- 13 Eylül 2015
- 21.919
- 68.884
- 598
- Konu Sahibi dislektik_anne
-
Ben de "buldumcuk" değildim,normal bir anneydim,onlarsız 2 saat geçirsem vicdan azabından ölmüyordum örneğin.Buldumcuk nedir ya allah askiniza. Annelik gibi kutsal birseye en son yakisan birseyi nasil bu kadar rahat yakistirabiliyorsunuz. Baskalarinin anneligiyle ilgileceginize kendi anneliginizle ilgilenin. Bir taraftan buldumcuk diye etiketi yapistiriyorsunuz diger taraftanda aceba bendemi hata var diye pohpohlanmayi bekliyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu. Benim cevremde sizin gibi 'buldumcuk' olmayan annelerle dolu. Bende sizin gibi baskalarinin annelik adina yaptigi neredeyse herseyi elestirenlerden hosnut degilim. Birakin istedigimiz gibi ozen gosterelim cocuklarimiza. Size ne? Biz size karisiyormuyuz veya sizi elestiriyormuyuz. Kucucuk bebegin yaninda oluk oluk camasir suyu kullanirlar bebege zararli dendigindede ayyy ne kadar pimliriklisin yaaa bebegin bunyesinin onada alismasi lazim!! Bizimkide cocuk degilmi biz kullaniyoruz yaninda bakin ne kadar titiz ayni zamanda rahat birer anneyiz. Evet cokta zekisiniz insan bagisikligi mikroba alistigi gibi kimyasalada alisiyor biz nasil dusunemiyoruz bunu. Bunun gibi bir cok ornek mevcut. Bu konu uzamaya cok musait bir konu oldugundan kisa kesmek istiyorum. Siz bu sekilde rahatsaniz bu sekilde davranmaya devam edin ama kendinizi tatmin etmek icin baskalarinin anneligini elestirmekten vazgecin lutfen.
Besin alerjisi olup olmadığı belli olmayan gıdayı yedirmemekle, ağzına götürdüğü ellerini bebekler için üretilmiş ıslak mendille silmek istemekle, çikolata yemesini veya duygusal tehditlere (küserim vs) maruz kalmasını istememekle çocuğun büyüyünce özgüvensiz ve sinik olmasının ne ilgisi var?
Hem bunları yaparak, hem de sağlıklı, özgüvenli, kendini prens/prenses sanmayan bireyler yetiştirilebilir. Elmayla armudu karıştırmamak lazım.
Ya sormayin bazi insanlar elestiri yapacagim diye neye saracaklarini sasirmislar. Hayret ediyorum gercekten. Gecenlerde bir misafirlikteyiz oturdugumuz odanin yerleri soguk diye bebegime ekstradan kalin corap giydirdim baslayanlar oldu ne gerek var cocugu oyle alistirma cingenelerin cocuklari sabah aksam yalin ayak geziyor onlara birsey olmuyor vs. Cinnet gecirmemek elde degil. Bir sus kendi isine bak ya herkes akil hocasi olmus.Ben de "buldumcuk" değildim,normal bir anneydim,onlarsız 2 saat geçirsem vicdan azabından ölmüyordum örneğin.
Fakat okuldan alırken kucaklıyorum,uyku saatlerine dikkat ediyorum,misafir de olsa yatırıyorum,yemeklerinde sevecekleri şeyleri taze pişiriyorum diye o etiketi yemişliğim var:)
Çocuk dediğin bulduğunu,sofradan artmışları yiyebilir,uykusu geldiğinde bir köşede sızabilirdi.
Ben,uykusu geldiğini,acıktığını akıl edemeyen çocukların annesiydim:))
Geçen zaman beni haklı çıkardı çok şükür.
