Sıkıntım buyuk :(

Camım evli değilim ben o yüzden belki bana laf düşmez ama eşinle konuşup halayı istememen gibi bir durum olmadığını ama çalışan bir bayandın sanırım ev işi kendi işin ve halanın bakımının sıkıntı olacağını söylesen ondan da yardım için söz alsan.halasını o kadar seviyorsa yardım eder herhalde en azından ev işlerine falan ya da erkekler yapmaz mı ben hayal dünyasında yaşıyor da olailirim tabii ama inş sana yardım eder canım.ama bir de bu krizin olumlu tarafı da var sanki inş çocuğun olursa ona bakmaya yardım eder hala.yani kusura bakma çalışıyor muydun emin değilim ama çalışıyorsan ne güzel bakıcılara emanet etmeden halaya bırakabilirsin çalışmıyorsan da yine de çocuk bakımına yardım eder heralde hala olumlu bakmak istiyorum da canım inş seniniçin hayır olur bu durum

Son düzenleme:
Küs değiller ama bırlıkte yasayabilecek kadar ıyı anlasmıyorlar, bırlıkte bı gun kalsalar kızılca kıyamet kopabilir:)
Herkes bunun farkında oldugundan da bızım halayı yanımıza almamıza buyuk tepkıler almadım:)

estağfurullah,vijdansız demedim öyle düşünmedim de öyle olsaydı zaten ilk başta huzur evine bırakmak istemiyorum falan demez ve dediğiniz gibi konuyu açmazdınız,bakın yine ön yargılısınız dediğim bu öyle yapacak böyle yapacak diyorsunuz belki de yapmayacak, belkide siz işteyken evinizi toparlayacak yemeğinizi yapacak ,parka bahçeye çıkacak kendine arkadaşlar edinecek,siz işten gelince sizin canınızın sıkkın olduğunu görüp eşinize oğlum karını götürsene bir yere bütün gün çalışıyorsunuz diyecek , böylede olabilir değil mi? tersi olursa diye endişenizi anlıyorum bunun için onun gelmesini bekleyin hali tavrı kendini belli eder olumsuz ise eşinize müdahale etmesini , karşılıklı anlayış beklediğinizi belirtirsiniz bence, davulun sesi uzaktan hoşgelir biliyorum, tabiki zorlukları olacak genç bir çiftsiniz insan eti ağırdır derler'' ama müfakatı da büyüktür,olumlu düşünün olumlu olsun,hakkınız da hayırlısı olsun inşallah , bir arkadaş bir öneri getirmiş bana da mantıklı geldi 2 ay sizde kalıyorsa 2 ay kayınvalideniz de kalsın mesela olmaz mı?

burada yapılmak istenilen tabi ki iyilik.ama dayatılan bir durum var.iki kişi yola çıkarken bu tarz bir sorumluluktan haberi yoktu punish in.empati yapmaya çalışırken şunu da atlamayalım.
Hala kendi hayatını yaşamış.burada yeni evli bir çift,kndi vicdanı ile ailesinin sorumluluk almatan kaçınması arasında sıkışan bir koca ve hayata yayılan bir emrivaki var.kolay degil hemde hiç değil.
Ben şahsen istemezdim.yeni evli oldugun için hayır ı kullanmayı bilmiyorsun punish inan ki evire çevire öğretecekler.
Bence istemiyorsan yuvam dagılır korkusuyla kabul etme.çünkü az uz bir sorumluluk degil altına girdiginiz.
Zaten çatırdayacak o yuva.
Kimse istemedigi bir akrabanın bakımı ile mükellef kılınamaz.bu insan haklarına aykırı.

Dedigim gibi allah her tarafa kolaylık ve çözüm versin.burada halaya bakmak yeni evli çifte deg,l aile büyüklerine düşer.
Eşinin ailesinin evinde masraflarını karşılamayı teklif edebilirsiniz bir düşün bakalım...

