sıkıntımı çözecek yorumlar istiyorum, tartışma değil

kibritcikiz91

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2013
298
26
118
Bursa
merhaba hanımlar.

konuya hemen giriyorum... biraz uzun olabilir ama lütfen sonuna kadar okuyarak bana fikir verin

3 yıl önce hiç beklemediğim bir anda gelip buldu beni. aslında hem bana çok uzak hem bana çok yakındı. bilmeden birbirimizden haberi olmadan aynı yerlerde bulunmuş, aynı düşünceleri paylaşmışi aynı kişilere değer vermişiz. aslında ailecek ortak olarak tanıdığımız bir sürü insan varmış. ailelerimizde kültür farkları olsa da, mesela bizde ayıp olup konuşulmayan şey onlar da normal olarak konuşulsa da, her iki ailenin de düşünceleri aynıymış.

beklenmedik bir anda hayatıma girdi. ilk defa evlilik düşündüğümi hayal ettiğim biri oldu benim için. kendimden önce onu düşündüğüm ve kimseye göstermediğim anlayışı gösterdiğim biri. aslında ona verdiğim değeri fazlasıyla hakeden biriydi. çok güzel ve mutlu bir zaman geçirdim onunla. o hep evlenmekten bahsederken ben hep olmaz ki evlenemeyiz ki yaşım küçük okulum var gibi bir sürü bahanelerim vardı. gerçekten de öyle, evlenmek istiyorum diye ailemin karşısına asla çıkamazdım. okulum vardı, evlilik için yaşım küçüktü.

Taa ki o geceye kadar. sevdiğim erkek... evlilik hayali kurduğum erkek benle konuşmuyor. sıkıntılı bir hali var konuşurken. saat gecenin 12sini geçmiş. bana kibritcikizim lütfen son defa birbirimizi düşünerek uyuyalım diyor. neden son defa ne demek bu diyorum. ama o an da içime öyle bir ateş düşüyor ki. aslında sonraki cümlelerinin ne olacağını o kadar iyi biliyorum ki. ama yişne de susuyorum. onu incitmiyim belki öyle değildir diye ümitlendiriyorum kendimi. söyle diyorum o ısrar ediyor söylememekte.. ısrarlarımdan sonra şu mesaj geliyor tlfnuma. görüşemeyiz. beni biriyle evlendirecekler... buna benzer birkaç cümle daha şuan tam hatrlamıyorum. durumu anlatıyor bana... gerçekten de onun yapabileceği hiç bir şey yok.. sadece kızın reddetmesi için dua edebilir. aile büyükleri araaya girmiş ve zaten çok öncesinden de bu konu çok defa gündem edilmiş fakat sevdiğim erkeğin tepkisine rağmen konuşulmuş... biz birlikte olunca bana bunları anlatmıştı.

şimdi aranızda sevseydi itiraz ederdi gibi şeyler söyleyenler olacak. ama gerçekten de hyr diyemiyeceğini ben kendim biliyorum, onun söylediklerine göre değil.

beynimden vurulmuşa döndüm. sabaha kadar uyuyamadım, ağladım, dua ettim, ona kızdım... bir yandan sürekli ona yazıyorum gönderiyorum. bir yandan da bazılarını yazıp siliyorumç buna alış o başkasıyla evlencek , hatta sözleri yapıldı sayılır. sen evlenecek durumda olan bir erkekle konuşmayı kendine yakıştırabiliyor musun diye kızdım kendime. kendimi tuttum yazmadım hiç bişey. ama bütün dünyam başıma yıkılmıştı. bütün hayallerim bitmiş i yok olmuştu.

üniversitedeyim. kendi evime döndüm yani okuduğum şehre... otobüsten indim. boğuyo beni sanki bu şehir.. gözlerim hep doluyo... onunla bu şehirde tanıştım, kısa bile olsa gezdim.. kalbim öyle bir sızlıyordu ki.. içim öyle bir acıyor ki.. terminalden çıkıp evime doğru gittim. minubuste surekli ağladım.. apartmanın önüne geldim. odama girdim... duvarlar üsütme geldi.. sonrasında uykusuz geceler.. her gece bir acilde ilaç almalar... ve bunların hepsini ailem bilmeden öğrenmeden yaşıyorum... ailem de üşüttüm sanıyor. 10 kilo verdim bu sürede. 2 ay geçmemiştir bunun üstünden belki çok daha kısa ama her şey bana yıl gibi geldi.

