şimdi ne yapmam gerekiyor??

qarden

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
5.446
3.152
373
günaydın hanımlarr tecrübe ve bılgılerınızden faydalanmak ıstıyorum..
mayıs ayında evlenıyorum evı tuttuk,su elektrık üzerımıze almamız gerekıyor.
kıracıların suyu üzerıne alması için nasıl bi işlme yapması gerekıyor,yakın zamanda ev degiştirmiş ve bu tarz işlerle ilgilenmiş
arkadaşların yardımlarını beklıyorum
teşekkur ederım şimdiden

kıracıların suyu üzerıne alması için nasıl bi işlme yapması gerekıyor,yakın zamanda ev degiştirmiş ve bu tarz işlerle ilgilenmiş
teşekkur ederım şimdiden

Kira kontratı ve nüfus cüzdanınla beraber gidiyorsun. İkisinin de fotokopisini al yanına, bu kadar.

teşekkur ederım şimdiden

kira kontratı nüfus cüzdanı fotokopisi tam emin değilim güvence parası ödemek durumundasınz o evden ayrılınca o parayı gerı alıyorsunz ama o esnadamı ödeniyo yoksa faturayamı yansıtılıyo bılmıyorum

Arkadaşların da dediği gibi kira kontratı ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle belediyeye gidiyorsun. Orda bir miktar para veriyorsun ama o evden çıkarken o parayı tekrar alıyorsun.

evet kira kontratı nüfüs cüzdanı ve bunların fotokopilerinden yanına 2 şer tane al
ama oturucağınız evde daha önce oturulmuş mu yani sıfır mı belkide abonelik hiç yapılmamıştır onu da öğren
eğer öyle ise ev sahibinin ilk baş aboneliğe başvurması gerekir
ama öyle bir durum yoksa evraklarınızla gidiyosunuz ve sanırım 140 lira olması lazım güvence bedeli ödüyorsunuz
evden çıkarsanız suyu kapatırken geri alıyorsunuz ama faturaya yansıtılmıyor diye biliyorum
güvence bedeli sanırım sadece igdaş ta faturaya yansıtılabiliyor 2 taksit olarak
elektrik ve su da yok diye biliyorum ama emin de değilim tam olarak

şuankı ev sahıbıde evı alalı 15 gün olmuş,elektrıgı üstüne geçirmiş açık,ama su ve dogalgazı uzerıne aldrıp açtırmamış
şimdi bizim bu üçünü üzerımıze almamız lazım
aradım bikaç yeri
kira kontratı kımlık varsa fatura yoksa su sayaç,şase numaralarıyla bırlıkte ılgılı yere basvurun acılır dedıler.
dogalgazın acılıyetı yok ama evde temızlık yaptırmam için öncelıkle suyu actırmamz lazım beyaz esyalar gelırkende dogalgaz acılırsa sorun olmaz.
ne teferruatlı işlermiş bunlar yahuu,boşuna demıyolar nişan dönemı sıkıntılıdır dıye
sürekli bi iş halletme derdinde oluyo ınsan ama gönüller bir olsun tatlı yorgunluklarmış bunlar allah başka dert vermesın
sağolun kızlarr

şuankı ev sahıbıde evı alalı 15 gün olmuş,elektrıgı üstüne geçirmiş açık,ama su ve dogalgazı uzerıne aldrıp açtırmamış
aradım bikaç yeri
kira kontratı kımlık varsa fatura yoksa su sayaç,şase numaralarıyla bırlıkte ılgılı yere basvurun acılır dedıler.
dogalgazın acılıyetı yok ama evde temızlık yaptırmam için öncelıkle suyu actırmamz lazım beyaz esyalar gelırkende dogalgaz acılırsa sorun olmaz.
ne teferruatlı işlermiş bunlar yahuu,boşuna demıyolar nişan dönemı sıkıntılıdır dıye
sürekli bi iş halletme derdinde oluyo ınsan ama gönüller bir olsun tatlı yorgunluklarmış bunlar allah başka dert vermesın
sağolun kızlarr

