Sıkıntı Bende Mı? Kotu anne miyim ben ?

16 aylik bir çocuğa elbette çikolata verilmez. Saydiğiniz tüm örnekler ablanizin buldumcuk değil, doğru yaptiğini vurguluyor.

O bebek bezlerinde bile ne kadar kimyasal var haberiniz varmi? Evet bebek sürekli eli ağzinda oluyor ve hali ile elini iyi bir şekilde silmek önemlidir. Ben sadece su barindaran bez kullaniyorum ve kimyasal olmayan sivi sabun ile kizimin ellerini yikiyorum.

Ve konu sahibin niyetini anlayamadim. Madem bu kadar kafaniz karişik, niye onlara buldumcular diyorsunuz? Yani kafanizda zaten negatif bir düşünce var. Sanki konu "aa baaak ben ne kaa iyi bir anneyim" diyerek açilmiş gibi his ediyorum.

Kimin hangi şartlarda çocuk sahibi olduğunu, nasıl bir çocukluk geçirdiğini , evde nasıl bir ortamın olduğunu bilemezsiniz. Belki çok zor gelen bir çocuktu bu yüzden o çocuğun üstüne titriyor anne-baba. Ben de bebek olunca işi 2. Plâna atanlardanim. Işimi da severek yapıyordum tabi ama çocuğumu büyütmek de çok zevkli geliyor bana. Onunla yeniden büyüyorum. Kres bakıcı anneanne- babaanne olaylarına girmeyi istemedim tek elde büyüsün dedim ve çok şükür kural kaide bilen gereksiz simarikliklari olmayan, kendi işini çok uzun zamandır kendi halleden bir çocuk oldu. Ama anneden anneye çocuktan çocuğa değişir bu. Kuzenim başından beri çalışt çok efendi harika 2 oğlu var onun da. Gayet sağlıklı büyüdü çocuklar çünkü anne çocuklarıyla çok iyi ilgilendi. Kimse çocuk büyütme şekliyle eleştirilemez ( şiddet ve zorbalık müstesna) basında oturup ev işi misafir alışveriş telefon dan zaman ayırıp da çocuğunun yüzüne bakmayan anneler de var. Çocuğunuz sizin geleceğiniz. Yeter ki onu yalnizlastirmayin, bulunmak istemediği ortamlara zorlayarak sokmayın, dogal davranın. Ama şu bir gerçek ki para her zaman çocuktan sonra gelir. Siz bu mantıkta değilsin bunu anladim ama onun ihtiyaçlarını daha iyi karşılayacaksam ayrı kalmaya değer demiş bir arkadaş. Asla değmez. Onların en büyük ihtiyaçları merhamet ve sevgi dolu ebeveynler, para çok sonra geliyor.

Bence eskiden de çocuğunu hayatının merkezi yapan anne vardı. Bu yeni nesil anne söylemi bence saçma. Bundan 50 sene önce de benim için çocuğum çok kıymetli olurdu. Konu sahibi buldumcuk anne nasıl oluyor mesela? Bu dünyaya bir insan getirmişsen evet en önemli şey onu pskilojik fiziksel ve sosyal vs. Yönlerden onu hayata hazırlamak.. Bu buldumcuk anne olmak mı oluyormuş ! Benim kızım benim için çok çok önemli çok kıymetli bu buldumcuk anne olmakmıymış şimdi ! Onun için en iyisini istiyorum kendimden bir tık fazlasını onun için yapıyorum. Bu buldumcuk anne olmakmıymış! Sağlıklı gıdalar yemesini sağlıklı insan ilişkileri kurmasını istiyorum zeka gelişimine yardımcı oyunlar oynuyorum müzikler dinliyoruz fiziksel gelişimini destekleyici aktiviteler yapıyoruz dahauzatmayayım konuyu tüm bunlar buldumcuk anne olmak mı! Yoksa anne olmanın zaten gerekliliği bu mu ?? Bu soru sadece konu sahibine değil tüm annelere. Bir insan yetistirmek çok büyük bir sorumluluktur ve evet büyük özveri ve dikkat gerektirir. Sorumluluk hat safhadadır. Kesi yavrusu değil ki bu karnını doyur sıcak yer sagla azda oyun oyna büyüsün.

Sizin ablanızın yerinde olmak istemezdim açıkcası. Kadın o kadar doğru şeyler yapmak isterken evladı için böyle aman ne olacak yeaa ne kadar abartıyosun sığlığında bir kardesimin olması beni çok üzerdi.

