sigarayı bırakıyorum... yani inşallah

eftelyaecrin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
528
0
0
Adana
kıslar sigarayı bırakmaya karar verdim.bu kaçıncı kararım hatırlamıyorum bile
bu sefer son kesin karar olur işallah kıslar neolur destek verin bana. daha önce içen ve bırakan varmı aranızda acaba?:çok üzgünüm:

sigarayı bırakmak için en iyi zaman bence, çünkü çok sıcak ve hem ter hem sigara kokusu çok çok rahatsız edici. bir de bu sıcakta sigara içmek çok bunaltıcı, zaten nefes alamıyoruz. valla ben sigra içmiş birisi odaya girdimi kaçıyorum midem bulanıyor. dişlerin sararmayacak. cildin daha güzel olacak, sigara krizine girmiyeceksin. ilk başta zor olur ama iradeli olursan sonra süper olur. ben bırakmış biriyim buarada

insAllah birakirsin çok sevindim senin adina ben içmiyorum ama enistem bir günde birakti hersey kafada bitiyor dedi aklina koymus o gün birakti 4 sene oldu hiç içmedi aynen babamda öyle oldu hemen bir günde birakti aylardirda içmiyor

ıcıyodum hamıle oldugumu ogrendıgım gun bıraktım.
1 seneyı aşkın süredir agzıma surmedım canım da ıstemıyor acıkcası...
sende başarabilirsin yeterki iste.kararından vazgeçme.

kıslar hepinise cevaplarınız için teşkür ederim :kedi: inşallah bu sefer tutarım kendimi kafama koyduğum herşeyi yapan ben hayatımda bi sigaraya yenik düşüyorum 13 senedir içiyorum bu mereti.çok kere bırakmayı denedimyapamadım inşallah bu sefer olur:çok üzgünüm: ya bide gününü buldu sigarayı bıraktım saten uyustu beynim bide kızım su çiçeği oldu buğün :sinifsinif: of ya oofff mafoldumben ne zaman bırakmaya kalksam illa bişi çıkıo ama bu sefer pes etmicem yani işallah su an saten sigarayı düşünemiorum aklım fikrim kızımda inşallah hemen gecer hastalığı senağlama eşimde askerde yanımda olsa destek olurdu senağlama yok yok pes etmicem bırakacam bu illeti bu sefer senağlama

kaydirigubbakcemile5
ben bıraktım tam 2 yıl oldu.
ilk zamanlar masada kaç sigara içildiğini takip ediyordum.
korkutmak istemem seni ama ben ilk birkaç ay çok mutsuz oldum. :sinifsinif:
canım hiç birşey yapmak istemedi uzun bir süre
sigara içen arkadaşlarla görüşmek istemedim.
toplamda 5-6 ay kadar sonra geçti ama.
biraz kilo da aldım.
ama iyi ki bıraktım
sabahları nefesim taze uyanıyorum.
merdivenleri çıkarken hızlı yürürken nefes nefese kalmıyorum.
artık başlamam diyorum.

ya ben anlamıyorum bu bağımlılıkları. insan kendisine nasıl karşı koyamaz ki. içmeyivericeksin :) mesela ben 4 sene çay içmedim. Bi gün çok içtiğimi farkettim hadi ben içmiyorum dedim 1 bardak bile içmedim.

yapabilirsin. kendine güven! ve ortalıkta sigarayı çağrıştıracak şeyler tutma. kolay gelsin

