- 4 Eylül 2018
- 18.767
- 72.072
- 598
- Konu Sahibi Feel Good Inc
-
Başkasının kurulu düzenine gelmek, tam da yaşadığınız gibi oluyor işte.
O yüzden diyeceğim tek şey, 4 ay kısa zamandır, biraz idare edin.
Sonra kendiniz ayrı bir yere çıkın veya yine farklı bir ev arkadaşlığı deneyin.
Ama bu insanla olmaz... Anlattıklarınızdan bunu çıkarttım ben.
Sonuçta ortak kullanılmak istenilen alanlarda, benim dediğim yapmamalı.
Kendi özeline ait olan bölümlerde zaten siz ona karışmazsınız.
Aklı başında insanlarsınız, kimse kimsenin ebeveyni değil, anneymiş gibi davranmasının da bir manası yok.
Burası benim düzenim mantığı ile yaklaştığından bu böyle oluyordur zaten.
Sabredin diyorum sadece, eliniz rahatladığında, imkanlarınız yettiğinde de ya kendiniz bir eve çıkın, ya da dediğim gibi yeni bir ev arkadaşı edinin...
Bazıları da birilerine patronluk taslamayı, onları azarlamayı, yönetmeyi sever. Böylece egosunu şişirir. Arkadaşınız bu ihtiyacını şu an sizden gideriyor bana kalırsa. Her gün yüz yüze görüşecek insanlarsınız, o yüzden huzurunuzu kaçıracak sivrilikte bir konuşma yapmayın ama uygun bir dille rahatsız olduğunuzu söylemeniz şart. O temizlik yapıyorsa, sanırım siz de yapıyorsunuzdur değil mi? Yani burayı böyle bulmak istiyorum deme hakkı yok. Sizin de o evi kullanma, kirletme hakkınız var. Kir bu temizlenir, temizlersiniz yani. Bunların lafını etmek yerine evde bir iş planı yaparsınız. Kim hangi gün temizlik yapacak filan diye...
İşe girdiği için zaten size ihtiyacı yok sanırım.aksi tesadüf olmuş.sizin de ayrılmayacağınızi biliyor.sabredin fazla alınganlık göstermeyin.nasilsa geçici bir zamanmisBen taşındığımda yoktu, şimdi yeni işe girdi. Sanırım bensiz de idare eder bir süre, yeni birini bulamasa da hemen.
Arkadasiniz tam bir takintili. Bence hiic ugrasma sinirlari zorla biran evvel ayril evden. Duzelmez. Cocuk dogurunca yuva kurtulur dusuncesiyle hareket edenlerde bile duzelmiyor sizinki hiic duzelmez. Arkadasinda acaba kirilir mi onu uzer miyim vs gibi ince dusunceler yok kalip gibi neyse o.. sakin duzelir diye uğraşma sonra arkadasinin eski ev arkadasi gibi robotlasmissin bir bakmışsın
İşe girdiği için zaten size ihtiyacı yok sanırım.aksi tesadüf olmuş.sizin de ayrılmayacağınızi biliyor.sabredin fazla alınganlık göstermeyin.nasilsa geçici bir zamanmis
Arkadasiniz tam bir takintili. Bence hiic ugrasma sinirlari zorla biran evvel ayril evden. Duzelmez. Cocuk dogurunca yuva kurtulur dusuncesiyle hareket edenlerde bile duzelmiyor sizinki hiic duzelmez. Arkadasinda acaba kirilir mi onu uzer miyim vs gibi ince dusunceler yok kalip gibi neyse o.. sakin duzelir diye uğraşma sonra arkadasinin eski ev arkadasi gibi robotlasmissin bir bakmışsın
Kesinlikle dik durup diklenmeyen bir tavır sergileyerek kibarca rahatsızlığınızi dile getirin.belki farkında değildir...siz söyleyince kendine gelebilir.Bu konuşmalara alışıp iyice gemi azıya alır diye korkuyorum. Alınganlık yapmayacağım ama en azından kibarca tepkimi dile getireceğim sanırım. Umarım biraz empati yapabilir.
Evet, blmiyorum umarım farkeder.Kesinlikle dik durup diklenmeyen bir tavır sergileyerek kibarca rahatsızlığınızi dile getirin.belki farkında değildir...siz söyleyince kendine gelebilir.
10 yıllık arkadaşınız neden böyle bir usluba girmiş ki en çok ona şaşırdım ben. Bence de uslubunun sizi kırdığını dile getirin bilsin yani o da.. ya da reçeli oraya koy demek rafları ayıralım diyebilirsin yani senin o evde varlığını vr sana saygı duyması gerektiğini kabul ettirmen lazım yoksa o ortak yaşam olmaz kölelik olur ve hemen bi nevresim tk alın ona da verin onu ekstra şeylerini kabul etmeyin
Ama siz ne kadar düşüncelisiniz bravo size, ben olsam çoktan kovmuştu heralde beniKatılıyorum, genel olarak dediğim dedik biri ve kendi hakimiyet alanında iyice despotlaşıyor. Sanırım dışardan uslubunyn ne kadar itici olduğunun farkında değil. Ya da umrunda değil bilmiyorum.
Çok haklısınız bir an önce halledeceğim, olabildiğince az minnet etmek istiyorum.
Evet, blmiyorum umarım farkeder.
İyiki buraya yazmışım, kendimi daha güçlü hissediyorum şu an .
İnşallah, ben de yıldım artık. Bu başkalarıyla yaşadığım 5. Senem. Artık tek başıma yaşamak istiyorum. Usandım başkalarının kaprisini çekmekten.Ev arkadasligi berbat bisey. 6 sene cektim iyi bilirim. Bir evde iki kadin olmaz olamaz. Napin edin tek cikmaya bakin.
Ama siz ne kadar düşüncelisiniz bravo size, ben olsam çoktan kovmuştu heralde beniUslubu çok kötü çünkü
Başkasının kurulu düzenine yerleşmek hakkında ne düşünüyorsunuz?
Evet çok haklısınız öyle yapmam gerek, mesela bu sabah, şurayı temizledim ve burayı böyle bıraktığım gibi bulmak istiyorum yazmış. Sabah bunu okuyunca kötü oldum, bu ne biçim bir konuşma tarzı, bir insan böyle mi söylemeli yapılmasını istediği bir şeyi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?