- 26 Şubat 2019
- 413
- 553
- 53
- Konu Sahibi dislektik_anne
-
Herşeyin kararında olmak en iyisi. Her çocuk farklı ve kendine özeldir. Eğer siz çocuğunuz ve kendiniz için gerekli ve doğru görüyorsaniz problem yok. Önemli olan hem psikolojik hem biyolojik sağlıklı bir birey olarak yanında olmanız. Herşeyi onu adına zaten yapamazsınız. Bebekte olsa , çocukta olsa ileride topluma karışacak bir birey. Kendinizi yetersiz hissetmeyin. Herkes bu çelişkiyi yaşıyor. En doğru anne bile , ki kime göre neye göre bu doğru. ? Dizinde yaşamanız normal. Konunuzu okudum sadece cevaplarını zaten bakmadım . Ama inanın çevrenizdeki kişiler bile aynı çelişkiyi yaşıyor. Bilinçli bir anne olduğunuz sürece ; yani onun için doğruları araştırarak sorgulayarak düşünmeniz yeterli. Yoksa herşey hikaye . Dört dörtlük yemek listeleri, yemek saatleri ,uyku saati 2 dkka sasamazlar. Çocuğunuzla iletişim kurnaniz ve cabalamaniz en güzeli takmayin.15 aylık bir kızım var.3 aylıkken anneanneye bırakıp çalışmaya başladım.Oyunlar oynarız vs gelişimi güzel bir bebek aslında.Ama benim etrafında gördüğüm birşey var ve bu beni sorgulamaya itiyor ister istemez.yeni dönem annelerinde bir yavrum evlâdım hayatı ondan ibaret görme durumu mevcut. Evet evlâdım icin en iyisini yapmaya çalıştım şartlar dahilinde ama hiç olurum biterim diyen buldumcuk bir anne olmadım.Bagimli bir birey olmasını istemiyorum kızımın ilerde.Genelde serbest bıraktım ama saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde değil kendimin de bir hayatım olduğunun çalışma şartlarımın zor olduğunun farkında olarak bu telkinle yaşıyorum.Fanusta büyümüyorum çocuğu.sizinde cevrenizde gördüğünüz böyle örnekler var mi doğru olanı mi yapıyorum yoksa ilgisiz anne miyim ben doğrularım çok birbirine girdive hep dogumdan önce kendimi şartlarım ben eleştirdiğim annelerden olmayacağım diye ve şimdi kafam ve vicdanım çok karisiyor
helal vala...Ben buldumcuk anneyim çünkü bebeğim 7 aylık ve onun bana ihtiyacı var, sevgime, ilgime, sürekli ona sevdiğimi söylememe. Ve her gören bebeğimin nasıl bu kadar mutlu bir bebek olduğunu soruyor. Çünkü biz mutluyuz ve o da öyle öğreniyor.
Mesela ben de 3 aylık bebeğimi bırakıp işe gitmezdim eğer açlıktan ölmüyorsam.
Ben de bunu eleştirebilirim. Çünkü 3 aylık bebek süt kuzusudur, annesinin kucağıdır onun yeri. 1 yaşına kadar annenin çalışmamasından yanayım.
Bebeğim için çalışmıyorum ve onu büyütmek en büyük arzum. Tabiki bu demek olmuyor ki kendimden ödün veriyorum!
Çünkü bakıcı ya da anneanne babaanne bebeğimi benim istediğim normlarda büyütmeyecek. Ona her istediklerini alacaklar, tv izletecekler, vermek istemediklerimi verecekler ve en önemlisi çocuk bir ayrılığa düşecek. Anne başka türlü davranıyor diğer kişiler başka türlü davranıyor? Peki bu çocuğun 0-3 yaş aralığında oturması beklenen kişiliği zedelenmeyecek mi?
Tabiki kadınlar çalışsın ama el kadar bebeği bırakıp da çalışmasın, önceden ona göre ayarlama yapsın ve öyle hamile kalsın. Sonuçta o bebeğe seçme şansı verilse annesini isterdi.
