şimdi ben ne yapsam?

Bir hediye kabul etmek rezillikmidir? Yoksa saka mi bu?

Neticede gelin nereden bilsin aile içi durumlari? Bilse bile, nasil "yok yeaa gerek yok" desin? Bu sefer gerek yok dedigi için bomba patlarsa ya?

civilenginar civilenginar Bana daha çok görümcelik yapmak istiyorsun gibi geldi. Yani bu tüm söz özgeçmisi niye anlatiyorsun mesela? Kiz söz tarihinde ve nisan olup olmama konusunda fikir veremez yada degistirmezmi? Bence zaten ondan haz etmiyorsun ve ondan dolayi babana söylemek istiyorsun. Olay çiksin.

Yani normali hiçbirsey söylememektir. Bu en fazla baban ile amcan arasinda bir olaydir. Ne sen, ne gelin ile alakasi yoktur.

Yarim altindan hediye olmaz. Ayni fiyata daha kişisel birsey almiş olsa ve hediye etse ok kimi ilgilendirir diyebilirdim. Yarim altin "yardim amacli" verilmiş basbaya hatira degil ya, madem yarim altin verecek bekleyip nişanda taksaymiş durduk yere aciliyeti yokken, kimse de talep etmemisken bunu cikarip vermesinin amaci nedir nisan ustu?

Kendi aile tarafimdan biri bana yardim etmek istese iyi niyetle, gidip altini eşime vermez annem veya bana verir bir sekilde.
Nebileyim ben eşimin tarafindan boyle bir yardimi kendim kabul etmezdim acikcasi, evet aile icindeki durumlari ve kimin ne oldugunu gelin bilemez zaten ben de onu diyorum, bilip bilmeden kabul etmemeliydi.

Yeni evliyken zor zamanlardan gectigimiz bir donem olmuştu eşimle ve baskalarindan para pul yardimi almayi da sevmem. Bana hoş gelmedi hareket alisik degilim belki ondan.

Amcave ailesi ile kötüyseniz nişana gelmeyeceklerdir belki. Ne kadar kötüsünüz biz nerden bilelim.
Gelmeyecekse hediyesini orda vermek istemiştir. Amca olarak yeğenine hediye vermek, evlenirken yardım etmek istemiş olabilir.
Büyükler küs diye siz de mi küstünüz?
Ortalık karıştırmayın sizi ilgilendiren bir durum yok.

biz de bazen çok yakınlarımıza önden vermeyi teklif ediyoruz. Çünkü borç harç düğün nişan yapılıyor. Sonra geliyor altınlar. Önden veriyoruz ki mesela alması gereken bir şey varsa mobilya annenin kıza takacağı takı gibi.. para olmayınca ucuzuna gidiyor insan. Ellerinde para olsun ki almak istediğini alsın. Herkesten de çok incesiniz şu süreçte elimize para geçmesi iyi oldu lafını duymuşuzdur.

Yarim altindan hediye olmaz. Ayni fiyata daha kişisel birsey almiş olsa ve hediye etse ok kimi ilgilendirir diyebilirdim. Yarim altin "yardim amacli" verilmiş basbaya hatira degil ya, madem yarim altin verecek bekleyip nişanda taksaymiş durduk yere aciliyeti yokken, kimse de talep etmemisken bunu cikarip vermesinin amaci nedir nisan ustu?

Kendi aile tarafimdan biri bana yardim etmek istese iyi niyetle, gidip altini eşime vermez annem veya bana verir bir sekilde.
Nebileyim ben eşimin tarafindan boyle bir yardimi kendim kabul etmezdim acikcasi, evet aile icindeki durumlari ve kimin ne oldugunu gelin bilemez zaten ben de onu diyorum, bilip bilmeden kabul etmemeliydi.

Yeni evliyken zor zamanlardan gectigimiz bir donem olmuştu eşimle ve baskalarindan para pul yardimi almayi da sevmem. Bana hoş gelmedi hareket alisik degilim belki ondan.

Yani tabiki yarim altin çok ancak herkes ayni degil ki. Baze insanlarin maddi durumu çok olup yarim altin onlara az gelebilir. Gelin o anda ne yapacagini bilememis olabilir. Tepetaklak aldi o altini. Neticide Türk kültüründe sana verilmis birseye hayir demek o kadar kolay degil.

Kiz daha yeni bir ailenin içine giriyor, o kadar kolay degil hayir demek. Yani bu konuda gelini elestiremiyorum.

O altin hangi amaç ile verildi bilemiyoruz ama kabak gelinin kafasina patlamamali.

