Yani burdan sonra gidip eşime sarılmalı ve artık kendimi ev işlerine mi adamalıyım=))İlahi kızlar başım ağrıdan ve sinirden çatlıyor şu an ama yine de beni güldürdünüz=)
erkek yardım etmez diye bir şey yok, yaptıramayan kadın vardır diyebiliriz.
ben ev hanımıyım, çok şükür eşim işinde gücündedir. işten geldiğinde ben yemekleri ısıtırım, o salatayı yapar, sofra kurar, kaldırır. ev işlerinde yardım eder. sabahları işe giderken kahvaltıyı hazırlar, beni kaldırır vs vs.
yani yardımsever eşler de var. eşinizle açık açık konuşun, hayat müşterek diyerek belki sizi anlamasını sağlarsınız.
belki de kabahat annelerdedir.
kız çocukları evi çekip çevirir, alttan alır, hep olumlu ve ılımlı olur, kocasının ve ailesinin emrine amade olur. erkek ise kocadır ya başka vasfa gerek yoktur. erkek ve koca olması ona her hakkı sağlar. höt der yemek gelir, hat der su gelir. yardım istesen erkekliğine yakıştıramaz. bir şey yapacak olsan "evin reisi benim" diye kükrer.
reislik hazıra konmak değildir, hizmet etmek demektir. kadın kocasının -ailesinin- kölesi, hizmetçisi, aşçısı, temizlikçisi değildir. kadın ailenin, yuvanın bir ferdiyse, evlilik çabalıyorsa koca için de aynı şeyler geçerlidir. ev erkekler için otel değildir. madem evlilik çift kişilik bir müessese, sorumluluklar da mümkün olduğunda eşit dağıtılmalı. kadın yemek yapar ama erkek de yapabilir. nice ünlü erkek aşçı var. kadın temizlik yapıyorsa, erkek de yapmalı. hastanelerde bir sürü temizlik işiyle uğraşan erkek görüyoruz. kadınlar parasız yapıyor diye değersiz veya kolay bir iş olarak görülüyor bu işler. ama öyle değil. işte bunu kavratabildiğimizde belki bir şeyler değişir.
sen bilirsin şekerim,sarılırmısın? işlere mi adarsın kendini,adam yapmıyormuş işte..
adamın yapası varsa kadın yaptırabilir..adamın yapası yoksa allahın kulu yaptıramaz...
şartsız şurtsuz iş yapıyorlar..bıraksın yapmasın daha iyi..
Çok afedersiniz ama ben birşeyi anlayamıyorum.Aileniz sizi neden okutup meslek sahibi yaptı?Kocalarınıza köle olun diye mi?Ben 10 yıl çalıştım bu yıl evdeyim.Ev hanımları hiç alınmasın evde oturmak rahatlıkmış.Temizlik,yemek hemen bitiyor sonra ister gez, ister keyif yap.Çalışırken öyle değildi.Kendinize zaman ayıramıyorsunuz üstüne birde koca sorumluluğu.Eeeee hayat standartımı yükseltmiyorsa ben neden para kazanayım?Çevremdeki çalışan herkesin bir bayanı var.Haftada 50 lira.Yemek haricinde hiçbir iş yapmıyorlar evde,bayan silip süpürüyor mis gibi.Gelecek sene yeniden işe başladığımda bende bunu yapacağım.Kendinize acıyın biraz evi geçindirmek sizin asli göreviniz değil.Kendine güvenmeyen erkek evlenmez.Asgeri ücret bile alsanız yine de temizlikçi bayan parasının üstünden para kalıyor eve katkı.Ne diye kocanızdan dert yanıyorsunuz ki sizde yapmayın.Eşim bana yardım etse ne yapabilir ki ne kadar yardım edebilir?Bir bayanın katkısını sağlar mı?Lütfen kazandığınız paranın bir kısmını da kendinize harcayın.Tek derdiniz bu olsun.
Çok afedersiniz ama ben birşeyi anlayamıyorum.Aileniz sizi neden okutup meslek sahibi yaptı?Kocalarınıza köle olun diye mi?Ben 10 yıl çalıştım bu yıl evdeyim.Ev hanımları hiç alınmasın evde oturmak rahatlıkmış.Temizlik,yemek hemen bitiyor sonra ister gez, ister keyif yap.Çalışırken öyle değildi.Kendinize zaman ayıramıyorsunuz üstüne birde koca sorumluluğu.Eeeee hayat standartımı yükseltmiyorsa ben neden para kazanayım?Çevremdeki çalışan herkesin bir bayanı var.Haftada 50 lira.Yemek haricinde hiçbir iş yapmıyorlar evde,bayan silip süpürüyor mis gibi.Gelecek sene yeniden işe başladığımda bende bunu yapacağım.Kendinize acıyın biraz evi geçindirmek sizin asli göreviniz değil.Kendine güvenmeyen erkek evlenmez.Asgeri ücret bile alsanız yine de temizlikçi bayan parasının üstünden para kalıyor eve katkı.Ne diye kocanızdan dert yanıyorsunuz ki sizde yapmayın.Eşim bana yardım etse ne yapabilir ki ne kadar yardım edebilir?Bir bayanın katkısını sağlar mı?Lütfen kazandığınız paranın bir kısmını da kendinize harcayın.Tek derdiniz bu olsun.
canım sen evliliği nasıl bişey zannediyodun ki? ev işlerine yardım eden adam bulursan bana da haber ver. millet sinek kadar kocam olsun başımda olsun der, evlenemedim diye dertlenir durur, sen bulmuşsun bunuyosun. boşanıp ne yapacaksın? başkasını mı bulacaksın? bulduğun daha mı iyi olacak? yoksa ömrünün sonuna kadar yalnız yaşamayı mı düşünüyosun? iyi düşünmek lazım...