Bu sonucu da dusundum,
Eslmın halası agır hasta boyutunda degil,ancak gun gelir o da olabilir.
Bazen boyle dusundugum ıcın kızıyorum kendıme, bı hayır yapacaksam olumsuz dusunmıyım dıyorum, ama elimde degil. Ya kendı hayatımdan , eşim ile ilişkilerimden , sosyal hayatımdan uzakkalıp, kendi aileme bile vakit ayıramayacak duruma gelirsem (Ailem bıze uzak bır semtte oturuyor) dıye uzuluyorum Insanı bunlar mutlu edıyor zaten bunlar da elimden alınırsa kısıtlanırsa ben neyden mutlu olacagım? Vay be eşinin halasına bakıyor , eşimin ailesinin ve eşimin nezdinde ne fedakar bir gelinmiş dıye dusunulmesı benı o kadar da mutlu etmeyecek eger hayatımdan fedakarlık edeceksem ...

Tuhaf,sen el kızı olarak nasıl anlaşacakmışsın peki?

Beklenti çok yüksek...eşin verdigi karardan dolayı pişman olmaz umarım.Senin olacagını yüzde bin beşyüz garanti edebilirim((

17 yıllık evliyim.İnsan olarak ne kadar iyi olursa olsun hiçbir akraba için DEĞMEZ diyeyim...Ben olsam Çekmezdim.Ömrümü başka şekillerde heba ettirdigimden ols gerek okudukça düşündükçe TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU...İçimden bir ses kocaman HAYIIIIRRR DİYE HAYKIRIYOR.

hayirli aksamlar

allah size sabir versin, insan eti agir olur derler gercektende öyle, ama iyi olan halanin yatalak olmamasi.

sizin yerinizde olsaydim ,bende esim hayir diyemezdim, ama isteklide olamazdim malesef.

sadece vicdanen rahat edemeyecegim icin kabul ederdim.

ama söyle birsey yapabilirsiniz, hemen yan daire üst daire yada ne bileyim, karsi daire yada yan evde hatta ayni mahallede bir göz odali bir daire tutabilirsiniz.

bence buna esini ikna etmen daha kolay olur. belki kv giller maddi olarak az cok yardimda ederler, bakmaktansa.

esine dersin haftalik evini temizlerim, ihtiyaclarini biz aliriz gibi ona elimizden geldigince yardim ederiz.

ev ev üstüne zor olur o da rahat edemeyebilir, ama söyleyemez, hem kendi yasit arkadaslari olur kendi evine cagirir, bize cagirmaya cekinir gibi seyler le esini ikna etmeye bakabilirsin.

İnsanlar o kadar iki yüzlü ki seni böylesine takdir edip yükü sana yığdıkları için için için sevinip bir gün vazgeçmenizden korka korka yaşayacaklar...

sende kaybettigin her duygu ve her an için halaya ve eşine bileneceksin...

Bu bana da uyar,belki eşimin ailesi de konusulursa ikna olur ama eşim olmaz.
Çünkü eşim halasını bır oraya bır buraya gıdıp gelmesını ıstemıyor, daha onceden buna benzer bır teklifte bulunmustum esıme:)
Ayrıca halası da oğlum benı dıgerlerıne bırakma sadece sende kalayım gıbı bır ıstekte bulunmus.
Bunun uzerıne boyle bır ıhtımal de yok:)
Ha şu olur, kv falan benı anlayıp bunlar yenı evli, gel bızde kal dıye teklif getirirse, eşimin de hala geldıkten sonra fikri degişirse(değişecegını sanmam) belki olabilir.Ama zor dedıgım gıbı keske oyle olsa, inanın ona bile razı olurum.

inşallah, beni diğerlerine bırakma sadice sende kalayım mı demiş!:44:

eşiniz gidip gelmesine karşı ise , yine bir arkadaşın dediği gibi binada bir daire tutulsa? sonuçta sizde de kalsa siz çalışan insanlarsınız bütün gün yanında olmayacaksınız, eşiniz buna da hayır der mi? güzelce anlatsanız??onunda kafa dinlemek istediği anlar olur, arkadaşları olur davet eder, yine bize gelir ama çatısı ayrı olur gibisine? hatta aile büyüklerinizle de konuşsanız?

