şimdi ben ne yapsam?

civilenginar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
333
653
103
merhaba hanımlar. iki gündür konu açıp açmamak arasında gidip geliyorum. en sonunda açayım belki bir fikir alırım ya da içim rahatlar diye düşünüyorum.
abim eylül ayında sözlendi. yani aslında biraz tartışmalı bir sözdü. kız tarafının sürekli isteme tarihi konusunda bizi yönlendirmeye çalıştıklarını anlayınca babam bir gün içinde söz yaptırdı. sadece aile arasında. yani çekirdek aileler ile. neyse kız tarafı nişan istemiyordu sonra bir anda nişan istenmeye başladı. tamam dedik akrabalar görmedi, gelinimizin içinde kalmasın yapalım. annem, abim, abimin sözlüsü, onun annesi alışverişe gidildi her şey alındı. buraya kadar benlik sıkıntı yok.
halam gelinlik abiye işi yapıyor nişanlığını beğendi halamdan ve tadilatı için gidip geliyordu. gelin orada amcamın eşiyle (ki kendilerinden hiç haz etmeyiz. bayramdan bayrama görürüz) çıkarmış gelin hanıma yarım altın vermiş lazım olur kullanın diye. babam duysa köpürür. söylememişler de zaten annemle babama. abim 3 gün önce bana söyledi neden aldınız laf edecekler huylarını bilmiyor musunuz dedim cevap veremedi ama altını da vermediler. şimdi illa ki o laf olacak ve babam duyacak. iyice kızacak. ben aileme söylesem mi yoksa amaan bana ne diyip çekilsem mi kenarıya. bir yanım boşver sen bilmiyorsun diyor diğer yanım amcamlarla babam yine yüz göz olmasın diyor. ne olacak böyle:kızgın:

Ben olsam söylerdim, gelinin yaptigi dogru birsey degil bu ne rezalet daha evlenmeden aile icinde ne nedir bilmeden verilen altini kabul ediyor durduk yere.
Lafı edilmeyecek bile olsa iyi bir hareket degil. Nişanda taksaydi ne takacaksa yenge.
Hic sevmedigi seyler, çok mu muhtaclarmiş...

merhaba hanımlar. iki gündür konu açıp açmamak arasında gidip geliyorum. en sonunda açayım belki bir fikir alırım ya da içim rahatlar diye düşünüyorum.
abim eylül ayında sözlendi. yani aslında biraz tartışmalı bir sözdü. kız tarafının sürekli isteme tarihi konusunda bizi yönlendirmeye çalıştıklarını anlayınca babam bir gün içinde söz yaptırdı. sadece aile arasında. yani çekirdek aileler ile. neyse kız tarafı nişan istemiyordu sonra bir anda nişan istenmeye başladı. tamam dedik akrabalar görmedi, gelinimizin içinde kalmasın yapalım. annem, abim, abimin sözlüsü, onun annesi alışverişe gidildi her şey alındı. buraya kadar benlik sıkıntı yok.
halam gelinlik abiye işi yapıyor nişanlığını beğendi halamdan ve tadilatı için gidip geliyordu. gelin orada amcamın eşiyle (ki kendilerinden hiç haz etmeyiz. bayramdan bayrama görürüz) çıkarmış gelin hanıma yarım altın vermiş lazım olur kullanın diye. babam duysa köpürür. söylememişler de zaten annemle babama. abim 3 gün önce bana söyledi neden aldınız laf edecekler huylarını bilmiyor musunuz dedim cevap veremedi ama altını da vermediler. şimdi illa ki o laf olacak ve babam duyacak. iyice kızacak. ben aileme söylesem mi yoksa amaan bana ne diyip çekilsem mi kenarıya. bir yanım boşver sen bilmiyorsun diyor diğer yanım amcamlarla babam yine yüz göz olmasın diyor. ne olacak böyle:kızgın:
Söyleme. İyi olursa elden kötü olursa senden bilirler

Gelin aile içi meselelerinizi bilmez, bilmek zorunda da değil.
Amcanız nişana gelemeyeceği için önden vermiş.
Bu sizi değil gelini ilgilendirir.

Siz birileriyle küssünüz diye o da küs olmak zorunda mı?

Gelin aile içi meselelerinizi bilmez, bilmek zorunda da değil.
Amcanız nişana gelemeyeceği için önden vermiş.
Bu sizi değil gelini ilgilendirir.

