Sıkıntılı bir evlilik huzursuz bir hayat...

Yani burdan sonra gidip eşime sarılmalı ve artık kendimi ev işlerine mi adamalıyım=))İlahi kızlar başım ağrıdan ve sinirden çatlıyor şu an ama yine de beni güldürdünüz=)

sen bilirsin şekerim,sarılırmısın? işlere mi adarsın kendini,adam yapmıyormuş işte..

adamın yapası varsa kadın yaptırabilir..adamın yapası yoksa allahın kulu yaptıramaz...
şartsız şurtsuz iş yapıyorlar..bıraksın yapmasın daha iyi..

evet aile yapısı öyle zaten ondan sıkıntı çekiyoruz,benim yaşadığım ortamda herkes kendi sorumluluklarını bilirdi,kültür farkı çok önemli bir sorun.

zaten pişman etmek için böyle yapıyorlar. tuzaklarına düşmemek lazım :)

Çok afedersiniz ama ben birşeyi anlayamıyorum.Aileniz sizi neden okutup meslek sahibi yaptı?Kocalarınıza köle olun diye mi?Ben 10 yıl çalıştım bu yıl evdeyim.Ev hanımları hiç alınmasın evde oturmak rahatlıkmış.Temizlik,yemek hemen bitiyor sonra ister gez, ister keyif yap.Çalışırken öyle değildi.Kendinize zaman ayıramıyorsunuz üstüne birde koca sorumluluğu.Eeeee hayat standartımı yükseltmiyorsa ben neden para kazanayım?Çevremdeki çalışan herkesin bir bayanı var.Haftada 50 lira.Yemek haricinde hiçbir iş yapmıyorlar evde,bayan silip süpürüyor mis gibi.Gelecek sene yeniden işe başladığımda bende bunu yapacağım.Kendinize acıyın biraz evi geçindirmek sizin asli göreviniz değil.Kendine güvenmeyen erkek evlenmez.Asgeri ücret bile alsanız yine de temizlikçi bayan parasının üstünden para kalıyor eve katkı.Ne diye kocanızdan dert yanıyorsunuz ki sizde yapmayın.Eşim bana yardım etse ne yapabilir ki ne kadar yardım edebilir?Bir bayanın katkısını sağlar mı?Lütfen kazandığınız paranın bir kısmını da kendinize harcayın.Tek derdiniz bu olsun.

Son düzenleme:
arkadasım bak kimseye istemediği birseyi bagırarak,tavırlı cumleler kurarak,ona sureklı sorumluluklarını,bunların zaten yapması gereken davranıslar oldugu brifingi vererek yaptıramzsınız.helede yenı evlıysenız esınıze aslaaaa.tecrubeyle sabıttır.evlılıkler yıllar ıcınde olgunlasıyor.ve ılk yıllar en sancılı zamanlar.cunku eslerımızınde ıster ıstemes toplumsal ogretıler,davranıslar benlıklerıne ıslemıs durumda.halıylede kocalarımız ılk zamanlarda kendı otorıtelırını saglamlastırmak,egolarını tatmın etmek ıstıyorlar.hanı su kedı meselesı varya onun gıbı.
5 yıllık evlıyım ve calısyorum,esımle aynı sartlarda aynı meslegı yapıyoruz.bekarken kımseye eyvallahı olmayan,tuttugunu koparan bır tıptım kı halada ogleyım amaaaa esıme karsı evlılktekı huzurumuz adına feragat ettıgım seyler oluyor.onuda vardır mutlaka bızım farketmedıgımız.
bır kere su ıkımızde calısyoruzhayat musterek mantıgını bır kenara bırakın neden mı.cunku eslerımız turk toplumsal ogretılerıne gore sekıllenıyor.evın sorumlulugu kadına aıttır.en entelınde de bu durum boyledır.sız bu mantıgı bırıncı sart olarak gorup bunun yerıne getırılmedıgı her durum ıcın su an sızın oldugunuz psıkolojık sıddetı yaşayacak,uzulup kırılacaksınız.esınızle aranızda bu kusmeler sonrası sogukluk olacak.
bakın kendı tecrubelerım yazıyorum sıze bunları.bır kere su bosanma kelımesını once lugatınızdan cıkarın.bu kelımeyı cok cok cıddı durumlarda öncelıklı davranışolarak sıraya koyun.cunku sız bu tur basıt sorunlarda da bosanma kelımesını önce aklınıza sonrada dılınıze pelesenk ettıkce esınızle asla gercek anlamda bir es olamayacaksınız.cunku sız her an cekıp gıdecek modda olursanız sınırlarınız,yasadıklarınızda bu sınırlarda olur.
şimdi sunu soyleyım sıze ben cozumu bu sekılde buldum.ben esıme yapmasını ıstedıgım bır seyı kızarak,sert uslupla soyledıgımde kı sanırım o bunu emır olarak algılıyor asla yapmazdı ve sızın yasadıgınız kavglarımız eksıok olmazdı.sımdı gene uyarıyorum ama uslubumu ayarlıyorum,daha kıbar oluyorum.o zaten yapacaksa yapıyor ha yapmayacaksa ben ne yaparsam yapayım asla yapmıyor kavga ve sonrasındakı sıkıntıda cabası oluyor.
o yuzden bır sure esınıze sorumluklarını ogrencılerınıze anlatır gıbı anlatmayın,bırakın yetısemedıgınız sey kalsın.copmu cıkmadı bırakın bırıksın esınız sızınde bır kapasıtenız oldugunu ve yardıma ıhtıyac duydugunuzu kendı gorsun....siz zorlamayın yanıııı

