sıkıntılaaaar...sıkıntılaaar

CiNNET NUR

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2019
5.740
16.749
348
Herkesin arefesi mübarek olsun.
Dimdirek konuya dalacağım.

Bayağıdır kendi memleketimdeyim. Eşim de kurban dolayısıyla kendi memleketine gitti. Bu detayı vermemin sebebini ilerleyen dakikalarda anlayacaksınız.

Görümcem eşiyle bayadır sıkıntılar yaşıyordu. Zaten geçimsizdir kendisi. Lüksü,yemeyi,içmeyi,gezmeyi sever. En çok da bende soluklanırdı bir çoğunuz eski konulardan bilirsiniz. ( Neyse ki ayağını biraz kesmiştim.)

Herkesten habersiz boşanmış eşinden. Aniden memlekete gitmiş oda. Ben burada olduğum için sonradan duydum. Eşim telefonda söyledi.
Benim bulunduğum şehirde yaşamaya devam edecekmiş. Kocası varken kimse zaptedemiyordu bu kadını. Artık boşandı ya kimse zaptedemez.

Neyse eşime dedim ki 2 çocukla nasıl yapacak koskoca şehirde ? İş yok güç yok. O çocukların bir sürü ihtiyacı olacak.
Eşim de kimseye ihtiyacı yok onun. Ben bakarım. Çocuklarına baba da olurum,abi de,dayı da :)))))))
Bende dayanamayıp dedim ki hiç de bana güvenip gelmesin bu taraflara inan uğraşamam kimseyle.
Beni ilgilendirmez ne yaparsa yapsın. Bunca zaman yaptıklarım yeter dedim.

Eşim şok geçirdi. Sen ne diyorsun ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? O benim kardeşim farkında mısın, abisi olarak tabiki de ben sahip çıkacağım. Sen ne saçmalıyorsun. Demek ki ben ölüp gitsem sana muhtaç olsalar sen böyle yapacaksın öyle mi yazık sana ıçindeki merhameti de öldürmüşsün dedi.

Bende boşanırken bana mı sordu. İki de bir onlarla mı uğraşalım bizim kendimize ait bir hayatımız yok mu? Dedim.
Oda bu dediklerini sakın unutma olur mu yazıklar olsun sana dedi telefonu yüzüme kapattı.

Neyse aradan biraz zaman geçti. Biraz fevri çıkıştığımı düşünüp arayıp açıklama yaptım. Kusura bakma hormonlarında verdiği etkiyle öyle konuştum dedim. Neyse kapattık telefonu 2 gün oldu ne arıyor, ne mesaj atıyor.

Öncelikle bunları uzaktayken konuşmakla hata mı ettim acaba? Yüz yüze konuşsaydım daha mı iyi olurdu ?
Yoksa gerçekten çok mu ağır konuşmuşum. Haksızlık mı ettim yoksa ?

Bizimle aynı memlekette yaşadığı sürece hep eşim bakacak o halde. Zaten benden çıkmıyordu artık bana yerleşir...
Suan olay bu kadar sicakken bu sekilde konusmaniz esinizi uzmustur.hem siz boşansanız aileniz yardimci olmasin mi size biraz empati yapmak lazim

Bende bu saçma fevriliklerim yüzünden aşırı çektim Cinnet.
Çok yanlış bir tepki vermişsin.
Olmayacak zamanda böyle tepkiler vererek , erkekleri soğutuyoruz. Tıpkı benim hastane davasında yaptığım gibi.

Şu an hiç sükunetini bozma.
Ya aslında böyle davranmamın nedeni de görümcem.
Kadın 1 yılın yarısını benim evimde geçirdiği için ön yargılı olmaya başladım ona karşı. Bu sefer komple bana yerleşir korkusuyla öyle çıkıştım.
Hiç bir şey yapmayayım şuan değil mi?

Kardeş arasına girilmez.
Başıma bir şey gelse, erkek kardeşim,
Bana mi güvendin de boşandın dese,
Bir daha yüzüne bakmam.
Aynı şekilde kardeslerimin hic birini zorda bırakmam.
Yersiz konuşmuşsunuz..
Hayatınıza mudahele ettirmez, yine istediklerinizi yapardınız ama bu şekilde, bana ni sordu boşandı, onunla mi uğraşacağım vs denmez..
Siz uğraşmak zorunda değilsiniz ama kardeşi ilgilenir.

