- 14 Ocak 2013
- 1.467
- 1.362
- 333
- Konu Sahibi LimonReceli
Ez onu ez
İnş. Ağzına sürmezsin bir daha![]()
Vallahi de ezdim billahi de ezdim kııııııııız

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ez onu ez
İnş. Ağzına sürmezsin bir daha![]()
YihhuuuVallahi de ezdim billahi de ezdim kııııııııızNasıl bir hırs'a kapılmışsam artık paketi yere fırlatıp sumo güreşcisi gibi üstüne çullandım akabinde bir böcek gibi ezdimmm
![]()
Sanki beni anlatmışsın.
Bu ara niyetliyim bırakmaya. İş yerindeyim yanıma sigara almadım.
Kokusu bile rahatsız ederken neden içiyorum bilmiyorum.
maddi açıdan beni zorluyor.onun yerine her ay hafta sonları krallar gibi yaşarım.
Ya da istediğim bişey alırım diyorum... Zor..
'Kafanda bitir'ciler lütfen daha geçerli şeyler söyleyin çünkü o seçenek faydalı değil.
Özel msj attım sana bir bakar mısınArkadaşlar merhaba,
Evet ne yazıkki sigara kullanıyorum. Yıllardır bırakmayı plânlasam da malesef hicbir atak yapmadım. Herşeyden önce sağlığım için bırakmak istiyorum. Gündüzleri iş yoğunluğundan 1-2 tane ancak içiyorum ama akşam paketi bitirmeden uyumuyorum.
Kendimce hafifletici sebeplerim de var malesef;
- Ağız bakımıma çok dikkat ediyorum, kimse sigara içtiğime inanmıyor.
- Yürüyen parfüm şişesi gibiyim sırf kötü kokmamak için.
- Ekonomik tarafını kabulleneli çok oldu, ekonomime çok bi etkisi yok.
- Nişanlım da sigara kullanıyor ve ilk buluşmamızda yeniden içmekten korkuyorum.
- İş yerimdeki herkes ne yazıkki sigara kullanıyor.
- Yalnız yaşıyorum ve akşamları evdeysem tek aktivitem sigara içmek
Sigarayı bırakmayı başarmış olan arkadaşlar lütfen bana da rehber olur musunuz?
Ben de bundan endişe ediyorum. Bir-kac aya kadar evlilik planlarımız başlayacak. Kendimizi fosur fosur duman olan bir bilardo salonunda gibi hayal ediyorumbence nişanlınla beraber bırakın, yoksa çok zor, birbirinize destek olursanız kolay olur bence, çiftlerden biri içmeye devam ederken çok çok zor yani
Çok çok teşekkür ederim samimiyetiniz için. Çok imrendim size maşallah:)2 Gün sonra sigarayı bırakalı 1 yıl olacakken bu konuya rastlamak ne hoş :))
Bende önceleri sizin gibiydim bir heves uğruna başlamıştım ve nasılsa bir gün bırakırım diye düşünüyordum. 4-5 yıl kullandıktan sonra bir şekilde bırakmam gerektiğini idrak ettim ama bırakamıyordum kendimce bahaneler buluyordum tıpkı sizin gibi.
Sonra kendimi şartlandırdım evlenip hamile kalırsam ancak o zaman bırakırım heralde başka şekilde zor olur falan dedim hep. Daha sonra hamile kaldım ki aslında hamile kalmadan 6 ay kadar önce bırakmak gerekiyormuş..
18 Ekim 2016'da son sigaramı içip vedalaştım ve bir daha ağzıma sürmedim, sürmekte istemedim.
Ki hamile kaldıktan 20 gün sonra düşük yapmış olmama rağmen başlamak aklıma dahi gelmedi.
Sadece ilk 1 2 gün zorluk çektim oda alışkanlıktan kaynaklı daha sonraları zaten vücut alışıyor.
Hadi en fazla 1 hafta zorlanırsın diyelim sonrası alışlanlıktan kalma hareketler, yemekten sonra aklına gelmesi, evde otururken yaptığın tek aktivite olduğu için aklına gelmesi falan filan.