Konu sahibininde bu konuyu babasina yetistirmek istemesi ayri bir tuhaf. Ben genel olarak aile olaylarina karismama taraftariyim. Baba bir sekilde zaten ögrenir. Niye simdi bunu anlatmak ki?

Yani tabiki yarim altin çok ancak herkes ayni degil ki. Baze insanlarin maddi durumu çok olup yarim altin onlara az gelebilir. Gelin o anda ne yapacagini bilememis olabilir. Tepetaklak aldi o altini. Neticide Türk kültüründe sana verilmis birseye hayir demek o kadar kolay degil.

Kiz daha yeni bir ailenin içine giriyor, o kadar kolay degil hayir demek. Yani bu konuda gelini elestiremiyorum.

O altin hangi amaç ile verildi bilemiyoruz ama kabak gelinin kafasina patlamamali.

Konu sahibininde bu konuyu babasina yetistirmek istemesi ayri bir tuhaf. Ben genel olarak aile olaylarina karismama taraftariyim. Baba bir sekilde zaten ögrenir. Niye simdi bunu anlatmak ki?

Mevzu yarim altinin fiyati ya da para miktari degil. Yarim altin fiyatina baska kişisel bir hediye almiş olsaydi daha farkli gorunurdu.

Ama yarim altin hediye degil "yardimdir", ikisi farkli bence, kimse yarim altini kenara atip hatira saklamaz saniyorum.
Bilip bilmeden belki de ailenin yardim almak istemeyecegi birinden yardim kabul etmek hoş degil. Siz bu durumun kişisel oldugunu dusunuyorsunuz ama her zaman tek kisiyi ilgilendirmeyebiliyor bazi seyler.
Hediyeye hayir demek evet zor ama her verilen şey de alinmaz duruma göre.

Size ve babanıza ne, geline verilen hediyeden. Kadın o an ne olduğunu dahi anlamamıştır. Ne bilsin sizin aile meselelerinizi. Bilse bile siz iyi değilsiniz diye o da kötü olmak zorunda değil. Bu konuda görüş bildirebilecek tek kişi nişanlısı, belli ki o da sorun görmemiş.

Gelin adayına kolaylıklar diliyorum. Şimdiden kardeş, baba müdahale etmeye başlamış.

Son düzenleme:
Gelin ne bilsin sizin eniştenizle arasındaki sorunu?
Bana da biri çıkarıp yarım altın verse akrabalardan Allah razı olsun der alırım.
Belki nişana gelmeyecek belki başka bir sebep.
Ne deseydi yok ben almam mı?
O da ayıp..

Belki nişana gelemeyecekleri için vermiştir önceden.Abiniz nişanda göstersin altını “onlarda bunu yollamış” diye.Çünkü benim annemde yeğeninin düğününe gidemeyecekti farklı ilde olduğundan altınını önceden kardeşiyle yollamıştı.

Ben sizde tam mikser görümce havası sezdim. Abinize gözdağı verirken, geline had bildirme niyetiniz var gibi.
Kıskanıyor musunuz nedir?

Sizi ilgilendirmeyen hiçbir şeye karışmayın. Konu yenge, abi ve gelin arasında.

vallahi bende, yok tarih istemisler, yok icinde kalmasin diye nisan yapmislar. simdi bunlar yüce gönülleriyle gelinlikde alir dügünde yaparlar

Yarım altın, yarım altın ne var yani almışsa. Kız yabancı görmemiş almış demekki. Ayrıca insanlar verirken ne söylediler de verdiler yazılmamış. Belki de kızım biz bunu sizin nasibinize aldık nişanda takacaktık. Ama şimdi masrafınız olacak sen bunu al lazım olursa kullan lazım olmazsa nişanda takarsın demiştir. Ha üç gün önce ha üç gün sonra o altın bu insanlara verilecek.

Ben olsam o an kırmaz alırdım, daha sonra da nişanlıma verirdim. Kendisi ne yapacağına karar versin diye.

Yarım altın, yarım altın ne var yani almışsa. Kız yabancı görmemiş almış demekki. Ayrıca insanlar verirken ne söylediler de verdiler yazılmamış. Belki de kızım biz bunu sizin nasibinize aldık nişanda takacaktık. Ama şimdi masrafınız olacak sen bunu al lazım olursa kullan lazım olmazsa nişanda takarsın demiştir. Ha üç gün önce ha üç gün sonra o altın bu insanlara verilecek.

Verirken ne dedigini yazmiş konu sahibi. "Lazim olur kullanin" demiş. Bu hediye degil yani. Siz alir kullanirsiniz, ben kendi adima herkesten herseyi alan bir insan degilim yakin bile gorsem.
Herkes ailesinde gordugu sekilde yorum yapiyor sonucta.