Neden kadını birinin zaptetmesine ihtiyaç duyuluyor anlamadım? Kimse zaptetmesin koskoca kadın kendi hayatı, kendi kararları, kendi seçimleri. Kendisi mutluysa başkasını ilgilendiren bir durum yok. Eşiniz size sen çocuklara anne ol dememiş ya ortada yine sizlik bir durum yok bana güvenmesin, beni ilgindirmez kısmını eşinizin ben baba olurum lafının üstüne söylemeniz garip olmuş. Eşinizin yeğeni neticede tabi ki ilgilenir siz neden üzerinize alınıp savunmaya geçtiniz? İki kardeşin arasına girmeyin derim

Kardeş arasına girilmez.
Başıma bir şey gelse, erkek kardeşim,
Bana mi güvendin de boşandın dese,
Bir daha yüzüne bakmam.
Aynı şekilde kardeslerimin hic birini zorda bırakmam.
Yersiz konuşmuşsunuz..
Hayatınıza mudahele ettirmez, yine istediklerinizi yapardınız ama bu şekilde, bana ni sordu boşandı, onunla mi uğraşacağım vs denmez..
Siz uğraşmak zorunda değilsiniz ama kardeşi ilgilenir.
Haklısınız ama görümcem zaten benden çıkmayan bir insandı.
Bir anda tedirgin oldum. Bana yerleşse eşim gık demez.

Cinnetim Nurum sana da eşine de katıldığım katılmadığım yerlerde var konunda. Her ne kadar insanın kardeşi de olsa, insan kendine yeni bir hayat kurup aile olunca böyle konularda tek başına karar vermesini doğru bulmuyorum. Yani tabii ki ilgilenmesi, bir ihtiyaçları olduğunda koşa koşa yardıma gitmesi gibi şeyler çok normal. Fakat 'Ben bakarım, onlara baba da olurum ben' şeklinde kararlar vermek biraz büyük yenilikler. O yüzden ben eşimin önce bi benimle konuşmasını neler yapabiliriz nasıl yardımcı olabiliriz tarzında konuşmasını isterdim benimle. Evet sen de biraz sert çıkışmışsın keşke döndüğünde yüz yüze konuşsaydın.

Ya aslında böyle davranmamın nedeni de görümcem.
Kadın 1 yılın yarısını benim evimde geçirdiği için ön yargılı olmaya başladım ona karşı. Bu sefer komple bana yerleşir korkusuyla öyle çıkıştım.
Hiç bir şey yapmayayım şuan değil mi?
Ben kendi yaptığımı söyliyeyim.
Ben de hastalık zamanı çok kötü davranmıştım.
Sonrasında o da beni bir süre hiç aramadı. Hep ben arıyordum.
Sonra zaten bana bir patlama yaşadı. Sonrasında düzeldik çok şükür.
Zaten şu an yeterince şok ve üzüntü içindedirler. Daha fazla bu konuda konuşma bence. Ve en önemlisi olaya müdahil olman gereken zamanda ol.

Neden kadını birinin zaptetmesine ihtiyaç duyuluyor anlamadım? Kimse zaptetmesin koskoca kadın kendi hayatı, kendi kararları, kendi seçimleri. Kendisi mutluysa başkasını ilgilendiren bir durum yok. Eşiniz size sen çocuklara anne ol dememiş ya ortada yine sizlik bir durum yok bana güvenmesin, beni ilgindirmez kısmını eşinizin ben baba olurum lafının üstüne söylemeniz garip olmuş. Eşinizin yeğeni neticede tabi ki ilgilenir siz neden üzerinize alınıp savunmaya geçtiniz? İki kardeşin arasına girmeyin derim
Diğer yorumlarda da dedim ya Görümcem rahat bir insandır. Ev çoluk çocuk kaygısı pek yok.
1 yılın yarısından fazlasını benim evimde geçirdi. Tedirginlikle böyle dedim.
Netice de geldikleri zaman eşim onlara yemek yapıp,hizmetlerini görmüyor.

