- 4 Nisan 2017
- 2.027
- 5.502
- 108
- Konu Sahibi Feel Good Inc
-
Bence 4 ay idare et.. Ve sağlam bi konuşma yap.. Ben ev arkadaşıyım bu ev senin tek değil, ortak karar vermeliyiz diye..
bence açık açık konuş. ev arkadaşısınız, tüm masrafları yarı karıya karşılıyorsanız söz hakkınız var demektir.
Ne bu ya? Yaş kaç ki? Çekilmez hakkaten.
Düzenine zeval gelmesin istiyorduysa, ev arkadaşı almayacaktı. Kiraya ortak değil misiniz? Ortaksanız sesinizi çıkartın.
neredeyse tüm ev eşyaları onun, her şey onun üzerinde olmasına rağmen mi?
Konuşmayı denediniz mi?
kendi odanız ayrı değil mi? o odaya karışamaz. onun dışında evdeki diğer eşyalar ile ilgili nasıl bi çatışma yaşıyorsunu zki?
banyo için ayrıca para vermenize gerek yok. kira ödüyorsunuz. aşırı olmamak kaydıyla evi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. ben banyoda rahat ediyorum deyin banyoda taramaya devam edin. yoksa sonu gelmez bu isteklerin. eşyaları onun almış olması bişey değiştirmez. kullanım hakkı için para ödüyorsunuz sonuçta.Çatışmadan ziyade sürekli direktif veriypr basit şeyler bile olsa. Mesela reçellerin yeri buzdolabında burası diye her gün ısrarla söylüyor. Daha ilk gün geldi ve saçımızı banyoda taramıyoruz diye uyardı. Bu tip şeyler.
Evine sonradan yerleşmenizle ilgisi yok arkadaşınızın karakteri böyle. Üniversitede aynı bu tipte bir arkadaşım vardı. Aynı eve çıkmayı teklif etti, saçma sapan bahaneler uydurup kaçtım. Kendinden küçük sessiz bir kızla aynı eve çıkıp kızı delirtti. O yüzden sessiz kalmayın sakın. Kontrolü eline vermeyin güzelce konuşun bu konuyu. Sizden habersiz verdiği kararlarda arıza çıkarın sizin adınıza karar veremesin.
Arkadaşım da evdeki bütün eşyalara sahipti ve kızın yüzüne vurup duruyordu. Eşyalar onun olsa bile sizin de eviniz artık orası. Size sığıntı gibi hissettirmesine izin vermeyin.
Kurulu eve gittiğin için olmuş. Bütün eşyalar arkadaşınızın olduğu için o ev sahibi siz kiracı konumundasınız. 4 ay sabredip taşının. Hiç çekilmez.
banyo için ayrıca para vermenize gerek yok. kira ödüyorsunuz. aşırı olmamak kaydıyla evi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. ben banyoda rahat ediyorum deyin banyoda taramaya devam edin. yoksa sonu gelmez bu isteklerin. eşyaları onun almış olması bişey değiştirmez. kullanım hakkı için para ödüyorsunuz sonuçta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?