Küs değiller ama bırlıkte yasayabilecek kadar ıyı anlasmıyorlar, bırlıkte bı gun kalsalar kızılca kıyamet kopabilir:)evlilik yaşında iki oğlu var ve çocugunu ileri mi sürüyor.o büyük oğlunun taşın altına elini koymasını beklemiş bence.
Gelsin hala kardeşinşn evine yerleşsin madem.köye gitmemiş.halayı eve alsın kayınvaliden.küsler mi ?
Yeni evlisin.tabii ki ayak bagı,tabii sorun...yaşıt degilsin.çevresi degişecek.her adımda ilgi alaka beraber hareket etmek isteyecek.
Allah kolaylık versin.elden ayaktan düşmekte zor,düşene yardım etmek zorunda bırakılmakta...keşke herkes senin kadar fedakar olabilse.
İşte ben vicdanım ve kendı hayatım arasında kaldığım ıcın sıkışmış vazıyetteyım:)
Tabiki halayı kaderine terkedınce içim rahat etmıcek.
Kendımı on yargılarla doldurmak ıstemıyorum daha bırlıkte yasamadan ama elimde degil.
Ama o köy hayatına alısık , eşim ile ikimiz çalışan ınsanlarız onunla her an ya da her aksam yeternce ılgılenemeyebilirz ve gun boyu evde kalacagından tek basına sıkılacak ,aksam eve geldiğimizde talepleri cogalacak:)
Yeri gelecek bazen basbasa gitmek ıstedıgım bır yer olacak esimle, benı de goturun sıkıldım dıyecek, hayır dıyemeyeceksın, dersen darılacak,gun boyu yalnızım ztn vs dıyecek.Bu bir örnek,bu gibi seyler buyur buyur dağ olur.
Ben evıme buyur edıyorum ama o da ben teklif etmeden bazı seylerı dusunsun ısterım, ya da esim konuya mudahale etsın ısterım.
Yoksa hayatım cekilmez bır hal alır.
Kısacası ben birşeylere katlanmak ve sabretmek ıstemıyorum, karşılıklı anlayış istiyorum:)
Vicdansız bırı olsam su an su konuyu acmama gerek kalmayacaktı zaten:)
burada yapılmak istenilen tabi ki iyilik.ama dayatılan bir durum var.iki kişi yola çıkarken bu tarz bir sorumluluktan haberi yoktu punish in.empati yapmaya çalışırken şunu da atlamayalım.işte ben vicdanım ve kendı hayatım arasında kaldığım ıcın sıkışmış vazıyetteyım:)
tabiki halayı kaderine terkedınce içim rahat etmıcek.
Kendımı on yargılarla doldurmak ıstemıyorum daha bırlıkte yasamadan ama elimde degil.
Ama o köy hayatına alısık , eşim ile ikimiz çalışan ınsanlarız onunla her an ya da her aksam yeternce ılgılenemeyebilirz ve gun boyu evde kalacagından tek basına sıkılacak ,aksam eve geldiğimizde talepleri cogalacak:)
yeri gelecek bazen basbasa gitmek ıstedıgım bır yer olacak esimle, benı de goturun sıkıldım dıyecek, hayır dıyemeyeceksın, dersen darılacak,gun boyu yalnızım ztn vs dıyecek.bu bir örnek,bu gibi seyler buyur buyur dağ olur.
Ben evıme buyur edıyorum ama o da ben teklif etmeden bazı seylerı dusunsun ısterım, ya da esim konuya mudahale etsın ısterım.
Yoksa hayatım cekilmez bır hal alır.
Kısacası ben birşeylere katlanmak ve sabretmek ıstemıyorum, karşılıklı anlayış istiyorum:)
vicdansız bırı olsam su an su konuyu acmama gerek kalmayacaktı zaten:)
oncelikle merhaba oncelikle rabbim yardim etsin cok zorbir durumarasinda kalmissin hatta ENDER gorulende diyebiliriz deminden beri empati yapmaya calisiyorum ama bi turlu basaramadim ben kayinpederimle ve kayinvalidemle 4ay ayni evde kaaldim ama kyinvalidem cok agir hastaydi yatalakti gecen sene vefat etti (rabbim mekanini cennet eylesin) kayinvalidem sessizdi usluydu ama evin icinde kocaman bir yatak vardi bu arada halanizla hemen hemen benzer rahatsizliklari vardi ama benimki agirdi veeeee cokkk zordu yeni evliydim bende cooook sikintilar cektim esime desem uzulurdu kayinpederim ustumuze yikip nasil gitsem diye planlar kurardi 7 kardestiler ve kimse kayinvalidemi almadi en son ben aldim vicdanim el vermedi ama gelin gorunki kayinvalidemin psikolojisi bozuldugu icin surekli birbagirma hali vardi kacip gitmek isterdim o an hic bir seyden keyif alamazdim ve en onemliside esimle ciddi problemlerimiz cikmaya basladi ki ben kayinvalidemle ilgili birsey demezdim ama hizmet tarzi seyler aramdacok buyuk sorunlara yol acti sizinde halaniz bu durumda tbikide hizmet edeceksiniz ama bu surebir kac gun hadi onuda gectim aybile degil belkisenelerinizi alcak ve siz cooook yiprancaksiniz ve emin olun ozman esimleneden konusmadim diye cokkk uzuleceksiniz esinize bi kacay bizbakalim ni kac ay annen ile baban baksin diye bir secenk sunun muhakkak sakin tek basiniza ustlenmeyin bu yuku cunku sonucta uzuluen kesinlikle siz olursunuz
Küs değiller ama bırlıkte yasayabilecek kadar ıyı anlasmıyorlar, bırlıkte bı gun kalsalar kızılca kıyamet kopabilir:)
Herkes bunun farkında oldugundan da bızım halayı yanımıza almamıza buyuk tepkıler almadım:)
Bu sonucu da dusundum,
Eslmın halası agır hasta boyutunda degil,ancak gun gelir o da olabilir.