Ya sormayin bazi insanlar elestiri yapacagim diye neye saracaklarini sasirmislar. Hayret ediyorum gercekten. Gecenlerde bir misafirlikteyiz oturdugumuz odanin yerleri soguk diye bebegime ekstradan kalin corap giydirdim baslayanlar oldu ne gerek var cocugu oyle alistirma cingenelerin cocuklari sabah aksam yalin ayak geziyor onlara birsey olmuyor vs. Cinnet gecirmemek elde degil. Bir sus kendi isine bak ya herkes akil hocasi olmus.
15 aylık bir kızım var.3 aylıkken anneanneye bırakıp çalışmaya başladım.Oyunlar oynarız vs gelişimi güzel bir bebek aslında.Ama benim etrafında gördüğüm birşey var ve bu beni sorgulamaya itiyor ister istemez.yeni dönem annelerinde bir yavrum evlâdım hayatı ondan ibaret görme durumu mevcut. Evet evlâdım icin en iyisini yapmaya çalıştım şartlar dahilinde ama hiç olurum biterim diyen buldumcuk bir anne olmadım.Bagimli bir birey olmasını istemiyorum kızımın ilerde.Genelde serbest bıraktım ama saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde değil kendimin de bir hayatım olduğunun çalışma şartlarımın zor olduğunun farkında olarak bu telkinle yaşıyorum.Fanusta büyümüyorum çocuğu.sizinde cevrenizde gördüğünüz böyle örnekler var mi doğru olanı mi yapıyorum yoksa ilgisiz anne miyim ben doğrularım çok birbirine girdive hep dogumdan önce kendimi şartlarım ben eleştirdiğim annelerden olmayacağım diye ve şimdi kafam ve vicdanım çok karisiyor
Of hepte aynı örnek. Valla tüm çingene çocuklarına çorap ve ayakkabı alıp, tek tek elimle giydireceğim hepsine. Hava 10 derece, deli gibi rüzgar var, yağmur yağıyor,külotlu çorap, üstüne çorap giydirdim acaba patiğini de giydirsem mi dedim hoop çingeneler. Dışarı esiyor galiba bere takayım dedim, tahmin et, çingeneler. Bu ince oldu üstüne kalın mont alayım dedim tabiki çingeneler. Hepsinde de istediğimi giydirdim sonuçta çocuk erimedi sıcaktan. Çingeneler kusura bakmasın ben giydiriyorum bebemi :)Ya sormayin bazi insanlar elestiri yapacagim diye neye saracaklarini sasirmislar. Hayret ediyorum gercekten. Gecenlerde bir misafirlikteyiz oturdugumuz odanin yerleri soguk diye bebegime ekstradan kalin corap giydirdim baslayanlar oldu ne gerek var cocugu oyle alistirma cingenelerin cocuklari sabah aksam yalin ayak geziyor onlara birsey olmuyor vs. Cinnet gecirmemek elde degil. Bir sus kendi isine bak ya herkes akil hocasi olmus.
Allah'a şükür beni anlayan birileri var foruma bakamadım cok yoğun bir tempo içindeyim vicdan muhasebesi değil bu kimseyi yargılamak da 3 aylık çocuğumu bırakıp çalışmaktan tutun da neler neler gerçekten çok çirkin kimse kimsenin yaşadığını bilemez senelerce çocuk hasretiyle yanan anneler vs kimseyi incitmek değildi niyetim atakaninannesi tiplemesi var instagramda ona bakın anlayacaksınız ne demek istediğimi prens prenses sendromunun ne olduğunu.Gercekten yeniyim ve bu yorumlar beni çok incitti linç grubu tamam siz supersiniz ben kötüyüm vicdanımı rahatlattim:)Anlayan arkadaşlara selam ederimÇocuğun temel ihtiyaçlarıni karşilayip sonrasini cocukla beraber yonetmek lazim diye dusunuyorum. Iyi / kötü demeyelomde rahat ve rahat olmayan anne var bence. Ben kendimi rahat anne olarak goruyorum ve cevrem de boyle oldugumu dusunuyor. Her seyi eline verdim oyle yedi, yiyemediyse ogurdu cikardi. Ne uzumun cekirdegini cikardim ne zeytinin cekirdegini. Dene yanila nasil yiyecegini ogrendi. Bogazina kactiginda sakince mudehale ettim.
