Şikayeti geri aldım ama dosya hala açık

littlewaterspirit

Kimbilir , belki de bir gün...
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2018
2.670
4.840
83
Eski eşim ve birlikte olduğu kadından tehdit suçu ile şikayetçi olmuştum. Bir hafta sonra şikayetimi geri aldım ama savcı dosyayı kapatmamış. Avukat arkadaş varsa neden kapamamış olabilir. Şimdi eski eş şikayetini geri Alsan kapanırdı diye tutturdu. Dosyadan geri alma dilekçe örneği çıkartıp verdim ama hala neden dosya açık savcı neden kapamıyor diye sardı....

Eğer öyle bir şeyse kendileri bilirler , onlar zararlı çıkarlar. Ben artık huzur istiyorum , rahatsız edilmek istemiyorum.
Kabul ederler o zaman sıkıntı olmaz. İçinizi ferah tutun. Bu kurum, iftira durumları için var. Karşı taraf geri almayı kabul etmiyor, ben yargılanıp beraat etmek istiyorum diyor. O yüzden de karşı taraf, kabul ettim diyene kadar açık durur, kabul ederse dava düşer, etmezse yargılamaya devam olunur.

İnşallah , koruma kararı , uzaklaştırma var , telefonlar dinlemede adam hala telefonda tehdit ediyor zorla başını belaya sokacak.

Çok bil bilgim yok ama kamu davasına dönmüş olabilir yine de yorum atayım da konun üste çıksın

tehdit şikayete bağlı bir suç değil.
sizi yaptığınız ihbar kabul ediliyor.
ama dosyanın ciddiyetine göre savcı takipsizlik verebilir ya da dosyayı kamu davası olarak sürdürebilir.
savcıyla konuşmayı deneyin.

Tehdit sucunun islenis sekline gore sikayete bagli olmadigi durumlar var. Koruma tedbiri verildigine gore hayatiniza yonelik tehditler aldiginizi varsayiyorum, bu durumda suc sikayete bagli degildir dolayisiyla sikayetinizi geri cekseniz bile kamu davasi devam eder ve sanik ya da saniklar hakkinda hukum verilir.

Gittim bugün dosyadan şikayeti geri alma dilekçesinin örneğini alabildim sadece... Kalem dosyaya bakmama izin vermedi ama savcı henüz kapama kararı vermemiş , ya kapatır ya da soruşturma sırasında tehdit unsurunun devam ettiğine kanaat getirmişse kamu davasına dönüştürebilir dedi. Savcı ile görüşemedim maalesef , şikayeti geri aldığımda görüşmüştüm. Dosyaya bakıp hala tehdit altında olabilirsin , sen geri alsan da ben dosyayı takipteyim dedi. Açıkcası biraz korkmaya başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…