:gitme::gitme:
bende biraksam iyi olur oglumda cok kiziyobenneyaptımki, bak canim sIkIldI yine bi tane yakayim bali:1rolleyes:

yakmaaa.... ben babamı tehdit ederek bıraktırdım. Ya bırak ya da beni öpme bi daha dedim. sarıldığında ittiriyordum. en sonunda bıraktı

gözün aydın canım olumunekankayizsmile darısı benim başıma inşalahboshayallersmile başlamassın inşallah tekrar ya o kadar zaman gecmiş:1shok: yerimseniben ay ben o kadar içmesem allaha büyük konuşmayım de bidaha sigara kelimesini ağzıma bile almam heralde :teytey:

herkes farklı işte canım yasakkelime bak ben hamileydim bırakmak istedim. doktor erken doğum yapmak istemiosan içmeye devam et dedi günde 1 2 de olsa. emzirirken bırakmak istedim gene bırakamadım. hala emziriorum bare çocuğu sütten kesmeden doğru düzgün bir süt verebilim :1rolleyes: ay insallah bu sefer olur yaa:2:

sigarayı bırakmak kafada bitiyor derlerdi inanmazdım.
öyleymiş gerçekten.
2 kez sigarayı bıraktım ve 2.sinde aslında bırakmanın ne kadar kolay olduğunu anladım...

ilkinde bırakmak istemeyerek bıraktım ama sinirlerim hat saffadaydı...sigara içenlere özenirdim...aklımda çıkaramazdım ağlama krizlerine girerdim...
hele yemek sonraları kabus....
nihayetinde yine başa sarıp başlamıştım...
bu şekilde bırakmak istediğinizde bırakılmıyor çünkü bırakmak istemiyorsunuz.
o yüzden allen care kitabı,nikotin sakızları/bantları bana göre hikaye...

sonrasında bırakmam lazım dedim ve hayatımdan bir anda silip attım !
kendimi şartlandırdım içmemeye...aklıma getirmemeye.
şöyle düşün şehirler arası otobüse biniyorsun 5 saatlik yol gideceksin ve o otobüse bildiğinde canın hiç sigara istememz.
çünkü bilirsin içilmediğini beynin bunu algılar.canın da istemez.
işte aynen bu şekilde önce beynine hükmedeceksin.
bu şekilde bıraktığında ne kilo alırsın,ne stres yaşarsın ne mutsuz olursun :)
sürekli parfüm kokarsın,ellerin kokmaz(benim en nefret ettiğim şey buydu),nefesin kokmaz,bebeğin kokundan rahatsız olmaz...
evin kokmaz,üstelik girdiğin ortamlarda kaygı taşımazsın.
eyvah paketim bitiyo stresine girmezsin...

haa arkadaşlar sigara bir alışkanlık değil bağımlılıktır...
içmeyen gerçekten anlayamaz o yüzden eleştirirken biraz daha ılıman olalım.
yargılamak yerine fikir verelim.
arkadaşımızın istediğiyde zaten bu...

umarım sende en kısa zamanda kurtulursun şu illetten canım...

çok teşekkür ederim canım yazdıkların hakketen moralimi düseltti boshayallersmile :1hug:inşallah birdaha elime almam :1no2: zorda olsa tutuyorum kendimi buğün 2. gün hihoyyyt :lepi: haklısın kafana koyman lazım bunun için. bende bu zamanana kadar her bırakmak isteğim mecburiyetten olmuştu yani hamilelik emzirme dönemi felan yasakkelime mecburiyetlikten nefret eden biri olarak pekte isteyerek bırakmamıştım bu nedenle :umursamaz: ama bu sefer gercekten istiyorum bırakmayı.zor geçiyor ama su 1 haftayı atlattıktan sonra ii olurum heralde :sinifsinif: bide yeni paket aldım masamda duruo en son içtiğim sigarayı yarım söndürmüştüm bilerek pakeetin içine koymuştum kötü koksun die :roflol: canım ne zman sigara istese paketi açıp kokluom accık delikafadulden ıyyy diyorum bende içince böle kokuyorumdur tiksiniyorum iice a.s yanıma paket aldım çünkü sigara paketini görünce tekrar içme istegim olmasın die şimdilik işe yarıyor valla ay 23yaşındayım daha valla doğru düzgün nefes alamıyorum artık:1no2: ömrümün yarısı bu meretle geçti yaaamafoldumben13 sene dile kolay :1no2: bağmlılık çok fena bişe gerçekten Allah kimseye yasatmasın herkesi kurtarsın bu illetten inşallah zemuszemus

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…