Bazen boyle dusundugum ıcın kızıyorum kendıme, bı hayır yapacaksam olumsuz dusunmıyım dıyorum, ama elimde degil. Ya kendı hayatımdan , eşim ile ilişkilerimden , sosyal hayatımdan uzakkalıp, kendi aileme bile vakit ayıramayacak duruma gelirsem (Ailem bıze uzak bır semtte oturuyor) dıye uzuluyorumInsanı bunlar mutlu edıyor zaten bunlar da elimden alınırsa kısıtlanırsa ben neyden mutlu olacagım? Vay be eşinin halasına bakıyor , eşimin ailesinin ve eşimin nezdinde ne fedakar bir gelinmiş dıye dusunulmesı benı o kadar da mutlu etmeyecek eger hayatımdan fedakarlık edeceksem ...
estağfurullah,vijdansız demedim öyle düşünmedim de öyle olsaydı zaten ilk başta huzur evine bırakmak istemiyorum falan demez ve dediğiniz gibi konuyu açmazdınız,bakın yine ön yargılısınız dediğim bu öyle yapacak böyle yapacak diyorsunuz belki de yapmayacak, belkide siz işteyken evinizi toparlayacak yemeğinizi yapacak ,parka bahçeye çıkacak kendine arkadaşlar edinecek,siz işten gelince sizin canınızın sıkkın olduğunu görüp eşinize oğlum karını götürsene bir yere bütün gün çalışıyorsunuz diyecek , böylede olabilir değil mi? tersi olursa diye endişenizi anlıyorum bunun için onun gelmesini bekleyin hali tavrı kendini belli eder olumsuz ise eşinize müdahale etmesini , karşılıklı anlayış beklediğinizi belirtirsiniz bence, davulun sesi uzaktan hoşgelir biliyorum, tabiki zorlukları olacak genç bir çiftsiniz insan eti ağırdır derler'' ama müfakatı da büyüktür,olumlu düşünün olumlu olsun,hakkınız da hayırlısı olsun inşallah , bir arkadaş bir öneri getirmiş bana da mantıklı geldi 2 ay sizde kalıyorsa 2 ay kayınvalideniz de kalsın mesela olmaz mı?
Bu bana da uyar,belki eşimin ailesi de konusulursa ikna olur ama eşim olmaz.
Çünkü eşim halasını bır oraya bır buraya gıdıp gelmesını ıstemıyor, daha onceden buna benzer bır teklifte bulunmustum esıme:)
Ayrıca halası da oğlum benı dıgerlerıne bırakma sadece sende kalayım gıbı bır ıstekte bulunmus.
Bunun uzerıne boyle bır ıhtımal de yok:)
Ha şu olur, kv falan benı anlayıp bunlar yenı evli, gel bızde kal dıye teklif getirirse, eşimin de hala geldıkten sonra fikri degişirse(değişecegını sanmam) belki olabilir.Ama zor dedıgım gıbı keske oyle olsa, inanın ona bile razı olurum.
İnsanlar o kadar iki yüzlü ki seni böylesine takdir edip yükü sana yığdıkları için için için sevinip bir gün vazgeçmenizden korka korka yaşayacaklar...
sende kaybettigin her duygu ve her an için halaya ve eşine bileneceksin...
İnsanlar o kadar iki yüzlü ki seni böylesine takdir edip yükü sana yığdıkları için için için sevinip bir gün vazgeçmenizden korka korka yaşayacaklar...
sende kaybettigin her duygu ve her an için halaya ve eşine bileneceksin...
inşallah, beni diğerlerine bırakma sadice sende kalayım mı demiş!:44:
eşiniz gidip gelmesine karşı ise , yine bir arkadaşın dediği gibi binada bir daire tutulsa? sonuçta sizde de kalsa siz çalışan insanlarsınız bütün gün yanında olmayacaksınız, eşiniz buna da hayır der mi? güzelce anlatsanız??onunda kafa dinlemek istediği anlar olur, arkadaşları olur davet eder, yine bize gelir ama çatısı ayrı olur gibisine? hatta aile büyüklerinizle de konuşsanız?
