Sıkıntı Büyük:(

ıs bulunca don baskısı kalkar mı? sızde oyle mı oldu,?
ben iş bulduktan snra denetlemeye geldiler cok sık. yani istanbul ve bursa cok yakın 4 saat arabayla gelip gidiyolardı. sonra tabi onlarda sıkıldı. genelde su tabir vardır ' biz sana güveniyoz cevreye güvenmiyoruz' Oturduğum yerde güvenlir olduğunu görünce içleri rahatlamıstı. Yani sen olmadı aileni davet et evine iş yerini gösterebilrsen göster güven uyandır. Ebeveynler görmedikleri seyler hakkında inanılmaz hikayeler yazabiliyolar emin ol:KK12:

ben iş bulduktan snra denetlemeye geldiler cok sık. yani istanbul ve bursa cok yakın 4 saat arabayla gelip gidiyolardı. sonra tabi onlarda sıkıldı. genelde su tabir vardır ' biz sana güveniyoz cevreye güvenmiyoruz' Oturduğum yerde güvenlir olduğunu görünce içleri rahatlamıstı. Yani sen olmadı aileni davet et evine iş yerini gösterebilrsen göster güven uyandır. Ebeveynler görmedikleri seyler hakkında inanılmaz hikayeler yazabiliyolar emin ol:KK12:
cok tesekkur ederım gercekten insallah bu sekılde ılerler durumum

merhaba Hanımlar,
Ben yaklaşık 10 senedir istanbulda yaşıyorum. Lisans için geldim şimdide yüksek lisansımı bitirmek üzereyim.Yaklaşık 2 hafta sonra okulum bitiyor. Kendime burda bir düzen kurdum arkadaş, çevre, sevgili... Ancak ailem memlekete dönmem için üzerimde baskı kuruyor. Bense hayatımı burda devam ettirmek istiyorum iş arıyorum bir yandanda. Babam asla ikna olmuyor ve bana sormadan hayatımla alakalı kararlar alıyor. Ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olun lütfen. Bu tarz bir sıkıntıyla karşılaşmış birileri varsa bana akıl versin. Bir an önce bir çare bulmam gerekiyor.
Baban yine insafli cikmis benim babam kardeslerim adina is gorusmesi bile yapiyordu

Sana gerekli olansa biraz cesaret gosterip fikirlerini anlatman

aslında mesele iş bulmak değil, yetişmiş- aklı başında bir insanın alacağı kararlar için 7 ceddini ikna etmek zorunda olması.. bu kanunu siz yıkmazsanız sizin adınıza kimse yıkamaz ki.. benim hayatım, benim kanunlarım deyip resti çekmezseniz sizi kendi istedikleriyle bile evlendirebilirler.. bazen kötü olmak pahasına göze almalısınız bazı şeyleri, inanın çok saygı duyarlar sonrasında size..
cok haklısınız ben de dondugumde olabıleceklerden korkuyorum acıkcası tekrar o baskının altına gırmek, varolan duzenını tamamen degıstırmek akıl mantık dısı. sadece parasını vermek egıtım masrafını karsılamak aıle olmak anlamına gelmıyor maalesef

Baban yine insafli cikmis benim babam kardeslerim adina is gorusmesi bile yapiyordu

Sana gerekli olansa biraz cesaret gosterip fikirlerini anlatman
oda bulmus zaten ıs ama kendı soylemıyor bana annemle gonderıyor haberlerı:) onlara da hak verıyorum elbette ıyılıgımızı ıstıyorlar ama dusuncelerede bıraz saygı duymak gerekıyor.

Istanbulda kalabilmek icin yalan soylemek hic adil degil, vicdansizlik gibi geldi bana.on yil boyunca kolay mi maddi destek saglamak.kendi kararlarini verebilmek icin ya is bulup artik kendi ayaklarininin uzerinde duracaksin ya da babanin kararina uyacaksin.

Samsunda guzel yer...ailen ozlemistir seni..sonucta yillarca disarda yasamissin..yarin birgun evlenip gidiceksin gene ailenden uzakta olcaksin..bari git de ailenlede biraz yasa..samsunda ise gir nolcakki..arkadas cevre mevre bunlar her yerde var zaten..tek basina istanbulda yasamak zor..

Babanız haklı lisans 4 yıl yüksek lisans ders dönemi 1 . 5 yıllık masraf yerine 10 yıllık yapmış adam daha ne yapabilir ki . İş konusunda çalışmak istemediniz galiba daha önce yoksa bu kadar zamandır yolunuza bakardiniz.

Bu saate kadar iş bulmamanızdan 'çok rahat bir yapınız' olduğunu düşünüyorum. Madem iş Yok, o zaman aileye rest çekemezsiniz. Bence baban da bu saate kadar çalışmamandan çağırıyor olabilir.
Gerçi ben ne olursa olsun 'aile destegi' alınması taraftarıyım.
Lisans+y. Lisans eder taş çatlasa 7 sene. Siz okumuşsunuz 10 sene.
Babanızın çok da katı olduğunu düşünmüyorum. Aksi takdirde bu kadar uzamazdı okulunuz.