sonrasında tlfnumda ondan gelen çağrılar.. noldu neden aradın dıyorumç yanlısıklaa aradım diyor. kapatıyor.

devam edicem...

birkaç gün sonra.. konuşmak istediğini söyledi.. konuşçak birşey yok dedim. konuşmadım dinlemedım. içimde birbirine zıt o kadar çok düşünce ve his vardı ki.. mail attı. o iş olmadı diye.. çok sinirlendim.ç ne demek olmadı.. hee olmadıysa ben kollarına koşucam öyle mi dedim.. kız istemedi falan dye durumu anlattı bana.. ben hala sinirliyim. kamerada konuşalım dedim.. başta htr dedim kabul ettım sonra. kamerada onu saçı sakalı birbirine karışmış bi hale yorgun, bitkin ve üzgün görünce kalbim yumuşadı.. yaşadığım sıkıntıları onun da yaşadığını hissettim. o da beni gçrünce çok kötü oldu.. gözleri doldu. ben hep ağladım konuşurken... ama onun içindeki acıyı da hissettim. onu kamerada görene kadar nefret ettim ondan.. kızdım, sövdüm hep.. intikam almak canını yakmak istedim.. hem ona kzıdım hem bana dönmesi için gecelerce ağlayarak dua ettim. sonunda bana dönmüştü. ama ben tükenmiştim. oda bunun farkındaydı. kendi yaşadıklarını unutup, ban ayaşattıklarını telafi etmeye calıştı. (şimdi o erkekle evliyim, 2 ay sonra bir bebeğimizolacak.)
zaten bu olay dan hemen 2 ay sonra belki daha az.. istemeye geldiler. tabi bir sürü sıkıntı oldu. beni istemeye geldiler ama o sırada yşne ailesi ve büyükler onu başka biriyle evlendirmeye çalıştılar. bu sefer ben bir şey duymadan sevdiğim erkek hayır deyip benle evlenmek istediğini söylemiş, ben bunu nişanlandıktan sonra.. düğüne yakın öğrendim. yine mahfoldum tabi..

ben eşimden bana bu yaşattıklarına rağmen daha özenli olacağını düşünürken hiç de öyle olmadı. düğün arifesinde bir sürü sıkıntı yaşattı bana.. neyse görmezden geldim evlendim. evliliğimin ilk ayları ağlayarak ve ona hiç bişe belli etmeden geçti.. pişman mı oluyordum evlendiğime acaba...

sonra taşlar oturmaya başladı. ben sıkıntılarımı onunla paylaşmaya ve anlatmaya başladım. daha mutlu olmaya başladım.. evimizde çok güzel bi huzur vardı.. hele de bebek olunca... eşim ban akarşı çok değişmiş.. onu ilk tanıdığım zaman ki gibi, hayallerimdeki gibi olmuştu. ufak tefek eksiklikler vardı ama olsun.. hiç bir şey dört dörtlük olamazdı..

şimdi diyeceksiniz ki... sıkıntın ne o zaman... sıkıntım şu... ben eski yaşadıklarımı unutamıyorum asla.. evliliğimdeki tek sıkıntı bu.. he bide eşimin ailesinden baı kişilerin sınırını bilmeden konuşmadı ve hiç konuşmaması gereken şeylerde konuşması.. ablasıyla son noktaya gelen bir problem yaşadık. eşim asla ondan beklemediğim bir şey yaptı ve ablasını arayıp konuştu.. konuştu ama ben rahat değilim ki.. onun ban adediği laflar yanına kaldı. ne bir özür ne bir kusura bakma lafı duymadım ben.. sonrasında da gönlüm ısınmadı ona ve yüzünü görmeye bile tahammül edemiyorum artık.

eşimi evlendirmek istedikleri kişileri görüyorum aynı ortamda bulunuyorum, bulunmak zorunda kalıyorum... çnkü eşimin ablasının eşinin akrabalarından biri bu kişi.. hep görmek zorundayım. ama artık kaldıramıyorum. dayanamıyorum. neden ben bunları yaşmak zorundayım. daha anlatamadığım bir sürü şey var. bu evliliğime ve bana zarar veriyo. ne yapıcambunu nasıl atlatıcam bilmiyorum. ne yapmam lazım?

Hımm devamını okumadan yorum yapmışım.

Geçmişe bir sünger çek.
Unutmazsan sürekli huzursuz olursun.
Eşine de söyle ben geçmişte çok üzüldüm ama her şeyi unutmaya çalışıyorum. bana yardımcı ol ve o kızın olduğu ortamlara girmeyelim de. bunda çekinecek bişey yok..