Gecen psikologa beraber gittik. Kadina bugun birakacak yerimin olmadigini sorun olmayacaksa beraber girmemizi istedim. Biraz bozuldu. Asil konusmak istedigim konulari cocugun yaninda konusmak istemiyorum, ana_ kiz iletisimimi konusuruz dedim. Kizimin sevdigi oyuncaklari aldim oynadi biraz psikologun kitaplarini karistirdi ve sonra yere yatti. Kizima halinin olmadigini yerden kalkmasini soyledim( 17 aylik) kaldirmaya yeltenmedim. Gwnwlde soyledigimde yapmasini beklerim. Uzeri kalin oldugu icin usumeyecegini biliyordum. Psikolog hanim "o su anda bu yaptigindan cok mutlu" dedi. Haklisiniz farkindayim, normalde mudehale etmwm ama cok bilmis insanlarimiz gelip cocugumu yerden kaldirdigi icin artik kendim mudehale etme geregi duyuyorum dedim. Biraz yatti sonra kalkti kaldigi yerden oynamaya devam etti. Cocukla konusamayiz diye dusunmustum ama verimli bir seans oldugunu soyledi.
Eğer cocuga fiziksel veya psikolojik anlamda zarar vermiyorsa kimse yetistiris sekline karismamak gerektigini dusunuyorum. Diger durumlarda cekerim kenara cocuga boyle davranmamasi gerektigini anlatirim.
:))Onların birşey dediği yoktur da milletimizin abartması.Yoksa o kuzular da sıcacık büyüse itiraz etmez herhalde.Of hepte aynı örnek. Valla tüm çingene çocuklarına çorap ve ayakkabı alıp, tek tek elimle giydireceğim hepsine. Hava 10 derece, deli gibi rüzgar var, yağmur yağıyor,külotlu çorap, üstüne çorap giydirdim acaba patiğini de giydirsem mi dedim hoop çingeneler. Dışarı esiyor galiba bere takayım dedim, tahmin et, çingeneler. Bu ince oldu üstüne kalın mont alayım dedim tabiki çingeneler. Hepsinde de istediğimi giydirdim sonuçta çocuk erimedi sıcaktan. Çingeneler kusura bakmasın ben giydiriyorum bebemi :)
Aynen genel olarak sakin yaradılışlı bir insan. İşlemeye müsait :)
Aynı eşimi anlatmışsınız. Benimki de ailenin en küçüğü ve çok zayıf doğmuş. O yüzden çok üzerine titremişler. Sorumluluk vermemiş, herşeyini kendileri halletmişler. 35 yaşında adam hala sosyal ilişkileri zayıftır, asosyaldir, nerde nasıl konuşulacağını bilmez. Küçük bir kızım var bazen diyorum sanki iki çocuk birden büyütüyorum. Ve çevremdeki herkese de diyorum. Özellikle erkek çocuklarınızı bu kadar asosyal, pasif yetiştirmeyin. İlerde ev bark sahibi olacaklar. Sorumluluk alacaklar. (Yanlış anlaşılma olmasın kız çocuklarını da kendine güvenli, sosyal yetiştirelim tabiki ama erkek çocuklarında bir tık daha dikkat edilmesi taraftarıyım. Bilmiyorum belki de böyle bir eşim olduğu içindir. )
Ben eşimden 13 yaş küçüğüm güya, ama bazen kendimi 13 yaş büyük hissediyorum
Bir de bu kadar asosyal hayata kv demez mi, senin görevin onu açmak. Sen çok sosyal olmak zorundasın. Sebep???? Akşama kadar çalışacağım, evin işini her türlü sorumluluğu yükleneceğim, bir de eşim sosyalleşsin diye habire misafir ağırlayacağım... Oldu....
