Sıkıntım buyuk :(

Artemis17

İzmir guzeli
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
205
61
98
2 yıllık evliyim ve henuz cocugum yok, calısıyorum.
Eşimin halası bu sene bızde kalacak yanı aslında bu seneden gittiği yere kadar diyelim...
kendisinin engeli var 60 yasında ve cocugu falan yok halasının, engeli derken kemikleri ile ilgili sorunu var yatalak falan degıl kendı ısını kendısı goruyor, sadece fazla bacaklarını yormaması lazım.Boyu kısa kalmıs bu yuzden yıllardır.
Eşim de halasına cok duskun yıllardır beraber kalmıslar, bir annesi gibi goruyor onu.
hala yegen ılıskısınden farklı.
Eşimin halası babannesı ve dedesı memleketlerinde evlerınde kalıyorlardı.ama artık babanesı bakıma muhtac oldugundan kendısıne bırılerının bakmasını ıstıyor, bu zamana kadar hala bakmıs . Eşim babası ve annesini ikna etmeye calıstı ,memlekete gıdıp onlarla ilgilenmesini,yaslıların en guzel yerınden yurdundan koy hayatından ayrılmadan yasadıkları evde bakılması gerektiğini söyledi.Eşimin iki tane de bekar kardeşi var ama evlilik çağındalar yanı.Eşimin annesi bastan kabul etti ,ama sonra cocuklarımda aklım kalır dıyerek vazgectı dolayısı ile eşimin babası da gıdemedı.Bırde eşimin annesi sanırım gecmısteki kotu yasantıları nedenı ıle onlarla yasamak ıstemıyor.Eşim de sırf bu yuzden annesı ile dargın durumda,cocuklarından daha acil durumdaki yaslılara bakmaya gitmiyorsun dıye sıtemli , bıraz da duskun oldugundan.
E bu durumda babane ve dedesi memlekettekı eşimin amcasına emanet.Ama Halanın bizde yaşama fikri eşimden cıktı,hala da siz yenı evlisiniz vs düşünmeden kabul etti.
Artık bıze gelmesı ıcın hıc bır engel kalmadı.
Tabıkı esımın ailesidr saygı duyarım,ama esımın halasına bu duskunlugu ileride bızım hayatımızda sorun yaratırmı,bızım duzenımıze ayak uydurabilir mi?ya da benım duzenım bozulur mu ? bunu da dusunmeden edemıyorum.
Bır yandan engellı yalnız ve yaslı bır ınsanı huzurevlerıne terketmek de bana yakısmaz.
Kimse halayı ıstemıyor,ne esımın babası ne amcası.
Of derdım cok buyuk.
Daha benım cocugum yok.
Daha gencım.
Hala bıze gelirse kısacası kendı hayatımdan fedakarlık etmek moralimi bozuyor.
Eşimin annesi memlekete gitseydi boyle bırsey olmıcaktı, ama o bile gitmiyor.
Ben de esımle sımdıden halan gelirse su olsun bu olmasın dıye kural koyucu dıaloglara gırmek ıstemıyorum.
Ama bazı seylerı de bastan konusmak gerek,hala geldıkten sonra onun yanında neyı nasıl konusabilirim ki.
Biliyorum cok uzun oldu ama;
Biraz morale,bıraz mantıklı dusunmeye,bıraz da çareye ıhtıyacım var

kusura bakmayın ama size kadar düşmemesi gerektiğini düşünüyorum...
ilerde sıkıntısını yaşarsınız elbette ama size kalan bir karar....
şunu da unutmadan yazayım şayet kabul eder sonra istemezseniz bunu nasıl diyeceğinizide düşünününnn

Evet dışarıdan bakıldıgında bana kadar dusmemesı lazım,ama kimse taşın altına elini koymayınca,bir de eşim halasını belki annesinden de fazla sevdiği için ihale bize kaldı dıyebilirim.
Eğer kabul etmeseydım vicdansız ilan edilirdim ailede, eminim .
Bilmiyorum korkuyorum,kabul etmeseydım yuvam dagılabilirdi, ettim ama sonunun ne olacagını bilmiyorum, yıne yuvamı rıske atıyorum bu sekilde.
İşim gercekten cok zor.
Biri cocugunu bahane eder, biri zaten ıkı yaslıya baktıgını soyler.
Benım bahane edecek yepyenı bır evliliğim var desem, emınım bu cumleyı ettiğim için evliliğim çıkmaza giderdi.
Bir de vicdani bir olay tabi,sonucat engelli yaşlı ve yalnız bır ınsan var ortada,istenmeyen.