Son düzenleme:
Aynısı benim başıma geldi.Ailesi başka kız bulmuş oda görüşmüş ve evleneceğini söyledi.Ne mi yaptım sen gibi ağladım sızladim 2ay sonra başkası ile tanışıp onu unuttum şu an için hiç aklıma bile gelmiyor üstünden 2yıl geçti hayat devam ediyor dünyanın merkezi o değil seni hak edecek birini bul ne üzül nede ara geçmiş olsun canım üzüldüm senin için

boşver gitsin ... ya da boyle zorla evlendirilen erkek olamaz gibi şeyler yazmanın şuan hiç bir anlamı yok... ben o adamla şuan evliyim ve bir bebelk bekliyorum.. kızı da çok iyi tanıyorum. ve eşimin o an ki durumuna vee bu iş olacak diye diretenleri de tanıyorum. eşim benden öncede kaç defa hayır demesine rağmen kabul etmesi için başka birilerini dahi araya sokmuşlardı.. eşimin o kıza karşı bir şey hissetmediğini çok iyi biliyorum. bundan endişem yok. o sıkıntılı dönem sonrası halini de gördüm..

sorun benm yaşadıklarımı unutamamam. ailesinden bazı kişilerin bu iş olsun diye ki öabalarını unutamamam.. ve halao kızı görmem, aynı ortamda bulunmak zorunda olduğum zamanlarla başa çıkamamam...

Eşiniz madem ikinci kez başkasıyla evlendirmeye çalıştırdıklarında nasıl hayır demiş önceleri de hayır diyebilirdi. Kadın olsa neyse hiçbir erkek zorla evlendirilemez. Belki o zamanki düşünceleri şimdiki gibi değildi yada size olan sevgisi...
O kişiyi akrabaysa hep göreceğiniz zaten siz evlenmeden önce belli değil miydi? Siz bunu kabullendiniz.
Artık tek yapmanız gereken şey eskiyi unutup yola devam etmek, o kızı görünce sinirlerinize hakim olmak.
Eğer bu şekilde devam ederseniz evliliğinize de zarar verirsiniz...

Hımm devamını okumadan yorum yapmışım.

Geçmişe bir sünger çek.
Unutmazsan sürekli huzursuz olursun.
Eşine de söyle ben geçmişte çok üzüldüm ama her şeyi unutmaya çalışıyorum. bana yardımcı ol ve o kızın olduğu ortamlara girmeyelim de. bunda çekinecek bişey yok..

söyledim... hatta bir keresinde evimde ağırlamak zorunda kaldım. eşime dedim. ablasına söyledi. ve gelmediler. ama bazı ortamlarda ne yazık ki bunu yapamıyorum o da yapamıyor... ve o kızla bu evlilik olmadan önce babasıyla çok samimiydi eşim. şimdi de bir şey oluyor komnuşuyor. hele ki bir keresinde yşne mecburen aynuı ortamdaydık, biz geldik oturduk eşimin amcası akrabalrı geldi.. o kızın ailesini de davet ettiler. o kadar kötü oldum ki. kız gelmedi sadece babası geldi Allah'tan ... ama orda babasının yapmadığı şeyler vardı eşim hemen yardımcı oldu.. sinir oluyorum. onun işini halletmesinden... o an belki kayınbabası o olacaktı. ben uzaktan onların mutluluğunu ağlayarakseyreden biri olacaktım belki de...

Eşiniz madem ikinci kez başkasıyla evlendirmeye çalıştırdıklarında nasıl hayır demiş önceleri de hayır diyebilirdi. Kadın olsa neyse hiçbir erkek zorla evlendirilemez. Belki o zamanki düşünceleri şimdiki gibi değildi yada size olan sevgisi...
O kişiyi akrabaysa hep göreceğiniz zaten siz evlenmeden önce belli değil miydi? Siz bunu kabullendiniz.
Artık tek yapmanız gereken şey eskiyi unutup yola devam etmek, o kızı görünce sinirlerinize hakim olmak.
Eğer bu şekilde devam ederseniz evliliğinize de zarar verirsiniz...