Herkesin anneliği kendi doğru bildiklerine göre şekillenir. Elbette çocukları fanusta yetiştirmemeliyiz. Ama sırf herşeye alışsın diye de onun yaş ve gelişim seviyesini düşünmeden hareket etmemeliyiz. Çocuk yetiştirme konusunda birkaç kitap okusak aslında doğru yöntemi bulabiliriz.
Hayatta kötüler ve kötülükler olduğunu öğretmek için kötü kurdun küçük bir kızı yediği o saçma masalı anlatmaktan emin olun daha iyi yöntemler var.
İyi bireyler yetiştirmek için önce bizler iyi bireyler olmalıyız. Herkesin tercihlerine, çocuk yetiştirme şekillerine saygılı olmalıyız.
Bence iyi anne olmak yeri geldiğinde korumak kollamak- yeri geldiğinde özgürlüğün tadına varmasını sağlamaktır. Ve yine iyi anne olmak bence okumak araştırmaktan geçer.

zaten emin olun o annelerin cocuklari ilerde ozguven ve sosyallesme problemleri yasayacaklari.kendi basina ders calisamayan en ufak biseyde yikilan cocuklar olacak.ki ornekleri cok zaten etrafimizda.o kisilerin sosyal medya hesaplarini takip etmeyin.siz bildiginizi yapin :)

Anne değilim, kimseyi de eleştiremem ama tek söyleyeceğim şu. Çocuklarınızın her işini siz yapmayın. Tüm sorunlarını onun yerine siz çözmeyin. Bağımsız bir birey olsun. Hayat çok acımasız ve zor. Beni ailem dış dünyaya çok kapalı yetiştirdi, üniversite ve iş hayatım boyunca hayatın gerçeklerini tanıdım ve çok hayal kırıklığı yaşadım. Kendimi kötü niyetli insanlara yem edecektim az daha...

Çocuğun temel ihtiyaçlarıni karşilayip sonrasini cocukla beraber yonetmek lazim diye dusunuyorum. Iyi / kötü demeyelomde rahat ve rahat olmayan anne var bence. Ben kendimi rahat anne olarak goruyorum ve cevrem de boyle oldugumu dusunuyor. Her seyi eline verdim oyle yedi, yiyemediyse ogurdu cikardi. Ne uzumun cekirdegini cikardim ne zeytinin cekirdegini. Dene yanila nasil yiyecegini ogrendi. Bogazina kactiginda sakince mudehale ettim.
Gecen psikologa beraber gittik. Kadina bugun birakacak yerimin olmadigini sorun olmayacaksa beraber girmemizi istedim. Biraz bozuldu. Asil konusmak istedigim konulari cocugun yaninda konusmak istemiyorum, ana_ kiz iletisimimi konusuruz dedim. Kizimin sevdigi oyuncaklari aldim oynadi biraz psikologun kitaplarini karistirdi ve sonra yere yatti. Kizima halinin olmadigini yerden kalkmasini soyledim( 17 aylik) kaldirmaya yeltenmedim. Gwnwlde soyledigimde yapmasini beklerim. Uzeri kalin oldugu icin usumeyecegini biliyordum. Psikolog hanim "o su anda bu yaptigindan cok mutlu" dedi. Haklisiniz farkindayim, normalde mudehale etmwm ama cok bilmis insanlarimiz gelip cocugumu yerden kaldirdigi icin artik kendim mudehale etme geregi duyuyorum dedim. Biraz yatti sonra kalkti kaldigi yerden oynamaya devam etti. Cocukla konusamayiz diye dusunmustum ama verimli bir seans oldugunu soyledi.
Eğer cocuga fiziksel veya psikolojik anlamda zarar vermiyorsa kimse yetistiris sekline karismamak gerektigini dusunuyorum. Diger durumlarda cekerim kenara cocuga boyle davranmamasi gerektigini anlatirim.

O kadar korumacı olmak da hiç iyi değil, evet haklısınız herşeyin bir ortası olması lazım, bizim ailede de var eşiniz gibi biri, sizin de öyle miydi bilmiyorum ama bizim akrabanın üstüne titrenme nedeni erkek çocuk olmasından kaynaklıydı, annesi kızlarına o kadar düşkün değildi ama oğlunun parmağına kıymık batsa ortalık ayağa kalkardı, kıyamıyor diye evlenene kadar çalışmasına bile izin vermedi, o iş ağır, bu iş uzakta, kışın üşür yazın terler diye diye oğlunu pasif biri yaptı, adam 60 yaşına geldi hala pasif, nerede nasıl davranacağını bilemiyor, erkek adamdır bir işte öncülük yapsın deyip alıp yanınıza gidemezsiniz, siz koşturursunuz o bakar, o derece pasif.

Herşeyin azı karar fazlası zarar derler o hesap.

Eşimin bir de kız kardeşi var, ona karşı da aynılar. Daha çok her işlerini halledip kendine bağımlı hale getirip, her istediğini yaptırma ve yönetme güdüsü ile davranıyorlar hep. Eşim 40 küsür yaşında adam ve yönetici, hala personeline nasıl davranması gerekir ben öğretiyorum. İnsan ilişkileri zayıf, insanları tanımıyor zira, hep annesi düzenlemiş hayatını. Yüzlerine gülen herkes iyi niyetli sanıyorlar...

