şimdi ben ne yapayım

elvan07

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
4
0
86
41
Antalya
herkese selam.bende yeni üye oldum ve paylaşmak,akıl danışmak istediğim birşey var.ben yeni evli sayılırım.1,5 sene falan oldu işte ama şu an boşanmak üzereyiz.eşimin alkol problemi var.genellikle hergün içer,hiç hayır demez.ve evinde nadir içer.dışarda içtiği için de eve geç gelir.gecenin3 ünde 4 ünde falan.bazen hiç gelmez.gelmemesinin sebebi olarak da eve geldiğinde kavga etmemiz.işle ilgili sorunları var.annesiyle hiç anlaşamıyorum.ama eşimi seviyorum.şimdi ayrılmamamız için benden bişeyler istedi.sabırlı olacakmışım annesiyle konuşup gidip gelecekmişim(evlerimiz çok yakın ama kavga ettik ben gidip gelmiyorum) az konuşupm dırdır etmeyecekmişim.daha önce de 1,5 ay ayrı kaldık ama tekrar birleştik.benim de onunla devam etmem için daha özenli olması evli gibi dvranması evini beni ihmal etmemesini istiyorum.
şimdi düşünüyorum.sabredip düzelmesini beklemeli miyim,sabrımın karşılığını alır mıyım.yoksa bitirmek en iyi çözüm mü.içimden bir ses herşeyin yine aynı devam edeceğini söylüyor devam etsek bile.kiminiz hala ne duruyorsun diyecek belki ama gönül ferman dinlemiyor.ona her zaman destek olmaya yanında olmaya çalıştım ama karşılığını çok az gördüm.şimdi bana bi akıl verin lütfen.bitirmek mi mantıklı olur sabredip dzelmesini beklemek mi.mafoldumben

"Ben iceyim, ayni düzen devam etsin ve sen annemle cok iyi gecin...istemedigin seylere katlan ve sabret...'' diyor yani.

Alkol katlanilacak bir sey degil ama seviyorsaniz ve mücadele etmek icin gücünüz varsa mücadele edin bence. Bir uzmandan yardim almayi teklif edin ve onun caba sarfetmesi gerektigini, sabretmesi gerektigini söyleyebilirsiniz.
Annesi ile iliskinize gelince, annesi sizin huzurunuzu, düzenini bozacak hareketler yapmiyorsa, iyi gecinmeye calisin bence. Hic kimseyi kendi annemiz gibi olmasini beklemeye hakkimiz yok degil mi?

Dilerim her sey ikinizin mutlulugu icin düzelir.

sevdiğinize göre sabretmeniz gerekmez mi?
ha deyince mi kurdunuz yuvanızı

"içki kötülüklerin anasıdır."

keyif için içmek ayrı her gün kullanmak ayrı
seninki alkolik gibi bir şey anladığım kadarıyla
şimdi sana zarar vermiyor olabilir ama
ilerde şiddet bile uygulayabilir
bilinci kaybediyor ne de olsa
sana ayrıl ya da devam et diyemeyiz
yaşadıklarını sen biliyorsun
ama çok düzeleceğini düşünmüyorum
ben şunları değiştireyim sen bunları demiyor ki adam
sadece senden bekliyor
Allah kolaylık versin.

ya aslında sen ne yapacaksın dediğimde ben de kendimce yapacağım birşeyler ama sabretmen lazım diyor.ama şimdiye kadar öyle şeylere sabrettim ki artık dayanacak güç bulamıyorum kendimde.annesine gelince çok sivri dilli.konuşurken karşısındakini kırabilirim düşüncesi yok.çok imalı konuşur.eşime göre annesi dobra amadobralık başka kalp kırmak başka.açıkçası görmek bile istemiyorum annesini.ilk ayrıldığımızda bir kez olsun arayıp sormadı bile.neymiş haber vermeden çekip gitmişim.ağza alınmıck laflar falan.

