Simdi kaldik ortada

Biri soylese bin tane laf sayardim kocan degil mi konusamiyosan niye evli kaliyosun diye. Bizim konusamadigimiz hicbir konu olamazdi. Ama bu konuda dedim ya nasılsa yas o is diye baktim sonra olunca da sasirdim. 6 ayda bir izni var ama adamlarla konusmus doguma gelecek. Ama tabi kaygan Zemin gerek ulkemizin gerek dunyanin durumu. GelemeZSE ben gidemezsem vs. Bin tane konu kafamda

Aslında bir tahminim var ama umarım şirketi iyi araştırmıştır
Burdan maaşı dıyunca çok cazip gelebiliyor
İçine girince bambaşka sorunlar olusuyor

Haklisiniz keşke baştan olmaz deyip ciksaydim gitmek istemememin sebebi ulke geri kalmis en azindan bizimki kadar gelismis degil. Dogum nasil olur vs. Burda dogum yapsam babamla kalirim o bakar ama tabi bir anne gibi olamaz

Ben olsam istemem. Ne giderim, ne yollarım. Bu kadar ciddi bir kararı nerdeyse tek başına vermiş, üstelik hamilesiniz.

Dilerse bir ömür konuşsun, o konuştukça ben de veririm cevabımı...

İş konusunda da zaten hata onun, mecburen acil bir iş bulacak ve bunu telafi edecek...

Haklisiniz keşke baştan olmaz deyip ciksaydim gitmek istemememin sebebi ulke geri kalmis en azindan bizimki kadar gelismis degil. Dogum nasil olur vs. Burda dogum yapsam babamla kalirim o bakar ama tabi bir anne gibi olamaz

Hangi ulke bu bahsettigimiz? Ben olsam yinede kocamla giderdim. Elbette sizi ise cagiran adamlar altiniza bi arabada veriyordur. Mesafe sorun olmaz. Dilinizde varsa neden olmasin. Guzel gelir elde edicez diyosun bu isle, o zmn en gelismis ve bilindik bi hasteneyi tercih et dogum icin ve hersey yoluna gricektir insallah.

devletlerler arasi yapilan anlasmalar gereği yapilacak bir fabrika isi. Yurtdisinda calisan pek cok mühendis var santiyelerde. Kara para aklama pek mantikli gelmedi
Kuzum sizin dunyadan haberiniz yok. Kara para isi Afrika'nin en buyuk yarasi, hatta legal gorunen islerle ustu kapali yurutulur, hele Nijerya'da %99 durum boyledir, dunyanin en yogun trafigi oradan Avrupa'ya gelir, Turkler de genelde havadan para kazanmayi cok sevdiklerinde bu islere bulasirlar. Aman deyim!

Sakin gitmeyin ve gondermeyin. Afrika savas ve acliktan kiriliyor, bir AVMde/duz yolda teror saldirisi olmasi isten bile degil, her yer siddetten kavruluyor ve guvenlik son derece saibeli. Macera aramayin durduk yerde! En gelismisi Guney Afrika oradan cok tanidiklarim var, orasi bile Apartheid sonrasi medenilesemedi.

Söz konusu ülke güney afrikada evet ama hepsi aynı değil ki
Bahsi geçen yerde bu saydıklarının dışında
Bazen genellemek doğru seçenek olmuyor

Söz konusu ülke güney afrikada evet ama hepsi aynı değil ki
Bahsi geçen yerde bu saydıklarının dışında
Bazen genellemek doğru seçenek olmuyor
Bir saniye, benim Afrika ulkelerinden (Ghana Kamerun, Nijerya, Guney Afrika (South Africa yani, orasi bir ulke !), Kenya, Zimbabwe, Fas, Tunus, Misir) cok yakindan tanidigim ve hala haberlesme icinde oldugum arkadas ve meslekdaslarim var. Afrika'da ne olup bittigini guncel haberlerden cok yakindan izliyorum. O yuzden genelleme derken daha acik soyleyin, sizin de bildiginiz bir sey varsa seve seve ogrenmek isterim.