Oğluşunun sosyal olmasını istiyormuş madem kendisi zamanında açsaymış.. Ay zaten bu kafaya sinir oluyorum. Oğlu sorumsuzun tekidir evlendirirler gelinden oğluşlarını adam etmesini beklerler. Bizi de analarımız o yüzden besledi, büyüttü, evlendirdi zaten. Hayatta başka hiçbir amacımız yok.
Bizim aramızda da yaş farkı var ama genelde ben kendimi ondan yaşça çok büyükmüş gibi hissediyorum. Birde benimki sevmez de öyle misafir falan. Tam asosyal, hatta asosyalliğin kitabını bile yazabilir o derece.
Siz de çocuğa biraz yavrum hayatım diyin, şerefsizin çocuğu diyeceğinize!15 aylık bir kızım var.3 aylıkken anneanneye bırakıp çalışmaya başladım.Oyunlar oynarız vs gelişimi güzel bir bebek aslında.Ama benim etrafında gördüğüm birşey var ve bu beni sorgulamaya itiyor ister istemez.yeni dönem annelerinde bir yavrum evlâdım hayatı ondan ibaret görme durumu mevcut. Evet evlâdım icin en iyisini yapmaya çalıştım şartlar dahilinde ama hiç olurum biterim diyen buldumcuk bir anne olmadım.Bagimli bir birey olmasını istemiyorum kızımın ilerde.Genelde serbest bıraktım ama saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde değil kendimin de bir hayatım olduğunun çalışma şartlarımın zor olduğunun farkında olarak bu telkinle yaşıyorum.Fanusta büyümüyorum çocuğu.sizinde cevrenizde gördüğünüz böyle örnekler var mi doğru olanı mi yapıyorum yoksa ilgisiz anne miyim ben doğrularım çok birbirine girdive hep dogumdan önce kendimi şartlarım ben eleştirdiğim annelerden olmayacağım diye ve şimdi kafam ve vicdanım çok karisiyor
wuhuuuuu vurdu gol olduuuuSiz de çocuğa biraz yavrum hayatım diyin, şerefsizin çocuğu diyeceğinize!
O eleştirdiğiniz anneler örnek alın derim.
Konu sahibini savunmuyorum soyledigi cumleyide dogru bulmuyorum ama nerden vursak diye firsat kollayanlar var birde sizin gibi.Niyeyse burda herkes mukemmel insan mukemmel anne mukemmel ailelerden olusuyor.Kadin samimiyetle bir sey anlatmis bambaska bir konuda hatalisin cocuguna oyle kelimeler kullanmakda demek farkli gelip bambaşka bir konusunda gol atmak farkli.Bilmiyorum madalya taktilarmi tatmin oldunuzmuSiz de çocuğa biraz yavrum hayatım diyin, şerefsizin çocuğu diyeceğinize!
O eleştirdiğiniz anneler örnek alın derim.
15 aylık bir kızım var.3 aylıkken anneanneye bırakıp çalışmaya başladım.Oyunlar oynarız vs gelişimi güzel bir bebek aslında.Ama benim etrafında gördüğüm birşey var ve bu beni sorgulamaya itiyor ister istemez.yeni dönem annelerinde bir yavrum evlâdım hayatı ondan ibaret görme durumu mevcut. Evet evlâdım icin en iyisini yapmaya çalıştım şartlar dahilinde ama hiç olurum biterim diyen buldumcuk bir anne olmadım.Bagimli bir birey olmasını istemiyorum kızımın ilerde.Genelde serbest bıraktım ama saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde değil kendimin de bir hayatım olduğunun çalışma şartlarımın zor olduğunun farkında olarak bu telkinle yaşıyorum.Fanusta büyümüyorum çocuğu.sizinde cevrenizde gördüğünüz böyle örnekler var mi doğru olanı mi yapıyorum yoksa ilgisiz anne miyim ben doğrularım çok birbirine girdive hep dogumdan önce kendimi şartlarım ben eleştirdiğim annelerden olmayacağım diye ve şimdi kafam ve vicdanım çok karisiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?