- 7 Ağustos 2014
- 1.372
- 2.169
- 133
- 41
- Konu Sahibi Gondergelsin
-
Biri soylese bin tane laf sayardim kocan degil mi konusamiyosan niye evli kaliyosun diye. Bizim konusamadigimiz hicbir konu olamazdi. Ama bu konuda dedim ya nasılsa yas o is diye baktim sonra olunca da sasirdim. 6 ayda bir izni var ama adamlarla konusmus doguma gelecek. Ama tabi kaygan Zemin gerek ulkemizin gerek dunyanin durumu. GelemeZSE ben gidemezsem vs. Bin tane konu kafamdaDoğru düzgün konuşamadan direk uygulamaya geçmesi elbette yanlış
Ama sonrasındada oturup konuşmamışsınız
Direk gitme demişsiniz
Aranızda bir iletişim problemi var sanki önce bunu çözün bence
Bunun dışında @Ausencia nın dediklerine katılıyorum
Şu son noktada şirketi iyice araştırdıysa izin maaş konularında sıkıntı çekmeyecekse gitmesi mantıklı geldi
Sende doğumdan sonra geçersin yanına
Şu aşamada işsiz kalması her ihtimalden kötü
Aslında bir tahminim var ama umarım şirketi iyi araştırmıştırBiri soylese bin tane laf sayardim kocan degil mi konusamiyosan niye evli kaliyosun diye. Bizim konusamadigimiz hicbir konu olamazdi. Ama bu konuda dedim ya nasılsa yas o is diye baktim sonra olunca da sasirdim. 6 ayda bir izni var ama adamlarla konusmus doguma gelecek. Ama tabi kaygan Zemin gerek ulkemizin gerek dunyanin durumu. GelemeZSE ben gidemezsem vs. Bin tane konu kafamda
Haklisiniz keşke baştan olmaz deyip ciksaydim gitmek istemememin sebebi ulke geri kalmis en azindan bizimki kadar gelismis degil. Dogum nasil olur vs. Burda dogum yapsam babamla kalirim o bakar ama tabi bir anne gibi olamazNe demek ben gidermiyim bilmiyorum.
Isler su raddeye gelmeden once soyleseydin gitme diye cozum bulunmustu belki.
Bundan snra esine gitme diyemezsin.
Yani kocan gidiyor.
E kardesimde babamda bu sehirde degil diyorsun. Kim sana sahip cikicak hamile halinle? Baska sansin yok sende gitmelisin esinle o ulkeye. Yanliz koymak istemiyorsa o seni, sense buna ragmen gitmiycegini soyluyorsan ben olsan cileden cikardim.
Haklisiniz keşke baştan olmaz deyip ciksaydim gitmek istemememin sebebi ulke geri kalmis en azindan bizimki kadar gelismis degil. Dogum nasil olur vs. Burda dogum yapsam babamla kalirim o bakar ama tabi bir anne gibi olamaz
Kuzum sizin dunyadan haberiniz yok. Kara para isi Afrika'nin en buyuk yarasi, hatta legal gorunen islerle ustu kapali yurutulur, hele Nijerya'da %99 durum boyledir, dunyanin en yogun trafigi oradan Avrupa'ya gelir, Turkler de genelde havadan para kazanmayi cok sevdiklerinde bu islere bulasirlar. Aman deyim!devletlerler arasi yapilan anlasmalar gereği yapilacak bir fabrika isi. Yurtdisinda calisan pek cok mühendis var santiyelerde. Kara para aklama pek mantikli gelmedi
Söz konusu ülke güney afrikada evet ama hepsi aynı değil kiSakin gitmeyin ve gondermeyin. Afrika savas ve acliktan kiriliyor, bir AVMde/duz yolda teror saldirisi olmasi isten bile degil, her yer siddetten kavruluyor ve guvenlik son derece saibeli. Macera aramayin durduk yerde! En gelismisi Guney Afrika oradan cok tanidiklarim var, orasi bile Apartheid sonrasi medenilesemedi.
