Sigmund Freud`un `Hiçbir erkek, cinsel ilişki kurmak istemeyeceği bir kadınla ...''

• Konu Sahibi Konu Sahibi Zepp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Sigmund Freud`un `Hiçbir erkek, cinsel ilişki kurmak istemeyeceği bir kadınla ...

• Ankete Katılan
    66

Zepp

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2006
9.312
21
156
46
- Yurtdışı
Sigmund Freud`un ''Hiçbir erkek, cinsel ilişki kurmak istemeyeceği bir kadınla yakın arkadaş olmaz'' sözüne katlıyor musunuz?

bilmem şimdi okuyunca "ne alaka" dedim ama aslında dogru da olabilir. şimdiki sevgilim lise yıllarında en yakın arkadaşımdı. ama benim şimdi bir sürü yakın arkadaşım var hatta kız arkadasım yok denecek kadar azdır şimdi onların hepsi benimle cinsel ilişki mi kurmak istiyor? saçma. üstelik çoğu da sevgilimle ortak arkadaşlarımız "kardeşim" dediğim insanlar. yok artık ya katılmıyorum şahsen.

bu ferud;kadınlar hiçbir zaman kendi başlarına kalmamalı
bekarken babaları
evlenince kocaları
yaşlanıncada oğullarının boyunduruğuna girmeli diyen sapık freud değilmi?
adam tam bır kadın düşmanı
zırvaaaaa

bu ferud;kadınlar hiçbir zaman kendi başlarına kalmamalı
bekarken babaları
evlenince kocaları
yaşlanıncada oğullarının boyunduruğuna girmeli diyen sapık freud değilmi?
adam tam bır kadın düşmanı
zırvaaaaa
zırva mırva dogu da şimdi bu anlayış hüküm sürmiyor mu:kızgın:

doğrudur...Freud bunu derken, şunu kastetmiştir: erkekler için kadınların dış görünüşü, yapı gereği karekterlerinden biraz daha önce gelir. tip olarak 'çirkin' buldukları bir karşı cinsle 'arkadaş' olmayı pek tercih etmezler. burada durum, her arkadaşları ile cinsel birliktelik yaşamak istediklerini değil, ancak cinsel açıdan 'güzel' kabul edilebilir kadınlarla arkadaşlık kurabilecekleri düşüncesine sahip olmalarıdır. elbette psikoloji de bir bilim olmasına rağmen bazı tutarsızlıkları barındırır ancak bu 'genel geçer' bir saptamadır.

umarım anlatabilmişimdir.

Bence bu freud kadınları öyle görüp bu şekilde düşündüğü için bütün erkeklerinde öyle düşündüğünü sanıyor:)

hayatin akisina bakilinca %95 dogru bence diger%5 dogru degil ama buda gercekten tesadüf olacak.....

Freud'un sözleri iki anlam kalıbına girecek kadar yüzeysel değil.
Bu yüzden hemen aklımıza geldiği şeklinde yorumlamamız doğru değil.
Kendisi bir kadın düşmanı değildir , aksine eşine sonsuz bir aşkla bağlı bir kocadır ayrıca..
Kendisine deli , zıvanadan çıkmış , sapık imaları yakıştıran arkadaşlar acaba Freud'un bugüne kadar yaptıkları hakkında yeterli bilgi ve donanıma sahipler mi?
Bilim için kazandırdıkları olduğu gibi , çoğu tezinin aksi de ispatlanmış olabilir.
Ama psikanalizin bugüne gelmesinde en büyük rolü kim oynamıştır?

birazda güven ölçücü bi soru gibime geldi benim hem özgüven hemde eşe olan güven..

katilmiyorum, benim cok sevdigim bir arkadasim var erkek, kardes gibiyiz, her zaman birbirimize yardimci oluruz, ve hic bir zaman aramizda ask mesk diye birsey gecmedi, o cok mutlu nisanli ve kizi bile taniyorum sürekli ya onlar bana yada ben onlara giderim, ama bu sirf bir istisna cogu erkek böyle degil

Freud'un sözleri iki anlam kalıbına girecek kadar yüzeysel değil.
Bu yüzden hemen aklımıza geldiği şeklinde yorumlamamız doğru değil.
Kendisi bir kadın düşmanı değildir , aksine eşine sonsuz bir aşkla bağlı bir kocadır ayrıca..
Kendisine deli , zıvanadan çıkmış , sapık imaları yakıştıran arkadaşlar acaba Freud'un bugüne kadar yaptıkları hakkında yeterli bilgi ve donanıma sahipler mi?
Bilim için kazandırdıkları olduğu gibi , çoğu tezinin aksi de ispatlanmış olabilir.
Ama psikanalizin bugüne gelmesinde en büyük rolü kim oynamıştır?

arkadaşım sana kesinlikle katılıyorum.

Back
X