Sıcak suya da ihtiyac duyarsınız, doğalgazı da actırın

aynı durumdayız :1: fakat ben o işlerin çoğunu hallettim :) şöyle anlatayım, yanınıza kira kontratının aslını ve bir kaç fotokopisini alın. suya ve elektriğe depozit vereceksiniz mecburen o yüzden hazırlıklı gidin.. doğalgaz konusunda ise, benimde evim yeni tutuldu ve düğünüm mayısta. doğalgaz için de yaklaşık 400 gibi bir depozit verileceği için ben nisanın ortalarında, çeyiz serme olacağı zaman açtırmayı düşünüyorum.. sen ister şimdi, ister sonra açtırabilirsin zaten azıcık bi fatura gelecek.. bu arada hayırlısı olsun :3::3:

aradım bikaç yeri
sağolun kızlarr

ben adres verdiğimde yeterli olmuştu sayaç no falan sormadılar sistemde kayıtlı oluyo zaten ev sahibi üstüne geçirmişse onun adı çıkıyor çünkü
ama siz 15 gün olmuş diyorsunuz ya ev sıfır değil dimi sayaç var baktınız yani. bu arada doğalgaz a da başvurun siz çünkü hemen aradığınız gibi gelmiyorlar
zaten randevu veriyorlar çünkü yoğun çalışıyorlar bana 10 gün sonrasına vermişlerdi açılış başvurusundan sonra
ayrıca arkadaşımızın dediği gibi sıcak suya ihtiyacınız olabilir

aynı durumdayız :1: fakat ben o işlerin çoğunu hallettim :) şöyle anlatayım, yanınıza kira kontratının aslını ve bir kaç fotokopisini alın. suya ve elektriğe depozit vereceksiniz mecburen o yüzden hazırlıklı gidin.. doğalgaz konusunda ise, benimde evim yeni tutuldu ve düğünüm mayısta. doğalgaz için de yaklaşık 400 gibi bir depozit verileceği için ben nisanın ortalarında, çeyiz serme olacağı zaman açtırmayı düşünüyorum.. sen ister şimdi, ister sonra açtırabilirsin zaten azıcık bi fatura gelecek.. bu arada hayırlısı olsun :3::3:

canım doğalzda bir de şöyle birşey var
mesela oturacağın evde ilk defa sen oturup gaz ilk senin oturumunda açılıyorsa güvence bedeli sanırım 360 lira falan
o zaman faturaya 4 taksitte yansıtabiliyorsun
ama daha önce kiracı oturmuşsa ve gaz kullanmışsa
sen yeniden açtırdığında 2 taksitte yansıtabilirsin faturaya aklında olsun :34:

Kimliğin ve kontratın fotokopileri, sayaç numaraları ve bir miktar parayla gideceğin yere git. :27:

Geçen sene Mart başında yaptırdım ben.

Doğalgaz 300 tl, iki taksitte ödendi. Faturaya yansıtıldı.
Elektrik 70 tl, su 100 tl(su 70 elektrik 100'de olabilir.) Peşin ödendi.
Ev telefonu da 30 tl'ye nakil olmuştu. Yeni aboneliği bilmiyorum.

Tercihim doğalgazı da çok bekletmemen. Evimiz 10 senelik bina, bizden önce de oturanlar vardı ama 2 kere gelip kontrol ettiler. 3 soba var, ikisinin yeri yanlışmış, menfezlerin falan da değişmesi gerekiyormuş. Ocağın borusu bilmem kaç cm olacakmış da, falan filan. Bi' de baca temizliği için bazı firmalar var sadece onların yaptıklarını kabul ediyorlar. onları da beklemen gerekiyor. Onayı çok zor aldık. Zaten hemen randevu da vermiyorlar. Onu da aradan çıkar derim.

saolun kızlar süpersinizzz
buzamana kadar hiç düşünmedıgım ama 2 gündür aklımı ıyıce kurcalayan konulardı
artık daha bilinçli ve bilgili bi şekılde davranabılırım

Back
X