Simdi ben buraya neden ciktim? Nicin ciktim? Nasil ciktim?

Ayy bebis geliyor
tebrik ederim, saglikla kucagina alirsin insallah
evet aynen öyle omuz agrisini vicdan azabina tercih ediyorum, elestirilebilir bu durum
mutlu anne mutlu cocuk demek olsa da bu sekilde olmasi da benim icime sinmiyor
aslinda dogru olan destek alan bir anne mutlu anne olmali, yapayalniz kalinca insan uyumak icin uyku egitimi veriyor falan ki kendi hayati da kaymasin bir yandan, bilemiyorum
benimki kaydi mesela ama toparlarim da ne olacak

Bi iki gün pek sinirliydim acayıp mutsuzluk çökmüştü üstüme daha reglime var sanıyordum sabah bana el salladı ruh halımde düzelmeye basladı

Ya benimki de geldi gelecek, vucudum sisti, parmaklarim hep ödem
benim adamin yaptgini okudun mu, alisverise gittik cüzdansiz
tüm günüm ve emeklerim bosa gitti
gittigimiz yer de uzakti, gün gecmiyor ki benim hayatim da bir aksiyon olmasin

cok tesekkur ederım sagolun ,
bence her cocuk bır degıl egıtımler kıtaplar anlatıyorlar ama hepsınde gecerlı olmaz dıye dusunuyorum kendımce ,
ıkı tane oglunuzmu var ? neden yapayalnız kaldım dedınız ozel bırseymı

Ay ben iyi olmayınca kızıma ıyı olmuyorum. Ruhum ve bedenım yorgun olunca gözüm görmüyor. Mutlu anne mutlu çocuk mutlu aile hepsi içiçe. Bi haftadır gece emmesini bıraktırmak için çabalıyoruz ve daha rahatladım. Annelere uyku degıl kalıtelı uyku sart.her fedakarlıgı anneler yapmak zorunda dıye dıye empoze etmısler yıllardır. Annede candr kandır insandır bence kendımızı bu kadar hırpalamamıza gerek yok

Kesınlıkle sinir krizi gecırirdim sakşn kaldıysan helal olsun

Aynen ben de kitaplara cok bel baglayamiyorum, ilk cocugumda uyguladim ama asla icime sinmemisti
ben de tamamen kendime göre ayarladim sistemimi, ha zor bazen cok da kötü oldugum oldu ama o zamanlar geciyor cok sükür
ben yurt disina geldim evlenerek, akrabam falan kimsem yok, cevre de yapmadim
pek bana uygun ortamlar, hayat görüslerin falan filan yok, öyle yardim ortami zaten yok da
ben de yalnizim bu nedenle, tek yardimcim esim o da karantinadan önce cok calisirdi iki cocukla evde seneler gecti, büyüdüler
büyük 6, kücük 3 yasinda yani hersey yoluna girdi, kendimce zorlu dönemi atlattim, cok memnunum su an ki durumdan, basardim, basardik diyorum

Kitaplara bakarsan ha bire her hareketımızle çocukların psikolojısını bozup onlara travmalar yaşatıyoruz. Eğitimciyim ve çok fazla abartıldıgını düşünüyorum. Maalesef kitaplarda çocuk eğitiminin dozunu kaçırdılar bence

Allah yardımcınız olsun ama zor zamanlar gerıde kalmıs gıbı bıraz degılmı ?
hayırlısıyla dunyaya getırebılırsem ıcımden geldıgı gıbı davranmak ıstıyorum cocuguma sonucta onlar bır kez bebeklık cocukluk donemı gecırıyorlar anne olarak bızde bır kere bu donemı yasıyoruz hakkıyla geregının yapılması gerekır dıye dusunuyorum ,zaten ben cok cefakar bı ınsanım cocugum ıcın herseyı yapabılırmısım gıbı gelıyor suan :)

Kendime cizgidim anne modeli fedakar anne modeli benim de, bana uygunu bu sanirsam
söyle bir bakiyorum da cok seyimden vazgecmisim ama baska türlüsünü de yapamazdim
genel olarak böyleyim cünkü, daha dogrusu bizim cekirdek ailenin olayi bu
esim de ben de cocuklari cok fazla yer actik, onlar büyüyene kadar da bu böyle olacak dedik
esim arada yapmayalim bu kadarini dese de ben cok takintili bir insanim
yani yarin bir gün kendimi suclu hissetme potansiyelim cok yüksek
bununla basa cikmam cok daha zor, o yüzden fazlaca fedakarlik yapiyoruz
ha bu üc bes sene sürüyor zaten, hayatlar bir sekilde normale dönüyor
kücük ogani da odadan dehledigimizde hersey eskisi gibi olacak ama simdilik bu böyle
dile kolay 6 bucuk yildir bebelerle yatiyoruz

ben hıc okumadım o tarz kıtapları ıcerıgını bılemıyorum ama sevgı herseyı cozecek gıbı gelıyor bana sankı belkı daha dogurmadıgım ıcındır bılmıyorum :) sızın cocugunuz varmı

Ben ilk zamanlar cok dikkate almaya calisirdim kitaplari ama cogu sacma geldi
icgüdüsel yanimizi hic hesaba katmiyor
bir de ben cocukken olanlari bir bir hatiliyorum travmatik gercekten bircok sey
baz aldigim sey ise kendi cocuklugum
bakalim, mükemmel anne yoktur, elimizde gelen vardir

Kesınlıkle bende bana yanlıs gelen benı eşimi etkıleyen şeylere ayrı bı dıkkat ederım. Mükemmel olun olun dıye dıye sorunlu bencıl bi nesil yetısıyor anne anne olacak baba baba olacak. Arada seslerde yukselır kızgınlıklarda olur yeterki sevebilmeyi bilelim

13 aylık bir kızım var şöyle çocugu ayına göre soyleyenlere sinir olurdum ama bende söyluyorum söylemeyeni dövüyorlar sanki

bende hatırlıyorum cocukken yasanılan olayların kısılık yapısının olusmasında rolü oldugunu da dusunuyorum ama onemlı olan sakın sevgı dolu saygılı bır ortamda yetıstırmek galıba ,

Benımde eşim fedakarlık yapıyor aslında yapmak istiyor ama çalısıyor bana kalıyor tüm yük. Ben aşırı fedakar olamam ya acayıp ruhumu etkılıyor. Bendd farklı işliyor herkesin anneliği kendıne özel. Annem bazen yakınır söyle fedakarlık yaptım boyle yaptıl vs vs vs diye yapmasaydın diyesim geliyor. Yapıpta söylemektense dozunda yapmayı tercih ediyorum sanırım buda benı etkılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…