Gercekten KK uyeleri beni cok sasirtiyor, Sirbistan heveslilerine bir de Afrika meraki eklendi.
Zannediyorlar ki ucaga atlayinca her yere gidilebilir, her yer medeni.
Ne diyecegimi bilemiyorum bu saf iyi niyetliliginize!

Afrikada Tunus var mesela eğer orası olsaydı sizin için çok iyi olurdu. Halkın zamanında başardığı şeylerden dolayı şu anda müslüman ülke olmasına rağmen kadın erkek eşitliğine önem veren bir ülke. Benim şansım olsa bir süre gidip çalışmak isterdim

kusura bakma canim benim ama dusunmeki gitsin benide yanina aldirir diye sana fikrini sorma tenezulunde bulmamis calistigi yerden ayrilmis adamlarla konusmasini yapmis anlasmis karar verirkene dusunmemis yani hamile karisini

Eger Guney Afrika ise Pretoria'li bir arkadasimin esi, bicaklanmakta olan bir kadini arabasina alip nasil kurtardigini, her gun nasil tecavuz korkusu yasadigini, evlerine giren hirsizlari, yolda cevirip soyulmalari oyle anlatti ki hayatta altin verseler (ki esi altin madeninde calismisti) gitmezdim oralara.
https://en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_South_Africa
Zimbabweli arkadasim oraya yerlesmis Koloni Avrupalilara yapilan ayirimciligi ve cektikleri sikintilari oyle anlatti ki midem kaldirmadi.
Nijerya ile ilgili sadece iki kelime soylemem yeter sanirim: Boko Haram.
Daha ikna olamadiniz mi?

Evet sahilde gezerken havaya ucurulmayi ya da taranmayi cok seviyorsaniz oyle yapin bence.

Ben 3 ay yaşadım orada kara para aklama falan yok
Sıkıntıları var elbet
Sömürgeden çıktılar ama hala fransız etkisşnde olan bir ülke
Para giriş çıkışı oldukça sıkıntılı bir dinarın bile nereden geldiğinin belgesini göstermen gerekiyor
Yemek kültürü bizden baya farklı birde o konuda sıkıntı çekerler belki
Son zamanlarda türk lokantaları baya arttı
Çevre konusunda sorun yaşayacakları bir ğlke değil oldukça fazla türk var
Hala orada yaşayan görüştüğüm arkadaşlarım var
Gidince nereye düştüm dediğim ayrılırken üzüldüğüm tek ülke sanırım
Maddiyat açısından bakarsak orada bir yılda biriktireceği miktarı burada beş yılda biriktiremez

Ulke cezayir bilginiz var mi?

Ulke cezayir bilginiz var mi?
Yakin akraba esi Fransiz, orada gorev yapmis, hayatta gitmek istemez oralara.
Libya: tanidiklar akil sagliklarini yitirdiler, halbuki iyi para aliyorlardi.
Ya ne zorunuz var gidiyorsunuz oralara, beyaz kadin olarak her an kacirilma tehlikesi mevcut, hadi onu biraktikm isiz insandan saymaz Afrika erkekleri, anlamiyorum anlamiyorum.
Bu arada konu sahibi, Guney Afrika bir Birlesik Krallik- Hollanda somurgesi, Fransanin degil, baska bir ulkeden bahsediyorsunuz sanirim.

Ben olsam, eğer şartlar gitmeye değecek kadar iyiyse giderdim. 2 ay kalırdım. Sonra 7 aylık hamileyken dönüp doğumu Türkiye'de yapardım. Bir de 2-3 haftalığına hemşire veya hasta bakıcı tutardım. Doğumdan 2-4 hafta sonra eşimin yanına dönerdim.

Tabii işin güvenilir olduğunu varsayıyorum. Gelişmemiş Afrika ülkesi dediğiniz için dolandırıcılık vs olmadığından emin olmak lazım. Çünkü gelişmemiş ülkelerde maaş genelde Türkiye'dekinden düşük olur. Çok iyi araştırmanız lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…