekkur ederim yorumlara arkadasin dedigi gibi stres bana dumanindan daha fazla zarar veriyor
kendimi sadece onunla mutlu hissediyorum
ve seviyorum birak diyince birakilmio gercekten arkadas gibi sigaram

sigara camda balkonda bile içilse, o zararlı maddeler havaya karışıyo sonuçta duman şeklinde görünmese bile, annenin nefesinden mutlaka bebeğe ulaşıyo vs... bedenine sinmesi bile yetiyo hatta, babam yanımdan geçerken gözlerim yaşarıyo benim hemen yanımda içmediği halde, gözlerme zarar veriyo yani getirdiği duman şeklinde bile görünmeyen zararlı maddeler, bunların tiryakikere fazla ayrıntı gibi gelebileceğini tahmin edebiliyorum ama gerçek bu!
bence annelik içgüdüsü muhakkak tiryakiliğe baskın gelmeli... annelik içgüdüsünden daha baskın bi his düşünemiyorum

üstelik bırakmak için devlet hastalerde bedava merkezler bile oluşturulmuşken bırakamam bana kesinlikle bahane geliyor "bebeği olan anneler için konuşuyorum"

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar,

Ben de yaklaşık 6 yıl sigara kullandım. Eşim de sigara kullanıyor fakat benim içiyor olmamı da tasvip etmiyordu çünkü ben sigaraya 18 yaşımda üniv. döneminde başlamıştım. Evlendikten sonra ilk kez geçen yıl sigara konusunda anlamlı ve ısrarcı bir konuşma yaptı benimle. KEndisinin de içmemesi gerektiğini, bırakmaya çalışacağını ama benim bunun için daha fazla çabalamam gerektiğini hem kendi sağlığım açısından hem de hamile kaldığımda bebeğe zarar vememesi açısından istediğini söyledi. BEn de sigara içmeyi gerçekten çok seviyordum, benim için büyük bir keyifti etrafımdakiler de bilir zaten. Ama birgün hani derler ya adam akıllı düşündüğümde bunun bu şekilde devam etmemesi gerektiğini, birgün bebeğim olursa şayet ona bu haksızlığı yapmamam gerektiğine ikna ettim kendimi. Son sigaramı içtim ve bu gerçekten SON dedim. İlk günler zor oldu evet, canım çok istedi. Sigara dumanı gördüğüm yerde resmen o kokuyu çektim içime ama her defasında 'SEN İRADESİZ DEĞİLSİN' cümlesini tekrar ettim. Sigarayı bırakalı 6 ay oldu ve inanın yanımda biri sigara içtiğinde bile canım hiç çekmiyor hatta aşırı rahatsız oluyorum. İnanın sigarasız, duman kokususuz,sağlıklı nefes alıp-vermek o sigaranın yarattığı keyiften çok çok daha mutlu ediyor beni.

Umarım sizler de başarırsınız, imkansız diye birşey yok unutmayın.. Sevgiler

pardon birşey soracağım kokuyla bebeğin ne alakası var acaba?

Bebeğiniz nefes almıyor mu? Eşim sigara içtiğinde sarılıp koklayınca boğulacak gibi oluyorum.... Akıl yürüttüm sadece düz mantık

tiryakiler anlamaz ama gidip sigaranızı açık alanda da içseniz dahi üzerinize sinen o koku hiç sigara içmeyen birini çok rahatsız eder.

bebeğinde bu kokudan etkilenmemesi için koku alma duyusunun olmaması lazım

ben yukarda kendimden örnek verdim ama burda tüm organları gelişmekte olan, bağışıklık sistemi baskılanacak olan, ortakulak iltahabı başta olmak üzere hastalıklara açık olabilecek, "ilerde de açık olabilcek", bi bebekten bahsediyoruz, yine tiryakilere abartı gelecek ama bu bence bebeğe bi eziyet

Son düzenleme:
Eşinizi çok iyi anlıyorum
hem de çocuğunuz varmış bu kadar aşırı bağımlı olmanıza sebep nedir?
bende içmiyorum benim eşim de içiyor ve de iğrenç kokuyor
sakızmış,diş fırçalamakmış hikaye..
çok seviyorum eşimi ama sabah kalktığımızda hani genel olarak hepimizin ağzı kokar değil mi
sigara içenlerin daha bi iğrenç koktuğunu söylemeliyim.eşimin yüzüne de söyledim sabahları seni öpmek istiyorum ama açıkçası öpemiyorum bu pis kokudan dedim o yüzden azalltı çook şükür,zaten çocuk yapmaya karar verdiğimiz an kesinlkle bırakacağını söyledi,söz verdi zaten sigara bir anda bırakılır dedi yoksa zorlanırmış..bende de faranjit olduğu için onu da bıktırmış durumdayım liseliler gibi wc de içiyor ya da balkonda..
asla evin içinde içemez...kimseye de içtirmem...

arkadaslar lutfen ya ewde sigara icilirmi ya balkonda iciyoruym taBIKI
iceri gelince elimi yuzumu yikkiyorum cocuga nefesimi ufledigimi mi saniyorsunuz

sigara en nefret ettigim sey ayni zamnda esiminde (o iciyo ama)benim elimde gorse girtlagima sokar heralde10 bucuk aylik dunyalar tatlisi oglumu zehirlemeye hic mi hic niyetim yokkk.insallah birakirsin Allah yardim etsin

biri bana bırak deyince cinler tepeme çıkıyor
inadına gidip yakasım geliyor..
sizene yahu..keyf benim
etrafta o kadar zararlı şey varki..hangisinden kurtulacağız..