Tamamen irade meselesi.
Öncelikle kafanda bitirmen ve kendini şartlandırman lazım inan ki çok zor birşey değil bıraktıktan sonra şöyle böyle yok 10 yıl geçsede aklına geliyor falan laflarına bakma elbette ki geliyor nasıl bir zamanlar yaptığın alışkanlıklarını hatırlıyorsan onuda hatırlayacaksın ama onsuz geçirdiğin zamanlarıda hatırla sağlığını düşün.
Bir bayan olarak zaten yakışmayan ve itici gösteren bir durumken ileride dünyaya bir çocuk getireceğini senin yüzünden onun zehirleneceğini ve hatta senden görüp örnek alacağı için onunda ileride içebileceğini düşün..
Kafanda bitir ve kendini şu gün bırakacağım veya yarın bırakacağım diye şartlandır. Aklına geldiğinde ise kendi içinde iradenle savaş, içmemek en güzeli, en temizi herkese tavsiye ederim..
:)))) sonuç ne olduŞu an önümde dolu bir paket var ve ben direniyorum. Bir yanım al ayağının altına ez diyor, bir yanım ise verdiğin paraya yazık olur
Eki Görüntüle 2055816
:))) acı ama gerçek, tesekkurlerBacım sen ne kadar ağız bakımına dikkat et parfümler sık ama o ağzınız öyle kötü kokuyor kihiç içmemiş bir insan olarak bana inan çok kötü kokuyorsunuz
![]()
Evet bir de o yönü var. Bazen önemli toplantılara 10 dakika ara veriyoruz, ben koşa koşa sigara içmeye gidiyorum. Lavobo ihtiyacımı gideremeden toplantıya geri giriyorum. Üstelik evde de çok zaman kaybettiriyorSigaradan özgür olmak çok güzel bir şey.
(Yani kullanmamak)![]()
Hiç sormayın vallahi, nişanlım günde 2 paket içiyor. Ikimizin 1 aylık sigara masrafı bir asgari ücret ediyor neredeyse. Bireysel olarak çok etkilemese de totali düşününce içim acıyor. Insanların 1 ay çalıştığı parayı biz çakmakla yakıyoruzEkonomime etkisi yok diyorsunuz da, günde 1 paket bitiyorsa her gün ortalama 10 tl buna harcamıyor musunuz?
Bıraksanız ayda 300 tl eder, hiç hafife alınacak bir rakam değil. Bunun için bile bırakılır![]()
Amin inşallah, Allah kolaylık versinBenim 5. Günüm sanırım bırakmaya karar verdim
Sadece 3 tane içtim
20 yıllık Tiryakiyim
Günde bir buçuk paket içiyordum
Ve aç karnına gözümü açar açmaz
Elektronik sigara sayesinde
Tabi ki kafamda da bitirdim
Şimdilik iyi gidiyor
İnşallah bir daha paket sigara almam
Darısı size
Evet, işte benim kafada bi türlü bitmiyor ya. Hayatımın bi parçası olmuş sankiSanki beni anlatmışsın.
Bu ara niyetliyim bırakmaya. İş yerindeyim yanıma sigara almadım.
Kokusu bile rahatsız ederken neden içiyorum bilmiyorum.
maddi açıdan beni zorluyor.onun yerine her ay hafta sonları krallar gibi yaşarım.
Ya da istediğim bişey alırım diyorum... Zor..
'Kafanda bitir'ciler lütfen daha geçerli şeyler söyleyin çünkü o seçenek faydalı değil.
Inşallah:)Ben psikolojik olarak baya hazırladım kendimi. Bu ay sonunda bırakıyorum nasipse. 1 Kasımdan itibaren hayatımdan çıkarıyorum. İnşallah başarılı olabilirim.
Ay o paraya neler alınir varyaHiç sormayın vallahi, nişanlım günde 2 paket içiyor. Ikimizin 1 aylık sigara masrafı bir asgari ücret ediyor neredeyse. Bireysel olarak çok etkilemese de totali düşününce içim acıyor. Insanların 1 ay çalıştığı parayı biz çakmakla yakıyoruz![]()