Ayrıca hastalık konusunda da pimpirikliyim evet. 21.yyda yaşıyoruz. Her yer mikrop kaynıyor. Enfeksiyon demek bir bebek içi ölüm bile demek. Bebeğin o enfeksiyonu nasıl atlatacağını bilemezsiniz. Bebeğim 5 gün hastanede yattı ve her yerini deldiler, bu benim için çok zordu. Tabiki grip olabilir buna lafım yok ama grip en basit hastalık. Arkadaşımın çocuğu 3 yaşında ve kreşten kaptığı grip salgını zaturreye çevirip çocuğu öldürdü. Bu kadar basit miydi yani? Evet ölüm Allahın emri ama eğer ben bir cana bakıyorsam ve doğurmaya karar vermişsem ona layıkıyla bakmak zorundayım. Benim ona hakkıyla bakıyor olmam onun ilerde “birey” olarak hiçbir işini yapmayacağı anlamına gelmiyor.
Çocuğuma çikolata vermem, veremem. Ben o küçücük bedenini zehirlemek istemiyorum ve kalkıp biri “amaaaaaan ne olcak ya” derse sizce bu bana saygısızlık değil mi? Ve o çocuğa “ikili oynama” mantığını kazandırmaz mı? Böyle biri yalana da başvurmaz mı?
Hiçbir anne (kötü anneler hariç) çocuğunun kötülüğünü istemez. Ve ben bebeğime çok değer veriyorum, ona her gün insanları hayvanları sevmesini aşılıyorum çünkü ben onu seviyorum ve o da sevmeyi öğreniyor. Sevilmeyi de öğreniyor.
Kendi başına her işini yapması gerektiğini tabiki de öğreteceğim çünkü ben de eşim de anne babalarına bağımlı kişiler değiliz, kendi kararlarını verebilen hür insanlar olduk hep ve çocuğumuz da öyle olmalı.
Çocuğumu sevmek, onunla fazla(!) ilgilenmek neden yanlış olsun? Alerjisi var mı diye 3 gün kuralını uygulamak, şeker komasına sokmak istememek ve istediği bir şeyi almak neden yanlış olsun?
Ben çocuğuma hayır demek istemiyorum ona evet ya da hayırı farklı yollardan anlatmak istiyorum.
Bebeğim neyin olup neyin olmayacağını daha farklı yollardan öğrenmesi lazım.
Sokakta parkta orda burda anneleri görüyorum ağızlarından çıkan “hayır, olmaz, bak bi daha yaparsan gelmeyiz, almam”!
düşünsenize sizce böyle bir anne mi çoçuğa verim verecek? Bence böyle bir anne verim veremez çünkü çocuğa sürekli olumsuzluk aşılıyor. Negatiflik yayıyor.
Ama bu demek değil ki istediği her şeye “Evet” desin! Hayırın deme biçimi vardır her zaman.
Şimdi siz buraya konu açtınız ya orda burda “bak kucağa alıştırma, bak o kadar yüz verme, bak mikrop kapsın, bak mama ver ya da verme, bak bu çocuğun üstüne çok düşmüşsün yürüyemiyor vs vs” diyen kadınlardan ne farkınız var ki?
En iyi anne siz değilsiniz, ben de değilim! herkesin yetiştiği kültür çok farklı. Çocuğumun ilerde insanlara hayvanlara doğaya saygılı sevgili bir birey olmasını istiyorum ve bizim gibi bir ebeveyn olmasını istiyorum, bu sebeple kendi doğrularıma göre yetiştiriyorum.
Asıl her şeye hayır diyen ebeveynler ilerde özgüven problemi olan, evliliğinde mutsuz bireyler yetiştiriyorlar.
Üzgünüm ama öyle. Evlat her şeydir. Hiç olmazsa benim her şeyim.
Annem 60 yaşında ve anneannemden nefret eder çünkü nazlı olmasın diye hiçbir istediği yapılmamış, çünkü küçücük yaşında bırakıp çalışmaya gitmiş çünkü bir bebek istemiş annem ve anneannem kızmış almamış/ bunlar çocukluk çağında olmuş ama zaten çocukluk çağındakiler insanın bütün hayatını etkilemez mi?