Esinizin babasinin yada amcasinin yaninda kalamazmi?
siz den once onlar olmali diye dusunuyorum ilerde tabi sorunlar
cikabilir. Ev Ev ustune olmuyor. eger kimsede bakmiyorsa esinizin
dedigi olur heralde fikir esiniz den ciktigina gore insallah hersey
Istediginiz gibi olur .

sizınle bu konuyu acık acık konuşmadı mı eşiniz? şuan söylemeyıp eşinizi kırmak istemıyorsunuz ama ılerde halanın evdekı varlığından raatsız olup daha kötü bir şekılde eşinizle aranızı bozabılırsınız.. insan yükü agırdır,bazen sadece nefes alması bıle batar ınsana,bunu düşünün ve gercekten ıstemıorsanız yaşlı bı kadını da yerınden etmeyın.. Ayrıca eşinizin herşeyden önce sizin evlılığınızı düşnmesı gerekırdı,bazı eşler gereksız ii olarak sacma sapan bı sekılde aslında en sevdıklerının hakkını yiyorlar,allh yardımcınız olsun..

olay artik senden çikmi$ , teklif edilmi$ hala kabul etmi$
size du$er yada du$mez bi yola girmi$iniz artik

olmasini vede olmamasini istedigin $eyleri tabiki e$ine $imdiden soylemelisin
yatalak deilmi$, istediginiz gibi gezer edersiniz, hayatinizi ona gore endekslemezsiniz

çocugum yok ihale kaldi falan demi$sin, $imdi olmadigi yarin olmayacagi anlamina gelmez
, yarin çocugu yapsan dokuz aya kucagind aolur Allah izin verirse :) al sana bahane

bence $imdilik çaresi olmayan bi$ey için canini SIKMA , e$inlede konu$
onun halasi ama senin deil, senin isteklerini goz ardi edemez , sen nasil saydi duyup ses etmiyorsan oda sana saygi duyup istemdigin $eylerin olmasina izin vermemeli

Acıkcası ne amcası ne de babası ıstıyor halayı.
Amcası zaten kendı anne ve babasına bakıyor zaten.
Hala da onlarla huzurlu olamaycagını ve acıkcası bızımle yasamayı (ailede kendısıne en cok deger veren kısının esım oldugunu bildiğinden) tercih ediyor. Eşim de bunu ıstıyor zaten.
Tabiki bana da soruldu, ne dersn dıye ama sonucu belli olan bırseydı zaten.
Zaten karar verilmişti,o an psikolojik baskı altında oldugunzdan zaten kabul etmemek mumkun degıl.
Bir de esımı coksevdıgımden ve benım ailem için de yaptıklarını göz onunde bulundurdugmda kabul etmezsem ona haksızlık olur dıye dusunuyorum.
Ama o fedakarlıklar ayrı, benım yaptıgım fedakarlık apayrı:)
Sıkışmış vaziyetteyım.

Baskalari falan degilde,esiniz bu karari almadan önce sizle konusmasi gerekirdi sizin fikrimizi almasi gerekirdi,sizde yalan söylemeyip kirmadan düsüncenizi belirtmeliydiniz... Durumunuz zor,dediginiz gibi insanin vicdanida var kimse kabul etmiyor size kalmis, baska yönden bakinca cokta büyük bi sevap isleyeceksinih... Ama sunu söyleyebilirm sorun cikacaktir,yani artik tek sizin eviniz olarak olmiycak oda evden bi birey olacak... Yapacak baska bisey yok dediginize göre,insallah iyi bi karakterdir yani iyi gecine bilirsiniz belki ozaman bosuna bukadar korkmusum bile diye bilirsiniz...Allah hem razi olsun hem yardimciniz, herkes bunu kabul etmez...

Bana tabıkı soruldu, ama bahsettiğim gibi sonucu aslında belli olan bırseydı.Psikolojik baskı....
Yaşlı bır ınsanı zaten yerınden etmemek adına eşim kendı ailesinin gitmesını teklif etti öncelikle, ama onlar tarafından kabul edilmediği için ve halası da koyde yalnız kalamayacağı ıcın bıze transfer edilecek:)
Aynen oyle,ben olsam boyle bırsey teklif edebilirmiydim bilmiyorum (Halam ıcın yanı)
Umarım halası,köy yasantısına alısık oldugundan buraya adapte olamadığını ifade eder ve gitmeye karar verır.
Bu ıhtımal de zor .

