Şimdi bu terbiyesizlik değil mi?

Çoğu zaman bende yapıyorum o terbiyesizliği. Çok terbiyesizim. Gömün hadi..

Bazen ben de cevap vermiyorum hatta bir tanıdığım mesela saatlerce konuşsan mesaj yazar sürekli görüntülü arar,bir ara sabah 7 de başlıyordu mesaj atmaya karşı tarafın işi var mı,hasta mı,ders çalışacak mı hiç düşünmüyordu ben de cevap vermiyordum o kişiye yada cevap yazarsam çok kısa tutmaya çalışıyordum,hatta oda sitem etmişti bir ara ben de dedim erken saatlerde mesaj atıyorsun vs işim gücüm oluyor ders çalışıyorum vs şimdi ara sıra atıyor artık.

Hayatta görüldü yada görülmediden çok daha önemli sorunlar var.Bu kadar sosyal medya bağımlısı olmayın.Sağlığınıza yazık.Sizinle konuşmak istemiyordur ve cevap vermiyordu.Sorgulamaya gerek yok.

Benim dedigim konusurken biseye cevap vermemesi mesela ne biliyim sinir oluyorum.

Aynen ben de unutursam mutlaka dönüyorum bana çok ayıp geliyor kaale almıyormuş gibi oluyor. Ama anlaşılan burdakilerin çoğuna öyle gelmiyormuş dakga geçiyorlar bide.
Bilemiyorum bence bu ince ruhluluk..

Neden bu kadar öfkelisiniz? Biraz sakin olun bence.

Ayrıca bu mesajlara cevap verilmeme olayına bu kadar takılmayın. Takılan insanları da anlamış değilim. Eğer bu konuda bir hassasiyetiniz varsa, ya araşarak görüşün, ya da açıkça bu konuda rahatsızlık hissettiğinizi, kendinizi değersiz hissettiğinizi belirtin. Eğer zaten sizi önemseyen bir insansa bu hususta daha duyarlı olacaktır, ya da en azından ''ben sana sonra yazarım canım, bir işim çıktı'' minvalinde bir durum bildirecektir.

Ama artık hayatın akışı insanları gerçekten yorabiliyor. Zira ben bazen çok derin ve şen şakrak yazıştığım bir mesajdan aniden kopabiliyorum. Misal, eşim geliyor, yemek yemek gerekiyor, bir anda kapı çalıyor, misafir geliyor. Bakıyorum ki mesaja dönmeyeli olmuş 1213213 saat. Ama bu beni terbiyesiz ya da saygısız yapmaz. Evliyim, bir ev ve özel hayat sorumluluğum var, bazı şeyler ansızın gerçekleşebiliyor.

Onların öyle durumları olamaz diyeceksiniz, belki olabilir, ama diyelim ki yok, yine yukarıda belirttiğim şekilde kendilerine durumu aktarabilirsiniz. O şekilde gözlemleyin bakalım, ondan sonra düşünürsünüz üstünde.

Yine de bir tavsiye, insanlara ''aynı odadaydık, beraber senelerce yedik içtik, ama mavi tik yapıp cevap' yazmıyor, saygısızlık olduğunu düşünüyorum'' diye yaklaşırsanız bir müddet sonra çevrenizin çoğunluğuyla konuşmuyor hale gelebilirsiniz. Zaten sizi ciddiye almıyorsa, mesajlarınızın her birine tavrı bu şekildeyse, kendisinin arkadaşlığı ortadadır. Ama onun dışında hal budur.

Oyyyy, yoruldum yazarken yav :)

Tabii ki böyle bir insan değilim. Sanırım derdimi tam anlatamadım. Neyse..

Hemen de bağımlı teşhisi koydunuz. Teşekkür ederim bilmiyordum. Gidip bi tedavi olayım.
Hayatta görüldü yada görülmediden çok daha önemli sorunlar var.Bu kadar sosyal medya bağımlısı olmayın.Sağlığınıza yazık.Sizinle konuşmak istemiyordur ve cevap vermiyordu.Sorgulamaya gerek yok.