Ona göre ister eveti daha çok ister hayırı daha çok bilen çocuklar yetiştirin ama yaşlı teyzeler gibi kimsenin çocuk yetiştirme tarzını eleştirmeyin.
En müthiş anne siz değilsiniz. En müthiş anne bebeğini kendi doğrularına göre yetiştiren annedir ve en iyi insan da annenin yetiştirme tarzına karışmayan insandır.
Daha çok yazardım da bitanecik bebeğim uyanmaya başladı, 7 aylık olmasına rağmen kendi başına uyuyabiliyor, yere attığı oyuncakları kendisinin alması gerektiğini biliyor. Çünkü onu severken bilmesi gereken şeyleri asla atlamıyorum.
Her şey sevgiyle çözülür. Fazla sevme şımarır, fazla üstüne düşme nazlı olur demekle olmuyor.
Ne alaka cidden de, bu kadar fesatlık hayret uyandırıcı.Konu sahibini savunmuyorum soyledigi cumleyide dogru bulmuyorum ama nerden vursak diye firsat kollayanlar var birde sizin gibi.Niyeyse burda herkes mukemmel insan mukemmel anne mukemmel ailelerden olusuyor.Kadin samimiyetle bir sey anlatmis bambaska bir konuda hatalisin cocuguna oyle kelimeler kullanmakda demek farkli gelip bambaşka bir konusunda gol atmak farkli.Bilmiyorum madalya taktilarmi tatmin oldunuzmu
Konu sahibini savunmuyorum soyledigi cumleyide dogru bulmuyorum ama nerden vursak diye firsat kollayanlar var birde sizin gibi.Niyeyse burda herkes mukemmel insan mukemmel anne mukemmel ailelerden olusuyor.Kadin samimiyetle bir sey anlatmis bambaska bir konuda hatalisin cocuguna oyle kelimeler kullanmakda demek farkli gelip bambaşka bir konusunda gol atmak farkli.Bilmiyorum madalya taktilarmi tatmin oldunuzmu
SokakdaNe alaka cidden de, bu kadar fesatlık hayret uyandırıcı.
Bambaşka bir konu değil doğrudan birbiri ile alakalı bir konu.
Çocuğa canım cicim yaklaşımı doğru bulmuyorum diyor diğer konuşa da kendi çocuğuna şeresizin çocuğu diyor. Siz buradaki bağlantıyı göremiyorsanız benim yapacağım birşey yok o sizin probleminiz.
Ayrıca hem benim üslubumu eleştirip hem de aynı yolu izlemişsiniz, ama ben sizi eleştirmeyeceğim çünkü konuyu analiz edemediğinizi görüyorum.
Hayatımda hiç fesat olmadım ama gercek hayatta beni ilgilendirmeyen tanimadigim insanlara nasil davraniyorsam burdada oyle davraniyorum.Nasilsa burasi internet dur iki agir laf edeyim en fazla buradan cevap yazar demiyorum.Çocugunu severken şeref... çocugu diyen birine nasil bir sey diyemezsem burdada diyecegim en fazla davranisinin yanlişligini anlatmak olur uygun bir dille.Neyse caniniz nasil isterse oyle yapinNe alaka cidden de, bu kadar fesatlık hayret uyandırıcı.
Bambaşka bir konu değil doğrudan birbiri ile alakalı bir konu.
Çocuğa canım cicim yaklaşımı doğru bulmuyorum diyor diğer konuşa da kendi çocuğuna şeresizin çocuğu diyor. Siz buradaki bağlantıyı göremiyorsanız benim yapacağım birşey yok o sizin probleminiz.
Ayrıca hem benim üslubumu eleştirip hem de aynı yolu izlemişsiniz, ama ben sizi eleştirmeyeceğim çünkü konuyu analiz edemediğinizi görüyorum.
