• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakmak için hiçbirşey yapmıyorum!

Aaa olur mu hiç, aksine uzun yazmanız çok kıymetli. Önemsediğiniz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim :KK68:
Aslında o soğuk kısımdan uzaklaşmak için bi kanser hastanesine filan mı gitsem. Güzel bi fikir geldi sayenizde, teşekkür ederim:)

Belki olabilir ama tabi vicdani boyutu da var biraz onun. Yani nasıl desem doğru kelimeyi de bulamıyorum, bir Çocuk Esirgeme Kurumu ziyareti gibi olmaz mesela orası. Youtube'ta çok çarpıcı belgeseller var mesela baya detaylı gösteren anlatan. Cancer: The Emperor of All Maladies vardı mesela, BBC'nin bazı belgeselleri var isim olarak hatırlamıyorum da.

Soğuk duş etkisi oldu cidden, ilk önce cidden söylüyorsunuz sandim :)
Keşke bende bırakmaya karar verdiğim zaman böyle yol gösterecek insanlar olsaydı.
Soğuk duş etkisi oldu cidden, ilk önce cidden söylüyorsunuz sandim :)
Aslında çok doğru çocuk düşünüp bırakanlar daha rahat birakabiliyorlar.Buna bende dahil. Bebek için biraktigimda bu kadar zorlandigimi hatırlamıyorum. Sanki ilk defa birakiyormus gibi oldum bu defa.ama zor dönemler geçti gitti artık.hadi sizde karar verin ve yetişin bize bir an önce.bence bırakmanız için kötü senaryolara da ihtiyacınız yok gibi.zaten buraya bu konuyu açtığınızda göre ben sizin çok kısa sürede birakacaginiza inanıyorum.

Bazen ailemin yanına gidiyorum. Sigara kullandığımı biliyorlar ama yanlarında icmedigim için günlerce icmedigim de oluyor. Ama evden çıkar çıkmaz yaptığım ilk şey sigara almak oluyor :)

Çünkü bırakmayi düşünmüyorsun veya istemiyorsun. 3 kere bıraktım.

1. Si eşim aradı bir gün napiyorsun dedi. Ofisteydim sigara içmeye çıkıyorum şimdi dedim. Onun icin aradim dedi. Ben de migren vardı. Migreni olanlar için sigara içmek ani ölüme sabep oluyormuş gibi bir haber okumuş. Orada veni ikna etti. Pakette 3 tane sigara kalmıştı paketi çöpe attım.öyle bıraktım. 8 ay hiç içmedim.

Şimdi diğerlerini yazmak zor geldi bebeğimi emziriyorum bir yandan. Evet sonuncusu hamile kalmaya karar verdigimdeydi :)

Evet
Cicegi burnunda taze sigara birakmis uye geldi :KK70:
2 Eylul de biraktim, 40 gunu devirdim sanirim.
Arkadaslara katiliyorum.
Tamamen kafada bitirmek ve sigaranin yerine baska bir sey koymak gerekiyor.
Bazi insanlarda kahve sigara istegini tetikliyor bende aksine bu istegi kesiyor.
Yemeklerden sonra turk kahvesi iciyorum.
Yeni aktivitem bu :)
Diger anlarda ise spor.
Sana iyi gelen seyleri kesfetmen gerekecek bu sekilde.
Zor mu evet zor. Ama alisiyorsun.
Arada yokluyor ama pes ettirecek kadar degil.

Evet yerine birşey koymak çok önemli. Çünkü nikotin bağımlılığından ziyade duygusal bir bağımlılık söz konusu. Ben çok su içmeye başlamıştım. Her sigara istediğinde bir büyük bardak su içmek isteğini alıp götürüyor

İnsan yapacak işi olmayınca çay-kahve-sigara üçlüsüne sarıyor bence. Benim kötü alışkanlığım da kahve. Akşam sürekli içesim geliyor.

Ya spora çık panpa, ya evde pilates-yoga yap ya da dizi izle izlerim kendini oyala.

Ah! Ben...

Lise sonda başladım, sonra üniversitede devam ettim. Sonra mezun olup bankacı oldum, daha çok sardım. Yarın içmiyorum dediğim an, ikinciyi yakıyordum efkardan.