İki yuzlu dusunulerek onlara bakmayı kabul etmıyorlar gibi bir sey dusunemem su an için, dediğim gibi herkesin kendıne göre haklı nedenlerı var.Benım de tabı...
Ama burda resmen şartlanılmış bır durum var ortada.
Eşim her ne olursa olsun halasına bakmakla yukumlu oldugunu dusunuyor ve bu gercegı bırakın benı kendı annesı bile degıstıremedı :)
Eşime ve halasına bileneceğimi biliyorum, aslında basıma gelecek her kotu anı ve duyguyu da ...
Evliliğim bitme pahasına da olsa kabul etmekten baska carem yok.
Çünkü ben vicdansız bırı degilim.
Benim cocgum da engelli olabilir dıye dusunuyorum en basıt
Bazen bu vicdansız etiketinin altında bogulacagıma, evliliğim bitecekse de bıtsın dıye dusunmuyor degılım.
Çok karamsar bı dusunce ama ısın sonunda bu da var.
Eşimin annesi babası,amcası vs Allah katında vicdansızlık yapmıs olabilir bu kendilerini ilgilendirir.Belki de haklılıar sonuna kadar.

gerçekten çok merak ettim ,sizin çözüm öneriniz nedir? konu sahibi arkadaş morale , çareye, mantıklı düşünmeye ihtiyacım var demiş ,siz kendi yaşadıklarınızdan çıkarımlar yaparak öyle olcak böyle olcak diyorsunuz ,belki tam tersi olcak?benim annem de babaanneme baktı allah rahmet eylesin, hiç bir zaman neden bizde demedi anne kız gibi güle oynaya yaşadık ki babaannem tuvalete kucakta taşınacak haldeydi geldiğinde, ve o süreçte beraber oryantel oynayacak derecede düzelmiş ayaklanmıştı,doktor herşeyden önce moral ,sizde ona moral vermişsiniz diyip tebrik etmişti, şimdi öldü gitti, annem asla pişman değil keşke yaşasaydıda gerekirse sırtımda taşısaydım diyor, buda bir örnek yani demek istediğim konu sahibi çare ve moral ararken öyle kötü olcak böyle kötü olcak demek ?? peki ne yapsın? kocasına bağırsın çağırsın anan dururken ben ne bakcam gencim ben desin, adamda biz bu yola beraber çıktık, o da benim annem gibi sen ne diyorsun bugün buna böyle yapan yarın ben bi duruma düşsem ne yapmaz desin kavga çıksın bumudur? yada iyi peki dedin ama ömrü boyunca başına kaksın bumudur? çareyi söyleyin lütfen

Bunun altından da kalkabilirmiyiz bilmiyorum.
Hem maddi olarak iki evi bakmak bıze sıkıntı olur.
Hem de hala soyle dusunebilir, ben sizin yanınza siz varsınız geldım, tek basıma kalacaksam ne anladım bu ısten, yıne yalnızım dıyecektır.
Kendıme uzuluyorum,yasıtlarım cocuk odası planları yaparken, ben halanın kalacağı odayı ve esyalrını nereye koyabilrz diye planlama yapıyorum kafamda
Allah SONUMU hayır etsin

iki yüzlü yazarken GENELİ kastetim.yolladıgım yorumlara bakarak burada ki VİCDANSIZ benim :))
Sende olacaksın zamanı var ( Daha yeni evlisin.İnşallah bu tarz sınavlar vermezsin
Ben sana VİCDAN-DİNİMİZ VE EMİRLERİ-İYİLİK vs diye yazanlardan farklı bir kapı açtım.O kapıdan görünen manzara hoşuna gider yada gitmez...
başına gelecekler,hissedeceklerin bir aşağı beş yukarı ne yazık ki bunlar.Print al koy bir çekmeceye...Dilerim yanılırım...ama manzara buradan gayet net...

