Sıkıntı Bende Mı? Kotu anne miyim ben ?

Herşeyin kararında olmak en iyisi. Her çocuk farklı ve kendine özeldir. Eğer siz çocuğunuz ve kendiniz için gerekli ve doğru görüyorsaniz problem yok. Önemli olan hem psikolojik hem biyolojik sağlıklı bir birey olarak yanında olmanız. Herşeyi onu adına zaten yapamazsınız. Bebekte olsa , çocukta olsa ileride topluma karışacak bir birey. Kendinizi yetersiz hissetmeyin. Herkes bu çelişkiyi yaşıyor. En doğru anne bile , ki kime göre neye göre bu doğru. ? Dizinde yaşamanız normal. Konunuzu okudum sadece cevaplarını zaten bakmadım . Ama inanın çevrenizdeki kişiler bile aynı çelişkiyi yaşıyor. Bilinçli bir anne olduğunuz sürece ; yani onun için doğruları araştırarak sorgulayarak düşünmeniz yeterli. Yoksa herşey hikaye . Dört dörtlük yemek listeleri, yemek saatleri ,uyku saati 2 dkka sasamazlar. Çocuğunuzla iletişim kurnaniz ve cabalamaniz en güzeli takmayin.

helal vala...

Ne alaka cidden de, bu kadar fesatlık hayret uyandırıcı.
Bambaşka bir konu değil doğrudan birbiri ile alakalı bir konu.
Çocuğa canım cicim yaklaşımı doğru bulmuyorum diyor diğer konuşa da kendi çocuğuna şeresizin çocuğu diyor. Siz buradaki bağlantıyı göremiyorsanız benim yapacağım birşey yok o sizin probleminiz.
Ayrıca hem benim üslubumu eleştirip hem de aynı yolu izlemişsiniz, ama ben sizi eleştirmeyeceğim çünkü konuyu analiz edemediğinizi görüyorum.

konu sahibi kendi anneliğini yüceltelim diye, çocuga hassasiyeti abartan anneleri tefe koyarken iyi, şimdi eleştiri kendisine dönünce neden kötü?
alakasız konular olsa hak verirdim size ama ikisi de annelik konuların...
bu konuyu normal bir üye açsa ki normal olduğunu düşünüp verilmiş cevaplar, olay başka... ama şimdi konu açan kendi karakterini ortaya koymuş, çocuğuna şerefsizin evladı falan diyen, pislikkkk diye seven bir anne.
ve bunu normal buluyor.
e o zaman bu kadının eleştirdiğini üstüne düşen anneler belki de çok üstüne düşmüyordur...
normal annelerdir. konu sahibi kendini iyi bir anne zannetmiştir burada yazanlarla, dur şu çocuğun üstüne düşmeyeyim diye iyice salıvermiştir..
başka konularda ben de hoşlanmıyorum eski konuların dökülmesinden. ama alakalı konularda normaldir.

kötü annelerin kötü anne miyim diye sorduklarını görmedim. kendi bu açıdan sorgulayan birinin kötü anne olabileceğine inanmıyorum.

Ben valla o buldumcuklardan olcam galiba. Bu konu sanırım eski de bugun cok değişik seyler yaşadım kadin doğumdan ağlayarak çıktım
Ben aylardir cocuk sahibi olmaya çalışıyorum tabi buldumcuk olcam
Cocugumda annesinin prensi prensesi babasının bitanesi olcak
Ama bunu kimsenin gözüne sokmicam çünkü bu acının ne olduğunu iyi biliyorum
Konu sahibi galiba cocuguna kufur ediyormuş
Içim ezildi ya yapmayın bunu
Benim cocugum dogsa herhalde mahalleyi ayaga kaldırır 10 kurban keser dağıtırım

Sokakda
Hayatımda hiç fesat olmadım ama gercek hayatta beni ilgilendirmeyen tanimadigim insanlara nasil davraniyorsam burdada oyle davraniyorum.Nasilsa burasi internet dur iki agir laf edeyim en fazla buradan cevap yazar demiyorum.Çocugunu severken şeref... çocugu diyen birine nasil bir sey diyemezsem burdada diyecegim en fazla davranisinin yanlişligini anlatmak olur uygun bir dille.Neyse caniniz nasil isterse oyle yapin

Davranışının yanlışlığını anlatırken birşey dememiş mi oluyorsunuz siz hangi dünyada yaşıyorsunuz anlamadım, bir anne şerefsizin çocuğu diye kendi çocuğunu seviyorsa ona pisliiikkk diyorsa ben de bunu duyduysam mutlaka birşey söylerim, doğru mu duydum ciddi misiniz size inanamıyorum diye söylerim, başkaları tarafından bu davranışın kabul görmediğini bilmeli. Siz bu konularda hassas değilsiniz anlaşılan olabilir ama ben sağlıklı toplumda yetişmiş bireylerle bir arada olsun çocuğum istiyorum pislikk diye sevilen çocuktan keşke hayır gelse.
Ayrıca ağır laf edeyim dediğiniz nedir, siz çocuğunuzu öyle sevmeyin canım hayatım diye sevin şeklinde öneride bulunmuşum, sırf aykırı olmak için birşey yazmak zorunda değilsiniz, biliyorsunuz değil mi?
Siz bildiğiniz gibi yapmayın e mi, en azından bizim nesilimiz kayıtsızlık nedeniyle bataklığa batmış belli, gelecek nesil sağlam olsun.