Siz birileriyle küssünüz diye o da küs olmak zorunda mı?
iyi de nişana gelecekler ihtiyaç olur diye vermişler

amcanızla görüşüyor olsanız ne güzeel yardım ediyorlar olacaktı. şimdi sizin ailece aranız bozuk diye onların iyi niyetini kötü görüyorsunuz bence.
ayrıca amca bence olgunmuş ki babanızla olan sorunu abinize ve müstakbel eşine yansıtmamış.
amca olarak vazfiesini yapmaya çalışmış.

Bence karismamalisiniz. Gelin bu konunun sizden duyuldugunu duyarsa sizi yanlis anlayabilir kotu niyetli oldugunuzu dusunebilir.

Ben olsam söylerdim, gelinin yaptigi dogru birsey degil bu ne rezalet daha evlenmeden aile icinde ne nedir bilmeden verilen altini kabul ediyor durduk yere.
Lafı edilmeyecek bile olsa iyi bir hareket degil. Nişanda taksaydi ne takacaksa yenge.
Hic sevmedigi seyler, çok mu muhtaclarmiş...

Bir hediye kabul etmek rezillikmidir? Yoksa saka mi bu?

Neticede gelin nereden bilsin aile içi durumlari? Bilse bile, nasil "yok yeaa gerek yok" desin? Bu sefer gerek yok dedigi için bomba patlarsa ya?

civilenginar civilenginar Bana daha çok görümcelik yapmak istiyorsun gibi geldi. Yani bu tüm söz özgeçmisi niye anlatiyorsun mesela? Kiz söz tarihinde ve nisan olup olmama konusunda fikir veremez yada degistirmezmi? Bence zaten ondan haz etmiyorsun ve ondan dolayi babana söylemek istiyorsun. Olay çiksin.

Yani normali hiçbirsey söylememektir. Bu en fazla baban ile amcan arasinda bir olaydir. Ne sen, ne gelin ile alakasi yoktur.

Aranızdaki sorunları kız bilmiyordu ama abiniz biliyordu. Bile isteye almış işte sizlik bişey yok.
Ayrıca isteme tarihine pek tabi kız tarafı karar verir ne demek bizi yönlendirmeye çalıştılar falan. Sonradan nişan istemesinin sebebi de yangından mal kaçırır gibi söz kesmeniz olabilir mi.
Ek olarak nişan düğün işleri masraflı işler insanlar bunu düşünüp kendi takılarını önden vermiş olabilirler. Bizim düğünde eşim ablasından önceden almıştı takacağı takıyı çünkü ihtiyaç olmuştu. Bunun kötü niyetli bir eylem olduğunu düşünmüyorum.

Gercekten yengenin ileride basa kakmak, lafini yapmak icin bu altini verdigini dusundugunuz icin mi bukadar tepkilisiniz? Yoksa amaciniz farkli mi?

Bilmiyorum bana garip gelir.. Biri bana cikarip altin verse durup duruken kabul etmezdim. Ne munasebet, nisana gelip taksin diye dusunurdum.. Ama kiz kabul etmis bu durumda sizin susmaniz gerek. Ortaligi ayaga kaldirmayin bence.

Evlenen kişiye yardım etmek sevap bu neden sorun oldu iyilik yapmak istemişler yapmışlar olay bu neticede kanlı bıçaklı düşman da değilsiniz hani bu topiği gelin açsaydı ve altını veren kendi amcası olsaydı” amcamlarla görüşmüyoruz ama bana verdi ”ne yapayım vs diye bir nebze anlardım veya yok onu da anlamazdım yeğenine iyilik yapmış bunda be var yani 😅

Sizi ilgilendirmez bu mevzu. Evleneceklerin de ihtiyaci vardir o altina hic karismayın. Ne deseniz siz kötü olursunuz. Abinize de söyleyin olay ortaya cikarsa ben bilmiyordum derim deyin

Nişanı, hadi içinde kalmasın yapalım dedik ne demek? Ekstra birşey yapmıyorsunuz ki zaten. Nisan yapmak çok olağan birşey.

Yengeniz muhtemelen nişana gelmeyecekleri icin altını önden vermiştir. Gelininiz aile içi durumları da bilmediği için kabul etmiştir hediyeyi.

Sizlik bir durum yok ortada, babanız sorun edecekse de muhattabı abiniz olur siz değil.

Back
X