Şimdi Bu Durum Sorun Mu Değil Mi?

yeniyasam

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2014
135
84
18
3 Aylık evliyim eşim ve ben çalışıyoruz. işten dönüş saatlerimiz aynı.
kayınpederim ve kayınvalidem çok iyi insanlar karşılıklı seviyoruz birbirimizi.

Altlı üstlü oturuyoruz.. Ve yemekleri kayınvalidem yapıyor. hep birlikte yiyoruz. masayı toplayıp ortalığı düzeltip evime iniyorum.

şimdi bu durum olması gereken mi, yoksa olmaması gereken mi .

sevineyim mi ne yapayım bilemedim.
karşılık vermek gerekirse karşılığını nasıl vermek gerek bilemiyorum. kafam karışık

Neden biseyler yapmak zorunda hissediyorsunuz anlayamadim ?

Bence olmaması gereken bir durum. Herkesin kapısı ayrı ise eşimle başbaşa kalmak isterim. Geç olsada yemeğimi kendi evimde yemek isterim.
Çalıştığınız için ilk başlarda sizi yemek derdinden kurtarabilir ama ileride sorunlara yol açabilir.

Gayet güzelmiş şimdilik, ama hep böyle mi olacak ilerde de memnun olacak mısın bu durumdan

Bizde çalışıyoruz eve görmemiz 6 yı buluyor kayınvalidem de annem de hep arar gelin yemeğinizi yiyin gidin der :) bizde yemeğimizi yeriz çayımızı içeriz evimize döneriz ama her gün değil yani gayet normal birşey

Yok cay icelim yok meyve yiyelim diye saatlerce kalmıyor iseniz sorun yok.

Ama arada alisveris fln yapin.

yoo sadece yemek yiyoruz bir saat duruyorum en fazla masayı kurma süresi dahil. sonra evime geçiyorum. alışverişide onlar yapmış oluyo çalıştığım için. sizce alışveriş yaparsam ne tür şeyler alayım.

belki de minnet duygusu.

Saygı duysanız, kıymet bilseniz, şükretseniz, bir iki güzel iltifat etseniz, onore etseniz, elinize sağlık harika yemekler deseniz...

Bir de market alışverişine katkıda bulunsanız bence yeter...

Ben olsam illa mutfak diye dusunmem.
Ornegin 2 kilo kiyma alirim, 1 tavuk alirim, sivi yag alirim, 5 kiloluk deterjan falan alirim. Hani her evde kullanilan seyler.
Verirken de "alisverise gittik bunlar da indirimdeydi size de aldik" derim.

Olması gereken sizin kendi evinizde yemeğinizi yemeniz..

Ne kadar iyi insan olurlarsa olsunlar sonuçta her aksam yemek hazırlamak zor geliyordur.belki o aksam karı koca geçiştirme bisey yemek isterler..hem 2kişilik yemekle 4 kişilik yemek masrafı bir değil..

Hani biraz onları da dusunerekten artık kendi evinizde yemeye baslayın..ne kadar ısrar ederlerse etsinler..kıyamam ben böyle insanlara..

Sorun değil gayet güzel bi durum anlattığınız. Bazen hediye alın değer verdiğinizi ve yaptıklarının boş olmadığını bilsin yeterli gibi

Bu işin bir standardı olamaz ki. Kimse sizi zorla yemeğe çağırmıyor, kötü insanlar değiller, karşılıklı sevgi var, herkes halinden memnun değil mi? İstemezseniz gitmez, evinizde yersiniz. Eğer bu emeklerinin karşılığını veremediğinizi düşünüyorsanız, evde olduğunuz zamanlarda onlara özel yemek hazırlarsınız, ya da ne bileyim tatlı yaparsınız, market alışverişi yaparsınız, eve gitmeden arayıp bir eksik var mı diye sorabilirsiniz mesela, oldu bitti.

Yalnız her akşam yemeğini onlarla yemenizin şöyle de bir kötü tarafı var, bu düzene herkes alışıyor, bu da kötü. Alışılmaması, sizin ayrı bir aile olduğunuzun farkında olmaları en güzeli. Hafta sonu ne yapıyorsunuz örneğin? Kendi evinizde eşinizle baş başa yemek yapıp, yiyor musunuz? En azından bunu yapmalısınız.

iyi yanları,beraber olursunuz çay içmeye filan özellikle bişey olursa destek olurlar.yemek yapmaya zorlandığın meşguliyet ve hastalıklarda artısı var.
kötü yanları
1-kendi evinizde hissetmeyebilirsiniz.bu kadar görüşmek dolasıyıla sanki eviniz kvaldenizin misafir odası haline gelebilir.
2-destek beklerken siz destek olmak zorunda kalabilirsiniz.özellikle maddi açıdan.aradaki mesafe azaldığı için her bişey istemeye yüzleri olabilir.
3-eşiniz karakterine göre çok çocuk gibiyse,anasından çıkmaz.çocuklarınla seni evde bırakır yatmaya evine gelir ancak.
4-kendi özelin konusunda tedirgin olursun.kvalden ve kocanın tarafı kvaldene gelerek yada gelmeyerek çat kapı evine dalabilir.
5-sürekli onların gözü önünde olduğunuz için giren çıkan kayıt altına alınır.kimi zaman batar.maddi tasarrufunuzu istediğiniz gibi kullanamayabilirsiniz.ne kadar kira vermeyin ev sizin deselerde bazen aslında evinde o kadar senin olmadığını hissettirirler.

tabi kvalden aklı başında bir insansa kocanda çocuk gibi değilse.burda bir derdim var bölümüne;kaynanam sürekli bizde,şunu istiyo bunu istiyo.kocamın akrabaları sürekli bende,kocam annesinden çıkmıyor.kocamın akrabalarından bunaldım.kvaldem misafirlerini bende ağırlıyor . gibi başlıklar açmazsınız gül gibi geçinip gidersiniz.
yine de belli mesafeyi elden bırakmayalım bize ne verildiğine, bizden ne istendiğine ,onlardan ne alıp ne karşılık beklendiğine dikkat edelim.

Arada kendi evinizde yiyebilrsiniz arada onlarıda size çağırabilirsinz. Sürekli olması bence iyi değil

bizde bebeğimizi alırken annemde yada kayınvalidemde yemeğe kalırız.
Bende giderken birşey lazım mı diye arar sorarım ekmek yoğurt gibi bişey alırım elim boş gitmem.
Yemeğimizi yer evimize geçeriz Allah razı olsun,elinize sağlık laflarını da dilimden düşürmem.Bunları söyleyince bile yetiyor onlara..

Valla kisa vadede size iyide, bence esinizin ozellikle evlilige alismasi icin cok kotu bir durum. Adam ne guzel ohhh ne anadan geciyor ne yardan hesabi. Gecte gelseniz birlikte girin mutfaga o salatayi yapsin sen corbayi yap. Uzn gunun sonunda bu bile bir cift terapisidir. Tama arada sirada hadi gelin cocuklar su yemegi yaptim bunu yaptim diyebilir kv niz kirmaz gidersiniz ama bu ne boyle yurtta kalir gibi her aksam her aksam.
Ustelik kendinize birde minnet olayini dert etmissiniz, borclu kalmayi sevmiyorsaniz borc almayacaksiniz. 3 Aylik evlilikte insanin en hevesli oldugu zamanlar olur yani evinin esinin mutfaginin duzeninin tadini cikarmak ister. Ben sevmedim pek her aksam olmasini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…