Şahsen hiçbir anneyi yargılamak haddime değil diye düşünüyorum. "buldumcukc gibi aşağılayıcı laflar kullanmak da yalnis. Bazi kadınlar ne zor şartlar altında anne oluyor. Bazıları kaç bebek kaybettikten sonra anne oluyor. Birilerinin ne yaşadığını nerden biliyoruz ki. Bi çok kadin kendilerinin yaşayamadıklari çocukluğunu cocugunda telafi eder. Onlar zamaninda korunmadigi için koruyucu olurlar. Biz nerden bilelim. Kendinizi sorgulayacak yerine kendiniz ve kendi cocugunuza odaklanin. Zira yazınızda diğer annelere karşı ne kadar yargılı ise, başkası bir kac aylik çocuğu bırakıp ise gittiğinizi yargilar. Herkes dönüp kendi hayatına baksın. Kendi ailesineen uygun şartları kursun. Gerisi kimseyi ilgilendirmez

Bütün hayatımı kızına göre planlıyoruz ,alis veriş gezme tatil , o bir bebek ve ben her konuda dikkatli olmalıyım, benim kızımda 15 aylık şuan uyurken yanında yatıyorum izlemek bana dokunması herşey dünyanın en güzel duygusu . Bi annenin çocuğunun etrafında pervane olmasının nesi rahatsız edici?? Yavrusunu aşırı koruması kollaması .
Elbette büyüme dönemine göre değişkenlik gösterilmeli , ama 15 aylık bir bebek bu düşüncenize katılamıyorum. Annemi büyüyünce sevebildim ben. Bana annemi animsattiniz

10 yıl 3asilama 5 tüp bebek , evet görmemisin çocuğu olmuş ben oluyorum .. çok güzel yazmissiniz

İşte maalesef hem ailesi etken olmuş hem de eşiniz zaten mülayim dediğimiz karakterde bir insan bence, o yüzden de demiştim çocuğun karakteriyle de doğru orantılı bazı şeyler.

İşte maalesef hem ailesi etken olmuş hem de eşiniz zaten mülayim dediğimiz karakterde bir insan bence, o yüzden de demiştim çocuğun karakteriyle de doğru orantılı bazı şeyler.

Aynen genel olarak sakin yaradılışlı bir insan. İşlemeye müsait :)

Buldumcuk nedir ya allah askiniza. Annelik gibi kutsal birseye en son yakisan birseyi nasil bu kadar rahat yakistirabiliyorsunuz. Baskalarinin anneligiyle ilgileceginize kendi anneliginizle ilgilenin. Bir taraftan buldumcuk diye etiketi yapistiriyorsunuz diger taraftanda aceba bendemi hata var diye pohpohlanmayi bekliyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu. Benim cevremde sizin gibi 'buldumcuk' olmayan annelerle dolu. Bende sizin gibi baskalarinin annelik adina yaptigi neredeyse herseyi elestirenlerden hosnut degilim. Birakin istedigimiz gibi ozen gosterelim cocuklarimiza. Size ne? Biz size karisiyormuyuz veya sizi elestiriyormuyuz. Kucucuk bebegin yaninda oluk oluk camasir suyu kullanirlar bebege zararli dendigindede ayyy ne kadar pimliriklisin yaaa bebegin bunyesinin onada alismasi lazim!! Bizimkide cocuk degilmi biz kullaniyoruz yaninda bakin ne kadar titiz ayni zamanda rahat birer anneyiz. Evet cokta zekisiniz insan bagisikligi mikroba alistigi gibi kimyasalada alisiyor biz nasil dusunemiyoruz bunu. Bunun gibi bir cok ornek mevcut. Bu konu uzamaya cok musait bir konu oldugundan kisa kesmek istiyorum. Siz bu sekilde rahatsaniz bu sekilde davranmaya devam edin ama kendinizi tatmin etmek icin baskalarinin anneligini elestirmekten vazgecin lutfen.

İtham etmek çok yanlış. Benim ilk hamileliğim sonlandı, kızım 4 ay sırt üstü yatmamın sonucu sağlam doğdu, ben işe başlamadım, tüm ilgim ve hayatımı bebeğime göre yönlendirdim diye buldumcuk mu oldum :) Ben farklı bir karakterim, tek vasfım bebeğimin annesi olmak değil ama bu ilgimi, dikkatimi, sevgimi azaltacağım anlamına gelmez. İthamda bulunmak ne kolay. Bende bulunayım mesela; bebek 3 aylıkken işe başlayan para delisidir. Para bürümüş gözünü, parayı bebeğinden çok seven kadınlar başlar işe bebek o kadar küçükken. Güzel oldu mu? Olmadı değil mi? Düşünmeden, empati yapmadan konuşmayalım lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…