• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigortasız İşçi Çalıştırmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haber verin ,sigortali isci listesi ile geliyorlar herkesin kimligini toplayip listeyle karsilastiriyorlar ,
Sigortasi olmayanin hesabini soruyorlar,calisma bakanligi hattini arayin

Arkadaşım arayacaksiniz bu işyeri sigortasız işçi çalıştırıyor diye işyerinin tam adresiyle bildireceksiniz. Sigortasız çalışanların isimlerini de verin yani kardesinizin.

İş yoğunluğuna göre değişir bazen bir hafta içinde gelebilirler. Müfettiş değil sosyal güvenlik denetmenleri gelecek. Orada işyerinde bulunan çalışanları ve işverenin sgkya bildirdiği çalışanları karsilastiracaklar. İsmini verdiğiniz sigortasız çalışana dair "işverene asla bir bilgi vermeden" ayrıca özen gosterecekler. Geldikleri zaman kardesiniz işyerinde bulunursa daha iyi olur. Yoksa oradakilere "burada şu isimde birisi çalışıyor mu" diye sormayabilirler, işçiyi korumak adına sikayetcinin o olduğunu belli etmemek için.

Sigortasız çalışanları tespit edip tutanak tutarlar. İşçilerin beyanlarını kayıtlarla karşılaştırır işe başlama bildirimi yapilmayan ve aylık primi ödenmeyen her işçi için ayrı ayrı cezayı doserler. Bazen işverene çok ağır gelecek cezalar çıkabilir ki çıksın. Ve bildirilmeyen sigortalar kardeşinin beyanına göre ilk günden itibaren denetmenin isteğiyle yapılır o paralar işverenden alınır. İşveren ancak kardeşini işten çıkarabilir ki çıksın zaten o işten. Ama denetime gittiklerinde işten çıkmış olursa kanıtlamak için mahkeme falan uğraşmak zorunda kalırsınız.

Bu arada hangi ilde olduğunuza göre gelecekleri zaman değişebilir ama siz yarın yapın şikayetinizi. Denetmenlere de güvenin çay kahve içebilirler ama cezayı da doserler herkesin hakkını alması için gerekeni yapmaktan geri durmazlar merak etmeyin.
Çok teşekkür ederim. Makam mevki sabihi akrabaları tanıdıkları çok olan bi işyeri o yüzden biraz tereddüt ettim crza alırlar mı diye ama olsun denemekte fayda var yanlarına kalmasın. Yarın arayacağız tekrar teşekkür ederim yorumunuza

Haber verin ,sigortali isci listesi ile geliyorlar herkesin kimligini toplayip listeyle karsilastiriyorlar ,
Sigortasi olmayanin hesabini soruyorlar,calisma bakanligi hattini arayin
Teşşekür ederim. Hem sigortasız işçi çalıştırmasının hemde hayvanlara exiyet etmesinin peşine düşücem inşallah.

Yaralı köpek için orman ve su işlerine şikayet dilekçesi vermeniz gerekiyor Web sitesinden hakedersiniz ama o köpek nerde ve şuanda ne durumda bunu paylaşırsanız hayvanseverlere ilan açıp baktırmalarını sağlayalım.
Kardeşiniz için hemen çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı şikayet hattını arayın denetim gelene kadar da işten çıkmasın
Birde daha önce de hayvanlara eziyet ediyormuş zaten keşke o zaman şikayetçi olsaydınız şimdi sırf intikam almak için şikayetçi olanız bana ters geldi

Kanıt olarak ne isterler peki Maaş karto yada Bordro falan imzalamıyo çünkü.
Kardeşiniz denetime geldiklerinde orada olursa sorarlar ne is yapıyor vs diye cikar ortaya, benim esimde bir dönem sgk da müfettisti yani gittiklerinde oradaysa kaydederler ayrica ,caya , sigaraya susmazlar rüşvet alan varmdir bilmiyorum ama yapmazlar, ayrica girdiği gunden beri sigorta yaptırıyorlar... tabi evraklarda imzasi olsa, maaşı bankadan yatsa daha net olur ama birde gidince denetmenler açıkca söyleyecek... eşim denetime giderken çogu kişi söylemiyordu acik birsey olmayıncada yapacak birsey olmuyordu...

Rüşvet alir diye düşünmeyin esim birkac yere polisle bile gitti çünkü isveren izin vermiyordu denetime, ayrica çok yüklü cezalar yazdığı yerlerde oldu tehditte edildi..

Kardeşiniz denetime geldiklerinde orada olursa sorarlar ne is yapıyor vs diye cikar ortaya, benim esimde bir dönem sgk da müfettisti yani gittiklerinde oradaysa kaydederler ayrica ,caya , sigaraya susmazlar rüşvet alan varmdir bilmiyorum ama yapmazlar, ayrica girdiği gunden beri sigorta yaptırıyorlar... tabi evraklarda imzasi olsa, maaşı bankadan yatsa daha net olur ama birde gidince denetmenler açıkca söyleyecek... eşim denetime giderken çogu kişi söylemiyordu acik birsey olmayıncada yapacak birsey olmuyordu...