SEVGİLİ SİBELİZM ARKADAŞIM.BEN BASMAKALIP ŞEYLER YAZMADIM DİYE YAZDIKLARIM YALNIŞ OLMUYOR.
HER OLAYDA BAŞKA BAŞKA PERSPEKTİFLER BULUNUR.
SİZİN YAŞADIKLARINIZ GÜZEL SÜREÇTE İLERLEDİ DİYE ARKADAŞ BU SORUMLULUGU ALMAK ZORUNDA MI ?
BEN ARKADAŞIMIZIN SORUNUNA ÇÖZÜM YAZDIM ZATEN BİR İKİ TANE.AMA ÇÖZÜMÜ BEN BULMAK ZORUNDA DEGİLİM.
MORAL VERİYORUM SANIYORSUNUZ YA HALAYA ALLAH ÖMÜR VERSİN BİR YAŞAM BOYU BÖYLE BİR YÜKLE YAŞARKEN BİZ NEREDE OLACAGIZ ARKADAŞ NEREDE?
FARKLI OLANA TÜHHH KAKA DEMEK YERİNE ORTA NOKTAYI BULMAK İÇİN DENGE TAŞI OLARAK KULLANMAYI ÖĞRENDİGİMİZ GÜN DÜŞÜNMEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKACAK VE HER BİRİMİZ ÖZGÜR-ÖZGÜN-ÇÖZÜME ODAKLI VE HÜR OLACAGIZ.

ARKADAŞ BENİM DEDİKLERİMİ YAPACAK DEGİL SANIRIM HARFİ HARFİNE...MALUM VİCDANSIZ DA İLAN EDİLDİK :)))

Son düzenleme:
yorumların çoğunu ağzım açık okudum.Hemen empati yaptım zor da olmadı işin açığı çok kez huzurevini gördüğümden herhalde.Tanımadığım bi çok yaşlının insanların iğrendiği işlerini çekinmeden yaptığımızdan belki de.Her gittiğimde ordaki bakıcılara dua ettim.Çünkü bu para işi değil, gönül işi.O ağır gelen insan etini hafifletmek de daha ağırlaştırmak da bizim elimizde.

Ben bu durumda bir hastaya bakmayı Allah'tan bir lütuf, şans olarak görürdüm ve hiç düşünmezdim aynı şeyi eşim de
benim sevdiğim biri için yaparsa gözümde yücelirdi.Madem sevdiğimiz adamlar kadınlar diye evlilik yoluna girdik, onlara bakan büyüten değer veren insanlara bi nebze yardım edebilmek de bizi mutlu etmeli, bir teşekkür olabilmeli.

İşin özü halayı bana gönderin, ben bakarım

Amin, maddi olarak kardeşler ellerini ceplerine atabilir onu pay edebilirsiniz de, hala öyle düşünürse ,e sizde de tek kalcak, siz el ayak çekmeyeceksiniz ki misal karşı dairenize geçse, yine görüşeceksiniz bu fikir aklınıza yatarsa eşinizinde aklına yatarsa , halayı ikna etmek zor olmaz sanki

Ne guzel ne mutlu sıze:)
Benim annem de babanneme baktı aynen bız de o sekıldeydık:) Yıllarca hemde:)
Ama ne biliyim, bır de onlara sorsak, bu hayatta yoksa eşinle uzanıp sarılarak yıne mutlu mesut tv izlemenin keyfini ne kadar yasayabildiler acaba? Ya da bunun gibi seyleri.
Yıne çare kendım olucam sonuc olarak her ne kadar herkesten yorum ıstesem de:)
Başa gelen çekilir:)
Yıne de Allah buyuktur, bu benım ve esımın hayatı ıcın bır sınav belkı de...Bilemiyorum.