Hala ne amaçla geliyorki size? kendisi yalnız ise o bakıyor ise neden geldi ? hanş kısa süreli bir dinlenme mola içinse tamam .Yani gereksiz bir kalış kimsesiz ortada kalan biride değil valla işiniz şüpheli sorunda olabilir çok memnun da kalabilirsiniz bu halaya eşinizin tutumuna ve sizin sabrınıza bağlı.:26:

Kendimi bazen esimin yerıne koyuyorum anne - hala farketmez aslında neye nasıl baktıgın onemli. Allah korusun benım annem de yalnız ve engelli biri olabilirdi ve ben annemı yanıma almak ısteyebilrdim doğal olarak.
Ama ıste bunu kıme anlatsam o annen diğeri eşinin halası, hala ne alaka bakmak zorunda degılsn dıyor.
Ancak ben bunu esıme soyledıgım anda tek bırsey soyluyor, o benım ıkıncı annem farketmez dıyor.(Kendisine emeği çok fazlaymıs)
Şimdi ne denirki buna:)
Kotu karakterli olmasa bile kendımden fedakarlık edeceğim fikri bile beni endişelendırıyor.
Sonucta kucuk seyler bırıkır bırıkır ve buyuk seylere neden olur.

gerçekten zor bir karar, gerçi karar aşamasını da geçmiş sizin fikriniz sorulmadan eşiniz resmen emri vaki yapmış...
açıkçası ben olsam çok diretirdim...
elbette aileler bakıma muhtaç hale gelince evlatlar olarak bakma yükümlüsüyüz, bu çok büyük sevap...
ama bakacak başka kişiler varken size kalması zor olsa gerek...
kaldı ki kayınvalideniz bile istemezken, sizin bakmak zorunda kalmanız eminim sizi çok üzmüş ve yıpratmıştır...
fikir konusunda bişey diyemeyeceğimi kaldı ki zaten karar verilmiş...
ama tek edebileceğim teselli, allahtan hayırlısı ne ise o olsun diye dua etmeniz...
inşallah başka çözümler bulunur, gün doğmadan neler doğa..durun bakalım belki bi haberle sevineceksiniz...hayırlısı olsun...

Kendisi annesine ve babasına bakıyordu bugune dek ama annesı ve babası eşimin amcasına yerleştiler.
Hala da yaşlı oldugundan ve yalnız kalmak ıstemedıgınden bıze gelecek.
Bu karar da esımın payı da var.
Köyde yasadıgı ıcın butun hayatını yalnız ,kaderine terkedilmiş gibi geçirmek istemıyor.
Evet ıhtımaller cok ama ben nedense oldukca fazla sıkıntı yasayacagımı dusunuyorum.

Diğer çözümlerin üzerine sırayla çizik atılınca bız kaldık:)
Umarım dediğiniz gibi olur.
Yoksa evliliğimin ilk yıllarında,kendımı yıpratıp,doğmamıs cocuguma verecegım enerjımı baska bırısıne verme fikri benı dusunduruyor.
Söylemesı her ne kadar acı olsa da evliliğim için bu bır donum noktası. Gün gelir evliliğim bitebilir bile bu yuzden
Ozaman eşimin ailesindeki herkes memlekete gitmekten kaçarken, bu evliliğin bitmesinde kendilerinden bir pay biçerler heralde

kayinvalidenede kizma
evini duzenini birakip neden gitsinki koye bakicilik yapmaya
kimse gitmez kolay kolay

ha onlar gelince bakmak istemezse o zaman bi sorun oalrak kabul edilebilir
ama $u an kv masum gibi duuryor :)
oglunada o dememi$tir getir halani sende kalsin diye
sizin olayda tek suçlu e$in suçlu demeylimde suçlu olma yolunda buyuk adim atmi$ :)

yanı tabıkı kv de kendıne gore haklı nedenlerı var .Ama onunla benı kıyaslarsanız o ununu elemıs elegını asmıs, ya ben :)
Eşim halasını yalnız bırakırsa kendısını asla affetmez, farklı bır karakter. Ona hıc gırmıcem:)
Şuan ıcın evet suclu olma yolunda adım atmıs olabilir,umarım o sucların ıslenmesıne ızın vermez:)

Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin,okurken aklımdan bu geçti direkt!sizin için de zor hala için de zor sanmayın ki güle oynaya geliyor, yerleşik bir düzeni bırakıp, yanlızlıktan kimsesizlikten size geliyor, onun yerine koysanıza kendinizi abileri bile istemiyor, tek evini açan yeğeni,,bence o sizden daha da sıkıntılıdır,yanlızlık zor hele belli bir yaşta çok zor,olumsuz düşünmek yerine olumlu bakmaya çalışsanız? evinizde bir büyük olacak, büyük ihtimalle bir köşede oturacaktır size çok müdahale edeceğini düşünmüyorum,onun bilgilerinden tecrübelerinden yararlanacaksınız, belki de son baharını sizinle geçirecek,size dualar edecek, hayır duaları alacaksınız bol bol,bebeğiniz olduğunda ( inşallah olur) ateşi vs çıktığında siz paniklerken o sizi sakinleştirecek , yardımcı olacak, ayrıca ne yapsın kadın ölsün mü anlayamadım? kimse istemiyor ne acısiz daha o gelmeden kötü olacak kötü olacak derseniz zaten herşey kötü olur,negative enerji ile dolduruyorsunuz kendinizi,iyi birşey yapsada şartlandığınız için size kötü görünecek.. unutmayın düşmez kalkmaz 1 ALLAH,Yarın kimin kime ne şekilde muhtaç olabileceğini bilmiyoruzhiçbirşey yoksa eşinizin güzel hatırı için ,Allah rızası için diyip buyur etmek yakışır size,

oncelikle merhaba oncelikle rabbim yardim etsin cok zorbir durumarasinda kalmissin hatta ENDER gorulende diyebiliriz deminden beri empati yapmaya calisiyorum ama bi turlu basaramadim ben kayinpederimle ve kayinvalidemle 4ay ayni evde kaaldim ama kyinvalidem cok agir hastaydi yatalakti gecen sene vefat etti (rabbim mekanini cennet eylesin) kayinvalidem sessizdi usluydu ama evin icinde kocaman bir yatak vardi bu arada halanizla hemen hemen benzer rahatsizliklari vardi ama benimki agirdi veeeee cokkk zordu yeni evliydim bende cooook sikintilar cektim esime desem uzulurdu kayinpederim ustumuze yikip nasil gitsem diye planlar kurardi 7 kardestiler ve kimse kayinvalidemi almadi en son ben aldim vicdanim el vermedi ama gelin gorunki kayinvalidemin psikolojisi bozuldugu icin surekli birbagirma hali vardi kacip gitmek isterdim o an hic bir seyden keyif alamazdim ve en onemliside esimle ciddi problemlerimiz cikmaya basladi ki ben kayinvalidemle ilgili birsey demezdim ama hizmet tarzi seyler aramdacok buyuk sorunlara yol acti sizinde halaniz bu durumda tbikide hizmet edeceksiniz ama bu surebir kac gun hadi onuda gectim aybile degil belkisenelerinizi alcak ve siz cooook yiprancaksiniz ve emin olun ozman esimleneden konusmadim diye cokkk uzuleceksiniz esinize bi kacay bizbakalim ni kac ay annen ile baban baksin diye bir secenk sunun muhakkak sakin tek basiniza ustlenmeyin bu yuku cunku sonucta uzuluen kesinlikle siz olursunuz

evlilik yaşında iki oğlu var ve çocugunu ileri mi sürüyor.o büyük oğlunun taşın altına elini koymasını beklemiş bence.

Gelsin hala kardeşinşn evine yerleşsin madem.köye gitmemiş.halayı eve alsın kayınvaliden.küsler mi ?
Yeni evlisin.tabii ki ayak bagı,tabii sorun...yaşıt degilsin.çevresi degişecek.her adımda ilgi alaka beraber hareket etmek isteyecek.
Allah kolaylık versin.elden ayaktan düşmekte zor,düşene yardım etmek zorunda bırakılmakta...keşke herkes senin kadar fedakar olabilse.

İşte ben vicdanım ve kendı hayatım arasında kaldığım ıcın sıkışmış vazıyetteyım:)
Tabiki halayı kaderine terkedınce içim rahat etmıcek.
Kendımı on yargılarla doldurmak ıstemıyorum daha bırlıkte yasamadan ama elimde degil.
Ama o köy hayatına alısık , eşim ile ikimiz çalışan ınsanlarız onunla her an ya da her aksam yeternce ılgılenemeyebilirz ve gun boyu evde kalacagından tek basına sıkılacak ,aksam eve geldiğimizde talepleri cogalacak:)
Yeri gelecek bazen basbasa gitmek ıstedıgım bır yer olacak esimle, benı de goturun sıkıldım dıyecek, hayır dıyemeyeceksın, dersen darılacak,gun boyu yalnızım ztn vs dıyecek.Bu bir örnek,bu gibi seyler buyur buyur dağ olur.
Ben evıme buyur edıyorum ama o da ben teklif etmeden bazı seylerı dusunsun ısterım, ya da esim konuya mudahale etsın ısterım.
Yoksa hayatım cekilmez bır hal alır.
Kısacası ben birşeylere katlanmak ve sabretmek ıstemıyorum, karşılıklı anlayış istiyorum:)
Vicdansız bırı olsam su an su konuyu acmama gerek kalmayacaktı zaten:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…