Sıkıntılı bir evlilik huzursuz bir hayat...

:) bu bana da tanıdık geldi ama babamdan. babam da menemen yapar ama annem herşeyini doğrar, domateslerini hazırlar ki babam beğenmez bir şef aşçı edasıyla uzun uzun nasıl doğraması gerektiğini anlatır ama pratiğe dökmez işi. sonra her birini tavaya koyar ve pişirir. sonra da bize menemen yaptım diye hava atar. leş gibi kalan ocakta cabası. öyle ki bazen ocağın yanındaki fayanslar bile leş gibi oluyor

bence iş konusunda çoğu yetiştirilme olsa da biraz da içinde olacak. iki erkek kardeşimden büyük olanı beceriksizin tekiyken küçük kardeşim tam bir hanımı gibidir, hasta olsam bana sen bak derim o derecede iyi hasta bakar, beceriklidir. içinden de gelmesi gerek bence.

aynennnn:13:
neden elleyemiyorum diye kızıyor,ha bire gösteriyor,böyle tutucan, böyle çıkarıcan..yapamıyoruum

tıpkı böyle bizde de..

kocalarınıza iş yaptırmak istiyorsanız eğer...

1- yaptığı her işi beğenmesenizde çok güzel olmuş gibi davranın
2- hatta benden bile güzel yapmışsın gibi övgü dolu sözler söyleyin
3- benim gücüm yetmiyor sen çok güçlüsün sende yapamazsan kim yapacak deyin ki sizinde yapmayacağınızı anlasın vs. vsss...

bunların sonucunda (5 yıl) evi süpürürken elinizden süpürgeyi alıp dur sen güzel yapamıyorsun ben yaparım diyen bir koca....

ay canım zaten bugüne kadar yapmadıysa bundan sonrada isteme bence sen zararlı çıkarsın. ben evlendikten 6 ay sonra işsiz kaldım. ama çalıştığım süre boyunca eşim öle iş falan yapmadı. 2 yıl sonra çalışmaya başladım ondan geç geliyodum eve hemde 2 sat geç. bakıyodum tv izliyo diyodum bişeyler hazırlasaydın tabi iki yıl alıştırmışım adamı. eve gelip totosunu vuruyo koltuğa kaldırana aşk olsun. neyse bigün aradı beni nezaman geliyosun diye dedim yarım saat sonra evdeyim. yoldayken tekrar aradı dedi nezaman gelirsin dedim en fazla 10 dk sonra. hayırdır niye sordun dedim hiiç biraz geçte gelsen olurdu diyip kapattı.. veee eve bi geldim o zeki yaptığım yemekleri herkes beğenirken binbir kusur bulan kocam düdüklünün havasını almadan düğmesine basınca bütün mutfak mercimek olmuş. görünen yerleri 10 dk. içinde temizlemiş ama gel görki hafta sonu mutfağı temizlerken kıyıda köşedeki kuruyan yemek artıklarını temizlerken sinir oldum.

valla en iyisi bile aratıyo baba evini elimizdekiyle yetincez artık. şaka biyana çok olumsuz yönü vardır eşimin ama ona aşık olmamın en önemli nedeni cebinde 5 lira olsa yolda çöp karıştıran bi çocuk görse çıkarıp düşünmeden verir haramla hiç işi yok ne benim ne yavrumun kursağından geçirmez. çok dindar biri olmasa bile sırf haram diye sayısal bile oynamaz. işte bu zamanda böylesi okadar zor bulunuyoki bunları düşünüp şükrediyorum çok sinirlenince.

geçenlerde bir söz duydum çok hoşuma gitti

"eskiden bozulan şey onarılırdı şimdi çöpe atılıyor"

evet çooook doğru..ONARABİLİYORSAN doğru...ama onarırken kendine, karşındakine bişeyler katabiliyorsan...hasta olacak düzeye gelmişsen değil...motoru yanmış bir makineyi onarmaya çalışmanın gereği yoktur....