Sonra baktım eşimle ilişkimiz ciddiye gidiyor, ben sigaradan bahsetmemişim, ve adam ölümüne nefret ediyor. Yani ben o adama ''ben sigara içiyorum'' desem adımın Vinka olduğu kadar eminim, asla evlenmezdi. Zaten hayatıma girdiğinde günde 1 bile içemediğim oluyordu, her zaman beraberdik, ya da buluşacaktık akşam diye.

Sonra evlendik, lank diye kestim! Hiç kendimi şartlamadım, içmem imkansızdı.

Şimdi eşimle konuşup gülüyoruz, tabii ben sigarayı bırakalı 2 sene oluyor.

Ne içtim, ne aradım, ne acaba dedim.

Ha sizin nişanlınız kendi de içiyormuş ama bunu anlatma sebebim şu, kendinizi şartlarsanız daha çok içiyorsunuz. Öyle bir ortam, öyle bir fırsat oluşturun ki, bir anda o defteri tamamen yakın. Sonrası tamamen kendiliğinden geliyor zaten...

Ah! Ben...

Lise sonda başladım, sonra üniversitede devam ettim. Sonra mezun olup bankacı oldum, daha çok sardım. Yarın içmiyorum dediğim an, ikinciyi yakıyordum efkardan.

Sonra baktım eşimle ilişkimiz ciddiye gidiyor, ben sigaradan bahsetmemişim, ve adam ölümüne nefret ediyor. Yani ben o adama ''ben sigara içiyorum'' desem adımın Vinka olduğu kadar eminim, asla evlenmezdi. Zaten hayatıma girdiğinde günde 1 bile içemediğim oluyordu, her zaman beraberdik, ya da buluşacaktık akşam diye.

Sonra evlendik, lank diye kestim! Hiç kendimi şartlamadım, içmem imkansızdı.

Şimdi eşimle konuşup gülüyoruz, tabii ben sigarayı bırakalı 2 sene oluyor.

Ne içtim, ne aradım, ne acaba dedim.

Ha sizin nişanlınız kendi de içiyormuş ama bunu anlatma sebebim şu, kendinizi şartlarsanız daha çok içiyorsunuz. Öyle bir ortam, öyle bir fırsat oluşturun ki, bir anda o defteri tamamen yakın. Sonrası tamamen kendiliğinden geliyor zaten...
Aynı eşim gibi :27: 11 sene oluyor arada tek tuk içmişliği var ama bende nefret ediyorum asla sigara içen biriyle evlenemezdim :110:

O zamanlar bilseydim ki bugün böyle gülerek anıcaz, şuan elimde yanıyordu velet bence :confused:
Ay boşver ne güzel kurtulmuşsun hem paran hem sağlığın gidiyor kokusuda ayrı dert :kusmuk: ben yolda bile sigara içenlerden kaçıyorum :70: asla evimde içimez ve içenlerle öpüşmeyi tercih etmiyorum telefonlarını ellmiyorum gibi gibi :70:

Ay boşver ne güzel kurtulmuşsun hem paran hem sağlığın gidiyor kokusuda ayrı dert :kusmuk: ben yolda bile sigara içenlerden kaçıyorum :KK70: asla evimde içimez ve içenlerle öpüşmeyi tercih etmiyorum telefonlarını ellmiyorum gibi gibi :KK70:

Libidonu bile durduruyorsa sigara, gerçekten nefret ediyormuşsun bibi :D

Dediğin doğru , sağlık her şeyin başı. Şimdi bende tahammül edemiyorum, başıma ağrı giriyor. Evimde zaten

İçirtmiyorum haha :confused:

Libidonu bile durduruyorsa sigara, gerçekten nefret ediyormuşsun bibi :KK70:

Dediğin doğru , sağlık her şeyin başı. Şimdi bende tahammül edemiyorum, başıma ağrı giriyor. Evimde zaten

İçirtmiyorum haha :confused:
Libido mibido dinlemez ne öperim ne yaklaşırım böğğ :kusmuk:

Kizlar, 10 yıllık iciciydim ben hemde cok fena günde 1 paketi bulurdu.liseye basladigimda icmeye başlamıştım.velhasil kelam sigara benim hayatimda ekmek gibi su gibiydi cok ta keyif veriyordu.10 yil boyunca hic sikayet etmedim.taaa ki 3 4 ay oncesine kadar.sigaranin cildime zararlarini artik bariz görmeye basladim.seklim şemalim degisti resmen.yüzümde erkenden kirisikliklar olusmaya basladi.cildim kupkuru oluyodu pul pul dökülüyordu.en onemlisi cocugum olmuyordu.göz kapagimin birinin düşmeye basladigini farkettim,bi kac tane doktora gittim hepsi de sigaradan kaynaklandigini soyledi.hicbirsey olmuyo saniyoruz icerken ama yas ilerledikce dışa vuruyor artik bir sekilde.herneyse ben dış gorunuse de cok önem verdigim icin,hamilelik te düşündüğüm icin en son sigarami 10 agustosta aksam ictim.sonrasinda birdaha agzima surmedim.

Haa cok yoksunluk cektim,canim cektiginden degilde,oyle bi alismisim ki surekli yemekten sonra kalkip dolaniyodum unutmaya calisiyordum cekirdek yiyordum falan filan tamamen biraktim iste.darisi size insallah.insanoglu başına birsey gelmedikçe anlamiyor iste.bende ne yazikki izlerini farketmeye baslayinca biraktim.keske daha once biraksaymisim

Sigarayi birakmanin kolay yolu
Kitabini okuyun ama lutfen sakin kafa ile okuyarak tum talimatlara uyarak okuyun ve korkmayin sigara kotudur sizi olume goturur hemen birak gencligine yazik yavrum vb.gibi yillardir duydugumuz sanki bilmiyormusuz gibi sacma sapan sozlerle dolu degil bana guven ben okudum ve biraktim okudukca zaten canin icmek istemiyor emin ol

Çok çok teşekkür ederim samimiyetiniz için. Çok imrendim size maşallah:)
Ben de hamilelik olursa diye erteliyorum ama o da kimbilir hangi bahara. Bir an önce arınmak istiyorum

O zaman başka bir şey için şartlandırın kendinizi sağlıklı yaşam için, bütçem için, kendim için diye şartlandırın inanın zor değil ben bıraktıysam herkes bırakır diye bir klişe bırakıyorum buraya :))

İnşallah en kısa zamanda kurtulursunuz..

Evet yerine birşey koymak çok önemli. Çünkü nikotin bağımlılığından ziyade duygusal bir bağımlılık söz konusu. Ben çok su içmeye başlamıştım. Her sigara istediğinde bir büyük bardak su içmek isteğini alıp götürüyor

Ben sigara içerken de günde en az 2 litre su içerdim
Onun için su bende o isteği bastırmıyor malesef.
Duygusal bağımlılık kısmına sonuna kadar katılıyorum :)

Sevgilimle ayrılmışım da içten içe içimde bir sızı var gibi hissediyorum
çok buruğum, keyfim, tadım tuzum yok resmen :deli:

Alışıcaz herhalde galiba sanırsam :D

Sigara kokusunun üstüne bir de parfüm sıkmayın lütfen ortaya çıkan koku o kadar kötü oluyor ki nerede karşılaşsam nefesimi tutup hızla uzaklaşıyorum. Çalışırken ofiste odaya geldiklerinde bir bahaneyle kaçamazsam akşama kadar geçmeyen baş ağrısı ediniyorum. Sizin ofiste hepiniz aynı şekildeymişsiniz de yine de bilgi vereyim dedim. Hem size hem de diğer içicilere

Sigarayi hamile oldugumu igrenmeden 1 hafta once
Hamile olabilecegimi dusunerek biraktim.
Hamileligim boyunca hic icmedim
Sonra yeniden basladim.
Yorumlari okumadimsedece sizin yazinizi okudum yazildimi bilmiorum
Sigarayi birakmayi saglayacak kitap varmis okumami tavsiye edenler oldu okuyun derim .

Back
X