konu sahibi tvde huzur evlerini görünce ne küfrediyorsundur
ama iş başa düşünce öyle olmuyormuş değil mi
herkes ister eşiyle evladıyla bir çekirdek ailesi olsun onlarla kafasına göre yaşasın
ama sizin böyle bir hayatınızın olacağının garantisi var mı
yarın sizin ana babanızın eşinizin olacak evladınızın bakıma muhtaç kalmayacağının garantisi var mı allah korusun
yine allah korusun da evladınızın olacağı garantisi var mı
o zaman size yaşlanınca kim bakacak
yeğenleriniz ve eşleri mi
yoksa huzurevine mi gideceksiniz
belki hala size bir sınav ki sizi başka kötülüklerden koruyacak ona olan tavrınız
kaderinizde birine bakma durumu varsa bırakın bu hala olsun ailenizden biri olmaktansa

elbette ki birine bakmak zordur
evini biriyle paylaşmak da zordur
bakımı hastalığı gezip tozması da zor olacaktır
size de düşmez evet bakmak
ama kimsenin istemediği çocuğu da olmayan bi insan başka çaresi yoksa ne olacak
siz istemezseniz sokakta mı kalacak huzruevine mi gidecek
sanıyor musun ki o zaman eşinle huzurun olacak
o adam unutacak mı anne yerine koyduğu insanın sizin yüzünüzden sokakta kaldığını
o zaman sürecek mi mutlu mesut
konuyla ilgili genel düşüncem bu

ama konu sahibi sizin konunuzla ilgili düşüncem
eğer bir insanın huzurevine düşüp düşmemesi elin oğluna/ kızına kaldıysa vay ki ne vay
allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin
ne ana babanın ne de evladın

benim halam var iki tane çocukları yok
birine allah uzun ömür versin diğeri öldü
kendisi de senelerce yatalak kocasına baktı allah acıdı ki heralde 1 ayda göçtü gitti kadıncağız allah rahmet eylesin
biz 3 kızız yengeme mi düşerdi ki abimin eşi baktı kadına
üst katında annem oturmasına rağmen hastaneye getir götür merdivenler zor olur dedi girişteki odasına halama verdi
yatak aldı tuvalet yaptırdı kapıyı kırdırdı sedye rahat geçsin diye
alllah herkese acıdı ki 1 ay baktı ancak halam öldü

ben üniversiteydim hastaneyken tatile gelince bi gece yanında kaldım
bırakın halamı hastanedeki diğer insanlar bile dua etti bana yalnız bırakmıyoruz diye
yengemi günahım kadar sevmem ama allah bin kere razı olsun onun da mekanı cennet olsun inşallah

Son düzenleme:

En basından okuduysan karar asamasında degılım.Ben Eşimin halasını kabul ettim zaten.
Sadece bazı endişelerim var haklı olarak ,takdir edersin ki yeni evli olarak,hıc tanımadıgım,eşimin ailesinin bile kabul etmediği yalnız ve yaşlı bır kadınla belkı 40 lı yaşlarıma kadar yasayacagım konusunda.
Eşimle huzurum oyle ya da boyle kalmayacaksa ,zaten evliliğim tükenip gidecekse bu benım ıcın de zor olacak degil mi?
Belki cocuk sahibi olamadan ayrılacagım, eşim tarafından ezildiğim için halasına benden daha fazla deger verdiği için.
Belki de bunların hıcbırı olmayacak
Bunları bılemeyız.
Yoksa dediğim gibi Allah tan korkarım bu benım ıcın bır sınav olabilir, ama sınavı gecerız gecemeyız...
Benım cocugum da engelli olabilir.
Bu durumda kendımden utanırım eger halasına bakmayı reddedersem...
Vicdan konusunda eksiklik yaşasaydım dedıgım gıbı zaten coktaaan hala reddedilmiş ve kim naparsa yapsın demıstım , restımı cekmıstım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…