"daha iyisini mi bulacaksın??" kim nasıl bilebilir ki?...evet belki de mutsuzluğunuza son verdiğiniz zaman yepyeni kapılar açılacak önünüzde...

seviyorsanız, onsuz olamam diyorsanız onarmaya çalışın...

eşiniz söylediği kötü şeyleri özellikle canınızı yakmak için söylüyor evet ama bunu size yapmıyor emin olun sadece kendi egosu için yapıyor..öğretmendiniz yanlış hatırlamıyorsam...bu neye benziyor biliyormusunuz bir öğrenci sınıfta haylazlık ya da saygısızlık yaptığı zaman bunu size değil de arkadaşlarına yapar, onlara kendini ispatlamaya çalışır...böyle bişey işte bir çok erkeğin durumu...ego savaşı...bununla başa çıkabilirim ben kocamı seviyorum diyorsanız biraz düşünüp ölçüp tartıp doğru yolu bulmaya çalışın ama sevgi yoksa boşuna elalem ne der, bidaha koca bulamam :)) diye kendinizi yıpratmayın...bu durumlarda milli eğitim kolaylık sağlıyor tayin ister gidersiniz

Şunu bir kez daha idrak ettim ki çok şanslı kadınım, Allahım sana binlerce kez hamdolsun. Sıkıntısı olan arkadaşlara da Allah kolaylık versin.

O kadar elestiriden sonra ovguye inanir mi bilmiyorum ama mutlaka deneyecegim bunu.Tesekkurler...

canım ,bunlar denenmiş şeyler ...birkaç kez de kalıyor, devamlılık arzetmiyor..
adamın içinden gelecek, içinden... bunu bilir bunu söylerim...
var mı sürekli banyoyu cifleyip,sürekli ütü yapan, çamaşır katlayıp ,asan..onu söyleyin..
yook..varsa da az sayıdadır..ben hiç görmedin canlısını..

tööbe.. bi kere çamaşır toplayan bi adam görmüştüm

bence basıt sorunlar deil konusarak duzelmıyorsa bosanmak bıle dusunulebılınır.
sigara içebilir ama titizliğine onem wermelı sıgra ıcıyorsa dısını fırcalasın seker alsın parfum sıksın ne bılıyım bu onun özensızlıgını gösterir
ayrıca artık ew ısını hanım yapar yok artık hanımda eve para getırıyorsa dısarda bır erkek gıbı mucadele verıyorsa oda ewde yardımcı olacak
zamane erkeklerınden neffret ettım valla bakımsız ılgısız capkın acgozlu anlayıssızlar evlılıgı protesto edıcem yakında

Sizin ve kadınların çoğunun bu anlayışı benimsemesiyle alakalı erkeğin davranışları. Başında bulunmam yeter diyen bir erkek neden daha fazla çaba göstersin? Onun para yükünü elinden kaldırmak için hanım çalışıyorsa erkek de ev yükünü hafifletebilir. Bunda garipsenecek bir şey yok.
Eşimin yardım ettiğini görünce erkekten çok kadın arkadaşlarım tepki veriyor. Olumlu tepkiler verse herkes kolayca yayılır böyle davranışlar.

Sen biraz fazla büyütüyorsun gibime geldi, ya da sinirlerin gergin o yüzden her şeyi sorun yapıyorsun..

Benim eşimi örnek veriyim o zaman sana da kocanın kıymetini bil.
Canım kocam ya, her şeyi benden ister, kuşun suyu bitmiş koysana (o ayakta, ben ise oturuyorumdur genelde), internetten şuna baksana, çiçekleri sulasana, bi çay koysana, yiyecek bişeyler getirsene... her şeyi bana emreder. bununla kalmayıp ev işlerine kat'iyen yardım etmezmiş gibi kıyafetini giydiğinde dolabın kapağını asla kapatmaz, ışıkları asla söndürmez, yere kıyafeti düşsün onu bile almaz. bunlar baş sırayı çekenler canım. ama bir şey yapamıyorum çünkü adam 30 yaşına kadar böyle yaşamış. işin içinde bir de subay olup her şeyi askerlere yaptırmak var. sonuç, evde her şeyi ben yaparım. şimdi ben ayrılmalı mıyım? adamın yetişme tarzı öyle ki 12 yaşından beri askeri okulda. bazen bana bile emrederek konuşur farkında olmadan, ben ise bozulup üzülmeli miyim bana asker gibi davranıyo diye.. hayır canım, emredersin derim gülerek, o zaman farkına varır ve pardon aşkım ya der. 30 yaşına kadar böyle yaşayan birinden evlendi diye hemen alışkanlıklarını bırakmasını istemek haksızlık olur. tabi ki ben de bilmiyodum her şeyi böyle yarım yamalak yaptığını, evlenince ortaya çıktı. ama birinin orta yolu bulması lazım.

