• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi ben haksız mıyım ?

SessizveDerinden

Aşkımın Aşkıyım :)
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2013
325
9
38
Sakarya
Apartmanımızda çarşamba günleri genel temizlik günü.Halı çırpma,halı yıkama vs vs için..
Okulda çalıştığımdan haftaiçi pek temizlik yapamıyorum.İtiraz ettim haftasonuna almadılar.Neyse tamam dedim.
Ramazan ayında sahurda bigün bi balkona çıktım balkon kenarında sucuklar domates salatalıklar.
Sinirlendim gene bişi demedim temizledim.
Üst kat komşumuz (yönetici) gelini pazar gunu izinde ve bigün öyle halı sirkeledi ki diğer balkonum ekmek kırıntısı içinde.
O gün dedimki bende kafama göre yapıcam ve o kadın aşağı şikayete gelene kadar devam edicem.
Neyse dün halı sirkeledim.Biraz saç vardı.Acelem olduğundan süpürmeden sirkeledim.
10 dk sonra kapım çaldı.Üst kattaki yönetici kadın alt kattaki kadının benden şikayet ettiğini balkonunu hep saç yaptıgımı vs söyledi sinirle..
Bende dinledim sonra açtım ağzımı.
''Peki ben mecbur muyum sizin sucuklarınızı balkondan toplamaya ? Sizde halı sirkeliyosunuz çarşamba günü haricinde.Kural varsa herkes uysun bende uyarım''
dedim ve biraz sakinleşti gitti..
Bugun de bi baktım gelini izindd ehalı yıkıyo ve balkonum durmadan ıslanıyor.Yukarıdan su damlıyo.
Şeytan diyo çık yukarı bana yaptığını yap.
Bu arada alt kattaki kadın beni kocasına söyliycekmiş falan devam edersem.
Ya sabır.. Normalde sakin biriyimdir ama insanı çileden çıkartıyo böyle insanlar.

kocasına mı söyleycekmiş yok o az gelir babasına şikayet etsin :9:

kural varsa herkes için var ne garipler

bizimde üst komşu bi sofra bezi silkeler benim balkon olduğu gibi tavuk kemiği vs, bigün üşenmedim topladım gittim kapısına kemikleriniz balkonuma düşmüş dedim, ayyy öylemi halbuki ben çırpmadan kabasını çöpe döküyorum dedi,tavuk kemiği kaba olmuyosa ne olur artık bilmiyorum, akil olan anlar benim bu hareketimi ama anlamadılar bende zaten balkon kullanmıyorum ne halleri varsa görsünler, şarıl şarıl hortum tutarlar trabzanlara, senin camınamı gelmiş balkonunda bişey mi var hiiiiç,kendisi en üstte ya, insan olmak edep adap görenek başka bişey, ya vardır ya yoktur

öğle yemeğine eve geliyorum ben, neyse yedim çıktım işe gidiyorum, kaldırımdan yürürken sağ kolum olduğu gibi su içinde kaldı apartmandan kadın kovayla su döküyo aşağıya, ulan aşağıdan insan yürüyo o rası kaldırım, napıyosun yaa dedim, hihiii yaptı su temiz korkma dedi, kafaya bak, temiz suyu sokağamı döküyosun ayrıca temiz diye kafamdan aşağı dökmen mi lazım belki ben kuaförden çıktım saçım başım yapılı, kadın manyak çıkıp yolsan sen suçlusun

benim üst komşum saolsun penceremize kusmuştu, birgün hava sıcak eşimle oturuyoruz salonda ALLAH ın işidir ya camı kapattık on dakika sonrada yatmaya hazırlancaz eşim odaya gitti ben de salondayım hala birden bir gürültü koptu cama çarpan birşeyler var, yağmur yağıyor sandım önce ALLAH tan camı açmamışım yoksa ............:52: hani düşünmek ve konuşmak bile istemiyorum o noktalı kısmı:1: neyse adamın öğürmesini duydum:53:, kocamı çağırdım, benim ki de sinirlidir biraz ve biz yurtdışındayız eğer yukarı çıkıp adama birşey yapsa o sinirle başımıza burda neler gelirdi bilmem yalvar yakar tuttum adamı , tabi bağıra çağıra küfrü bastı bir yarım saat bağırarak küfretmiştir herlade ama diyorum ki iyi ki öyle sakinleştirdi kendini. bana da sen yarın camı açma sakın ben gelince temizlerim fırçayla yıkarım senin midem daha hassas bulanmasın falan dedi. kıyamam ben ya da o ne farkediyorsa. neyse ertesi sabahtan çıktım yukarı kapıyı çaldım, pardon dedim yukardan pencereme su dökebilir miyim? pencereme kustunuz da... başladı işte küçük çocukları kusmuşta hastymış da kusura bakmıyacamışım da, ben dedim salak değilim kocaman adam böğürmesi ile çocuğu ayırt edemiycem. neyse ben temizlerim dedi, eline bezlerini falan aldı indi, başında bekliyorum ben de, sildi silmesine de cama kusacak kadar pis olan insanların yaptığı temzlikten ne çıkar ki? ardından ben belki on kere çamaşır suyu döktüm her yerine sildim, içim bulana bulana, sonra çamaşır suyu fışkırttım her yerine bir gece beklettim ertesi gün tekrar sildim. ondan sonra kaç gün yemek yerken işkence çektim hala ben de psikolojik takıntıdır salonun camı açıkken uyuyamam....