İki yuzlu dusunulerek onlara bakmayı kabul etmıyorlar gibi bir sey dusunemem su an için, dediğim gibi herkesin kendıne göre haklı nedenlerı var.Benım de tabı...
Ama burda resmen şartlanılmış bır durum var ortada.
Eşim her ne olursa olsun halasına bakmakla yukumlu oldugunu dusunuyor ve bu gercegı bırakın benı kendı annesı bile degıstıremedı :)
Eşime ve halasına bileneceğimi biliyorum, aslında basıma gelecek her kotu anı ve duyguyu da ...
Evliliğim bitme pahasına da olsa kabul etmekten baska carem yok.
Çünkü ben vicdansız bırı degilim.
Benim cocgum da engelli olabilir dıye dusunuyorum en basıt
Bazen bu vicdansız etiketinin altında bogulacagıma, evliliğim bitecekse de bıtsın dıye dusunmuyor degılım.
Çok karamsar bı dusunce ama ısın sonunda bu da var.
Eşimin annesi babası,amcası vs Allah katında vicdansızlık yapmıs olabilir bu kendilerini ilgilendirir.Belki de haklılıar sonuna kadar.
Bunun altından da kalkabilirmiyiz bilmiyorum.
Hem maddi olarak iki evi bakmak bıze sıkıntı olur.
Hem de hala soyle dusunebilir, ben sizin yanınza siz varsınız geldım, tek basıma kalacaksam ne anladım bu ısten, yıne yalnızım dıyecektır.
Kendıme uzuluyorum,yasıtlarım cocuk odası planları yaparken, ben halanın kalacağı odayı ve esyalrını nereye koyabilrz diye planlama yapıyorum kafamda
Allah SONUMU hayır etsin
gerçekten çok merak ettim ,sizin çözüm öneriniz nedir? konu sahibi arkadaş morale , çareye, mantıklı düşünmeye ihtiyacım var demiş ,siz kendi yaşadıklarınızdan çıkarımlar yaparak öyle olcak böyle olcak diyorsunuz ,belki tam tersi olcak?benim annem de babaanneme baktı allah rahmet eylesin, hiç bir zaman neden bizde demedi anne kız gibi güle oynaya yaşadık ki babaannem tuvalete kucakta taşınacak haldeydi geldiğinde, ve o süreçte beraber oryantel oynayacak derecede düzelmiş ayaklanmıştı,doktor herşeyden önce moral ,sizde ona moral vermişsiniz diyip tebrik etmişti, şimdi öldü gitti, annem asla pişman değil keşke yaşasaydıda gerekirse sırtımda taşısaydım diyor, buda bir örnek yani demek istediğim konu sahibi çare ve moral ararken öyle kötü olcak böyle kötü olcak demek ?? peki ne yapsın? kocasına bağırsın çağırsın anan dururken ben ne bakcam gencim ben desin, adamda biz bu yola beraber çıktık, o da benim annem gibi sen ne diyorsun bugün buna böyle yapan yarın ben bi duruma düşsem ne yapmaz desin kavga çıksın bumudur? yada iyi peki dedin ama ömrü boyunca başına kaksın bumudur? çareyi söyleyin lütfen
konu sahibi tvde huzur evlerini görünce ne küfrediyorsundur
ama iş başa düşünce öyle olmuyormuş değil mi
herkes ister eşiyle evladıyla bir çekirdek ailesi olsun onlarla kafasına göre yaşasın
ama sizin böyle bir hayatınızın olacağının garantisi var mı
yarın sizin ana babanızın eşinizin olacak evladınızın bakıma muhtaç kalmayacağının garantisi var mı allah korusun
yine allah korusun da evladınızın olacağı garantisi var mı
o zaman size yaşlanınca kim bakacak
yeğenleriniz ve eşleri mi
yoksa huzurevine mi gideceksiniz
belki hala size bir sınav ki sizi başka kötülüklerden koruyacak ona olan tavrınız
kaderinizde birine bakma durumu varsa bırakın bu hala olsun ailenizden biri olmaktansa
elbette ki birine bakmak zordur
evini biriyle paylaşmak da zordur
bakımı hastalığı gezip tozması da zor olacaktır
size de düşmez evet bakmak
ama kimsenin istemediği çocuğu da olmayan bi insan başka çaresi yoksa ne olacak
siz istemezseniz sokakta mı kalacak huzruevine mi gidecek
sanıyor musun ki o zaman eşinle huzurun olacak
o adam unutacak mı anne yerine koyduğu insanın sizin yüzünüzden sokakta kaldığını
o zaman sürecek mi mutlu mesut
konuyla ilgili genel düşüncem bu
ama konu sahibi sizin konunuzla ilgili düşüncem
eğer bir insanın huzurevine düşüp düşmemesi elin oğluna/ kızına kaldıysa vay ki ne vay
allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin
ne ana babanın ne de evladın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?