sigorta burun estetiğini karşılar mı?

araştırma hastahanesinde ameliyat oldum ve tek kuruş ödemedim. sonucta hastahanede estetik cerrahi diye bir bölüm var. bu bölüm estetik hakkında bilgi vermek için açılmamışyaaaa.. benimle beraber siteden bir kaç arkadas da ameliyat oldu..bence onların sonucları da cok iyi.. ben de burnumdan memnunum... ameliyat öncesi ve sonrası görüntülerim albümde mevcuttur ve albüm herkese açıktır...

canım bn gittim bi tanesine biz yanıklara falan bakıyoruz o keyfi iş dedii zaten paralıda sen nerde oldun

canım bn gittim bi tanesine biz yanıklara falan bakıyoruz o keyfi iş dedii zaten paralıda sen nerde oldun

tostosi görmedi herhalde ama ben bildiğim kadarı ile cevaplayayım:)

Malatya Turgut Özal tıp merkezinde Doç. Dr. Bilge Türk Bilen'e ameliyat oldu canım,ama sağlık sorunu sebebiyle burnunda kemik varmış.Ama olmasa dahi sağlık problemi gösterip diye yine ameliyatları ücretsiz olarak gerçekleştiriyormuş,tamamen iyi niyet söz konusu burada,duydum ama bilemem bu konuyu :) Tek ücret hastahanenin olduğu mevkide yaşamıyorsan veya çok yakın değilse orada kalma durumu sebebiyle konaklama yapacağın yere vereceğin ücret ve gidiş dönüşler.Oda taş çatlasa 1,1,5 tl felan denk gelir.:) Ama doktor işini iyi yapıyor değer.Lakin ameliyat ücretleri 1,5 ila max 5/6 TL arasıdır.Bulunduğu mevki neresi o önemli:)Kısaca KBB'Yİ Karşılıyor Sigorta ,yada sağlık sorunu ise ama gerisi estetik olduğu için karşılamıyor.

Son düzenleme:

teşekkür ederim canım malatya çok uzak ya biraz yakın olsa hiç düşünmez giderdimm

benim özel sağlık sigortam deviasyon, konkalar vs gibi hiç bir operasyonu ödemiyor maalesef. o yüzden poliçenizi dikkatlice okuyun derim. ne yazık ki KBB ameliyatı gibi gösterip estetik ameliyatını yaptıramıyorum

çok sacma bir uygulama.. sonucta insanın ruh sağlığı da önemli.. ben burnumdan memnun değilsem ve benim hayatımı etkiliyorsa herhangi bir yara izinden ne farkı varki bu durummun... benim de bulunduğum yer yakın değildi... ama gittim yani oralara kadar.. 1.500 kadar bişi gitti... ama içim rahattı..

kesinlikle öle canım iyisini yapmışsın:) kaç gün kaldınki o kadar gitti cnm

geçmiş olsun canım,
sen nerede oldun ve şikayetin var mı?
benim de nefes alma problemim var
ama her doktora güvenemiyorum :18:

bazı durumlarda burun estetiğini sigorta karşılıyor galiba.birde doktorlar sağlık sorunu gibi gösterip estetik yapıyorlar diye duydum bilginiz var mı?devletten alıyorlar ve siz çok az ödüyorsunuz.

Evet devlet hastanesinde doktorlar böyle yapabiliyor burnun kırık olduğunu belirtip estetik yapabiliyorlar ama son zamanlarda bu olayların fazlalaşmasından ötürü sanırım daha farklı kılıflar buldular..

arkadaşlar bu malatyada ameliyat olan arkadaşlar ltf bilgetürk beyin cep tlf numarasını verebilirmisiniz santralı arıyorum hep ameliyatta diyiyor siz tlf numarasını özele yazsanız rica etsem bilen arkadaşlardan şimdiden tşk

haydarpasa arastırma hasatnesınde doner sermaye için 750 1000 arası ucret alındıgını duydum ama sahsen gitmedim fakat rda ıyı burunlar oldugu soylenyo.Ben kocaelıdeyım burası da fena degılmıs arastrma hastanesı ama ucret daha fazlaymıs

arkadaşlar ben emre ilhanla görüşmüştüm geçen sene.Bana 5000tl ye yapıcağını söylemişti yaşım 17 olduğu için sigortanın bu fiyatı 1000 tl sini falan karşılayacağını söylemişti.Şuan 18 yaşımı doldurdum ve doktorlar artık sigortanın karşılamayacağını söylüyolar.Devlette olunursa sadece yatma ücretinin karşılanacağını söylediler

