Sigorta parasini elden almak?

mavilisiyah

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2018
42
4
6
Işten çıkarıldım, işsizlige başvurdum. Ve karşıma yeni bir iş çıktı. Sigortam yapılırsa issizlik alamam. Bende sigorta istemiyorum, sigorta parasini bana elden verin diye teklifte bulunacağım.
Şu an icin ihtiyacim olan sey para malûm evleniyorum falan.
Sizce kabul ederler mi? Makul bi teklif mi?

evet makul bir teklif değilmiş. bu taraflarını düşünmemiştim hiç. bilgilendirdiğiniz için teşekkürler...

Son düzenleme:
Etmezdim. İş yeri için büyük risk ve suç. Sizin yaptığınız da suç. O işsizlik maaşını işsiz olmasına rağmen alamayan, ve çalıştığı paralarla devlete vergisini ödeyen insanların hakkına gireceksiniz. Evlenirken alınan şeylerden çok daha önemli şeylere ihtiyacı olanlar var.

Işten çıkarıldım, işsizlige başvurdum. Ve karşıma yeni bir iş çıktı. Sigortam yapılırsa issizlik alamam. Bende sigorta istemiyorum, sigorta parasini bana elden verin diye teklifte bulunacağım.
Dalga mi geciyorsunuz? Bugunun parasini dusunmek yerine gelecegi dusunseniz keske? Ayrica sigortali olmak en az asgari ucret odenecegi anlmina gelir. Sigortaniz yoksa paranizi vermezse hak iddia edemezsiniz.

hoş bir teklif değil. sigortasız çalıştıracak biri ise zaten parasını vermez ki. sonuçta sigorta parası senin için bi gelir kalemi değil, devlete ödenen bir para.
Benim adima devlete odenen bi para bi nevi benim sayılır. 800 tl prim ödedigini dusunursek ben bana naik 300 tl odemesini teklif edicem

Yaptığınız suç ve bence üç kağıtçılık, dolandırıcılık.
Devlet o parayı işsiz kalırsanız ödüyor.
Siz iş buluyorsunuz, sigorta yaptırmıyorsunuz ki o parayı alacaksınız, üstelik sigorta piriminiz kadar parayı da yeni işinizden isteyeceksiniz.
Evet ya, suç olmasının ötesinde dolandırıcılık bu.

Keşke burada bu tip olaylar için şikayet edebileceğimiz yerler olsa.

Kabul ederlermi diye düşünmekten se yaptığın suç bunu düşünün bence....hem ssklı iş sahibi olup hem de devletten işsizlik parası almak hoşmu sizce....bu da bi kul hakkıdır doğrudan şaşmayın ki işiniz gücünüz yolunda gitsin paranızın bereketi olsun...alan çok kişi var lakin korkmak lazım böyle haksız kazançlardan sizi yargılamıyorum belki mecburiyetiniz vardır genelleme yapıyorum ama bazen bir lira iki liradan daha çok bereketli oluyor

Yaptığınız suç ve bence üç kağıtçılık, dolandırıcılık.
Devlet o parayı işsiz kalırsanız ödüyor.
Siz iş buluyorsunuz, sigorta yaptırmıyorsunuz ki o parayı alacaksınız, üstelik sigorta piriminiz kadar parayı da yeni işinizden isteyeceksiniz.
Evet ya, suç olmasının ötesinde dolandırıcılık bu.

Keşke burada bu tip olaylar için şikayet edebileceğimiz yerler olsa.
Hem devletten işsiz olmadığı halde para alacak, hem de çalıştığı halde prim ödemeyecek... 2 kere devleti zarara uğratacak... Kesinlikle dolandırıcılık.

Benim adima devlete odenen bi para bi nevi benim sayılır. 800 tl prim ödedigini dusunursek ben bana naik 300 tl odemesini teklif edicem
bir kere sigortasız işçi çalıştırmak suç. cezası var. sigorta sizin haklarınızı koruyan bir şey. ha benim için önemli değil diyorsunuz onu anladık ama işveren kabul etmeyebilir. kurumsal vs bi yerse teklif etmeniz bile saçma, ben böyle birini almazdım işe. diyelim iş veren kabul etti. devletten çalan gelip size para mı verecek? bunu anlatmaya çalışıyorum.

Yanlis yaparsiniz hem calisicaksiniz hem işsizlik parasi alacaksiniz. Hemde sigorta parasini istiyceksiniz. Milletin hakkina girmeyin ya issizlik alip calismayin! Yada sigortalı çalışın işsizlik hakkini bir başka insana devredin.
Burdan bile suc duyurusunda bulunsak imeiden vs bulunur elinizdeki issizlik maasindan bile bulunursunuz el altı yapilan isten :)
Sizinki seye donmus babasi öldükten sonra kocayi bosayip yetim maasi baglatip hala imam nikahimiz var deyip kocayla beraber yasayan insanlara dönmüş!

Bir işveren olarak asla kabul etmezdim. Beni sigortasız çalıştırdılar diye Şikayet etmeyeceğinizin garantisi yok. Hem de devleti dolandırmak

Yanlis yaparsiniz hem calisicaksiniz hem işsizlik parasi alacaksiniz. Hemde sigorta parasini istiyceksiniz. Milletin hakkina girmeyin ya issizlik alip calismayin! Yada sigortalı çalışın işsizlik hakkini bir başka insana devredin.
Burdan bile suc duyurusunda bulunsak imeiden vs bulunur elinizdeki issizlik maasindan bile bulunursunuz el altı yapilan isten :)
Sizinki seye donmus babasi öldükten sonra kocayi bosayip yetim maasi baglatip hala imam nikahimiz var deyip kocayla beraber yasayan insanlara dönmüş!
ahahhahahah :D komikmiş benim o durumla alakalı değil neyse ki. ayrıca şu an için olan biten bişey yok. kafada kurulmuş düşünceler deyasıııııııııııııııı

İssizlik maasi ya da cocuk yardimi turkiye de neden olamiyor rayina oturamyor sebebi bu. Avrupa da boyle boyle diyoruz ama bir fransiz hic bir zaman bunu dusunmuyor mesela. Avupa da da turkler boyle yapiyor. İsimiz gucumuz tembellik, bedavadan para

Umarım sizin gibiler bu hayatta hep mutsuz olur ve yapacaklari kotulukleri yapamaz.Devleti milleti dolandirandan hayır gelmez. Allah ıslah etsin ne diyim ki.umarim vazgecersiniz.Cevrede çok işsiz var onları da dusunun yapmayın lütfen:(

Umarım sizin gibiler bu hayatta hep mutsuz olur ve yapacakları kötülükleri yapamaz .Devleti milleti dolandirandan hayır gelmez. Allah ıslah etsin ne diyim ki .Umarım vazgeçersiniz . Cevrede o kadar işsiz var ki .Lütfen bir daha düşünün yapmayın:(

Back
X