benim de eşim sigara içer, ama içtikten sonra gider elini, yüzünü, ağzını bi güzel yıkar, parfümlenir öyle gelir yanıma. çünkü önceden söyledim. sigara içtikten sonra kötü koktuğunu. bunda utanacak sıkılacak ne var, söylemediysen, eğer üzülür diye düşünüyorsan, üzülmez merak etme. sana hak verir.

böyle içinde tutup bize söyleyeceğine eşine güzel bir şekilde anlat canım. taş değil ya adam, sana da hak verir illaki.

bir de şöye bir durum var, ailesinde alıştırılmamış erkek bir şey yapmaz diye düşünmeyin. yapar, ama siz söylerseniz. çünkü annesinde kadınlığın gücünü, her şeye yetebileceğini görmüş, sizi de öyle zannediyor. bu kadar haksızlık etmeyin, annelerin suçunu eşlere yüklemeyin. yoksa bizim bi komşumuz var, adam her şeyi yapıyor ya düşünün. masa, sandalye gibi ağır şeyleri asla kadınlara kaldırtmaz, ben evi değiştirdim diye bana ne kadar kızmıştı, ''napıyosun sen belini incitirsin bidaha görmeyim'' dedi, şaşırdım kaldım. annesi öyle alıştırmış çünkü. sofra kurulurken tencereyi tabağı falan erkeklere yaptırmış annesi, öyle yetiştirmiş. böyle anneler de var işte.

nitekim, biraz anlayış canım. eşine söylersen ''hayatım şunu yapar mısın, yetişemiyorum her şeye, yoruluyorum, sen daha güçlüsün ben kaldıramıyorum, edemiyorum'' dersen eşinin yapmayacağını sanmıyorum.

ama öyle oturup beklersen yapsa diye, yapmaz canım.

söyleyeceksin, zamanla alıştırcaksın.benim eşim bile yapıyorsa herkes yapar.

hemen öyle ayrılıyım diye de düşünme. bu ne ki, yapmadı ayrılıyım, etmedi ayrılıyım.

şimdi git ve eşinle güzelce konuş. konuşmazsan, içindekileri aktarmazsan eşin seni anlayamaz.

. . . .

ha aklıma gelmişken, ben yemek yaparken çorba karıştırtıyorum artık. tarhanayı çok sever, tarhana da sürekli karıştırmadan olmaz bilirsiniz. artık mutfağa her çağırdığımda noldu çorba mı karıştırcam yine diye mızmızlanıyo ama yavaş yavaş alışıcak.

bu arada bir de eşinin kırıcı sözler söylemesinden muzdaripsin onu atlamışım. ama canım onu da söylemelisin. zamanla bırakır bu huyunu. ben kendimden biliyorum. benim annem bi şeyleri yüksek sesle söyler hep, biz de bağırmak bi alışkanlık olmuş. biz alıştığımız için bizi etkilemiyo ama eşim çok etkilenmişti. bi şey olduğunda ilk tepkimi bağırarak verirdim, farkında değilim sesimin yüksek çıktığından ( bi de böyle bi durum oluyo alışınca ). ama şimdi yarı yarıya azalttım, çünkü eşim söyler bazen çok bağırıyosun diye, ben de zamanla törpüledim kendimi.

ben eşime bu gibi şeyleri uyumadan önce söylerim hep.yatağa gireriz, sarılırız bi güzel.. en sevecen anlardan birisidir çünkü, daha doğrusu günün yorgunluğu bitmiş, uyuma vakti gelmiştir ve sakindir. o gün neyden rahatsız olduysam başlarım '' bugün şöyle oldu ya hani, böyleydi de şöyleydi de'' o da düşünür, sakn bi kafayla düşündüğü için ileriki zamanlarda söylediğime göre davranır.

sen de böyle yapabilirsin.yat eşinin omzuna, anlat derdini sakince.