Burun Estetiği
- Burun estetiği ameliyatından sonra tampon konması şart mı?
- Burun estetiğini plastik cerrah mı yoksa kulak burun boğaz uzmanı mı yapmalı?
- Burun estetiği ile ne tür düzeltmeler yapılabilir?
- Burun estetiğinin başarılı veya başarısız olduğu nasıl anlaşılır?
- Burun estetiğinin başarısında hangi faktörler önemlidir?
- Estetik burun ameliyatı neden zor bir ameliyattır?
- Özel sağlık sigortası estetik burun ameliyatlarını karşılar mı?
- Burun estetiği ameliyatı için uygun adaylar kimlerdir?
- Burun şekli nefes almayı etkiler mi?

Estetik ameliyatlar kaç yaşından itibaren yapılabilmektedir ?

Her ameliyatın kendine özgü yaşları vardır. Burun ameliyatı erkeklerde 17, bayanlarda 16 yaşından itibaren, kepçe kulak ameliyatı 5-6 yaşlarından itibaren, meme göğüs ameliyatları 16 yaşından itibaren yapılabilmektedir.

BURUN AMELİYATI İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

Burun ameliyatı yaptırmak isteyen bir hasta için en önemli olan estetik görünüm müdür?

Genellikle estetik amaçla birlikte, hastalar nefes almada yaşadıkları sıkıntıları da dile getirirler. Zaten şekil bozukluğu olan hastaların çoğunda burun içindeki orta bölmesinde (septum deviasyonu) ve diğer anatomik oluşumların deformasyonları da bu duruma eşlik ettiği için, hastalar aynı anda fonksiyonel açıdan da bu problemlerden kurtulmaktadırlar.

Burun estetiği operasyonu hangi yöntemlerle yapılabilir?

Açık ve kapalı olmak üzere iki türlü yöntemle gerçekleştirilebilir.

Açık rhinoplastinin avantajları nelerdir?

En önemli avantajı kapalı burun operasyonunun aksine tüm oluşumları görerek gerçekleştirildiği için, daha sonra oluşabilecek kemik ve kıkırdak düzensizlikleri, asimetriler ve diğer komplikasyonlar en aza iner. İkinci avantajı; burun ucu iri, kalın derili, kötü kıkırdak yapısına sahip kişilerde daha başarılı olmakta, hatta hastanın kendisinden alınan kıkırdaklarla burunun yeniden yapılmasını mümkün kılmaktadır. Üçüncü avantajı ise daha önce geçirilmiş burun estetiği operasyonu sonrası oluşan kemik düzensizlikleri, kıkırdak asimetrileri, iri burun yapıları ve diğer deformiteleri görerek düzeltilmesine müsaade eder. Son avantajı burun ucuna hastanın kendi kıkırdaklarının destek olarak kullanılmasına kolaylık sağlaması ile halk arasında yaygın bilinen burun ucu düşmesini engellemesidir.

Ameliyat tarihini belirlemek için özel bir zaman var mıdır?

Hayır yoktur. Yılın her mevsiminde yapılabilir, hastanın tercihine bırakılır.

Estetik burun ameliyatlarında başarıyı artıran faktörler nelerdir?

Başka hiçbir estetik ameliyatta hasta seçimi ve ameliyat öncesi hazırlık bu kadar önemli değildir. Hastanın imajı ve motivasyonları iyice değerlendirilmelidir. Estetik cerrah hastanın operasyona ve ortaya çıkacak kontür değişikliğine olan tepkisini önceden sezmeye çalışmalı ve hastayı hazırlamalıdır. Ameliyat öncesi hastaya burun kemiklerinin kalınlığı, septumun ileri derecede eğri olması, kalın ve elastik olmayan cildin kemik ve kıkırdak yapıya uyumunun zor olduğu ön bilgi olarak mutlaka söylenmelidir. En önemlisi hastaların ameliyattan hemen sonra görecekleri yeni burun şekli hakkında 6-12 ay süren sabırlı bir bekleyiş süreci olacağı tekrar tekrar hatırlatılmalıdır. Bir de hazırlık olarak hastanın ameliyat öncesi en az 6 yönden fotoğraflarının çekilmesi doğru olur.