biz birlikte olunca eşim bana anlatmıştı o kızı.. ama ben işin o kadar ciddi olduğunu anlamamıştım.. annesi görmüş begenmiş evlendirmek istiyor diye düşünmüştüm.. o istemesse onu evlendiremezler düşüncesindeydim.. ama hiç de öyle olmadı. düşünceleri şimdi ki gibi değildi o zaman dediniz ya.. öyle olduğunu düşünmüuorum.. hyr demesine müsade etmediler.. bunu da çok iyi biliyorum. sıkıştırdılar ve o hiç bişey yaoamadı.. bizim ayrılığımız 2 ay kadar sürmüştür. iki ay içerisinde duyguları bana doğru yönelmiş ve güçlenmiş olamaz diye düşünüyorum. ikinci defa evlendirmk istediklerinde hayr diyebildi çnkü ona sorudlar. çnkü o kızı teklif ettiklerinde ailesi beni istmee niyetine girmişti. gelip eşime sordular. kibritcikizi isticektik biz oglum sne ne diyosun bu işe diye sordular... yani ilkinde kimse ona fikir sormadı ikincisinde sordular.. özellikle de annesi sordu.. çnkü ne sıkıntılar yaşadığını gördüler. strese ve üzüntüye bağlı bir hastalığı var eşimin. o dönemde rahatsızlanmış, bunun üzerine annesi ve babası eşime sordu. bir de ilk evlendirmek istediklerinde eşim o an ne düşündü bilmiyorum. tmm kıza sorun ama ben istemiyorum demiş.. belki kızın hyr diyeceğini düşündü ve onları susturmak için böyle bir şey yaptı bilmiyorum... çnkü ben nişanlandıktan sonra kızın eşim için başka birini sevdiğini söylediğini duymuştum

o kızla aramızda 1000 km var.. belirli dönemlerde bir araya gelmek zorunda kalıyoruz... sanki görümcem de bazı şeyleri kasıtlı yapıyor...

O zaman görümce ile ilişkinizi bitirin siz üzüleceginize eşiniz üzülsün sizi yeterince üzmüşler zaten.Hele ki kasıtlı yaptığına inanıyorsanız hiç görüşmeyin

tabi bir de diyorum ki.. ya ben zaten bir sürü sıkıntı yaşadım.. bir de üstüne hala o kızları görüp acım tazeleniyor... neden bir de ablasının ve ailesindne bazı kişilerin laflarını yiyip sessiz kalmak zorundayım. eşime diyorum. kendin neden böyle dedin diye sormuyosun diyo... soruyorumm ama cvp alamıyorum ki.. hepsi bir şeye takmış durumda.. en son annesi bana bir laf etti.. ama hiç söylenmicek bir şeyy.. sordum ama bi cvp vermedi.. eşime dedim hiç bişe demdi.. iyiliğini düşünmüştür diyo.. böyle iyilik mi olur yaa... ben bişe der sustururum ama saygısızlık olur.. onun gidip kibritcikiz a böyle demişssin nedne diye sorması gerekmez mi? ya da bu şekilde seyler söylemeyin kibritcikiz üzüluyo demesi gerekmez mi? çnkü eşim de çok iyi biliyor ki ben bişey dersem saygısızlık olacak.. demssem kendi kendimi yiyip bitiricem

O zaman görümce ile ilişkinizi bitirin siz üzüleceginize eşiniz üzülsün sizi yeterince üzmüşler zaten.Hele ki kasıtlı yaptığına inanıyorsanız hiç görüşmeyin

bir anda bitiremiyorum... yavaş yavaşş... mesafe koydum arama.. bundan sonra bana ettiği bir lafta karşılığını blacak zaten... isterse saygısızlık olarak nitelendirsin.. ama ben ona karşı kendimi ezik gibi hissetmek istemiyorum.. onun da bunu kullanmasını istemiyorum. sonuçta kız onun akrabalarından ve arası gayet iyi.. gelmiş bana kızı anlattı kac defaaa!!!! ne diyeceğimi bilemiyorum.. anltma bana desem.. buna sevşnecek eminimçç üzüldüğümü görünce.. çnkü sürekli herkesin içinde eşimin bana değer vermediğini göstermeye çalışıyor aklınca.. yani öyle bir izlenim yaratmaya çalışıyor süreklii

görümcemle bütün ipleri koparabilirim... hatta onun canını benm canımı yaktıgından daha fazla yakabilirim... üzebilirim.. ama eşimden dolayı bir şey yapoamıyorum.. onun üzülmesine dayanamam... onu incitemem.. zaten yapılan her şey eşimi incitmemek için katlanıyorum... gerçi eşim bunu anlıyor mu?... muammaa....