Ne zaman biri kotu anne miyim diye sorsa icim ciz ediyor. Kotu anne olur musunuz hic ya? Cocugunu dusunen, seven, elinden geleni yapan bir annesiniz. Millet bayiliyor birbirinin anneligini kotulemeye, en iyi anne benim diye sov yapmaya... Nasi kiziyorum anlatamam. Cocugunuz sevildigini hissetsin, arkasinda oldugunuzu hissetsin, bir de sizi iyi bir insan gibi gorsun ve ornek alsin yeter.

Çocuklar özellikle 2,5-3 yaştan sonra söylediğiniz her kelimeyi ezberliyor. Hiç ummadığınız bir anda söyleyiveriyorlar. Bu yüzden kızımın yanında özellikle dikkat ederim. (Ki normalde de çok argo konuşan biri değilimdir.)

Siz çocuğunuzu pislikkk diye severseniz, en ufak birşeye kızdığınızda ş...in oğlu derseniz hem çocuğa değersizlik hissi verir hemde kötü kelimeleri normalleştirmiş olursunuz. Tamam tatlı dilli olmak da karakter meselesidir. Ama insan kendi doğurduğu çocuğuna da kuzum, yavrum, bebeğim, tatlım vs diyemeyecekse kime diyecek? Sözlerinize dikkat edin. Onların beyinleri sünger gibi herşeyi emiyor.

Beni tanimiyorsunuz hassas olup olmadigimi bilemezsiniz.Bende yapma oyle soyleme seklinde kibarca uyaririm ama höst ne diyorsun sen tarzinda degil.Sizde eminim gercek hayatta ancak bu tarzda uyarirsiniz daha fazlasini soyleyemezsiniz.Benim size söyledigim burdaki uyariniz daha rencide ediciydi.Kaç tane kibarca incitmeden davranisin yanlişligini açiklayan arkadas olmus.Birde sizin gibi hakaret vari konuşan olmuş.Bana göre uslup çok önemlidir.Birde konular benzerde olsa o konuda yorum yapmak yerine firsatini bulmusken surdada bir haddini bildireyim diye düşünmek farkli.Hadi burdada fikir beyan ettiniz taşlar şekilde yapmak garip geliyor bana.Size ya anlatmak istedigimi anlatamiyorum yada siz üste çıkmak istiyorsunuz.Önemli degil siz nasil diyorsaniz öyle olsun.Cevap vermeyecegim yoksa uzar gider bu.

Oğlumu 6 aylıkken bırakıp işe başladığım için o kadar yargılandım ki vurdumduymaz kaygısız anne oldum. Çok ağladım o dönemler. Zaten zor olanı insanlar daha da zorlaştırdı. Eşim istersen işi bırak diye çok söyledi ama o kadar çok emek verdim ki. Ayrıca çocuğumu niye daha iyi şartlarda büyütmeyeyim. Sonuç olarak diyeceğim şu burun kıvıran her türlü kıvırıyor. Çünkü yurdum insanı yardım etmek yerine vuruyor kırbacı

Buldumcuk olacagim tabi, kedi gibi senede 12 tane yavrulamiyorum, bir tane dogurdum onu da hakkini vererek buyutecek olmasam yapmazdım,
Cocuk dediginiz ilgiyle, sevgiyle büyür, yeni nesil anne olmayacagim diye eski nesil anneler gibi cocugu agac dibinde dogurup salca ekmekle buyutelim ne dersiniz?

Kendini kimseyle kıyaslamazsan boyle bir sıkıntı da kalmaz. Cok yüzeysel bir konu olmus ama :) çalıştığı icin kimse kimseye ilgisiz kotu anne damgası vuramaz. Bence çalışan annelerim sırtında daha fazla yük var. Özlem duyduğun icin vicdan azabı çekiyorsun bu yüzden bence tabii.

Sizin benim yazdıklarımı okumadığınızı düşünüyorum. Burada yazdığınız kadar anlaşılırsınız kimse kimsenin psikolojik analizini yapmak zorunda değil kimsenin öyle bir yeteneği de yok zaten.
Üste çıkmak gibi bir derdim yok, çünkü söylediklerinizle zaten çelişiyorsunuz ben hiçbirşey yapmam diyorsunuz sonra en fazla bunu derdim diyorsunuz. Siz zaten ne yapmanız gerektiğine karar verememişsiniz ama sorgulamaya da başlamışsınız iyi birşey belkide bu. bu konular bazen insanların davranışlarını olumlu değiştirebiliyor sadece kendilerini düşünmeyi bırakıp bir toplumda yaşadığımızı bir çocuk sokakta gözümüzün önünde ‘sözlü’ veya fiziksel şiddete uğradığında müdahale etmemiz gerektiğini hatırlatıyor, önemli olan da bu, gerisi teferruat.
Bu arada buradaki yorumlar için bir önceki konular her zaman referanstır, hatta çoğu üye daha önceki konularını da okudum da böyle böyle diye tavsiyede bulunur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…