Rüşvet alir diye düşünmeyin esim birkac yere polisle bile gitti çünkü isveren izin vermiyordu denetime, ayrica çok yüklü cezalar yazdığı yerlerde oldu tehditte edildi..
Adam cani. Annemde diyo boşverin uğraşmayın çık işten olsun bitsin başınıza bela olurlar belki diye ama susasım gelmiyo. Hem insanların zor durumlarından yararlanmaya çalışıyolar hemde hayvana eziyet en tahammül edemediğim konu. İnşallah cezasını bulur. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Yaralı köpek için orman ve su işlerine şikayet dilekçesi vermeniz gerekiyor Web sitesinden hakedersiniz ama o köpek nerde ve şuanda ne durumda bunu paylaşırsanız hayvanseverlere ilan açıp baktırmalarını sağlayalım.
Kardeşiniz için hemen çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı şikayet hattını arayın denetim gelene kadar da işten çıkmasın
Birde daha önce de hayvanlara eziyet ediyormuş zaten keşke o zaman şikayetçi olsaydınız şimdi sırf intikam almak için şikayetçi olanız bana ters geldi
Hayır daha önceden eline taş alıp atmaya kalkmış etrafındakiler durdurmuş. Köpeklere su koyulan kapların sularını falan döküyomuş şikayet edebileceğimiz bişeyi yoktu tartışmakla kalınıyodu ama bugün çiğnemeye kalkmış. Sizce köpeklerin sularını yere döküyo diye biyere şikayet etseydik kim önemserdi bu şikayeti.

Adam cani. Annemde diyo boşverin uğraşmayın çık işten olsun bitsin başınıza bela olurlar belki diye ama susasım gelmiyo. Hem insanların zor durumlarından yararlanmaya çalışıyolar hemde hayvana eziyet en tahammül edemediğim konu. İnşallah cezasını bulur. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Allah yardımcıniz olsun o zaman zaten kargo dökümleri vs araştırıyorlar ve imzası varmış, büyük ceza alırsa size bulaşabilir ama şikayet edeni sakli tutuyorlar bu etmiş diye gitmiyorlar bilmiyor gibi yapsın kardeşin ne is yapıyorsun deyince direk söylesin anlamdim ne olduğunu der patrona... ayrica boyu altinda kalasica nasil ezmis dilsiz hayvanın patisini pislik cani

İnsallah ,hayvanlara eziyet icin tarim il mudurlugune ihbar edebilirsiniuz baasbelasi adam tam
Ama malesef bu konudan bi sonuç alacağımı sanmıyorum. Bildiğim kadarıyla sahipsiz sokak hayvanları kamu malı olarak geçiyo ve zarar verilmesi durumunda 250 civarı bi para cezası var :KK43:

Allah yardımcıniz olsun o zaman zaten kargo dökümleri vs araştırıyorlar ve imzası varmış, büyük ceza alırsa size bulaşabilir ama şikayet edeni sakli tutuyorlar bu etmiş diye gitmiyorlar bilmiyor gibi yapsın kardeşin ne is yapıyorsun deyince direk söylesin anlamdim ne olduğunu der patrona... ayrica boyu altinda kalasica nasil ezmis dilsiz hayvanın patisini pislik cani
60 yaşlarında yaşlı başlı adam. Erkekliğini bu şekilde göstermeye çalışıyo galiba. Hayvanlara verilen yemeğin israf olduğunu düşünen bi pislik.

Hayır daha önceden eline taş alıp atmaya kalkmış etrafındakiler durdurmuş. Köpeklere su koyulan kapların sularını falan döküyomuş şikayet edebileceğimiz bişeyi yoktu tartışmakla kalınıyodu ama bugün çiğnemeye kalkmış. Sizce köpeklerin sularını yere döküyo diye biyere şikayet etseydik kim önemserdi bu şikayeti.
Öyle düşünmeyin video kaydı alın sosyal medyada paylaşın o adamı linç edeceklerdir birde zahmet olmazsa adresini yazarsanız bir güzel hayvanseverler ziyaret eder. Köpeğin son durumunu biliyor mu kardeşiniz ezdiyse kırık vardır sakat kalmasın

60 yaşlarında yaşlı başlı adam. Erkekliğini bu şekilde göstermeye çalışıyo galiba. Hayvanlara verilen yemeğin israf olduğunu düşünen bi pislik.
pislik gerçekten!!!!
nerden buldu anneniz böyle iş kardeşinize
gözünüzü seveyim sessiz kalmayın
kardeşiniz imzaladığı kargo vs kağıtlarını alsın o makinedeki adına da bakarlar

lütfen hayvancıklar için de bişey yapın
şerefsiz herif!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X