Davranışının yanlışlığını anlatırken birşey dememiş mi oluyorsunuz siz hangi dünyada yaşıyorsunuz anlamadım, bir anne şerefsizin çocuğu diye kendi çocuğunu seviyorsa ona pisliiikkk diyorsa ben de bunu duyduysam mutlaka birşey söylerim, doğru mu duydum ciddi misiniz size inanamıyorum diye söylerim, başkaları tarafından bu davranışın kabul görmediğini bilmeli. Siz bu konularda hassas değilsiniz anlaşılan olabilir ama ben sağlıklı toplumda yetişmiş bireylerle bir arada olsun çocuğum istiyorum pislikk diye sevilen çocuktan keşke hayır gelse.Sokakda
Hayatımda hiç fesat olmadım ama gercek hayatta beni ilgilendirmeyen tanimadigim insanlara nasil davraniyorsam burdada oyle davraniyorum.Nasilsa burasi internet dur iki agir laf edeyim en fazla buradan cevap yazar demiyorum.Çocugunu severken şeref... çocugu diyen birine nasil bir sey diyemezsem burdada diyecegim en fazla davranisinin yanlişligini anlatmak olur uygun bir dille.Neyse caniniz nasil isterse oyle yapin
Ne zaman biri kotu anne miyim diye sorsa icim ciz ediyor. Kotu anne olur musunuz hic ya? Cocugunu dusunen, seven, elinden geleni yapan bir annesiniz. Millet bayiliyor birbirinin anneligini kotulemeye, en iyi anne benim diye sov yapmaya... Nasi kiziyorum anlatamam. Cocugunuz sevildigini hissetsin, arkasinda oldugunuzu hissetsin, bir de sizi iyi bir insan gibi gorsun ve ornek alsin yeter.15 aylık bir kızım var.3 aylıkken anneanneye bırakıp çalışmaya başladım.Oyunlar oynarız vs gelişimi güzel bir bebek aslında.Ama benim etrafında gördüğüm birşey var ve bu beni sorgulamaya itiyor ister istemez.yeni dönem annelerinde bir yavrum evlâdım hayatı ondan ibaret görme durumu mevcut. Evet evlâdım icin en iyisini yapmaya çalıştım şartlar dahilinde ama hiç olurum biterim diyen buldumcuk bir anne olmadım.Bagimli bir birey olmasını istemiyorum kızımın ilerde.Genelde serbest bıraktım ama saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde değil kendimin de bir hayatım olduğunun çalışma şartlarımın zor olduğunun farkında olarak bu telkinle yaşıyorum.Fanusta büyümüyorum çocuğu.sizinde cevrenizde gördüğünüz böyle örnekler var mi doğru olanı mi yapıyorum yoksa ilgisiz anne miyim ben doğrularım çok birbirine girdive hep dogumdan önce kendimi şartlarım ben eleştirdiğim annelerden olmayacağım diye ve şimdi kafam ve vicdanım çok karisiyor
Beni tanimiyorsunuz hassas olup olmadigimi bilemezsiniz.Bende yapma oyle soyleme seklinde kibarca uyaririm ama höst ne diyorsun sen tarzinda degil.Sizde eminim gercek hayatta ancak bu tarzda uyarirsiniz daha fazlasini soyleyemezsiniz.Benim size söyledigim burdaki uyariniz daha rencide ediciydi.Kaç tane kibarca incitmeden davranisin yanlişligini açiklayan arkadas olmus.Birde sizin gibi hakaret vari konuşan olmuş.Bana göre uslup çok önemlidir.Birde konular benzerde olsa o konuda yorum yapmak yerine firsatini bulmusken surdada bir haddini bildireyim diye düşünmek farkli.Hadi burdada fikir beyan ettiniz taşlar şekilde yapmak garip geliyor bana.Size ya anlatmak istedigimi anlatamiyorum yada siz üste çıkmak istiyorsunuz.Önemli degil siz nasil diyorsaniz öyle olsun.Cevap vermeyecegim yoksa uzar gider bu.Davranışının yanlışlığını anlatırken birşey dememiş mi oluyorsunuz siz hangi dünyada yaşıyorsunuz anlamadım, bir anne şerefsizin çocuğu diye kendi çocuğunu seviyorsa ona pisliiikkk diyorsa ben de bunu duyduysam mutlaka birşey söylerim, doğru mu duydum ciddi misiniz size inanamıyorum diye söylerim, başkaları tarafından bu davranışın kabul görmediğini bilmeli. Siz bu konularda hassas değilsiniz anlaşılan olabilir ama ben sağlıklı toplumda yetişmiş bireylerle bir arada olsun çocuğum istiyorum pislikk diye sevilen çocuktan keşke hayır gelse.
