Şimdi durum şöyle ;

Bence evleri birleştirmek iyi bir fikir değil. Yanlış bilmiyorsam kemoterapi acayip baş ağrısı yapar bazı hastalarda. Sizin de tam oyun çağında 2 çocuğunuz varmış. Kadıncağız ne kadar rahat eder cümbür cemaat bir aradayken bilemiyorum.

Gerekirse dediğiniz gibi ücretsiz izin alın. Küçük kreşe gitmiyorsa onu kreşe gönderin. Çocuklar okuldayken Kayınvalidenize destek olmaya, beraber randevularına gitmeye, evinin yemek ve temizlik ihtiyacını karşılamaya çalışın ama evleri birleştirmeyin.
 
Bence evleri birleştirmek iyi bir fikir değil. Yanlış bilmiyorsam kemoterapi acayip baş ağrısı yapar bazı hastalarda. Sizin de tam oyun çağında 2 çocuğunuz varmış. Kadıncağız ne kadar rahat eder cümbür cemaat bir aradayken bilemiyorum.

Gerekirse dediğiniz gibi ücretsiz izin alın. Küçük kreşe gitmiyorsa onu kreşe gönderin. Çocuklar okuldayken Kayınvalidenize destek olmaya, beraber randevularına gitmeye, evinin yemek ve temizlik ihtiyacını karşılamaya çalışın ama evleri birleştirmeyin.
evet. Kemoterapi alan hasta azami şekilde dikkat etmeli. Hele yaşlıysa asla grip vs olmamalı zatürre ye çevirme riskinden dolayı. Ev kalabalık olmamalı. Çok doğru bi noktaya değindiniz.

D DeliHA35
 
Haklısınız hepiniz söylediklerinde az çok haklısınız da ...

Bilmiyorum kafam allak bullak. Eminim kızıyla oğlu benim kadar dert etmiyorlardır bu meseleyi.Eşimde hiçbir şey demiyor ki şöyle yaparız ederiz diye hep gergin hep gergin konuyu açmaya çalışınca konuşmak istemiyorum diyo :KK51:
 
Eşiniz ve ablası kv.durumuna karar versin.
Bence ne evleri birleştirin ne de işinizden
ayrılın.
Allah kolaylıklar versin.Geçmiş olsun.
 
Merhaba bayanlar .
Hayırlı Cumalar öncelikle.
Allah insana büyük laflarını öyle bir yediriyor ki ;
Kayınvalideme 10 gün önce İLERİ EVRE OVER CA teşhisi kondu.Yarın kemoterapiye başlanacak. Önce 4 kür kemoterapi sonra ağır ve riskli bir ameliyat ardından kemoterapiye devam.Yolumuz uzun anlayacağınız.
Ben burda herkese Allah kv yi dert diye yaratmış diye cak cak öterdim , kv yle oturana çık kurtul deli misin derdim.Büyük konuşmuşum :KK43:
İşimden ayrılmak zorundayım. Kayınvalideme başkası baksa bile benim çocuklar ortada kalacak bakıcı tutsam aldığım maaş bakıcıya gidecek. Velhasıl kelam işler tersine döndü.
Akşam annemle konuştuk(1 aydır bende kalıyorlardı) bana dedikleri aynen şunlar;
--Biz memlekete dönmeden düzenini kur kızım ,iki evi boşaltıp büyük bi ev tutun kayınpederin kirayı ödesin sende işten ayrıl hem kaynanana hem çocuklarına bak. Yazık o kadına da senden başka kimsesi yok sen bakmam dersen aranıza soğukluk girer.10 gündür benimde aklımdan geçen bunlardı zaten.
Ama işte korkuyorum ; işim çok rahat bırakmak istemiyorum , 5 yıldır çalışıyorum alıştım şimdi evde sıkılmaktan korkuyorum, hem kayınvalideme hem çocuklarıma yetememekten korkuyorum, bu kadar şeyin arasında benim ne hale geleceğimi düşünerek korkuyorum. Hayallerime geç kalmaktan korkuyorum.