eskiler aklına gelip neden üzüldüğünü tam anlayamadım açıkçası ,

çünkü eşin seni bırakmamış veya seni üzmek amaçlı bi,rşey yapmamış,

mecbur kaldığı durumlardı kız istemeseydi olurdu diyosun eşin hep yanında olduğunu hissettirmiş ve evlenbmişsiniz

şimdi de bebek bekliyorsunuz sorunlarımız çözüldü diyorsun e sorun ne

1000 km uzaktaki insan içinmii, birde hamilesin üzme kendinii herkes yoluna gitmişşş

görümlenle ilgili de eşin konuşmuşş korumuşş özür bekleme zaten sen yuvanda huzurlu ol mutlu oll

neden seni üzgün görmek isteyenleri mutlu ediyorsun kii

Bosversene arkadasim
Su an evinde huzurlu mutluysan baskalarini neden umursuyorsun?
Gecmise takilmak sana zarardan baska sey getirmez
Ayrica gorumcen sana kac defa o kizi anlatmis ya belli ki amacina ulasmis.

Biraz daha zaman gecince ne onemsiz seylere kafa takmisim diyeceksin.

eskiler aklına gelip neden üzüldüğünü tam anlayamadım açıkçası ,

çünkü eşin seni bırakmamış veya seni üzmek amaçlı bi,rşey yapmamış,

mecbur kaldığı durumlardı kız istemeseydi olurdu diyosun eşin hep yanında olduğunu hissettirmiş ve evlenbmişsiniz

şimdi de bebek bekliyorsunuz sorunlarımız çözüldü diyorsun e sorun ne

1000 km uzaktaki insan içinmii, birde hamilesin üzme kendinii herkes yoluna gitmişşş

görümlenle ilgili de eşin konuşmuşş korumuşş özür bekleme zaten sen yuvanda huzurlu ol mutlu oll

neden seni üzgün görmek isteyenleri mutlu ediyorsun kii

sizin dediklerinizi düşünüyorum bende... ama bazı zamanlar geliyor ki.. neden yaşadım neden böyle oldu... neden her seyın tadını çıkararak evlenemedım.. hala neden eşimi kaybetme korkusu yaşıyorum... eşim 2-3 aydır beni korumaya başladı... kim bilir benm için değil.. belki de bebek için tüm koruması yardımcı olması ve desteği... çnkü ablasının yaptığı en son şeyde ben rahatsızlanmıştım.. kanamam olmuştu... belki bütün bu ilgi bebegedir. bana değil..

nasıl bir aileymiş kızın seçme şansı var ama erkeğin yok
ben eşinin mecburum demesine inanmadım ama
yapacağın şey eğer eşinle aranın bozulup bozulmaması önemli değil yada onunla barışırım diyorsan lafların altında kalmayacaksın

gerekirse oğullarının diğer kızlar tarafından istenilmediğini vurgulayacaksın.

gerektiği yerde gerektiği sertlikte konuşmakta yarar var bence

Bosversene arkadasim
Su an evinde huzurlu mutluysan baskalarini neden umursuyorsun?
Gecmise takilmak sana zarardan baska sey getirmez
Ayrica gorumcen sana kac defa o kizi anlatmis ya belli ki amacina ulasmis.

Biraz daha zaman gecince ne onemsiz seylere kafa takmisim diyeceksin.

değilim bu ara hiz huzurlu ve mutlu değilim... eski olaylar hep aklımda.. beynimi kemiriyorrr.. daha 1 hafta önce anlattıı. beni yok sayamaya devam ediyor. sanki ben yokum gibi davranıyor.. sadece eşim var onun için.. hali tavrı hep bu.. nilanladıgımdn beri.. onca sıkıntı yaşadım ve üstüne ablasını çekiyorum... katlanamıyorum artıkk

nasıl bir aileymiş kızın seçme şansı var ama erkeğin yok
ben eşinin mecburum demesine inanmadım ama
yapacağın şey eğer eşinle aranın bozulup bozulmaması önemli değil yada onunla barışırım diyorsan lafların altında kalmayacaksın

gerekirse oğullarının diğer kızlar tarafından istenilmediğini vurgulayacaksın.

gerektiği yerde gerektiği sertlikte konuşmakta yarar var bence

işte tam da bu cüğmle.. eşimin o kızı istemediğini ben bilişyorum.. ama başkaları bilmiyor... bu da çok ağır geliyor bana! bunu konuşmak dile getrmek istişyorum.. ama yaoamıyorum.. hemen aglarım ıçımdekı acı hala çok taze

Back
X