İste ben 1213213 saat gecse de yine de görünce yazan kusura bakma dönemedim diyen bir insanım. Demek ki ben çok inceyim o zaman. Ya da kusura bakma yoğundum vs derim. Bişey derim yani.

İste ben 1213213 saat gecse de yine de görünce yazan kusura bakma dönemedim diyen bir insanım. Demek ki ben çok inceyim o zaman. Ya da kusura bakma yoğundum vs derim. Bişey derim yani.

Dediğim gibi, sizin tabirinizle biz ''çok ince'' insan değiliz sanırım.
Ama bu noktada onlara bu konu hakkında görüşünüzü bildirebilirsiniz. Bana bir arkadaşım dese ki, ''ya Vinka yazmıyorsun, işin çıksa da bana saatler sonra dahi olsa yaz, kendimi kötü hissediyorum'' dese, eminim onunla konuşurken iki kere özenli davranırdım, sonuçta arkadaşım.

Hemen de bağımlı teşhisi koydunuz. Teşekkür ederim bilmiyordum. Gidip bi tedavi olayım.

İyide ben kötü bişey söylemedim ki şimdi ne bu saldırma ağızları.Siz çevrenizlede böylemi konuşuyorsunuz.Hayatta böyle şeyler önemli değil takılmayın demek suçmu.Yani şuan cidden saçma sapan çıkışlar yapıp sinir bozuyorsunuz.Hakaret etmedim, aşağılamadım, sövmedim.Güzelce cevap yazdım.Konuya yazan herkese bir atar? Hayırdır...

Hanimefendi nerden biliyorsunuz bagimli olduğumu? Whatsapp sosyal medya mı ayrıca mesela?

Mune konuyu kapatır mısınız lütfen? Tartışma çıkıyor. Düzgünce cevap verenlere de çok teşekkür ediyorum.

Hanimefendi nerden biliyorsunuz bagimli olduğumu? Whatsapp sosyal medya mı ayrıca mesela?

Size ben bağımlısınız demedim, SOSYAL MEDYA BAĞIMLISI OLMAYIN SAĞLIĞINIZA YAZIK DEDİM.Cümleleri doğru okumalısınız...Eleştiri kabul etmiyorsanız, kimseden fikirde almamalısınız.

Bende bazen bakiyorum sonra yazarim diyorum oylece kaliyo.belki sizde surekli msj atiyosunuzdur ondan sıkılmis olabilirler.

Ben de mutlaka cevap veririm, cevapsız bırakmak kabalık gibi gelir ya da cevap vermek istemiyorsam da sohbeti sonlandıracak bir şeyler mutlaka yazarım çıkmam gerek, görüşmek üzere... gibi. Arkadaşınız kabalık etmiş bence fakat bu kadar büyütmeye değmez seni kaale almıyorum demek istememiştir de susma hakkını kullanmak istemiştir sorunuza karşılık, evet böyle yapmamalıydı ama bu ona bir daha yazmamanızı gerektirmez hemen kestirip atmayın.

Sohbet ederken birden konuşmayı kesiyorsa ve sonrasında da kusura bakma cevap veremedim demiyorsa evet sıkıntı var demektir. Boşverin demekki arkadaşlık için doğru insan değiller.

Sevgilim bazen bana gelen mesajları benden önce açıp okuyor. Bana söylemeyincede mesaj kutuma bakmak aklıma dahi gelmiyor. Bence bu kadar ön yargılı olmayın

Bende çoğu zaman cevapsız bırakıyorum. Kızım mama diyor, baba diyor, nenni diyor. Ders çalışmam gerekiyor, yere bir şey dökülüyor, kapı çalıyor, biri arıyor. Her an bir şey yaşıyoruz. Yada mesajları okumaya vaktim oluyor ama cevap yazmaya olmuyor. Herkesin vakti bomboş değil ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…