merhaba Hanımlar,
Ben yaklaşık 10 senedir istanbulda yaşıyorum. Lisans için geldim şimdide yüksek lisansımı bitirmek üzereyim.Yaklaşık 2 hafta sonra okulum bitiyor. Kendime burda bir düzen kurdum arkadaş, çevre, sevgili... Ancak ailem memlekete dönmem için üzerimde baskı kuruyor. Bense hayatımı burda devam ettirmek istiyorum iş arıyorum bir yandanda. Babam asla ikna olmuyor ve bana sormadan hayatımla alakalı kararlar alıyor. Ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olun lütfen. Bu tarz bir sıkıntıyla karşılaşmış birileri varsa bana akıl versin. Bir an önce bir çare bulmam gerekiyor.
Bence memleketinizde sartlar iyiyse memlekete gidin derim arkadas cevre biryere kadar bana kalirsa ailenin yerini hicbirsey tutmuyor slnucta siz basariliysaniz isinizde size heryerde kapilar acilicaktir

Babanız haklı lisans 4 yıl yüksek lisans ders dönemi 1 . 5 yıllık masraf yerine 10 yıllık yapmış adam daha ne yapabilir ki . İş konusunda çalışmak istemediniz galiba daha önce yoksa bu kadar zamandır yolunuza bakardiniz.
bu devran boyle gıder dıye dusundum cahıllık ettım yuksege baslayınca aklım basıma geldı ama bu seferde gec oldu haklısınız

Bu saate kadar iş bulmamanızdan 'çok rahat bir yapınız' olduğunu düşünüyorum. Madem iş Yok, o zaman aileye rest çekemezsiniz. Bence baban da bu saate kadar çalışmamandan çağırıyor olabilir.
Gerçi ben ne olursa olsun 'aile destegi' alınması taraftarıyım.
Lisans+y. Lisans eder taş çatlasa 7 sene. Siz okumuşsunuz 10 sene.
Babanızın çok da katı olduğunu düşünmüyorum. Aksi takdirde bu kadar uzamazdı okulunuz.
calısmak ıstedıgımde ızın vermedı evet rahat bı yapımında oldugunu ınkar edemıcem sene ıcınde derslere agırlık verdıgımden calısamadım yazıda onların yanında gecırdım. elınden gelenın en ıyısını yaptı sanırım ben onun ıcın artık bı seyler yapmalıyım haklısınız

Istanbulda kalabilmek icin yalan soylemek hic adil degil, vicdansizlik gibi geldi bana.on yil boyunca kolay mi maddi destek saglamak.kendi kararlarini verebilmek icin ya is bulup artik kendi ayaklarininin uzerinde duracaksin ya da babanin kararina uyacaksin.
benımde ıcıme sınmeyecek bı yontem olur yalan soyleyememde zaten mantıklı konusmamı kabul etmezse zaten yapcak bı seyım yok donucem

calısmak ıstedıgımde ızın vermedı evet rahat bı yapımında oldugunu ınkar edemıcem sene ıcınde derslere agırlık verdıgımden calısamadım yazıda onların yanında gecırdım. elınden gelenın en ıyısını yaptı sanırım ben onun ıcın artık bı seyler yapmalıyım haklısınız

Ben de İstanbul'da okudum, ailem ise Ege de yaşıyordu. Deniz kenarındaki evimize üniversite hayatı boyunca sadece 1. Sene yazın geldim. Diğer yazlarda hep staj!
Okul bitmeden iş hayatına başladım sonra Kendi İsteğimle döndüm ailemin yanına. :)
Sonuç İstanbul'da yaşanmaz! Ama İstanbul'a gelinip çok güzel eğlenilir. Yaşamak için değil, gezip tozmak için Harika bir şehir.

Ben de İstanbul'da okudum, ailem ise Ege de yaşıyordu. Deniz kenarındaki evimize üniversite hayatı boyunca sadece 1. Sene yazın geldim. Diğer yazlarda hep staj!
Okul bitmeden iş hayatına başladım sonra Kendi İsteğimle döndüm ailemin yanına. :)
Sonuç İstanbul'da yaşanmaz! Ama İstanbul'a gelinip çok güzel eğlenilir. Yaşamak için değil, gezip tozmak için Harika bir şehir.
bunu deneyımleyemedıgımden belkıde burdan ayrılcak olmak zor gelıyor. ınsallah sızın gıbı dusunurum bende

merhaba Hanımlar,

Acil tarafindan is bulman lazim. Baska isik gormedim :/

İş bulamazsan zaten yüksek te bittiğinde ne deyipte kalacaksın ki? pek alternatifin yok ya iş bulucaksın ya samsuna döneceksin.
Samsun'da güzel yer ben sevmiştim :) bölümün nedir samsunda iş alanın yok mu

İş bulamazsan zaten yüksek te bittiğinde ne deyipte kalacaksın ki? pek alternatifin yok ya iş bulucaksın ya samsuna döneceksin.
Samsun'da güzel yer ben sevmiştim :) bölümün nedir samsunda iş alanın yok mu
reklam mezunuyum ıs alanım yok maalesef samsunda en fazla yapabılecegım akademısyenlık ona da cok sıcak bakmıyorum

merhaba Hanımlar,

O kadar rahat davranmışsın ki bu saatten sonra İstanbul'da kalman zor görünüyor. Ayrıca ileni ikna etmen konusunda sana kimse yardımcı olamaz, nasıl bir ailen tavırlarının nasıl değişebileceğini en iyi sen bilirsin.
En başından iş bulup onlardan aldığın maddi desteğin miktarını azaltabilseydin ve bir düzen oturtsaydın bu şekilde olmazdı. Çok geç kalmışsın.

maddi olarak onlara bağımlı isen onların kuralları geçerli. değilsen senin. kalmak istiyosan iyi kötü iş bulmak zorundasın.

Back
X