Sigortam yatmıyor!

35mavi_siyah35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
324
62
98
Merhaba kk hanımları.Ben yaklaşık bir aya yakın bi eğitim kurumunda öğretmenlik yapıyorum.Ve kurucuyla konuştuğumuzda sözleşme+sigorta konusunu açtığımda yaparız ederiz diye avutuyor.Bende en son sordum ne zaman yapılacak sigortam anlaşmam diye eylülde yaparız dedi.Bende eylülde kadar geçen sürem boşamı gidecek dediğimde sürekli geçiştirme ve yaparız ederiz niye boşa gitsin gibi laflar.Artık bunaldm birilerinin üzerinden geçinmelerine.Hak iddia nasıl edebilirim?Işten çıkmak istiyorum diyeceğm çünkü çok ihtiyacı var bana biliyorum.Neyi kullanacağımı şaşırdım.Yardım edin KızLAR ne yapabilirm?Şikayet etsem nasıl ispatlayabilirim

Bu şikayeti ben mi etmem gerekiyo dışardan biri mi
Sen edersen gizli kalmasını istersin
Adın geçmez ama
Şikayetin durumundan haberdar olamazsın

Fakat şikayet her türlü hassasiyetle değerlendirilecek

Senin hiç bir hak, zarar kaybın olmayacak

Yine de ismini gizli tut dilersen.

Onlar cezadan sıyrılamaz

Ismimi gizli tutacağım ama benim hakkımı kim verecek?
Kurumdan tahsil edilen ceza parası diyeceğim

Ya ben sadede şikayeti biliyorum

Sonrasını aç kalıp avukata verdim, o koşturuyor

Farklıydı durum ama

Mağdursun tazminat hakkın var
Bunu koşturmayacak avukat yok

Bulunduğunuz ildeki çalışma bakanlığının il müdürlüğüne şikayette bulunun. Denetlemeye gidiyorlar sizin işe giriş bildirgenizi isteyecekler olmadigi icin işveren ibraz edemeyecek zaten onlar olup olmadigini sistemden görüyolar. Sgk ile ilgili cezalarda çok ağır ve hem o cezayı ödeyecekler hemde size geriye dönük sigorta yapmak zorunda kalacaklar tabi o da cezalı olacak.

Farklıydı durum ama

Evet haklısın offf offf keyfi sefa sürsün onlar ancak inşallah bi gün o ayakları kayar Allahn cezaları

Farklıydı durum ama

Evet haklısın offf offf keyfi sefa sürsün onlar ancak inşallah bi gün o ayakları kadar Allahn cezaları

Farklıydı durum ama

Evet haklısın offf offf keyfi sefa sürsün onlar ancak inşallah bi gün o ayakları kadar Allahn cezaları

Evet çok haklisiniz da bazıları ispat gerekiyo diyolar tek bi şikayet yetiyo mu gerçekten

Evet çok haklisiniz da bazıları ispat gerekiyo diyolar tek bi şikayet yetiyo mu gerçekten
Sikayeti mutlaka dikkate alip denetci gonderiyorlar. Sigortasiz işçi çalıştırmanın affı yok. Cezaları da çok fazla mutlaka şikayette bulunun. Onlar sistemden sigortanizin başlatilip başlatilmadigini görüyorlar zaten ayrica ispat edilecek bir durum yok.

Açıkca konuşun.sigortami yapın,yapmıyorsanız ayrılıyorum diyin.calistiginiz süre içinde o kuruma ait imza attığınız bir evrak sizin orda çalıştığınız delil zaten.

Aynı zamanda kayıt kabul ve sekreter olarak çalıştırmaya çalışıyorlar şu an derse girmediğim için imza yok ama kayıt kabule idareten baktğm için ordaki makbuzlarda imzam var o da olur heralde

yatsa bıl eertesı ay gozukur sıstemde zaten belkıde yatıyor su an ama sısteme dusmemıs olabılır bıraz daha bekleyın bence baktınız kı eylulde de baslatılan bır sıgorta yok o zaman sıkayet edın derım sıze.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…