Aynen...temizlikçi de alamıyorum beraber yaparmışız,ama o her seferinde bir şekilde kaytarıyor,yine işler bana kalıyor.Bir de kozmetik alıyormuşum bana onun kavgasını yapıyor,sanki kendinden para isteyip alıyorum...
belki de kabahat annelerdedir.
kız çocukları evi çekip çevirir, alttan alır, hep olumlu ve ılımlı olur, kocasının ve ailesinin emrine amade olur. erkek ise kocadır ya başka vasfa gerek yoktur. erkek ve koca olması ona her hakkı sağlar. höt der yemek gelir, hat der su gelir. yardım istesen erkekliğine yakıştıramaz. bir şey yapacak olsan "evin reisi benim" diye kükrer.
reislik hazıra konmak değildir, hizmet etmek demektir. kadın kocasının -ailesinin- kölesi, hizmetçisi, aşçısı, temizlikçisi değildir. kadın ailenin, yuvanın bir ferdiyse, evlilik için çabalıyorsa koca için de aynı şeyler geçerlidir. ev erkekler için otel değildir. madem evlilik çift kişilik bir müessese, sorumluluklar da mümkün olduğunca eşit dağıtılmalı. kadın yemek yapar ama erkek de yapabilir. nice ünlü erkek aşçı var. kadın temizlik yapıyorsa, erkek de yapmalı. hastanelerde bir sürü temizlik işiyle uğraşan erkek görüyoruz. kadınlar parasız yapıyor diye değersiz veya kolay bir iş olarak görülüyor bu işler. ama öyle değil. işte bunu kavratabildiğimizde belki bir şeyler değişir.
işlerıne gelınce en ıyı aşçıda oluyorlar temızlıkçıde uşakta !!! nasılsa kadın var neden yapsınlar kiKaytarıyorsa önce bunu hatırlatın,ardındanda" temizlikçiden gün aldım şu gün gelecek" diyerek emrivaki yapın.Sonuçta sizde para kazanıyorsunuz bu kadar yıpratmayın kendinizi.Benim eşimde sizinkiler gibi.Bekarken 60 yaşındaki annesi gece yarılarına kadar çay taşımış odasına haliyle şimdi içeceği suyu bile benden istiyor.
Zamanla bazı alışkanlıkları kazandırdım arkadaşların dediği gibi.Kıyafetini kaldırır, çorabını kirliye koyar ama ya başka işler?1 kere çay demledi çaydanlığımı yaktı,çöpü atacak suları halımda,yemek yaptı tencerem yandı eee kızıp "bırak yapma"diyorum sonunda.Çocuk gibi peşinde dolanıyorum.Kadının yapacağı temizliği yapabilir mi bir erkek?
Çok mu büyük bir şey istiyorum anlamadım ki?ben ondan çok çalışıyorum ve de yoruluyorum,sadece bir iki işin ucundan tutmasını istemek bulup bunamak mı oluyor.Yenisini bulmak gibi bir derdim yok,huzurum olsun yeter.
işlerıne gelınce en ıyı aşçıda oluyorlar temızlıkçıde uşakta !!! nasılsa kadın var neden yapsınlar ki
bir balık ayıklıyor..kap kacak balıklı kalıyor, durulayıp bulaşıklığa koyuyor..her taraf balıklı su oluyor..
şart şurt bilmiyor işte..aman öyle yıkanmadan konulmaz diyorum, adam sallamıyor..
ayağımın altında dolanma diye bi de fırça atıyor..
arkasından ocak ,tezgah ,kap kacak çamaşırsuyuyla temizleniyor benim tarafımdan..
ne oldu, adam balık ayıkladı, pişirdi ,yardım etti
Doğru iş başa düşse yaparlar, zamanlada alışırlar ama evde karısı dururken hiçbir erkek bayan gibi iş yapmaz.Benim kasteddettiğim zaten eşe yardım değil,gerçekten iş yapması.Siz yemeği yaparken masa kurması iş değil bence.Oturup saatlerce perde ütülüyorsa,dolap ,kapı,koltuk ve cam siliyorsa bunlar iş.Yoksa ben yemeği yaptıktan sonra salatamıda yapar 2 tabağıda taşırım masaya.Bayanı yıpratan asıl ağır işler onlarda da kocaların katkısı olmuyor zaten.
Düşüncelerimi açık açık yazacağım. Evlilikte aradığını bulamamışsın. Adam sigara içiyor ve sen bundan rahatsızlık duyduğunu belirtmişssin. Çalışıyormuşsun sana yardım ettiğinde yalap şalap yapıp seni arkasından temizlik yapmak zorunda bırakıyormuş. Konuştuğunda da ağır konuşuyormuş. Küçük bir ilçe veya büyük bir İL. Ailen de razı geliyorsa, ÇOCUK yoksa AYRIL. Koca bulamayanlar da var aman kırayım dizimi oturayım, başımda bir erkek var enazından deme. Çalışan kadınsın. Ayaklarının üstünde duruyorsun. Tekrar da evlenirsin. Etrafımda örneği çok ve mutlular. Bence hayat senin, karar senin. Düşün, taşın, ne istediğine karar ver.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?