Sığıntı mı oldum?

Feel Good Inc

Still livin' biatch
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
2.027
5.502
108
Merhaba hanımlar, kadınlar gününüz kutlu olsun.

Derdim şu ki,

Yaklaşık 1 hafta önce, anlaşarak arkadaşıma taşındım tüm masraflara ortak olacağım diyerek. Evde her şey tam, bir tek kendi odamın masrafını yaptım. Maddi konularda, ilk başta çok harcamam olacak diye benden bir isteği olmadı. Aslında arkadaşım çok düşünceli biri.

Soruna gelecek olursak, kendisi biraz kontrolcü biri ve evin her köşesi kendi istediği gibi olsun istiyor. Bunun yeri burası, oraya basma, şurayı şöyle bırak, burayı geldiğimde bıraktığım gibi temiz görmek istiyorum. Şunu şöyle yapalım.

Kendimi bu evde sığıntı gibi hissediyorum, hiç benimseyemedim, o da laflarıyla hiç yardımcı olmuyor. sanki arkadaşımın evine yerleşmiş bir köle, bir aceze gibi hissediyorum.
Benimle annemmiş gibi direktif vererek konuşuyor.
Kendisinin yapmaktan hoşlanmadığı bir takım işleri benim yapmamı bekliyor.
Bir şeyi söylemek istediğinde söyleme tarzı çok rahatsız edici. Evle ilgili basit bir karar aldığımızda(daha çok benim ön ayak olduğum), babam öyle yapmayın dedi gibi saçma sapan bir tepkiyle karşılaştım.

Şu an kendi evime çıkacak durumum yok, en erken 4 ay sonra çıkabilirim.

Sizce ne yapabilirim bu arkadaşla ilgili? Yanlış mı hissediyorum? Ya da nasıl duymazdan gelebilirim?

Başkasının kurulu düzenine yerleşmek hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bence 4 ay idare et.. Ve sağlam bi konuşma yap.. Ben ev arkadaşıyım bu ev senin tek değil, ortak karar vermeliyiz diye..

Tüm kararları kendi alıyor ve bana bildiriyor. her sabah bana brifing veriyor.

Daha tam olarak bu evde kendi yerimi kavrayamadım, beni ne olarak görüyor anlayamıyorum.

Evine sonradan yerleşmenizle ilgisi yok arkadaşınızın karakteri böyle. Üniversitede aynı bu tipte bir arkadaşım vardı. Aynı eve çıkmayı teklif etti, saçma sapan bahaneler uydurup kaçtım. Kendinden küçük sessiz bir kızla aynı eve çıkıp kızı delirtti. O yüzden sessiz kalmayın sakın. Kontrolü eline vermeyin güzelce konuşun bu konuyu. Sizden habersiz verdiği kararlarda arıza çıkarın sizin adınıza karar veremesin.

Arkadaşım da evdeki bütün eşyalara sahipti ve kızın yüzüne vurup duruyordu. Eşyalar onun olsa bile sizin de eviniz artık orası. Size sığıntı gibi hissettirmesine izin vermeyin.

Kurulu eve gittiğin için olmuş. Bütün eşyalar arkadaşınızın olduğu için o ev sahibi siz kiracı konumundasınız. 4 ay sabredip taşının. Hiç çekilmez.

kendi odanız ayrı değil mi? o odaya karışamaz. onun dışında evdeki diğer eşyalar ile ilgili nasıl bi çatışma yaşıyorsunu zki?

Çatışmadan ziyade sürekli direktif veriypr basit şeyler bile olsa. Mesela reçellerin yeri buzdolabında burası diye her gün ısrarla söylüyor. Daha ilk gün geldi ve saçımızı banyoda taramıyoruz diye uyardı. Bu tip şeyler.

bence konuşmak yerine cevap ver
mesela kendi yapmaktan hoşlanmadığı birşey için
iyiki gelmişim kendine köle arıyormuşsun diye gülerek laf sok
birşeyler istediğinde yine babam izin vermiyor deyip kendi isteklerini yaptırmaya çalışma
diye laf sokabilirsiniz gülerek

banyo için ayrıca para vermenize gerek yok. kira ödüyorsunuz. aşırı olmamak kaydıyla evi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. ben banyoda rahat ediyorum deyin banyoda taramaya devam edin. yoksa sonu gelmez bu isteklerin. eşyaları onun almış olması bişey değiştirmez. kullanım hakkı için para ödüyorsunuz sonuçta.

Evde hiç birlikte kalmamıştık, bu kadar takıntılı olduğunu bilsem ben de iki kez düşünürdüm. Kendisi masrafları azalsın diye bu süreçte hep yanına taşınmamı teşvik etti. Önceki ev arkadaşı ile de tanıştım, çok şaşırdım, kız her işi kendisine söylemeden robot gibi yapıyordu. Ev arkadaşım ise bayağı rahattı.

Kurulu eve gittiğin için olmuş. Bütün eşyalar arkadaşınızın olduğu için o ev sahibi siz kiracı konumundasınız. 4 ay sabredip taşının. Hiç çekilmez.

ben de öyle düşünmeye başladım ama belki birbirimize alışınca geçer diye bir umut var hala içimde. Sizce bu arkadaş hiç düzelmez mi alıştıkça ?

Evet haklısınız. Ama bana kesinlikle soğuk davranır. Evde huzursuzluk çok moralimi bozuyor. Bu arada 10 yılı geçkin süredir tanışıyoruz.

Şu an iki kişi aynı evi paylaşmaya yeni başlıyor. Bir uyum süreci yaşıyor olabilirsiniz. 4 ay önce başka eve çıkamazmışsınız zaten. Bu 4 ay ı uzlaşmaya çalışarak geçirin. Ancak arkadaşınıza yaptığı şeylerden rahatsız olduğunuzu hemen söyleyin. 4 ayın sonunda baktınız olmuyor yollarınızı ayırırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…