Siz haklısınız tabi ama alt komşunuz belki de kurallara uyduğu halde bu muameleye maruz kalıyor. Biraz da onun tarafından bakın olaya. Siz bütün kurallara uyuyorsunuz ama üst katınızdaki kurallara uymayanlara olan sinirini sizden çıkartıyor. Bence onlar yapıyor bende yaparım mantığını bırakıp kurallara uymayanları yöneticiye şikayet edin.

kocasına mı diyecekmiş çocuk gibi :9::9:
geçenlerde balkonda oturuyorduk üst kattakiler nargile içiyorlar balkonda
birden aşağı köz attılar :53: hayır yanlışlıkla oldu desem değil devamı geldi
ne yapıyorsunuz siz köz aşağımı atılır diye diye seslendim bu seferde su döktüler
közü söndürmek için.aşağıya su dökeni bebek bezi atanı falan gördüm de bunu
ilk defa gördüm :41:

Apartmanımızda çarşamba günleri genel temizlik günü.Halı çırpma,halı yıkama vs vs için..
Okulda çalıştığımdan haftaiçi pek temizlik yapamıyorum.İtiraz ettim haftasonuna almadılar.Neyse tamam dedim.
Ramazan ayında sahurda bigün bi balkona çıktım balkon kenarında sucuklar domates salatalıklar.
Sinirlendim gene bişi demedim temizledim.
Üst kat komşumuz (yönetici) gelini pazar gunu izinde ve bigün öyle halı sirkeledi ki diğer balkonum ekmek kırıntısı içinde.
O gün dedimki bende kafama göre yapıcam ve o kadın aşağı şikayete gelene kadar devam edicem.
Neyse dün halı sirkeledim.Biraz saç vardı.Acelem olduğundan süpürmeden sirkeledim.
10 dk sonra kapım çaldı.Üst kattaki yönetici kadın alt kattaki kadının benden şikayet ettiğini balkonunu hep saç yaptıgımı vs söyledi sinirle..
Bende dinledim sonra açtım ağzımı.
''Peki ben mecbur muyum sizin sucuklarınızı balkondan toplamaya ? Sizde halı sirkeliyosunuz çarşamba günü haricinde.Kural varsa herkes uysun bende uyarım''
dedim ve biraz sakinleşti gitti..
Bugun de bi baktım gelini izindd ehalı yıkıyo ve balkonum durmadan ıslanıyor.Yukarıdan su damlıyo.
Şeytan diyo çık yukarı bana yaptığını yap.
Bu arada alt kattaki kadın beni kocasına söyliycekmiş falan devam edersem.
Ya sabır.. Normalde sakin biriyimdir ama insanı çileden çıkartıyo böyle insanlar.

Sen niye sabrediyosun ki git sende üst komşunu şikayet et sustukca bu böyle devaam eder ayrıca üst komşun sana yapıyor sen bak nasıl sinir oluyosun Belki alt kattaki kadın da aynı senin durumunda bence sen kurallara uy aksi bişey olduğunda şikayet et sana yapılmasını istemediğini başkasına yapmaa

Siz haklısınız tabi ama alt komşunuz belki de kurallara uyduğu halde bu muameleye maruz kalıyor. Biraz da onun tarafından bakın olaya. Siz bütün kurallara uyuyorsunuz ama üst katınızdaki kurallara uymayanlara olan sinirini sizden çıkartıyor. Bence onlar yapıyor bende yaparım mantığını bırakıp kurallara uymayanları yöneticiye şikayet edin.

