- 23 Ağustos 2011
- 5.411
- 9.344
- 148
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
Mayıs ayında işe başlamıştım. Sigorta yapmadılar. Nasıl olsa bir süre çalışıp ayrılacağım diye bende üstelemedim hiç. Yani bunun konusu hiç geçmedi. Doğru düzgün maaş ödemesi yapılmadığı için işten çıktım. İçeride 1500-1600 lira bir param kaldı. Çok değil ama az da değil neden bırakayım ki. Maaş konusunda felaket geçiştirme huyları var, bugün yarın diye. Güvenmiyorum açıkçası. Süründürmek istemiyorum.
Bunun için ne yapabilirim?
-Tüm çalışma arkadaşlarım da sigortasız çalışıyor, toplam 3 ya da 4 kişinin sigortası vardır, kimse maaşını almadı.-
Neden sigortasız çalıştınız ki ?
İşyerinizde kaza geçirseniz peki ne olacaktı ?
Gidip sigortasız eleman çalıştırdıklarına dair şikayet ediniz devleti dolandırıyorlar hem de sizi sömürüyorlar..Ayrıca sigortasız çalıştığın yerden nasıl bir hak iddia edebileceğinizi ümid ediyorsunuz ki ? İspatınızı neye göre dayandırıp şikayetçi olacaksınız. ?
böyle güvensiz bir yerde akit yapmadan çalışmanın getirdikleri..
zaten yasal olarak cezaya tabi bu durum..siz de adamların ekmeğine yağ sürmüşsünüz..
çalışan nasıl olsa derse işverende böyle işte diyor...
şikayet etseniz kim suçlu bulunur ya da nasıl açıklarsınız bu durumu?
canım çalıştığın süre içerisinde orada çalıştığını kanıtlayan belgeler varsa mesela kargo makbuzu gibi (imzaladığın herhangi bir evrak olabilir) senin açından çok iyi olur
bu belgeler ile çalıştığın firmanın sahiplerinin ismi adres telefon şirket adı birde orada sigortasız çalışanların adı soyadı bilgileri ile birlikte bulunduğun ilin çalışma ve soysa l güvenlik bakanlığı il müdürlüğüne gidip şikayet dilekçesi dolduruyorsun.
Dilekçeye işe hangi tarihte girdiğini sigortasız çalıştırıldığını ve maaş verilmediği için işten ayrıldığını da ekliyorsun. Bakanlıktan denetlemek için birilerini gönderiyorlar oraya. Çok ceza yerler canım çoook
Niyetim Ağustos'ta çıkmaktı, ondan söyleme ihtiyacı hissetmedim. Yani bu durumu sorun etmedim. Hala da etmiyorum. İçerideki paramı bir an önce almak dışında bir derdim yok. :44:
canım çalıştığın süre içerisinde orada çalıştığını kanıtlayan belgeler varsa mesela kargo makbuzu gibi (imzaladığın herhangi bir evrak olabilir) senin açından çok iyi olur
bu belgeler ile çalıştığın firmanın sahiplerinin ismi adres telefon şirket adı birde orada sigortasız çalışanların adı soyadı bilgileri ile birlikte bulunduğun ilin çalışma ve soysa l güvenlik bakanlığı il müdürlüğüne gidip şikayet dilekçesi dolduruyorsun.
Dilekçeye işe hangi tarihte girdiğini sigortasız çalıştırıldığını ve maaş verilmediği için işten ayrıldığını da ekliyorsun. Bakanlıktan denetlemek için birilerini gönderiyorlar oraya. Çok ceza yerler canım çoook
Öncelikle, bir işyerine beni sigorta yapın denmez. Sigorta girişi artık işçi işe başlamadan bir gün önce yapılıyor yani işe başladığın anda sigortalı oluyorsun. Bu talep etmiş olman yada olmaman önemli değil.
Söyleyeceğin tekşey var, sizi bölge çalışma müdürlüğüne şikayet edeceğim işyerinde inceletme başlatacağım yada paramı bana verirsiniz yada ben resmi kanalla alırım diyeceksin.
güzel açıklamışsın arkadaşım...ama konu sahibinin tek derdi maaşını almak...sigortasız çalışmayı bizzat kendi istemiş..
şimdi şikayette bulunduğu kişiler demez mi sen neden madem sigortasız çalıştın? işveren sorumlu olduğu kadar işçi de
sorumludur...
Yani bunları yaşıyor olmanıza rağmen hala daha sigortasız çalışmış olmayı sorun etmiyorsanız pes..
' Hak ' diye brişey var biliyor musunuz ? 1 gün bile çalışsanız sigorta sizin hakkınız.. Ama ben hakkımı istemem derseniz işveren de sadece sigorta hakkınızı değil her hakkınızı böyle yer..
Size de bir bardak soğuk su tavsiye eder..
güzel açıklamışsın arkadaşım...ama konu sahibinin tek derdi maaşını almak...sigortasız çalışmayı bizzat kendi istemiş..
şimdi şikayette bulunduğu kişiler demez mi sen neden madem sigortasız çalıştın? işveren sorumlu olduğu kadar işçi de
sorumludur...
Öncelikle, bir işyerine beni sigorta yapın denmez. Sigorta girişi artık işçi işe başlamadan bir gün önce yapılıyor yani işe başladığın anda sigortalı oluyorsun. Bu talep etmiş olman yada olmaman önemli değil.
Söyleyeceğin tekşey var, sizi bölge çalışma müdürlüğüne şikayet edeceğim işyerinde inceletme başlatacağım yada paramı bana verirsiniz yada ben resmi kanalla alırım. İspat falan derlerse, orasını siz düşünün de.
Parayı almamam için bi' de dua edin de tam olsun hanımlar.
Söyleyeceğin tekşey var, sizi bölge çalışma müdürlüğüne şikayet edeceğim işyerinde inceletme başlatacağım yada paramı bana verirsiniz yada ben resmi kanalla alırım. İspat falan derlerse, orasını siz düşünün de.
iyide canım o zaman önlemini alırlar
orada sigortasız çalışanlarıda işten çıkarırlar
önemli olan aniden baskın yapıp oradaki tüm çalışanların hakkını alabilmek
Orada kesinlikle çalışması gereken, hani onlar olmazsa iş alamayacağımız yaklaşık 15-20 kişinin sigortası yok.
Mayıs ayında işe başlamıştım. Sigorta yapmadılar. Nasıl olsa bir süre çalışıp ayrılacağım diye bende üstelemedim hiç. Yani bunun konusu hiç geçmedi. Doğru düzgün maaş ödemesi yapılmadığı için işten çıktım. İçeride 1500-1600 lira bir param kaldı. Çok değil ama az da değil neden bırakayım ki. Maaş konusunda felaket geçiştirme huyları var, bugün yarın diye. Güvenmiyorum açıkçası. Süründürmek istemiyorum.
Bunun için ne yapabilirim?
-Tüm çalışma arkadaşlarım da sigortasız çalışıyor, toplam 3 ya da 4 kişinin sigortası vardır, kimse maaşını almadı.-
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?