• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sıkıldım burdan..

bence büyükşehirlerin yakınındaki küçük şehirleri tercih edin kocaeli(istanbul), manisa(izmir) gibi :) hem güzel yerlere yakın olsun hem de geçinmek kolay olsun :KK66:

istanbul düşünmüyorum zaten..
Biz İstanbuldayız canım doğma büyüme ben Selanik göçmeniyim zaten Türkiye'de İstanbul'dan başka memleketim yok buraya göçmüşüz. evet burası zor ama geçinip gidiyoruz Kocaeli de iş imkanı çok benim eşimin çalıştığı fabrika Dilovası'nda kocaeline bağlı istanbuldan çıkarıldı fabrikalar ben gitmeyi çok istedim eşim yanaşmadı hala düşünüyorum Kocaeli'ni düşünün derim ben istanbula 2 saat günü birlik gel gez evine dön ayyy ben bu konuyu açim gene bi ara sıkıldım burdan:KK14:

gidin uzaklaşın ailelerden hafta sonlarınızı doya doya yaşarsınız büyükşehirde.. evet geçim derdi olur ama hiç biri asosyal olmak ailelerin ev hayatına karışması kadar etkili değildir :)

Küçük yerlerde yaşamak zordur,memleketimden biliyorum.
Aşırı sıkıcı ve sürekli rutine binmiş hayatlar yaşanıyor.
Bugün şu parka,yarın şu cafeye gidelim desen o hiç olmuyor zaten.
Bence kocaeli ideal.Bursa kadar büyük bir şehirde de yaşamak istemezdim sanırım.
umarım herşey gölünüzce olur :KK51:

Küçük yerlerde yaşamak zordur,memleketimden biliyorum.
Aşırı sıkıcı ve sürekli rutine binmiş hayatlar yaşanıyor.
Bugün şu parka,yarın şu cafeye gidelim desen o hiç olmuyor zaten.
Bence kocaeli ideal.Bursa kadar büyük bir şehirde de yaşamak istemezdim sanırım.
umarım herşey gölünüzce olur :KK51:

ev fiyatlarıda uçuk araştırdım bugün netten en azından ev peşinatı olmadan şehir değiştirmeyi göze alamam..il desen 1,5 saat uzaklıkta ama gittimi maliyet yüksek oluyor..kararsızlıkla geçiyor yıllar..

gidin uzaklaşın ailelerden hafta sonlarınızı doya doya yaşarsınız büyükşehirde.. evet geçim derdi olur ama hiç biri asosyal olmak ailelerin ev hayatına karışması kadar etkili değildir :)

mesajına bayıldım..bugün olmasa bile elbet birgün gidicem inşallah...

farahnihal
ben bursa gemlikte yaşıyorum.
hiç özendiğin gibi bir hayat yok burda.
denizin kıyısındayız her yer pislik içinde.
hava kararınca kışın 5-6 yazın 8 gibi sokaklarda bir insan evladı göremezsin.
bursadada öyle şöyle güzel3-4 avm var. ama araban yoksa bi işe yaramıyor. toplu taşımaya oralara gitmek dönmek 2-2bçk saat. evin yoksa kiralar çok pahalı.
sanırım bebeğin de var. tüm bunlara yetişmek için çok çalışman gerekecek o zamanda yeterince ilgilenemeyeceksin çocuğunla.

farahnihal
ben bursa gemlikte yaşıyorum.
hiç özendiğin gibi bir hayat yok burda.
denizin kıyısındayız her yer pislik içinde.
hava kararınca kışın 5-6 yazın 8 gibi sokaklarda bir insan evladı göremezsin.
bursadada öyle şöyle güzel3-4 avm var. ama araban yoksa bi işe yaramıyor. toplu taşımaya oralara gitmek dönmek 2-2bçk saat. evin yoksa kiralar çok pahalı.
sanırım bebeğin de var. tüm bunlara yetişmek için çok çalışman gerekecek o zamanda yeterince ilgilenemeyeceksin çocuğunla.

Bence orası yazın yaşanmalık bir yer ya, yazın güzel olur diye dşünüyorum. Benim arkadaşımda Bursa'da pişman oldu yerleştiğine.

Bence orası yazın yaşanmalık bir yer ya, yazın güzel olur diye dşünüyorum. Benim arkadaşımda Bursa'da pişman oldu yerleştiğine.
haklı da bence pişman olduğuna ama nedense dışarıdan insanlar çok pozitif bakıyor buraya. ben doğma büyüme buralıyım. bi güzelliğini görmedim...
yeşil bursaymış
TÜİK'e göre türkiyenin havası en kirli şehri burası şu anda.
ayrıca göçmen dolu. türkiyenin her yeri öyle ama burası tıklımm tıklım dolu. bi kere her yerde araplar var(suriyeli demiyorum dikkat) ve bu yeni bir durum da değil. turist de gelmediği için şehre özenmiyorlar.

masabaşı sekreter muhasebe danışma hepsinde tecrübeliyim..biri olmazsa biri olur büyük şehirde..
tabiki karar sizin mutlaka ama büyük şehirde yaşamak maddi anlamda çok kolay değil

bende isterdim özellikle kendimden çok çocuğum için büyükşehirde imkanlarsa okusun yetişsin

ama eşim cesaret edemedi işi burada bende üstelemedim

ki bizim gideceğimiz şehirde benim ailem vardı evimiz hazır bana iş hazırken böyleydi

şimdi diyorumki iiki gitmemişim

ev aldık evimde yuvamda huzurluyum çok şükür

belki gitsem böyle mutlu olamazdım

Yasadiginiz sehre baktim, gorumcem orda okudu, cok gittim geldim bir donem, evet cidden sıkıcı biyer. Bi carsisi var 3 adimda bitiyor, festiva festiva dediler bi gittik ufacik biyer bikac magaza onlar da eski sezon satıyor tek begendigim yer migrosun ordaki parkti :) bence izmiri dusunebilirsiniz, cok pahali degil, düzenli modern bir sehir. Benim de hayalimdir hep izmir ama esimin is imkani olmadigi icin istanbula mahkumuz...

Back
X