Alt komşumun suçu yok belki ama ''birdaha yapmasın yoksa kocama söylerim'' cümlesini duyana kadar özürdiledim o cümleden sonra kafam attı.birde kendisi gelseydi keşke diye düşündüm..Bana gelen üst komşum gözümle gördüğüm halde siz yaptınız dememe rağmen belki üsttekiler yapmıştır bazen bende görüyorum diye beni alt etmeye çalıştı ama beceremedi..

Sen niye sabrediyosun ki git sende üst komşunu şikayet et sustukca bu böyle devaam eder ayrıca üst komşun sana yapıyor sen bak nasıl sinir oluyosun Belki alt kattaki kadın da aynı senin durumunda bence sen kurallara uy aksi bişey olduğunda şikayet et sana yapılmasını istemediğini başkasına yapmaa

O konuda evet alt komşumaa mahçup olmadım değil.Ama inat ettim o kadın eve şikayete gelecek ve ben yüzüne vurucam diye.
Kendisi gibi ufak bir sorunda çirkef değilim kapılarına gidip çocuk azarlar gibi ikaz edemem.
Ben kurallara uyucam ama daha dün söylemişken bugun 2 balkonumda halı yıkayıp ıslak ıslak süzülmeden balkona su damlatmalarına ne demeli bilmem..

Sanırım apartman yaşantısında hep olan bişey bunlar.Allah kolaylık versin iyi komşularla karşılaştırsın ne diyelim..

Size haksızlık yapıldığından şikayetçisiniz ama aynısını sizde başkasına yapıyorsunuz...Bence daha farklı bir çözüm bulunabilir.Mesela bir gün bütün apartmandaki bayanları davet edin size, o arada açın konuyu belki o zaman utanır üst kattaki kadın..

Size haksızlık yapıldığından şikayetçisiniz ama aynısını sizde başkasına yapıyorsunuz...Bence daha farklı bir çözüm bulunabilir.Mesela bir gün bütün apartmandaki bayanları davet edin size, o arada açın konuyu belki o zaman utanır üst kattaki kadın..

Apartman girişinde kagıda yazmışlar şu gün genel temizlik şu gün merdiven temizliği vs.
Bu kuralı koyan yönetici kurala defalarca şahit olduğum halde uymadığı gibi bana 2 kere şikayete geliyor.
Ben koca evi çekip çeviriyorum tek başıma hiç valla koca insanları bide ahlak dersi vermeye evime çağıramam.
En son söyledim herkes uysun bende uyarım kurala diye.Ertesi gün gelini şaka gibi balkonu su içinde bırakıyor :)
Hayır o değil beni kocasına söyleyecekmiş bilmem ne..
Tamam ben hata yaptım belki inatlaşıp kendi kendime ama ikaz ediş tarzı hiç ama hiç hoş değildi.
Evime girip parmağını gösterip alttakı kadın seni kocasına söyliycekmiş bak bidaha yapma ben konuşurum hallederiz falan cümleleri..
Alttaki komşuma ben birsürü bahane bulurumda dediğim gibi çirkefliğe luzum görmüyorum.
Neyse umarım dediği ile yaptığı tutar..

Siz kisasa kisas yapmissiniz ama bence yanlis olmus.alttaki komsunun da kocama soylerim demesi de cocukca.bence ust komsuyla sorunlari halletmeye bakin,size yapilan terbiyesizlikte alt komsunun ne sucu var.

Benimde ayni sorunum var. Balkonda sarap mantari, yarisi isirilmis kofte, bir dilim ekmek, bol kus yemi, ve her cesit sac bulunmakta ve gecen ay ustteki terazi !!! Atti bahceye ben guvenlige guvenlik bana bakti uzun uzun sonra pes ettim artik oturmuyorum balkonda ama malesef ki heryerde boyle -.- cok sinir bozucu ama kimsenin kimseye saygisi olmassa bu boyle olur. Simdi sen asagiya silktin ama onada gidiyordur zaten yukarken silkilenler yani onunda artik canina tak etmistr malesf ama size kocama soylicem demesi komik olms :) napck kocasimi gelckms kapiya sanmyrm. Kocasi aman beni bulastrma der yatar uyur ;)

O halde eşin yukarı yöneticiye çıksın kuralı koyan siz uymayan siz o halde biz de uymuyoruz desin madem kocalar çözecekmiş işi sizin kocanız onun kocasını döver bence:27: Arsızla uğraşması zor derler, kolay gelsin valla:ssz:

Back
X