Sıkıntı Büyük:(

ozgekck

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2017
24
4
1
34
merhaba Hanımlar,
Ben yaklaşık 10 senedir istanbulda yaşıyorum. Lisans için geldim şimdide yüksek lisansımı bitirmek üzereyim.Yaklaşık 2 hafta sonra okulum bitiyor. Kendime burda bir düzen kurdum arkadaş, çevre, sevgili... Ancak ailem memlekete dönmem için üzerimde baskı kuruyor. Bense hayatımı burda devam ettirmek istiyorum iş arıyorum bir yandanda. Babam asla ikna olmuyor ve bana sormadan hayatımla alakalı kararlar alıyor. Ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olun lütfen. Bu tarz bir sıkıntıyla karşılaşmış birileri varsa bana akıl versin. Bir an önce bir çare bulmam gerekiyor.

Şu an memlekete dönmeyeceğinizi ve hazır Istanbul'dayken iyi bi firmada işe girip tecrübe edinmek istediğinizi söyleyin. Kararlı olun.

Onları da anlamak lazım şehirdışına çocuklarını gönderen ebeveynler gün sayar okul bitse de gelse diye. Ama siz planlarınızı güzelce anlatın sıkıntı çıkmayacaktır.

İs bulmakta biraz gec kalmissiniz ,yalan soyleyin okulda yonetmelik degisti yuksek lisansi bitiurmek icin 6 ay staj ve raporlama zorunlulugu kondu diyin ,
Ya da daha net olun gelmiyorum diyin hasyatimla ilgili karar verme hakkiniz yok,bugune kadar yaptiklariniz icin tesekkur ederim diyin

Memlekete dönmeni, orada işe gitmeni ve daha sonra onların da uygun bulacağı biri ile evlenmeni istiyorlar değil mi?Klasik.

Memlekete dönmeni, orada işe gitmeni ve daha sonra onların da uygun bulacağı biri ile evlenmeni istiyorlar değil mi?Klasik.
iş konusunu halletti kendi çapında evlilik konusunda da katı öyle bir şeyide kabul etmiyor. çok değişik bir yapısı var:(:(

İs bulmakta biraz gec kalmissiniz ,yalan soyleyin okulda yonetmelik degisti yuksek lisansi bitiurmek icin 6 ay staj ve raporlama zorunlulugu kondu diyin ,
Ya da daha net olun gelmiyorum diyin hasyatimla ilgili karar verme hakkiniz yok,bugune kadar yaptiklariniz icin tesekkur ederim diyin
evet aptallıgım oldu iş bulma konusunda nasıl yaptım böyle bir hata bilemiyorum. rest çekmek olmuyor mu bu biraz daha orta yolunu bulmaya çalısıyorum ama yok gibide gorunuyor:(

Canım benim kardeşimde aynısını söledi biz. babamla bayağı tartıştılar falan ama konu kapandı gitti şimdi. Orda hemen iş bulmaya bak ama istanbulda yaşam çok kolay değildir iyi bir iş bak kendne kira vs. Üstesinden gelebilceğne emn ol

Kendi hayatın için savaşmalısın kırmadan ailene güzelce anlatmalısın sonuçta illaki bi gelecek kurucaksın

keske hemen bulunabılse ıs:KK43: ne yazık kı gec kaldım ıs aramak ıcın:KK43:

Ben cidden anlamıyorum çoğu zaman buraya konu açanları. Sorununuzun üç çözümü var.

1- iş bulacaksınız
2- babayı ikna edeceksiniz
3- paşa paşa kuyruğu kıstırıp döneceksiniz.

Bu üç seçenek dışında başka yol yok. E siz ilkini elediniz zaten direkt, ikinci de olmaz diyeceksiniz muhtemelen. O zaman başlayın eşyalarınızı toplamaya.

iş konusunu halletti kendi çapında evlilik konusunda da katı öyle bir şeyide kabul etmiyor. çok değişik bir yapısı var:KK43::KK43:

Benden sana tavsiye sakın dönme. Bu yaştan sonra artık lisedeki gibi kolayca sosyal ortam kurulmuyor.Siyasi görüş farklılığı , dine yatkınlık, meslek farkı vs. gibi sebeplerden. Ve büyük şehirde yaşamaya ve özgür yaşamaya alıştığın için mutlu olmayabilirsin.

Ben cidden anlamıyorum çoğu zaman buraya konu açanları. Sorununuzun üç çözümü var.

1- iş bulacaksınız
2- babayı ikna edeceksiniz
3- paşa paşa kuyruğu kıstırıp döneceksiniz.

Bu üç seçenek dışında başka yol yok. E siz ilkini elediniz zaten direkt, ikinci de olmaz diyeceksiniz muhtemelen. O zaman başlayın eşyalarınızı toplamaya.
ben aynı durumdan muzdarıp olanlardan fıkır alabılmek adına actım konuyu. cevap yazmak ya da okumak zorunda degılsınız.

Benden sana tavsiye sakın dönme. Bu yaştan sonra artık lisedeki gibi kolayca sosyal ortam kurulmuyor.Siyasi görüş farklılığı , dine yatkınlık, meslek farkı vs. gibi sebeplerden. Ve büyük şehirde yaşamaya ve özgür yaşamaya alıştığın için mutlu olmayabilirsin.
kesınlıkle sonuna kadar katılıyorum dedıklerınıze. umarım bır mucıze olur ve kalırım

Back
X