Şikayet Eden Dede

Ben size kısmen hak verdim.
Benim dedemde öldü ama hiç gram üzülmedim.
Çünkü bizi torun yerine koyan biri değildi.
Kız evladı var diye babamı beş parasız ayırdı.
Mal mülk sadece erkek torunlarına bıraktı.
Olay mal mülk değil şükür halimiz vaktimiz yerinde.
Bir kere bile kızım napıosun bi ihtiyacın varmı demeyen bir dedeydi.
Ki ben babannemin adını taşıyorum ve babannem dedemden önce vefat etti.
Sonuç;cenazesine bile gitmedim,pişmanda değilim
Aynen öyle. Eve gelir yarım kiloluk meyve alır hemen odasına götürüp saklar orda yer cimri.
Ben onun meyvesinde değilim mesela ama işte çok ayrımcılık yapar torunları arasında evlatları arasında:kızgın:

Daha burda anlatılmayacak çok konular var da
Herkesin yorumuna saygı duyarım.
Mune Mune konuyu kapatır mısın?

Daha burda anlatılmayacak çok konular var da
Herkesin yorumuna saygı duyarım.
Mune Mune konuyu kapatır mısın?

Kimsenin ailesinde ne yaşandığını bilemeyiz elbette, herkesin ailesinde iyi insan var kötü insan var. Bir insan anne olunca doğrudan iyi bir anne olmuyor ya da baba, dede, her neyse. Ama bizim kültürümüzde büyüklere saygı çok önemli, siz dedenize karşı "mal" falan gibi ifadeler kullandığınız için ne kadar haklı olsanız da insanlar sizinle empati kuramadılar. Dedeyi mağdur görerek onu savunmaya geçtiler. Keşke o şekilde ifadeler kullanmasaydınız, ben sizi anladım ama bu şekilde olması başkaları tarafından anlaşılmanıza da ket vurdu.

Kimsenin ailesinde ne yaşandığını bilemeyiz elbette, herkesin ailesinde iyi insan var kötü insan var. Bir insan anne olunca doğrudan iyi bir anne olmuyor ya da baba, dede, her neyse. Ama bizim kültürümüzde büyüklere saygı çok önemli, siz dedenize karşı "mal" falan gibi ifadeler kullandığınız için ne kadar haklı olsanız da insanlar sizinle empati kuramadılar. Dedeyi mağdur görerek onu savunmaya geçtiler. Keşke o şekilde ifadeler kullanmasaydınız, ben sizi anladım ama bu şekilde olması başkaları tarafından anlaşılmanıza da ket vurdu.
Zaten yüzüne karşı mal demedim
O an sinir ve üzüntüyle yazdım.
Yani gerçekten bugün sabah geldim. Çok zoruma gitti hosgeldin dememesi.Zaten yazın geldiğim zamanda hoşgeldin dememisti.:sinirli:
Allaha havele ediyorum. Allah'ım nasıl bilirse öyle yapsın

Ufak seylere takılmıssın mesele uzamış. O senden el öpmeni beklemiş sende hoşgeldin demesini. Zor muydu yani yaşlı adamın gönlünü hoş etmek.. bunu yapmak istemesen bile saygı çerçevesi dahilinde hareket edip senin el öpmen gerekirdi.

Zaten yüzüne karşı mal demedim
O an sinir ve üzüntüyle yazdım.
Yani gerçekten bugün sabah geldim. Çok zoruma gitti hosgeldin dememesi.Zaten yazın geldiğim zamanda hoşgeldin dememisti.:sinirli:
Allaha havele ediyorum. Allah'ım nasıl bilirse öyle yapsın

Anladım evet yazınızdan da belli zaten çok kırılmışsınız, insanlar sinirlenince içlerini böyle dökebliyorlar ama dediğim gibi biz büyüklere saygı konusunda biraz hassas bir toplumuz. :) Hele ki yaşlılara hemen üzülürüz vesaire, o yüzden insanlar yaşadıklarınızın alt metnini dinleyemediler. Dedenizi de öyle kabul edin, zaten yaşlanmış bir insanı değiştiremezsiniz bu saatten sonra. Sürekli görmüyorsunuzdur diye tahmin ediyorum uzun yoldan geldiğinize göre. Babanıza da "Öptüm ya unutuyor o" falan deyiverin öpmek istemiyorsanız ne yapalım. Kimseyle kötü olmaya değmez, kimseyi değiştirmeye çalışmayın, haklı haksız aramayın. İnsanları olduğu gibi kabul edip davranışlarınızı ona göre yönlendirin.

İnsanları idare edebilmek lazım. Kullanılan kelimeleri iyi seçmek lazım.

Çok uzun mu yazdın, yazdıklarını sildin mi anlamadım yazı çok kısa.
Neyse konuya dönersek hoş değil yaşlı başlı adama mal mal bakıyor demek. Ölçersen ne olurdu elin mi aşınırdı. Sen öpseydin de onun ayıbı ona kalsaydı madem,varsa tabi.

Back
X