Sigorta parasini elden almak?

Benim adima devlete odenen bi para bi nevi benim sayılır. 800 tl prim ödedigini dusunursek ben bana naik 300 tl odemesini teklif edicem
Eğer o para sizin olsaydı size ödenirdi devlete değil. Akıl var mantık var, değil mi? Üçkağıtla birinin hakkına girerek alınan paradan size hayır gelmez. İşsizlik maaşı alamadığı için çocuklarını okutamayan, kiradaki evinden atılan insanlar var. Biraz vicdan lazım size.

Anlamıyorum daha niye insanlar o çaldı bu çaldı, rant bilmem ne diye şikayet ediyor?
Herkes gücünün yettiğince calma derdinde zaten.
300 lira için kendinizi düşündüğünüz duruma bakın.

Işten çıkarıldım, işsizlige başvurdum. Ve karşıma yeni bir iş çıktı. Sigortam yapılırsa issizlik alamam. Bende sigorta istemiyorum, sigorta parasini bana elden verin diye teklifte bulunacağım.
Şu an icin ihtiyacim olan sey para malûm evleniyorum falan.
Sizce kabul ederler mi? Makul bi teklif mi?

evet makul bir teklif değilmiş. bu taraflarını düşünmemiştim hiç. bilgilendirdiğiniz için teşekkürler...
bana böyle bişey teklif eden birini işe almazdım, usulsüzlük teklif ediyorsunuz resmen.
buna ok diyen biri ile de asla çalışmazdım.

Bunu hiçbir şirket kabul etmez teklif edip kendinizi küçük düşürmeyin. Belki hak, hukuk bilmezse işsizlik maaşı için sigorta yapmaz, işine gelir. Ama tutup o parayı da size vermez.

hem ayranım dökülmesin hem gözüm kakılmasıncılık bu. ayıp cidden ya işsizlik maaşını da işi de hak eden farklı kişiler alır umarım. bencil ve açgözlüsün.

Hem devletten işsiz olmadığı halde para alacak, hem de çalıştığı halde prim ödemeyecek... 2 kere devleti zarara uğratacak... Kesinlikle dolandırıcılık.
işveren açısından suç , sigortasız personel çalıştırmayı kabul etse bunun cezası var vs...hem çalışıp hem maaş almak evet bizim açımızdan dolandırıcılık.
devleti zarara uğratmaya gelince orası düşünülür ...
300 liraya muhtaç bir insan var.millet vekillerimzin maaşı ortada.

Sebep?
Yani tamam size bir hak verilmiş alıyorsunuz ama işe girip hala almak istemeniz saçma değil mi bu şartlarda? Hak yemek bu,haketmediğin şeye el uzatmak.
Ayrıca sizi sigortasız niye çalıştırsınlar,o riske girmez kimse

Back
X