Ayrıca ağır laf edeyim dediğiniz nedir, siz çocuğunuzu öyle sevmeyin canım hayatım diye sevin şeklinde öneride bulunmuşum, sırf aykırı olmak için birşey yazmak zorunda değilsiniz, biliyorsunuz değil mi?
Siz bildiğiniz gibi yapmayın e mi, en azından bizim nesilimiz kayıtsızlık nedeniyle bataklığa batmış belli, gelecek nesil sağlam olsun.
Oğlumu 6 aylıkken bırakıp işe başladığım için o kadar yargılandım ki vurdumduymaz kaygısız anne oldum. Çok ağladım o dönemler. Zaten zor olanı insanlar daha da zorlaştırdı. Eşim istersen işi bırak diye çok söyledi ama o kadar çok emek verdim ki. Ayrıca çocuğumu niye daha iyi şartlarda büyütmeyeyim. Sonuç olarak diyeceğim şu burun kıvıran her türlü kıvırıyor. Çünkü yurdum insanı yardım etmek yerine vuruyor kırbacı15 aylık bir kızım var.3 aylıkken anneanneye bırakıp çalışmaya başladım.Oyunlar oynarız vs gelişimi güzel bir bebek aslında.Ama benim etrafında gördüğüm birşey var ve bu beni sorgulamaya itiyor ister istemez.yeni dönem annelerinde bir yavrum evlâdım hayatı ondan ibaret görme durumu mevcut. Evet evlâdım icin en iyisini yapmaya çalıştım şartlar dahilinde ama hiç olurum biterim diyen buldumcuk bir anne olmadım.Bagimli bir birey olmasını istemiyorum kızımın ilerde.Genelde serbest bıraktım ama saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde değil kendimin de bir hayatım olduğunun çalışma şartlarımın zor olduğunun farkında olarak bu telkinle yaşıyorum.Fanusta büyümüyorum çocuğu.sizinde cevrenizde gördüğünüz böyle örnekler var mi doğru olanı mi yapıyorum yoksa ilgisiz anne miyim ben doğrularım çok birbirine girdive hep dogumdan önce kendimi şartlarım ben eleştirdiğim annelerden olmayacağım diye ve şimdi kafam ve vicdanım çok karisiyor
Sizin benim yazdıklarımı okumadığınızı düşünüyorum. Burada yazdığınız kadar anlaşılırsınız kimse kimsenin psikolojik analizini yapmak zorunda değil kimsenin öyle bir yeteneği de yok zaten.Beni tanimiyorsunuz hassas olup olmadigimi bilemezsiniz.Bende yapma oyle soyleme seklinde kibarca uyaririm ama höst ne diyorsun sen tarzinda degil.Sizde eminim gercek hayatta ancak bu tarzda uyarirsiniz daha fazlasini soyleyemezsiniz.Benim size söyledigim burdaki uyariniz daha rencide ediciydi.Kaç tane kibarca incitmeden davranisin yanlişligini açiklayan arkadas olmus.Birde sizin gibi hakaret vari konuşan olmuş.Bana göre uslup çok önemlidir.Birde konular benzerde olsa o konuda yorum yapmak yerine firsatini bulmusken surdada bir haddini bildireyim diye düşünmek farkli.Hadi burdada fikir beyan ettiniz taşlar şekilde yapmak garip geliyor bana.Size ya anlatmak istedigimi anlatamiyorum yada siz üste çıkmak istiyorsunuz.Önemli degil siz nasil diyorsaniz öyle olsun.Cevap vermeyecegim yoksa uzar gider bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?