Son düzenleme:
eşin hemen hemen bütün erkekler gibi....
çok büyütülecek bişey değil..
amaaaaa
belliki çok sıkılmış ve bunalmışsın....
o yüzden büyüyo herşey senin gözünde...
daha sakin olmaya çalış

Ahhaa cinderellalar tatli rüyalarindan uyandilar!!!!
Yahu anlayamadigim evlenmeden önce bu adam sigara icmiyormuydu? O zaman seni rahatsiz etmiyormuydu?
Neden evlendikten sonra biz kadinlarin gözleri acilir acaba???
Is konusuna gelince yavas yavas esinede ögret, hayat müsterekdir tabikide.

evlenmeden önce bırak ş güç yapmayı,
annesinden su isteyen adama "hadi bakalım geç,
bir işin de ucundan sen tut." dersen apışıp kalıyor
haliyle...onlarıda suçlayamıyorum...büyüyüp meydana
getiren,"aman oğlumdur,erkektir." diyip her şeyini
önüne koyan yine kadınlarımız...bence üslubunu biraz
değiştirsen,biraz sevecen,biraz ddaha nazla söylesen,
bu konuda oturup konuşsanız farklı bir tepki verebilir
eşin..sigara olayını da sanırım daha önce biliyordun...
oturma odası vs yerlerde içmektense,balkonda içmeyi
deneyebilir..kişisel temizliğine de dikkat ederse ( tabii
bırakması en güzel çare ama ! ) senin de rahatsız olacağın
bir durum kalmaz sanıyorum..alış evrelerinde olmanız ve
küçük bir yerde sosyallikten uzak kalman sanırım seni bunaltmış.
biraz daha yapıcı olman gerekiyor sanırım kendi adına..oda üstüne
düşenleri yerine getirirse ne ala ...işte o zaman aşılabilir her şey..

ne alaka sinek kadar koca başımda olsa nolur yani. kocasız yaşanmaz mı bu hayatta.

Allaha şükürler olsun ki gerçekten eşlerine yardım eden eşler de var. benim eşim Allah razı olsun ondan. ilk başlarda o da yapmıyordu tabi.
ama ben bu konudan çok rahatsızdım. ağladığım zamanlar çok olu. kendimi enayi gibi hissediyordum resmen 2mizde çalışıyoruz. ben de onun kadar yoruluyorum. yardımcı tutmayı da istemiyordu. benim sinirim ona patlıyordu. ben mutsuzsam o da mutsuz oluyordu. yavaş yavaş bir şekilde ikna ettim gibi. bütün evdeki işleri listeledim ve hangi işin ne kadar sıklıkla yapıldığını bunu ona verdim. o zaman dedi ki gerçekten ne kadar çok iş var. çöpleri ben dökeyim, tuvalet kağıtlarını ben koyayım, bulaşık makinesini boşaltayım filan demeye başladı. çünkü biraz bana acıdı. seven insan sevdiğine merhamet eder ve etmelidir de. güzel güzel anlat bence eşine. hislerini duygularını paylaş ama suçlamadan etmeden. seni anlamasını sağla. ben yardımcı olacağına inanıyorum. ama pes etme hemen olmadı diye.

Buyrun benim ilk başlardaki halimp hoşgeldin yeni evli defne :=)