Aynen...temizlikçi de alamıyorum beraber yaparmışız,ama o her seferinde bir şekilde kaytarıyor,yine işler bana kalıyor.Bir de kozmetik alıyormuşum bana onun kavgasını yapıyor,sanki kendinden para isteyip alıyorum...

bende aynen sizin gibi düşünüyorum.bu akşam çok doloyum.. bu ne ya...bende seneye bi yardımcı tutmayı düşünüyorum eşim hiç yardım etmez etse bile beceremez zaten..yapmaması bile daha hayırlı çalışıyoruz ama giden bizden gidiyor bu yaşta saçım başım bembeyaz oldu valla...kesinlikle hanımlar kendinizi ezdirmeyin o evde sadece siz yaşamıyorsunuz...

sinek kadar kocam olsun başımda olsun :) mıllet cok saçma dusunuyor,evlılık mutluluk sevgı ve huzur ıcın yapılan bıseydır,toplumsal baskı ve dıretme sonucu oluyorsa,hele de sırf evlılık ıcın evlenılıyosa mutsuzluga ıntıharlara ve aldatmaya merhaba deyın o zaman....
ömur gecırıcegınız ınsan elbette huzur vermelı,sırf yalnız kalmamak ıcın mutsuzluga dayanılırmı,genel anlamda konusuyorum tabi başlık sahıbı bayan ıcın değil

Kaytarıyorsa önce bunu hatırlatın,ardındanda" temizlikçiden gün aldım şu gün gelecek" diyerek emrivaki yapın.Sonuçta sizde para kazanıyorsunuz bu kadar yıpratmayın kendinizi.Benim eşimde sizinkiler gibi.Bekarken 60 yaşındaki annesi gece yarılarına kadar çay taşımış odasına haliyle şimdi içeceği suyu bile benden istiyor.
Zamanla bazı alışkanlıkları kazandırdım arkadaşların dediği gibi.Kıyafetini kaldırır, çorabını kirliye koyar ama ya başka işler?1 kere çay demledi çaydanlığımı yaktı,çöpü atacak suları halımda,yemek yaptı tencerem yandı eee kızıp "bırak yapma"diyorum sonunda.Çocuk gibi peşinde dolanıyorum.Kadının yapacağı temizliği yapabilir mi bir erkek?

sonuna kadar katılıyorum, erkeklerıde anneler yetıstııryor ona göre yetıstırsınler..bıze herşey ufaklıktan ogretılır tabagını tası etrafı topla,evlenınce soyle ol böyle ol
erkeğe ıse elının kiri gez toz,kızım abıne su getır yemek hazırla
hep kadınlar yapıyor gene !
kızkardeşim çalışıyor eşi o sıra çalışmıyodur ,kız akşam eve gelıyor yorgun argın,iş guç bıde ufak bebek... bıberonu ıstese uzatıp vermıyor ya,bu nasıl vıcdan..bıde kızmaz mı bı cayımı ıcemedım dıye nişanlıyken ayagına terlık getırmeyı bılıyodu ama
vıcdan dıyorum ,çalışan kadın için gerçekten çok zor,inanç sahıbı bırı allahtan korkmalı,bunların hesabı nasıl verılecek
enıstem değiştı şimdı yardım edıyor ama kardeşim kafayı yıyınce,kardeşim terapi ve depresyon hapı alıyor daha bıkaç yıllık evlı anksıyete hastası oldu yıpranmaktan

işlerıne gelınce en ıyı aşçıda oluyorlar temızlıkçıde uşakta !!! nasılsa kadın var neden yapsınlar ki

tipik bi türk erkeğinden çok şey istiyosun canım. ben de çalışıyorum. benim eşim de hayatta bi işin ucundan tutmaz. ama bunun için yapabileceği bişey yok, sevgili kayınvalidem böyle alıştırmış. hala bile mesela birlikte kahvaltı ederken, dt_noxeee x'in çayına şeker koy der bana. ben de şeker önünde duruyo zaten derim. neyse yani demem o ki evde yardımcı bi erkek bulmak zor. bunun için boşanmayı düşünme bence, ama evliliğinde başka sorunlar varsa bilemem.