Bir saniye, benim Afrika ulkelerinden (Ghana Kamerun, Nijerya, Guney Afrika (South Africa yani, orasi bir ulke !), Kenya, Zimbabwe, Fas, Tunus, Misir) cok yakindan tanidigim ve hala haberlesme icinde oldugum arkadas ve meslekdaslarim var. Afrika'da ne olup bittigini guncel haberlerden cok yakindan izliyorum. O yuzden genelleme derken daha acik soyleyin, sizin de bildiginiz bir sey varsa seve seve ogrenmek isterim.Söz konusu ülke güney afrikada evet ama hepsi aynı değil ki
Bahsi geçen yerde bu saydıklarının dışında
Bazen genellemek doğru seçenek olmuyor
Evet sahilde gezerken havaya ucurulmayi ya da taranmayi cok seviyorsaniz oyle yapin bence.Afrikada Tunus var mesela eğer orası olsaydı sizin için çok iyi olurdu. Halkın zamanında başardığı şeylerden dolayı şu anda müslüman ülke olmasına rağmen kadın erkek eşitliğine önem veren bir ülke. Benim şansım olsa bir süre gidip çalışmak isterdim
Ben 3 ay yaşadım orada kara para aklama falan yokBir saniye, benim Afrika ulkelerinden (Ghana Kamerun, Nijerya, Guney Afrika (South Africa yani, orasi bir ulke !), Kenya, Zimbabwe, Fas, Tunus, Misir) cok yakindan tanidigim ve hala haberlesme icinde oldugum arkadas ve meslekdaslarim var. Afrika'da ne olup bittigini guncel haberlerden cok yakindan izliyorum. O yuzden genelleme derken daha acik soyleyin, sizin de bildiginiz bir sey varsa seve seve ogrenmek isterim.
Ulke cezayir bilginiz var mi?Eger Guney Afrika ise Pretoria'li bir arkadasimin esi, bicaklanmakta olan bir kadini arabasina alip nasil kurtardigini, her gun nasil tecavuz korkusu yasadigini, evlerine giren hirsizlari, yolda cevirip soyulmalari oyle anlatti ki hayatta altin verseler (ki esi altin madeninde calismisti) gitmezdim oralara.
https://en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_South_Africa
Zimbabweli arkadasim oraya yerlesmis Koloni Avrupalilara yapilan ayirimciligi ve cektikleri sikintilari oyle anlatti ki midem kaldirmadi.
Nijerya ile ilgili sadece iki kelime soylemem yeter sanirim: Boko Haram.
Daha ikna olamadiniz mi?
Yakin akraba esi Fransiz, orada gorev yapmis, hayatta gitmek istemez oralara.Ulke cezayir bilginiz var mi?
Arkadaslar gecen hafta sehirdisindaydim o sirada esim telefonda dediki yurtdisinda bir is var(az gelismis Afrika ulkesi) ben de gelince konusuruz anlaminda hayirlisi dedim. Bu sirada basvuruyu yaptim dedi. Neyse ben eve geldim esim surekli hevesli hevesli soyle maas soyle imkan falan. Hevesini de kirmak istemedim ama tabiki gitmesini istemedim. Ayrica 5 aylik gebeyim annem hayatta degil esimin ailesiyle pek iyi anlasamam kardesim ve babam baska sehirlerde. Velhasil bugun adamların aradigini soyledi x dolara anlastim dedi. Ama bu sirada mevcut isini birakmis cunku adamlar hemen gelmesini istiyormus. Ben isi biraktigini bilmiyordim. Benim hatam acik konusmamak oldu pek ihtimal vermedim gideceğine. Ama onun isi birakip hemen vize pasaport icin basvuracagini bilmiyordum sinirlendim bana haber vermedigi icin. Simdi ben aglayip sizlayinca tamam gitmiyim dedi ama tavir yapiyor. Tekrar is arama derdine de dusecek. Bu arada ben isten cikartildim falan. Zorluklar bizi bekliyor. Bir yanim diyor ki bir kac ay gitsin baksin belki beni de aldirir. Ya da vazgecer kendi doner. Cunku gitme desem omur boyu soyler bunu. Git dersem ben babamin evine giderim belki orda dogum yaparim ama babamin bana bir faydasi olmaz. Off şaşırdım siz napardiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?