Sıkıntı Bende Mı? Kotu anne miyim ben ?

Ben de "buldumcuk" değildim,normal bir anneydim,onlarsız 2 saat geçirsem vicdan azabından ölmüyordum örneğin.
Fakat okuldan alırken kucaklıyorum,uyku saatlerine dikkat ediyorum,misafir de olsa yatırıyorum,yemeklerinde sevecekleri şeyleri taze pişiriyorum diye o etiketi yemişliğim var:)
Çocuk dediğin bulduğunu,sofradan artmışları yiyebilir,uykusu geldiğinde bir köşede sızabilirdi.
Ben,uykusu geldiğini,acıktığını akıl edemeyen çocukların annesiydim:))
Geçen zaman beni haklı çıkardı çok şükür.

+100000000

Bu durum sizi kötü anne yapmaz, diğer anneleri de..

Herkes kendi doğrularını yaşıyor.

Ya sormayin bazi insanlar elestiri yapacagim diye neye saracaklarini sasirmislar. Hayret ediyorum gercekten. Gecenlerde bir misafirlikteyiz oturdugumuz odanin yerleri soguk diye bebegime ekstradan kalin corap giydirdim baslayanlar oldu ne gerek var cocugu oyle alistirma cingenelerin cocuklari sabah aksam yalin ayak geziyor onlara birsey olmuyor vs. Cinnet gecirmemek elde degil. Bir sus kendi isine bak ya herkes akil hocasi olmus.

Padişah çingene beyine sormuş,sizin çocuklar nasıl oluyor da hasta olmuyor?
Demiş padişahım bizimkiler şerbetli,doğduğundan beri korumayız,yaz kış çıplak ayakla gezer,kara basarlar.
Padişah bu usulü beğenmiş,kendi çocuğunda da uygulamış ama oğlu ölmüş.
Çingene beyine,verdiğin aklı uyguladım am oğlum öldü deyince,padişahım ama bizimkilerin ana babaları da şerbetli cevabını almış,bunu anlatın:))

Türkiye şartlarında maddi sıkıntılar var ise anneler işe devam ediyor.

Yoksa hangi anne 3 aylıkken işe gitsin

Mecburiyet hep,
Çocuğunuz için çalışıyorsuz, nekadar onunla vakit geçirirseniz o kadar iyi

Açıkçası ben çooook titiz bir anne değilim, ama bazı kurallarım vardır ve bunun çevrem tarafından dikkate alınmasını beklerim. Mesela 1 yaşına bile gelmemiş bir çocuğa baklava yedirmeye çalışırsanız lafı da yersiniz benden, böyle saçma sapan hareketleri de aman ne olacak canım deyip geçiştiremem, ayrıca neden geçiştireyim? Islak mendiller konusunda da annenin kullandığı ve içinin rahat ettiği ürünler vardır mutlaka çevredeki insanlar da bunu dikkate alabilirler pekala bence... Yani bu çocuğu taşıyan, doğuran ve büyüten biri var, bu anne mükemmel olmayabilir, bazı şeyleri annelik içgüdüsü ile fazlaca takıyor da olabilir, buna saygı göstermek gerekiyor kanımca. Herkesin anneliği başka...

Of hepte aynı örnek. Valla tüm çingene çocuklarına çorap ve ayakkabı alıp, tek tek elimle giydireceğim hepsine. Hava 10 derece, deli gibi rüzgar var, yağmur yağıyor,külotlu çorap, üstüne çorap giydirdim acaba patiğini de giydirsem mi dedim hoop çingeneler. Dışarı esiyor galiba bere takayım dedim, tahmin et, çingeneler. Bu ince oldu üstüne kalın mont alayım dedim tabiki çingeneler. Hepsinde de istediğimi giydirdim sonuçta çocuk erimedi sıcaktan. Çingeneler kusura bakmasın ben giydiriyorum bebemi :)

Allah'a şükür beni anlayan birileri var foruma bakamadım cok yoğun bir tempo içindeyim vicdan muhasebesi değil bu kimseyi yargılamak da 3 aylık çocuğumu bırakıp çalışmaktan tutun da neler neler gerçekten çok çirkin kimse kimsenin yaşadığını bilemez senelerce çocuk hasretiyle yanan anneler vs kimseyi incitmek değildi niyetim atakaninannesi tiplemesi var instagramda ona bakın anlayacaksınız ne demek istediğimi prens prenses sendromunun ne olduğunu.Gercekten yeniyim ve bu yorumlar beni çok incitti linç grubu tamam siz supersiniz ben kötüyüm vicdanımı rahatlattim:)Anlayan arkadaşlara selam ederim

:))Onların birşey dediği yoktur da milletimizin abartması.Yoksa o kuzular da sıcacık büyüse itiraz etmez herhalde.
Üstgeçitten geçerken görüyorum,çocuğu kucağında ince bir giysi,dileniyor,yok yokta o kadar da değildir herhalde...

Anneliğin bir standardı yok o yüzden iyi anne kötü anne diyemeyiz önemli olan çocuğunuzun mutlu olup olmadığı. Kimseye bakmayın kendi doğrularınızla büyütün çocuğunuzu. Her annenin anneliği kendine özeldir. Yeni türedi bu en iyi anne benim diyenler mı mıç ulvi bir aşkla bağlananalar. Sanki geri kalan nefret ediyor çocuğundan. Lütfen sadece kendi anneliğin ize odaklanın bu konu kıyaslamaya kapalı o zaman çok daha huzurlu ve rahat olacaksınız.