bence bu soruyu bize yöneltmen bile bi şans verir evliliğinize...
aşılmayacak problemler değil gibi.
en azından neden bu kadar kolay bitirdim diye düşünmezsin,
elimden geleni yaptım ama bitmesi gerekti dersin, bu çabalarına rağmen düzelmezse.

herkese selam.bende yeni üye oldum ve paylaşmak,akıl danışmak istediğim birşey var.ben yeni evli sayılırım.1,5 sene falan oldu işte ama şu an boşanmak üzereyiz.eşimin alkol problemi var.genellikle hergün içer,hiç hayır demez.ve evinde nadir içer.dışarda içtiği için de eve geç gelir.gecenin3 ünde 4 ünde falan.bazen hiç gelmez.gelmemesinin sebebi olarak da eve geldiğinde kavga etmemiz.işle ilgili sorunları var.annesiyle hiç anlaşamıyorum.ama eşimi seviyorum.şimdi ayrılmamamız için benden bişeyler istedi.sabırlı olacakmışım annesiyle konuşup gidip gelecekmişim(evlerimiz çok yakın ama kavga ettik ben gidip gelmiyorum) az konuşupm dırdır etmeyecekmişim.daha önce de 1,5 ay ayrı kaldık ama tekrar birleştik.benim de onunla devam etmem için daha özenli olması evli gibi dvranması evini beni ihmal etmemesini istiyorum.
şimdi düşünüyorum.sabredip düzelmesini beklemeli miyim,sabrımın karşılığını alır mıyım.yoksa bitirmek en iyi çözüm mü.içimden bir ses herşeyin yine aynı devam edeceğini söylüyor devam etsek bile.kiminiz hala ne duruyorsun diyecek belki ama gönül ferman dinlemiyor.ona her zaman destek olmaya yanında olmaya çalıştım ama karşılığını çok az gördüm.şimdi bana bi akıl verin lütfen.bitirmek mi mantıklı olur sabredip dzelmesini beklemek mi.mafoldumben

zor bir karar, ama eğer düzelebileceğine inanıyorsan beklemeye değer.......
görümcemin kocası da alkolikti, senelerce çoluğunu çocuğunu aç sefil bıraktı , görümcem ailenin reisliğini üstlendi, çalıştı çocuklarına baktı , sabretti ama mükafatını da aldı.... eşi şimdi değil içmek adını bile anmıyor, namaza başladı , hayatta herkes herşey bi yana eşi ve çocukları bi yana şimdi ....
Doğru kararlar alabilmeni dilerim Allah yar ve yardımcın olsun

bencede cnm bitirme derim.eskiden neden ayrılmak bu kdr çok yoktu evliliklerde bi düşün.çok iyi anlaştıkları için mi? hayır tabikide.bazı şeylere de sabretmek gerekir kanımca.evlilik bu çünki.dayak eziyet yoksa kal derim herşey düzelir.düzelicektir de.bazı insanlar konuşmaktan anlamayabilir.al kocanı karşına konuş demiycm sana çünki biliyorum ki bunu denemişsindir.kolay kurulan bişy değil yuva.yuvayı dişi kuş yapar bunada inanıyorum.eşin doğru sölüo olabilir.az öz konuş diye sana.sessiz ol sabırlı ol allah sana layıkını ztn vericektir eminim.bazen biz kadınlar çok dır dır yapıp bunaltıyoruz farkında olmadan da.kayınvalideni de sevmeyebilirsin.ama eşini seviyosan ona da saygı göstermek zorundasın bence.gitmemek ne demek.büyüktür o sen alttan almayı görüşmeyi dene hatta kırdıysam hatam olduysa özür dilerim bundan sora herşeyin çok daha güzel olmasını istiyorum inanın de.sarıl öp bişey kaybetmessin.o hatası varsa eğer bunu alyaıp utanacaktır bile emin ol.bitirme diyorum yine de sana sakın...

