- 4 Kasım 2011
- 407
- 14
- 68
Çok tanıdık geldi
Bizimki birde küçük balıkları temizliyor.Ben balığa dokunamıyorum da canlı gibi geliyor bana içim kalkıyor.O temizliyor ben maşayla tutup kızartıyorum ama durum aynı sizdeki gibi birde bana kızıyor neden elleyemiyor muşum.Yaptığı tek iş bu, onu da bana yıkacak yapamadığı için kızıyor işte
Çok tanıdık geldi
Bizimki birde küçük balıkları temizliyor.Ben balığa dokunamıyorum da canlı gibi geliyor bana içim kalkıyor.O temizliyor ben maşayla tutup kızartıyorum ama durum aynı sizdeki gibi birde bana kızıyor neden elleyemiyor muşum.Yaptığı tek iş bu, onu da bana yıkacak yapamadığı için kızıyor işte
:) bu bana da tanıdık geldi ama babamdan. babam da menemen yapar ama annem herşeyini doğrar, domateslerini hazırlar ki babam beğenmez bir şef aşçı edasıyla uzun uzun nasıl doğraması gerektiğini anlatır ama pratiğe dökmez işi. sonra her birini tavaya koyar ve pişirir. sonra da bize menemen yaptım diye hava atar. leş gibi kalan ocakta cabası. öyle ki bazen ocağın yanındaki fayanslar bile leş gibi oluyor
bence iş konusunda çoğu yetiştirilme olsa da biraz da içinde olacak. iki erkek kardeşimden büyük olanı beceriksizin tekiyken küçük kardeşim tam bir hanımı gibidir, hasta olsam bana sen bak derim o derecede iyi hasta bakar, beceriklidir. içinden de gelmesi gerek bence.
Merhaba kızlar
Her evlilikte oluyor mudur bu tarz sorunlar bilmiyorum ama hiç hayal ettiğim gibi çıkmadı evlilik.Gayet soğukkanlı,güçlü,duygusuz denecek boyutta bir insanken sulugözün teki oldum,doğru dürüst konuşamıyorum gözlerimden yaşlar süzülmeye başlıyor hemen=( Eşim sinirlendiğinde söylediği sözlerle karşısındakinin canını yakmaktan zevk alan biri ve bu huyundan nefret ediyorum,sürekli sigara kokmasından da aynı şekilde...
İkimiz de çalışıyoruz,ben ondan da ev işlerine yardımcı olmasını bekliyorum ama o ailesinde görmediği için her seferinde tartışmayla sona eriyor konuşmalarımız.İnanın bıktım huzursuz bir evde yaşamaktan.ayrılmayı düşünüyorum ama küçük bir ilçede çalışıyoruz,sosyal baskıdan çekiniyorum yoksa şimdiye kadar çoktan ayrılmıştım.Kimseye de anlatamıyorum,tek çarem buraya yazmak kaldı=(
kocalarınıza iş yaptırmak istiyorsanız eğer...
1- yaptığı her işi beğenmesenizde çok güzel olmuş gibi davranın
2- hatta benden bile güzel yapmışsın gibi övgü dolu sözler söyleyin
3- benim gücüm yetmiyor sen çok güçlüsün sende yapamazsan kim yapacak deyin ki sizinde yapmayacağınızı anlasın vs. vsss...
bunların sonucunda (5 yıl) evi süpürürken elinizden süpürgeyi alıp dur sen güzel yapamıyorsun ben yaparım diyen bir koca....
kocalarınıza iş yaptırmak istiyorsanız eğer...
1- yaptığı her işi beğenmesenizde çok güzel olmuş gibi davranın
2- hatta benden bile güzel yapmışsın gibi övgü dolu sözler söyleyin
3- benim gücüm yetmiyor sen çok güçlüsün sende yapamazsan kim yapacak deyin ki sizinde yapmayacağınızı anlasın vs. vsss...
bunların sonucunda (5 yıl) evi süpürürken elinizden süpürgeyi alıp dur sen güzel yapamıyorsun ben yaparım diyen bir koca....
canım sen evliliği nasıl bişey zannediyodun ki? ev işlerine yardım eden adam bulursan bana da haber ver. millet sinek kadar kocam olsun başımda olsun der, evlenemedim diye dertlenir durur, sen bulmuşsun bunuyosun. boşanıp ne yapacaksın? başkasını mı bulacaksın? bulduğun daha mı iyi olacak? yoksa ömrünün sonuna kadar yalnız yaşamayı mı düşünüyosun? iyi düşünmek lazım...
canım sen evliliği nasıl bişey zannediyodun ki? ev işlerine yardım eden adam bulursan bana da haber ver. millet sinek kadar kocam olsun başımda olsun der, evlenemedim diye dertlenir durur, sen bulmuşsun bunuyosun. boşanıp ne yapacaksın? başkasını mı bulacaksın? bulduğun daha mı iyi olacak? yoksa ömrünün sonuna kadar yalnız yaşamayı mı düşünüyosun? iyi düşünmek lazım...
[sıze=3]ne alakası var??
çalışıyorum diye en ufak zorlukta ayrılmalımı??
çalışmayan kadın çekmelimi??
Cidden anlamadım..[/sıze]
ne alaka sinek kadar koca başımda olsa nolur yani. kocasız yaşanmaz mı bu hayatta.
Allaha şükürler olsun ki gerçekten eşlerine yardım eden eşler de var. benim eşim Allah razı olsun ondan. ilk başlarda o da yapmıyordu tabi.
ama ben bu konudan çok rahatsızdım. ağladığım zamanlar çok olu. kendimi enayi gibi hissediyordum resmen 2mizde çalışıyoruz. ben de onun kadar yoruluyorum. yardımcı tutmayı da istemiyordu. benim sinirim ona patlıyordu. ben mutsuzsam o da mutsuz oluyordu. yavaş yavaş bir şekilde ikna ettim gibi. bütün evdeki işleri listeledim ve hangi işin ne kadar sıklıkla yapıldığını bunu ona verdim. o zaman dedi ki gerçekten ne kadar çok iş var. çöpleri ben dökeyim, tuvalet kağıtlarını ben koyayım, bulaşık makinesini boşaltayım filan demeye başladı. çünkü biraz bana acıdı. seven insan sevdiğine merhamet eder ve etmelidir de. güzel güzel anlat bence eşine. hislerini duygularını paylaş ama suçlamadan etmeden. seni anlamasını sağla. ben yardımcı olacağına inanıyorum. ama pes etme hemen olmadı diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?