bir balık ayıklıyor..kap kacak balıklı kalıyor, durulayıp bulaşıklığa koyuyor..her taraf balıklı su oluyor..
şart şurt bilmiyor işte..aman öyle yıkanmadan konulmaz diyorum, adam sallamıyor..
ayağımın altında dolanma diye bi de fırça atıyor..
arkasından ocak ,tezgah ,kap kacak çamaşırsuyuyla temizleniyor benim tarafımdan..
ne oldu, adam balık ayıkladı, pişirdi ,yardım etti

işlerıne gelınce en ıyı aşçıda oluyorlar temızlıkçıde uşakta !!! nasılsa kadın var neden yapsınlar ki

Doğru iş başa düşse yaparlar, zamanlada alışırlar ama evde karısı dururken hiçbir erkek bayan gibi iş yapmaz.Benim kasteddettiğim zaten eşe yardım değil,gerçekten iş yapması.Siz yemeği yaparken masa kurması iş değil bence.Oturup saatlerce perde ütülüyorsa,dolap ,kapı,koltuk ve cam siliyorsa bunlar iş.Yoksa ben yemeği yaptıktan sonra salatamıda yapar 2 tabağıda taşırım masaya.Bayanı yıpratan asıl ağır işler onlarda da kocaların katkısı olmuyor zaten.

gercekten yetiştirmeyle alakalı bu,benim annem de hala erkek kardeslerimin ayağına götürür caylarını,sütlerinivs.kac defa kızdım ona yapma böyle diye,yok kıyamıyormus onlara,e sonuc ne oluyor işte evlendikleri hanımlar cekiyor böyle..valla benim kayınvalidem kız gibi yetiştirmiş eşimi ve kayınlarımı...ben hamileyken eşim camları bile siliyordu düşünün,ama karsı komsularımız bakıp bakıp gülnce onun da morali bozuldu bıraktı artık silmiyorama diğer işlerde yardımcı olur Allah razı olsun,burada annelerin rolü cok büyük,benim d erkek evladım olursa öyle davramıcam ona

konu sahibine gelince,canım dünyanın sonu değil ki bu,gercekten üzüldüğünü ona belli et bağırıp cağırarak değil örnek vereim o gece sizinle beraber olmak istiyorsa cok yorgunum de hem okul hem ev ileri hem yemek cok yoruluyourm de ama ima ederek değil"gerci dinimizce erkeğe sırt cevirmek günah ama"yani esin biraz ters biri,huyuna gitmen lazım cnm

Düşüncelerimi açık açık yazacağım. Evlilikte aradığını bulamamışsın. Adam sigara içiyor ve sen bundan rahatsızlık duyduğunu belirtmişssin. Çalışıyormuşsun sana yardım ettiğinde yalap şalap yapıp seni arkasından temizlik yapmak zorunda bırakıyormuş. Konuştuğunda da ağır konuşuyormuş. Küçük bir ilçe veya büyük bir İL. Ailen de razı geliyorsa, ÇOCUK yoksa AYRIL. Koca bulamayanlar da var aman kırayım dizimi oturayım, başımda bir erkek var enazından deme. Çalışan kadınsın. Ayaklarının üstünde duruyorsun. Tekrar da evlenirsin. Etrafımda örneği çok ve mutlular. Bence hayat senin, karar senin. Düşün, taşın, ne istediğine karar ver.

Çok tanıdık geldi
Bizimki birde küçük balıkları temizliyor.Ben balığa dokunamıyorum da canlı gibi geliyor bana içim kalkıyor.O temizliyor ben maşayla tutup kızartıyorum ama durum aynı sizdeki gibi birde bana kızıyor neden elleyemiyor muşum.Yaptığı tek iş bu, onu da bana yıkacak yapamadığı için kızıyor işte

çamaşırı asıp,kurudu mu diye takibedip,katlayıp,dolaplara çekmecelere koysun, ben buna iş derim..
ya süpürme işini yapsın ya vileda(silme-toz alma)..
yalandan salata yapıp,ekmeği dilimlemek iş değil zaten

aslında ne zorlu koltuk,halı vs.silerler.gerçi ben eşime bu yaz halıları yıkatmayı başardım ama kızlar eşim beceremiyor diyenler hiç yapmamış siz de yaptırmazsanız hiç beceremiyecek.3-5 kez kötü olur sonrası tadından yenmez.yardım etmeliler mutlaka.

ne alakası var??
çalışıyorum diye en ufak zorlukta ayrılmalımı??
çalışmayan kadın çekmelimi??
cidden anlamadım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…