Akciğer kanseri,koah,pnömoni,gırtlak kanseri,koroner kalp ve damar hastalıkları,kan kanseri vs.bu ve daha beter hastalıklardan birini ya da ikisini acı çekerek ölmeyi tercih ederim diyorsanız
size diyecek birşey bulamıyorum...(hee bizler nasıl ölürüz allah bilir)allah herkese gecinden versin..
rahmetli eniştem 42 yaşında sigara ve demli çayı aşırı tüketmek nedeniyle acılar içinde kıvrana kıvrana akciğer kanserinden gözümüzün önünde eriyerek vefat etti.
zaten nefret ederim sigaradan ve bu olay da üstüne tuz biber ekmişti...
emin olun o kadar zararlı şeyden hiç biri sigara ve alkol kadar zararlı değildir...

sigara içmiyorum ama bildiğim bişey varki bir çocuğum olursa bırakın sigarayı herşeyden ama herşeyden hayatımdan onun için vazgeçerim.sevmek budur!!

arkadaslar lutfen ya ewde sigara icilirmi ya balkonda iciyoruym taBIKI
iceri gelince elimi yuzumu yikkiyorum cocuga nefesimi ufledigimi mi saniyorsunuz

babişim lütfen kendini "vurun kahpeye"muamelesi görüyor gibi hissetme...

ben ve muhakkak diğer arkadaşların söylediği herşey sen,bebeğin ve eşinin mutluluğunun sigara yüzünden bozulmaması için...

inşallah birgün bıraktığında göreceksin,sigara yüzünden eşinle en ufak bir tartışmaya bile değmiyecek bişey olduğuna...

Allah yar ve yardımcın olsun....

ben 16 yaşımda başladım sigaraya taa ki hamile kalana dek, günde 2 pakete yakın içiyodum, hamıle kaldıgmda kendi irademle bıraktm bazısı igrenir icmez benim tamamen kendi irademdi 9 ay sigara aşerdim ama tek dal icmiş degilim, bunu niye yaptm bebegm icin emzirirkende icmedm bide pespese dogurunca sigarayla aramdaki mesafe iyice koptu, şuan 2 oglum var yaklaşık 3.5 yıldır tıryaki degilim sadece gece cocuklarım uyudugunda bi tane keyif sigarası iciyorum hepsi bu söylemeye calıstgm ne kocam ne bi başkası kimse içın bırakmazdım ama evlat başka bisey hayatından fedakarlık edebilecgn tek varlık, iradenle bırakamıyorsan yardım almalısın canım

ohooo ona bakarsan çamaşırları bulaşıkları beyaz sabunla yıkıyalım sebzeleri kendimiz yetiştirelim. İçinde kansrojen madde olmayan ne var ki çok abartıyorsunuz. Sigara kokusundan kaçınıp çocuklara cola içirirsiniz.

tv de yayınlanan o reklamları gördükçe göz yaşlarımı tutamıyorum.. aklıma abim geliyor(

benimde babam ölmeye yakın nefes darlığından bütün bronşlarını balgam kaplamıştı akşamları uyumuyordu sürekli öksürme,tükürme elinde o aletle nefes alma onu en iyi dostu mezara götürdü, sigara içenler bu kadar aciz olmamalı benim babam daha yaşardi o illeti bıraksaydı!

Arkadaşım burada yapılan yorumlara neden bu tarz bir yaklaşım gösteriyorsun anlayamadım açıkçası? Elbette keşke elimizden gelse de bu saydıklarının hepsini yapabilsek. Sigaradan başka şeylerde de kanserojen maddeler var bunu kimse inkar etmiyor ama kabul edelim ki sigara başlı başına çok büyük risk taşıyan bir faktör. Ayrıca yorumlarımız ne konu sahibesinin ne bebeğinin zarar görmesini istemeyeşimizden dolayı. Kusura bakmayınız ama bile bile ' içebilrsinz arkadşım sigara senin hakkın, bebeğin var ama olsun ' diyecek bir vicdana sahip değilim hele ki sigaranın zararları tüm Dünyaca benimsenmiş, toplumda sigara içmek yasaklanmışken.

Bebeğiniz nefes almıyor mu? Eşim sigara içtiğinde sarılıp koklayınca boğulacak gibi oluyorum.... Akıl yürüttüm sadece düz mantık

canım annemde içiyor ben başlamadan önce anneme sarıldığımda hiçte boğulacak gibi olmuyordum. Eşimde içiyor hamileyken bırakmıştım o dönemdede hiç tiksinmedim kokusundan ohh mis gibi valla kokusunu bile seviyorum illetin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…