Canım belkide bu senin için bir sınav böyle düşünmek lazım.
Benim yengem ve amcamda aynı sorunları yaşadılar.Amcam eve çok gelir her gece içerdi fedakarlık yapan hep yengem oldu.Ama sabrının mükafatınıda aldı.Şimdi amcam namazını kılıyor ve bırak içkiyi içmeyi adından bile söz ettirmiyor aksine çevresindeki insanlarıda teşvik ediyor.Ki aynı sorun bizim evdede var aslına bakarsan.Babam öle her akşam içmez içtiği zamanda genelde evde nadir olarak da dışarda içer.Bu durum bile rahatsız ediyor ama özellikle annem ve kardeşim ve ben sabrediyoruz öyle olmak zorunda çünkü.Hayatta hiç bir şey dört dörtlük değildir.Senin eşininde eksi yanı içki demek ki.Asla moralini bozma allaha sığın ve dua et eminim kalbinden gelerak yapıyorsan eğer er yada geç bunun mükafatını alıcaksın.Ve bellili eşini gerçekten seviyorsun bence bunun için bile denemeye değer.Asla pes etme...

Yaa pes yani....
Hem adam içip içip geceyarıları geliyor, yada canı istemezse eve gelmiyor..
Hem de suçlu kaınmış gibi annemle iyi geçin dırdır yapma falan diyo...
Eee sen yaptın diyelim bunları ne olacak o içkisinden vazzgeçecek mi....
Sanki hatalı olan senmişsin gibi neden şartları o koyuyor ki... Sen şartlarını koy.. ıçmeyi bırak artık çok içmek istiyorsan evde iç falan diye sen niye şart koşmuyorsun anlamadım....
Boşan demiyorum, zaten demeye de hakkım yok ama hem hatalı olup hem de saha şartlar koşmasına izin verme arkadaşım....

içkiyi bırakmadığı ya da senin kontrolünde içmediği sürece asla ama asla devam etme
çocuklarının içkici bir baba elinde büyümesini istemezsin heralde içki
arkadaşımızın da dediği gibi kötülüklerin gerçekten anasıdır.
sadece içki içse neyse seni ihmal ediyor henüz 1bucuk yıllık evliyken ilerisini düşünebiliyor musun???

içkiyi bırakmadığı ya da senin kontrolünde içmediği sürece asla ama asla devam etme
çocuklarının içkici bir baba elinde büyümesini istemezsin heralde içki
arkadaşımızın da dediği gibi kötülüklerin gerçekten anasıdır.
sadece içki içse neyse seni ihmal ediyor henüz 1bucuk yıllık evliyken ilerisini düşünebiliyor musun???

bende ilerisini düşündüğüm için çocuk istemedim zaten.o istedi ama ben korudum kendimi.en önemlisi de ihmal,ilgisizlik.ya ne hayallerle ve umutlarla evleniyosun ama hiç bişey istediğin gibi gitmiyo.onu düzeltebilmek için çok uğraştım.kaç kereler konuştum ama tek taraflı isteyince düzelmiyo malesef.kurtarabilmek için çok mücadele ettim.bizim sorunlarımız evliliğimizin 2.ayında başladı zaten.o günden bu yana da devam ediyor işte.ayrılırsam eğer şunu da yapsaydım bitmezdi belki diyeceğim hiç pişmanlığım yok.ama kalbim başka konuşuyo aklım başka...

içki meselesini nişanlıyken çözseydin keşke, aman ha çocuk olunca düzelir falan diye hamile kalma, bi tart, ölç, biç bakalım evliliğinizi

gerçekten çok zor bir karar bence de...
bir insana yok şunu yapma yok şunu yap demek yanlıştır. doğru olanı söyleyip yapıp yapmayacağını kendine bırakmak gerekir. bence doğru olan eşinle oturup konuşman, ona doğruları söylemen. baktın olmuyor sen karar vereceksin bazı şeylere çünkü bunları yaşayan sensin, kendin çok daha doğru kararlar verirsin.. Allah yardımcın olsun cnm...

Back
X