Öyle işte ...

(Edit:Eşimler iki kardeş bi ablası var sadece)
Detaylar;Biri 8 diğeri 3 yaşında iki kızım var.Büyük kızım 2. sınıfa gidiyor.Maaşım ortalama 1700 tl.Bankanın bölge müdürlüğünde özel sigorta yetkilisiyim kadrolu elemanım yani.Hafta sonu tatil sadece hafta içi sabah 9 akşam 5 çalışıyorum. En can alıcı nokta şu ki ; ben ve çocuklarım özel sigortalıyız.Sigorta imkanımız çok güzel tek kafamı kurcalayan yanı burası .

Müdürümle konuşup ücretsiz izin istesem olur mu ki? Sigortam devam eder en azından.

1000-1200 arası hepsine bakacak birini bulabilirim sanki.En azından çevremde bunu yapabilecek insanlar var.

Biraz önce müdürümle görüştüm ; ücretsiz izin kullanabilirsin işten ayrılmanı istemem dedi.Ben stresten bu ihtimali hiç düşünmemiştim çok sağolun :dua:
Ileri evreyse kotu :(( Baskasi hem cocuklarla hem annenizle zor ilgilenir. Bence siz ilgilenin sevabi buyuk.
 
+
Haklısınız hepiniz söylediklerinde az çok haklısınız da ...

Bilmiyorum kafam allak bullak. Eminim kızıyla oğlu benim kadar dert etmiyorlardır bu meseleyi.Eşimde hiçbir şey demiyor ki şöyle yaparız ederiz diye hep gergin hep gergin konuyu açmaya çalışınca konuşmak istemiyorum diyo :KK51:

Kayınvalideniz gibi benim annem de ileri evre yumurtalık kanseri geçirdi, 6 doz kemo gördü ameliyat olmak zorunda da kaldı. Bütün bu süreç boyunca (nerdeyse 9-12 aylık bir süreçten bahsediyorum) kemo almış olduğu için bulunduğu ortama çocuk girmemesi gerekiyordu nedeni de o ilaçlar öyle ilaçlar ki yanında yardımcı olmak için gelen insanların dahi vücutlarını etkiliyor hava yoluyla :KK43: Teyzemlerin saçları döküldü tutam tutam.. Ben oğlumu yanına götüremedim.. Çok çok zor zamanlardı ama şükür ki bitti..

Hem sizin hem de görümcenizin çocukları varmış.. Aynı evde hem kv kp hem çocuklar mümkünatı yok bence.. hem çocuklara zarar hem de kvniz sessizlik huzur isteyecektir.. Tedavi dönemlerinde uyku sorunları da oluyor.. Sinirlilik hayattan tat alamama iştahsızlık daha neler neler.. Öyle kolay değil yani.. Çocuklarınız bence babaannelerini öyle görüp hatırlamasınlar..

Siz gerekiyorsa ücretsiz izne ayrılın,çocukları kreşe verin, ama aynı eve sakın geçmeyin.. Görümceniz de evde bakıma destek çıksın, eşiniz de destek çıksın.. Bu iş inanın tek kişinin bakımı ile yapılabilecek birşey değil.. Evin içinde yemek temizlik çocuk bakımı süpermen olsanız başaramazsınız.. Dışardan bir göz olarak düşünmeyin beni, yaşadım ordan biliyorum, Allah bir daha kimseye yaşatmasın..
 
Ben olsam tüm maaşımı verirdim bakıcı tutardım. Yine sizinle yaşasın. İş çok önemli. Tekrar işe girmek çok zor. Çocuklara çalışan anne iyi bir örnek. Eşin daha çok saygı duyar. İşten çıkmak son çözüm olsun. Arkadaşımın eşi çok hastaydı 5 yıl. Hiç ayrılmadı işinden. Bakıcı tuttu baktırdı. Eşi vefat etti şimdi. İşim olmasaydı o süreci atlatamadığı diyor.
 
Back
X