Aynen genel olarak sakin yaradılışlı bir insan. İşlemeye müsait :)

Aynı eşimi anlatmışsınız. Benimki de ailenin en küçüğü ve çok zayıf doğmuş. O yüzden çok üzerine titremişler. Sorumluluk vermemiş, herşeyini kendileri halletmişler. 35 yaşında adam hala sosyal ilişkileri zayıftır, asosyaldir, nerde nasıl konuşulacağını bilmez. Küçük bir kızım var bazen diyorum sanki iki çocuk birden büyütüyorum. Ve çevremdeki herkese de diyorum. Özellikle erkek çocuklarınızı bu kadar asosyal, pasif yetiştirmeyin. İlerde ev bark sahibi olacaklar. Sorumluluk alacaklar. (Yanlış anlaşılma olmasın kız çocuklarını da kendine güvenli, sosyal yetiştirelim tabiki ama erkek çocuklarında bir tık daha dikkat edilmesi taraftarıyım. Bilmiyorum belki de böyle bir eşim olduğu içindir. )

Ben eşimden 13 yaş küçüğüm güya, ama bazen kendimi 13 yaş büyük hissediyorum

Bir de bu kadar asosyal hayata kv demez mi, senin görevin onu açmak. Sen çok sosyal olmak zorundasın. Sebep???? Akşama kadar çalışacağım, evin işini her türlü sorumluluğu yükleneceğim, bir de eşim sosyalleşsin diye habire misafir ağırlayacağım... Oldu....

Oğluşunun sosyal olmasını istiyormuş madem kendisi zamanında açsaymış.. Ay zaten bu kafaya sinir oluyorum. Oğlu sorumsuzun tekidir evlendirirler gelinden oğluşlarını adam etmesini beklerler. Bizi de analarımız o yüzden besledi, büyüttü, evlendirdi zaten. Hayatta başka hiçbir amacımız yok.

Bizim aramızda da yaş farkı var ama genelde ben kendimi ondan yaşça çok büyükmüş gibi hissediyorum. Birde benimki sevmez de öyle misafir falan. Tam asosyal, hatta asosyalliğin kitabını bile yazabilir o derece.

Hayır kv nin sosyallik anlayışı da eş dost akraba ağırlatmak bana. Benden 30-40 yaş büyük insanlarla sosyallik mi olur? Bir iki çift var onlarla çok iyi anlaşıyoruz ama nereye kadar yani. Kv nin asıl amacı akrabalarına hava atmak..

Biz ikili olarak gayet sosyaliz eşimle, gezeriz, arkadaşlarla buluşuruz, çevremiz çoktur; ama kv ye göre ben asosyalim zira akraba ağırlamıyorum evimde. La havle...

Siz de çocuğa biraz yavrum hayatım diyin, şerefsizin çocuğu diyeceğinize!
O eleştirdiğiniz anneler örnek alın derim.

Siz de çocuğa biraz yavrum hayatım diyin, şerefsizin çocuğu diyeceğinize!
O eleştirdiğiniz anneler örnek alın derim.
Konu sahibini savunmuyorum soyledigi cumleyide dogru bulmuyorum ama nerden vursak diye firsat kollayanlar var birde sizin gibi.Niyeyse burda herkes mukemmel insan mukemmel anne mukemmel ailelerden olusuyor.Kadin samimiyetle bir sey anlatmis bambaska bir konuda hatalisin cocuguna oyle kelimeler kullanmakda demek farkli gelip bambaşka bir konusunda gol atmak farkli.Bilmiyorum madalya taktilarmi tatmin oldunuzmu

Buldumcuk kelimeniz ,ilginç ;evlat için kullanıldığını ilk defa duydum ve yerine oturmamış .

Ben sizde vicdan muhasebesi gördüm ,bence derdiniz kendi çocuğunuza eksik kaldığınız yönlerinizi hissetmeniz ;diğer annelere bi atıfta bulunarak aksi duruma bürünerek sormuşsunuz sadece .

İçiniz rahat olsun onlar da iyi anne siz de :) Sadece tarzlarınız farklı. Ben de sizin gibiyim. Aşırı özen, el üstünde tutma, hiç bir zorlukla karşılaştırmama çabaları bu çocukların gelecekte hayatlarını zorlaştıracak bence. Sizin el üstünde tuttuğunuz, aman ayağına taş bile deymesin diye çabaladığınız çocuğunuz okula gidince nelerle karşılaşacak bilseniz :)
Ben hayatı yaşamasına, tecrübe etmesine önem veririm çocuğumun. Öyle her türlü şeyden de sakınmam. Çocuk yaşayıp, görerek ve tecrübe ederek öğrenir. Siz onu hayatı boyunca korur kollar, her engeli siz göğüslerseniz kocaman olmuş ama kendi başına bir işin üstesinden gelemeyen bireyler yetiştirmiş olursunuz. Böyle çocuğuna karşı oluşabilecek her engelin önüne geçen, onu herşeyden sakınan ebeveynlere ''kar küreyici ebeveyn'' deniyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…