Baskasindan para yardimi alarak birşey yapmaktansa, o birsey de eksik olsun olmayiversin kafasinda bir insanim

Nişan tarihinin vs konuyla ilgisi ne tam olarak? Abinizin nişanlısını kötülemeye çalışmışsınız ama ı ıh olmamış. Sorun oluşturabilecek bi durumsa bırakın abiniz müdahale etsin size ne oluyor? Hiç iyi niyetli gelmediniz bana, yengenizi zor durumda bırakmak için bahane arıyorsunuz bence.

Verirken ne dedigini yazmiş konu sahibi. "Lazim olur kullanin" demiş. Bu hediye degil yani. Siz alir kullanirsiniz, ben kendi adima herkesten herseyi alan bir insan degilim yakin bile gorsem.
Herkes ailesinde gordugu sekilde yorum yapiyor sonucta.

Baskasindan para yardimi alarak birşey yapmaktansa, o birsey de eksik olsun olmayiversin kafasinda bir insanim
E tamam işte. İnsanlar ne güzel düşünüp lazım olur diye vermişler. Kimse zaten kendisine verilecek bir altını biraz erken aldı diye "bu ne rezalet" yaftalanamaz.

Herkes sizinle aynı hayat görüşünü yada etik anlayışını paylaşmak zorunda değil. Size uymuyor diye bu bir rezalet sayılamaz.

E tamam işte. İnsanlar ne güzel düşünüp lazım olur diye vermişler. Kimse zaten kendisine verilecek bir altını biraz erken aldı diye "bu ne rezalet" yaftalanamaz.

Herkes sizinle aynı hayat görüşünü yada etik anlayışını paylaşmak zorunda değil. Size uymuyor diye bu bir rezalet sayılamaz.

Bana gore sayilir, bu konuda biraz kati tutumluyum. Tabi ki baskalarinin yapiyor olmasi beni ilgilendirmez, gelin isterse tum sulalesinden yardim kabul etsin mevzu degil, ben yapmiyorum diye baskalari da yomayacak degil.
Ama bari yabancisi oldugu ve aile içi iliskileri bilmiyorken karsi tarafin ailesinden yardim kabul etmemeliydi bana göre, bu konu kişisel olmaktan cikiyor boyle olunca.

Neyse yeterince acikladim.

Tipik bir kıskanç görümce vakası! Kızın içinde kalmasın diye nişan yaptık da nedir, mecbur yapacaksınız ekstra bir şeymiş gibi bahsetmek nedir. Kadının hediye vermesi de çok normal bu hikayede değinilecek bir şey varsa o da sensin, bırak abin mutlu olsun.

merhaba hanımlar. iki gündür konu açıp açmamak arasında gidip geliyorum. en sonunda açayım belki bir fikir alırım ya da içim rahatlar diye düşünüyorum.
abim eylül ayında sözlendi. yani aslında biraz tartışmalı bir sözdü. kız tarafının sürekli isteme tarihi konusunda bizi yönlendirmeye çalıştıklarını anlayınca babam bir gün içinde söz yaptırdı. sadece aile arasında. yani çekirdek aileler ile. neyse kız tarafı nişan istemiyordu sonra bir anda nişan istenmeye başladı. tamam dedik akrabalar görmedi, gelinimizin içinde kalmasın yapalım. annem, abim, abimin sözlüsü, onun annesi alışverişe gidildi her şey alındı. buraya kadar benlik sıkıntı yok.
halam gelinlik abiye işi yapıyor nişanlığını beğendi halamdan ve tadilatı için gidip geliyordu. gelin orada amcamın eşiyle (ki kendilerinden hiç haz etmeyiz. bayramdan bayrama görürüz) çıkarmış gelin hanıma yarım altın vermiş lazım olur kullanın diye. babam duysa köpürür. söylememişler de zaten annemle babama. abim 3 gün önce bana söyledi neden aldınız laf edecekler huylarını bilmiyor musunuz dedim cevap veremedi ama altını da vermediler. şimdi illa ki o laf olacak ve babam duyacak. iyice kızacak. ben aileme söylesem mi yoksa amaan bana ne diyip çekilsem mi kenarıya. bir yanım boşver sen bilmiyorsun diyor diğer yanım amcamlarla babam yine yüz göz olmasın diyor. ne olacak böyle:kızgın:
Bence söyleyin üstünüzde kalmasın sonra biliyodu da söylemedin olmasın

Babaniz niye verilen altina kopuruyorki kendi altini mi degil o mu almis hayir yani sanki ondan habersiz is yapilmis gibi konusmussunuz bence sizi baglayan bi durum yok acikcasi

Back
X