Eşime ilk haftalarda dedim istemiyosan işten ayrılayım diye tutuştu tabi :=) Ama oda haklı ev kira, kredi bocu imkan yok tek maşla geçinemeyiz zaten eşimin maaşı kira ve krediye gidiyor, kadın tutalım olmzsa haftada75-100 TL alıyorlar ama dedim cık onada yanaşmadı Sonra bende dedimki ağır işleri ona yaptırayım uzun ve zahmetsiz işleri ben yapayım. Sevgilim evi süpürmek bana zor geliyor sen evi süpürsen belim ağrıyor daha kolay yapıyorsun sen dedim sağolsun haftada bir evi o süpürür ben peşinden vileda ile silerim. haftasonu ben 7 gibi kalkarım o 10-11 arası kalkar o saate kadar cumartesi günü toz alırım bir iki ıvır zıvır yaparım bazen ütü filan o kalkar kahvaltı hazırıdr yada hazırlarız yeriz evi siler süpürürüz. pazarda ben sabah kalkar 2-3 çeşit yemek yaparım haftaiçi için. Tabi her zaman bu düzende olmuyor bazen cumartesi komple dışarda oluyouz pazara kalıyor yada pazartesi iten gelince silip süpürüyouz. koskoca evin işleri içinde eşim sadece evi süpürür ve mutfak alışverişi yaptığımı zaman paketleri yerleştirir ama en önemlisi pek dağınık değildir ufak tefek oluyo tabi ama emin ol benimde oluyor o kadar.. gerçi daha almadım ama sadece cam silmek için yardımcı bayan alıcam. Böyle böyle geçinip gidiyoruz kocamla.. Oda bir evin bir oğlu bir paşa bir paşa sormayın ilk başlada korkuyordu ama ben ona göre kolay olan bi iş vedim sadece ev süpürmek bana görede en ağır iş verdim çünkü cidden beni yoran bi iş süpürmek.. onun peşinden viledayla geçmek radyo dinlerken toz almak basit geliyor bana, her haftada banyoyu iyice bi domestos ve cifle yıkadımmı evim mis olur :) kalkıp pndan ütü veya çamaşır asmasını bekleyemezdim zaten en azından bir iki yıl daha İş bölümü bize iyi geldi sizde deneseniz?

efendim yapamıyomuş edemiyomuş becerdmiyomuş yetiştirilme tarzıymış,.. Bunlar değil zaten bizim konumuz,.. Burda evlilîkte seni ne olarak gördüğü çok önemli.,dışarda çalışıyorsun ortak hesaptan kadın tutulacak akşam yemeğe yardım etmiyorsa kolay yemek yapılacak...sana kendini kötü hissettirip kadın tutmamaya bahaneler bulması parana karışması ne demek sen evliliğini daha iyi bilirsin,..benim çevremde çogunlukla yardımcı oluyorlar.,saçını severek süpürge etsen bile bigün başka sebepten bittiğinde hakim bey bunun tazminatını hükmetmiyo..senin elinde kalan üzüntü hayal kırıklığı sinir bozukluğu,,türkiye şartlarında yalnız kalmayayım diye bir erkeğe yatırım yapmak çok aptalca

erkeklerin yüzde doksanı aynı canım.ve kendiler istemedikçe kolay kolay bir şey yaptıramazsın
ve kadınlarında yüzde doksanı aynı,çünkü annelerimizden görmüşüz.
kadın hem çalışır,hem ütü yapar,hem halı yıkar, hemyemek yapar,
erkek dışarda çalıştığı için !!!!!!!!!!eve yorgun gelir ,oturma odasındaki sabit koltuğuna oturur ve tv izler.
çünkü kadın dışarda yorulmaz!!!!!!!!!onun için (yani kendi zevkinden )yemek yapar,iş yapar.
çocuk varsa onun bütün sorumluluğu da kadınındır.niye?????çünkü erkek yorgun oluyor..!!!
ben kocamla 3 sene savaştım,biraz yardım etsen nolur diye.adam senede 2 kere canı istediği zaman yardım ediyordu.
ben işten gelip yemek yapıyordum üstüne çamaşır,ütü işlerimi hafta içi hallediyordum,bu arada çocukların ödevleriylede ben ilgilenmeliydim.
hafta sonuda temizlik işleri ancak bitiyordu.(bittiğide söylenemez ama evim çok büyük 310metrekare)düşünebiliyormusunuz ,senin gibi çıldırmanın eşiğindeydim.
ve 2 sene önce pes ettim,benimkide can dedim.madem yardım etmiyeceksin ben hiçbirşeye yetişemiyorum,zaten yetişmek zorundada değilim,senin nasıl dinlenmeye,tatile ihtiyacın varsa benim de var dedim artık haftada 3 gün temizlikçi alıyorum,ütümü de yaptırıyorum,ben birtek yemek yapıyorum.
ve canım sana şunu da belirteyim şimdi daha kıymetliyim.
erkeklerin mantığı şu'''yapabildiğine göre demekki işyerinde çok yorulmuyor.'''

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…