Haaklısınız ama verdiğiniz fevri tepkiyle kendinizi haksız duruma düşürmüşsünüz. Şöyle ki şimdi görümceniz madur görünen kadın. Kocasından boşanmış çocuklarıyla yalnız kalmış yardıma muhtaç bir kadıncağız arka planda öyle olmadığını anlattıklarınızdan anladım siz de biliyorsunuz ama eşinize görünen bu ve abisi olarak tabiki ilk destek olacaklardan biri de o olmalı ancak bu destek de bir yere kadar. Eşiniz iki evin yükünü tamamen üstüne almak yerine kardeşine ben arkandayım her şeyine ben koşarım msjı vermek yerine destek olacağını ama kendinin de çalışıp başının çaresine bakması gerektiğini anlatmalı yol göstermeliydi çünkü sizin de eviniz çocuklarınız var. Ama işte bunu telefonda bağıra çağıra anlatmak yerine yüz yüzeyken güzel güzel konuşup anlamasını sağlamalıydınız. Bir süre bu konuyu konuşmayın bence. Şimdi eşinizin gözünde kötü niyetli gelin durumundasınz ne söyleseniz tepki çekecek

Haklısınız ama görümcem zaten benden çıkmayan bir insandı.
Bir anda tedirgin oldum. Bana yerleşse eşim gık demez.

Is daha oraya gelmeden hele de telefonda bunlar söylenmez yine de.
Evinize döndüğünüzde,
Ben düzeninin bozulmasından endise ediyorum,
Tabiki kardeşin, ilgileneceksin, yeğenlerinin basında olacaksın, ama lütfen bu işin ucu biz3 dokunmadan olsun. Aklım kalır dersen yakına taşınsınlar, vs.. iyi niyet göstermek önemli.
Siz daha.ortada üç bir şey yokken söylediklerinizle kötü oldunuz.
Üstelik de bana gire ağır konuştunuz.
Eşim kizkardesim boşansa da sizin dediklerinizi dese çok kırılırdım ve de çok kırardım. Hem kalbini hem kafasını.

Cinnetim Nurum sana da eşine de katıldığım katılmadığım yerlerde var konunda. Her ne kadar insanın kardeşi de olsa, insan kendine yeni bir hayat kurup aile olunca böyle konularda tek başına karar vermesini doğru bulmuyorum. Yani tabii ki ilgilenmesi, bir ihtiyaçları olduğunda koşa koşa yardıma gitmesi gibi şeyler çok normal. Fakat 'Ben bakarım, onlara baba da olurum ben' şeklinde kararlar vermek biraz büyük yenilikler. O yüzden ben eşimin önce bi benimle konuşmasını neler yapabiliriz nasıl yardımcı olabiliriz tarzında konuşmasını isterdim benimle. Evet sen de biraz sert çıkışmışsın keşke döndüğünde yüz yüze konuşsaydın.
Haklısın kuzum da. Kimseye ihtiyacı yok ben bakarım onlara falan demesi ne bileyim Görümcemde anlayışın A'sı yok. Bizim eve yerleşme potansiyeline bile sahip.

Yanlış yapmışsınız. Adamın kardeşi o ve şu an zor bir durumda farkındaysanız. Geçmişte yaşadıklarınızın faturasını yanlış zamanda kesmişsiniz. Hep tüm yaptıklarınızı kıymetsizleştirdi bu hem de eşinizin bakış açısını değiştirdi bu duruma karşı. Bakmayacak olsa bile eminim bu tepkinizden dolayı daha çok inatlaşır. Biraz politik davranmayı öğrenmelisiniz

Ben kendi yaptığımı söyliyeyim.
Ben de hastalık zamanı çok kötü davranmıştım.
Sonrasında o da beni bir süre hiç aramadı. Hep ben arıyordum.
Sonra zaten bana bir patlama yaşadı. Sonrasında düzeldik çok şükür.
Zaten şu an yeterince şok ve üzüntü içindedirler. Daha fazla bu konuda konuşma bence. Ve en önemlisi olaya müdahil olman gereken zamanda ol.
Zaten arayıp sormuyor. Bende aramam. Bir daha da açmam bu konuları.
Teşekkür ederim canım benim.

Back
X