Sıkıntı Büyük:(

ben aynı durumdan muzdarıp olanlardan fıkır alabılmek adına actım konuyu. cevap yazmak ya da okumak zorunda degılsınız.

İşinize gelmedi sanırım. Peki söylediklerim dışında başka çözüm var mı sizce? İstemezsem yazmam zaten merak etmeyin, zorunluluk duymuyorum.

ben aynı durumdan muzdarıp olanlardan fıkır alabılmek adına actım konuyu. cevap yazmak ya da okumak zorunda degılsınız.
İş bulamıyorsun şu anda o zaman babanı ikna edeceksin. Ikna edemiyorsan da yapacak bir sey yok resti cekeceksin. Karnım doysun ama pastam da dursun olmuyor. Onun istediği bir şey var o gerçekleşirse sen mutsuz olacaksın, senin istediğin gerçekleşirse o mutsuz olacak. Orta yolu yok bu işin.

Şu an geçiminizi aileniz mi sağlıyor?

İşinize gelmedi sanırım. Peki söylediklerim dışında başka çözüm var mı sizce? İstemezsem yazmam zaten merak etmeyin, zorunluluk duymuyorum.
neden ılla aksı yorum yazan bırı cıkıyor anlamıyorum. ısıme gelmedı durumu degıl asla bende seceneklerı bılıyorum ancak bırısı oyle bır sey soylemıstır kı babasını ıkna etmıstır mantık cercevesınde belkı oyle bır durum vardır dıye akıl almak maksatlı yazdım

İş bulamıyorsun şu anda o zaman babanı ikna edeceksin. Ikna edemiyorsan da yapacak bir sey yok resti cekeceksin. Karnım doysun ama pastam da dursun olmuyor. Onun istediği bir şey var o gerçekleşirse sen mutsuz olacaksın, senin istediğin gerçekleşirse o mutsuz olacak. Orta yolu yok bu işin.
tesekkur ederım haklısınız

bende bursada okumustum orda kalmak istiyorum dediğimde tabiiki de ilk basta soğuk yaptılar hatta iki üç günde bir de geliyolardı :D ama benim ki hevesti 5 yıl snra geri istanbula geldim

o zaman bu isteklerinde haklılar, ayaklarınızın üstünde durduğunuzu görmedikleri için dönmenizi isteyebilirler. Bölümünüzü bilmiyorum ama kpss hazırlnıcam, bir sürü kişi çıkarıldı deyin , 2018 için burda hocaları çok ünlü dershane var deyin, samsunda olmadığını söyleyin, bu arada da güzel bi iş bulursunuz ya da gerçekten sınava çalışıp atanırsınız (tabii ki memur olmaya sıcak bakıyosanız fikir sadece).

neden ılla aksı yorum yazan bırı cıkıyor anlamıyorum. ısıme gelmedı durumu degıl asla bende seceneklerı bılıyorum ancak bırısı oyle bır sey soylemıstır kı babasını ıkna etmıstır mantık cercevesınde belkı oyle bır durum vardır dıye akıl almak maksatlı yazdım

Ben de yorumları beğenmeyenleri anlamıyorum valla. Ne yapsak?

aslında mesele iş bulmak değil, yetişmiş- aklı başında bir insanın alacağı kararlar için 7 ceddini ikna etmek zorunda olması.. bu kanunu siz yıkmazsanız sizin adınıza kimse yıkamaz ki.. benim hayatım, benim kanunlarım deyip resti çekmezseniz sizi kendi istedikleriyle bile evlendirebilirler.. bazen kötü olmak pahasına göze almalısınız bazı şeyleri, inanın çok saygı duyarlar sonrasında size..

merhaba Hanımlar,
Ben yaklaşık 10 senedir istanbulda yaşıyorum. Lisans için geldim şimdide yüksek lisansımı bitirmek üzereyim.Yaklaşık 2 hafta sonra okulum bitiyor. Kendime burda bir düzen kurdum arkadaş, çevre, sevgili... Ancak ailem memlekete dönmem için üzerimde baskı kuruyor. Bense hayatımı burda devam ettirmek istiyorum iş arıyorum bir yandanda. Babam asla ikna olmuyor ve bana sormadan hayatımla alakalı kararlar alıyor. Ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olun lütfen. Bu tarz bir sıkıntıyla karşılaşmış birileri varsa bana akıl versin. Bir an önce bir çare bulmam gerekiyor.
tamam de geç
iş yok mu bulunduğun yerde? iş bulsan aslında kimseye eyvallahın kalmaz

Aileni en iyi sen tanirsin. Sen ikna edemiyorsan biz hic ikna edemeyiz. Onu gec bence.

Is bulursan hadi bir derece ikna edebilirdin belki ama okuman icin para gonderen ailen sirf sen orada kalmak istiyorsun diye para gondermez. Bana kalirsa biraz da bencillik olur bu.

Onun icin bence Samsun'a don. Orada is bakarsin. Biraz deneyim edindikten sonra Istanbul'daki islere basvurursun.

bende bursada okumustum orda kalmak istiyorum dediğimde tabiiki de ilk basta soğuk yaptılar hatta iki üç günde bir de geliyolardı :KK70: ama benim ki hevesti 5 yıl snra geri istanbula geldim
ben de aslında onu gormek ıstıyorum calısıp kendı paramı kazandıgımda ne olacak belkı bende kendı rızamla donmek ıstıcem ama suanda benımkıler soguk degıl buz tutmus haldeler

o zaman bu isteklerinde haklılar, ayaklarınızın üstünde durduğunuzu görmedikleri için dönmenizi isteyebilirler. Bölümünüzü bilmiyorum ama kpss hazırlnıcam, bir sürü kişi çıkarıldı deyin , 2018 için burda hocaları çok ünlü dershane var deyin, samsunda olmadığını söyleyin, bu arada da güzel bi iş bulursunuz ya da gerçekten sınava çalışıp atanırsınız (tabii ki memur olmaya sıcak bakıyosanız fikir sadece).
bu bır fıkır olabılır aslında tesekkur ederım:)

bır kac yerle gorusmem var yakın zamanda ama sonucunun ne olacagını bılemıyorum tabı. mulakat cok ama sonuca baglanan yok tabı malum durumlardan dolayı
o zaman tezi veremedim baba de azıcık uzattım de ne bileyim iş buluncaya dek
yalanı da hiç sevmem ama
evlenme durumu yok mu sevgilinle?

ben de aslında onu gormek ıstıyorum calısıp kendı paramı kazandıgımda ne olacak belkı bende kendı rızamla donmek ıstıcem ama suanda benımkıler soguk degıl buz tutmus haldeler
ozaman hemen iş bulup kendini kanıtlmalısın ama bu süre içinde seni baya darlayacaklar hazır ol

aslında mesele iş bulmak değil, yetişmiş- aklı başında bir insanın alacağı kararlar için 7 ceddini ikna etmek zorunda olması.. bu kanunu siz yıkmazsanız sizin adınıza kimse yıkamaz ki.. benim hayatım, benim kanunlarım deyip resti çekmezseniz sizi kendi istedikleriyle bile evlendirebilirler.. bazen kötü olmak pahasına göze almalısınız bazı şeyleri, inanın çok saygı duyarlar sonrasında size..

Ama hayatını babasının desteğiyle sürdürüyorken nasıl kendi kararlarını kabul ettirebilir ki ofişim? Yani adam dese ki "ben seni okuttum, yüksek lisans dedin ona da tamam dedim ama benden bu kadar, senin için istanbulda bir ev masrafı daha yüklenmek istemiyorum. Okulun bitti döneceksin". Haklı değil mi?

Back
X