Ameliyattan sonra burun ucu düşmemesi için cerrahi olarak ne yapılmalıdır?

Evet düşebilir. Bu daha çok hatalı yapılan operasyonlara, kıkırdak çatının korunmamasına bağlı olarak gerçekleşir. Burnun uç bölümünü taşıyan orta bölmesine hastanın kendisinden alınan kıkırdağından destek doku oluşturularak yerleştirilmesi durumunda ömür boyu burun ucu düşmesi önlenmiş olur.

Burun ameliyatında yaş sınırlaması var mıdır ?

En erken kemik ve kıkırdak gelişiminin tamamlandığı ergenlik dönemi sonrası 17 yaşından itibaren yapılabilir. Üst sınır ise hastanın ameliyat olmasını engelliyecek bir hastalığı olmadığı takdirde her yaşta yapılabilir.

Ameliyattan sonra hastanede kaç gün kalınır?

Hastanın 1 gece hastanede kontrol altında tutulmasında fayda vardır.

Alçı ve bandaj süreleri ne kadardır?

Ortalama 1 hafta ile 10 gün arasındadır.

Güneşe ne zaman çıkılır? Güneş gözlüğü ne zaman takılır?

Genelde aktif güneşlenmenin dışında kısıtlama yoktur. Ameliyattan 1 ay sonra kemik iyileşmesi tamamlandıktan sonra gözlük takılabilir.

Hasta operasyon sonrası nefes alma problemiyle karşılaşabilir mi? Böyle bir problemde ne yapılabilir?

Başarılı yapılmış bir operasyon sonrası böyle bir problemle karşılaşılmaz. Aksine nefes alma problemleri olan kişilerde estetik burun operasyonuyla birlikte fonksiyonel (nefes alma) bozukluklar da düzeltilir. Herşeye rağmen oluşabilecek burun içi mukozasındaki yapışıklıklar lokal anestezi altında kolayca halledilebilir.

Başarısız burun ameliyatlarından sonra hasta, düzeltme ameliyatlarını ne zaman olmalıdır?

Uzun süreli ödem varlığı sebebi ile 2. ameliyat 6 ay ya da 1 yıldan önce uygulanmamalıdır. Ödem çözülmeden ikinci operasyonun yapılması yalnızca ödemin artmasına ve en önemlisi ödemin gölgelediği hataların daha da kompleks hale gelmesini sağlayacaktır.

Estetik ameliyatları sigorta karşılar mı ?

Estetik cerrahiyi ilgilendiren ameliyatlar devlet(emekli sandığı, ssk, bağkur) ya da özel sağlık sigortaları tarafından karşılanmamaktadır. Bu ameliyatlar ücretli olmaktadır.

ben de olmak istiyorum.araştırma içindeyim kızlar...

bende ameliyat için araştırma içindeyim benim nefes problemimde var ama ben biraz düzelttirmekte istiyorum ücreti sorun benim için sgk karşılıyormu karşılamıyor mu diye bu başlığı okudum baya ama herkes farklı bişey söylüyor sen nerdesin? ve bir problemin var mı yoksa sadece estetik mi yapmak istiyorsun? :)

bazı durumlarda burun estetiğini sigorta karşılıyor galiba.birde doktorlar sağlık sorunu gibi gösterip estetik yapıyorlar diye duydum bilginiz var mı?devletten alıyorlar ve siz çok az ödüyorsunuz.

canım devlet burun estetiğini karşılamıyor. farklı kodlar yazdırman gerekir o riskide doktorlar almaz.dolayısıyla birazcık paracıklarına kıyıcan :) 2.500 tl kadar .

Son düzenleme:
:nazar
arkadaşlar hiç bilgisi olan yok mu?

benim bi tanıdığım olmustu burnu kırılmıstı ve inanılmaz yamulmustu devlet hastanesinde ameliyat oldu ozaman 500 tl gibi ek ücret ödenmişti sanırım bu da bir malzame için verilmişti. burnu düzeldi

artık kanunlar değişti..ve sigorta estetiğe giren hiçbirşeyi karşılamıyor.. benim özel sigortam var o bile karşılamadı sadece burnumdan rahat nefes almamı sağlayacaktı belki ama yamuktu sonuçta burnum ve estetiğe ihtiyacım vardı... çok büyük göğüslerde belki sağlık sorunu teşkil ettiği için ama onunda yarısını karşılıyor bildiğim kadarıyla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…