Şimdi senden vaz mı geçmeli?

Aslında tam da sizin gibi düşünüyorum ve evlilikten korkuyorum. Ancak çevremdekilerin ve kızımın evlenmem yönünde baskısı nedeniyle biraz da düşünür oldum. Kesinlikle çok haklısınız..
Çevrenizin baskısını umursamayın lütfen.gerekirse susturmasını da bilin.çünkü aynı evin içinde yaşayacak olan sizsiniz.çevreniz değil. İlla kötü olacak demiyorum ama, uçuruma atlamak gibi birşey olur bu. Baskı nedeniyle evlilik düşünmek olmaz.velev ki delicesine aşık oldunuz birine, evladınız olduğu için evliliği 100 kere nasıl olur ne yapılır diye enine boyuna düşünmek gerekir.hele ki bu kız çocuğu.çok manyak bir devirde yaşıyoruz.insanlar da Allah korkusu kalmamış artık.vicdansızlık merhametsizlik karaktersizlik almış başını gidiyor.tekrar ediyorum yerinizde olsam evlenmezdim.tabi hayat sizin,karar sizin.hakkınızda hayırlısı olsun. Herşeyden önce kızınızı korusun mevlam

Dirty John diye bir dizi izledim.Tamamen yasanmis.Adam kendini doktor tanitiyordu.Anestezi teknisyeni gibi birsey.Sonrasinda baska kandirmacalar cikiyor,en son kadinin kızina zarar veriyordu.Tamam bu dizidir de,gercek hayatta da böyle kocaman bi yalanla evlilige başlanır mi?

Dirty John diye bir dizi izledim.Tamamen yasanmis.Adam kendini doktor tanitiyordu.Anestezi teknisyeni gibi birsey.Sonrasinda baska kandirmacalar cikiyor,en son kadinin kızina zarar veriyordu.Tamam bu dizidir de,gercek hayatta da böyle kocaman bi yalanla evlilige başlanır mi?
kitaplara dizilere ve filmlere çok inanırım. ne kadar kurgu ya da hayal ürünü desek de aslında tecrübelerin, yaşanmışlıkların bir sonucu hepsi. gerçek hayattan daha gerçek olabiliyorlar.

Merak ettim, izleyeceğim o diziyi..

Nasıl başlarsa öyle gider...
İlerde en ufak bir anlaşmazlık olunca bilerek geldın diyecek
Daha iyi insanlar çıkar umarım karşınıza sevgiler 💐

Merhaba arkadaşlar,
Ben 33 yaşında, eşinden bosanmış ve 10 yaşında bir kız çocuğuyla yaşayan, aynı zamanda bakımlı, çevrem tarafından beğenilen bir öğretmenim. Çevremden evliliğe yönelik görüşmek isteyen meslektaşlarım oldu ama ısınamadığım için hep reddettim. Derken bir gün bir evlilik sitesine üye oldum. Orada benim gibi boşanmış, çocuğu olmayan bir bey ile tanıştık. Daha sonra yüzyüze görüşüp ikimiz de birbirimizi çok beğendik. Bana kendisini kamuda çalışan veteriner olarak tanıtmıştı. Bir ay kadar konuştuktan sonra benimle artık evlenmek istediğini ama bana bir itirafta bulunması gerektiğini söyledi. İtirafı da şu; meğer hiç üniversite okumamış, veteriner değilmiş, özelde bir ilaç firmasında çalışan lise mezunu biriymiş. Sanal ortam diye salladım başta dedi mesleği. Sonra tanıyınca sevdim ve itiraf edip evlenmek istedim dedi. Böyle bir konuda yalan söylemesi beni yıktı. Çünkü ben aileme de onun anlattığı şekilde anlatmıştım. Şimdi yalan söylemiş de diyemiyorum. Ben de çok sevmiştim oysa.. Şimdi 2 sorum var sizlere.. Birincisi; bu söylediği yalan tolere edilebilir miydi, affetmeli miydim? İkincisi; o evliliği çok istiyor, aradaki eğitim farkı sizce ileride sorun olur mu? Bazı erkeklerin eşinin kendinden fazla eğitim almış olmasını kompleks yaptıklarını duymuştum. Siz olsanız vaz mı geçerdiniz bu sevdadan, yoksa devam eder miydiniz?
Ömür boyu kandırılmak istemiyosan vazgeç

Sanalda herkes bir şeyler sallıyor önemli olan gerçekte doğruyu söylemesi lise mezunu da çok düşük değil kendini geliştirmiş biri olsun yeter beğenmişsin huyu da iyiyse bence bir sorun yok

o evliliği tabikide ister
maddi yönden işten çıkarılsa aç kalmaz
ve kimse kusura bakmasın
bekar adam çocuklu kadınla evlenirken erkek ben art niyet arıyorum
çünkü genelde kadının maddi kazancı maddi varlığı fazla oluyor
ama boşanmış yazmışsınız pardon
niye boşanmış
şuanki işyerinde ne zamandr çalışıyor
düzenli mi çalışıyor maddi varlığı nedir ?
siz evladınıza harcarken laf eder mi ?
burada ben çok okudum karı koca çalışıp
adam kadın çalışltığı halde önceki evliliğinden olan evladına para harcarken kadının burnundan getiren çok okudum

Dürüstçe soruyorum. Adam ilk başta gerçeği söylese konuşmaya devam eder miydin?
Bir de sanal ortamda hiçbir zaman kimse gerçekleri söylemez. Biz bile bu sitede kimliğimiz anlaşılmasın diye bazı şeyleri değiştirerek anlatıyoruz .

yol yakınken kaçarak uzaklaş
bi mesleği için yalan söyleyen herşeyde söyler huy edinmiştir o
sen arkasını mı toparlıcan koca adamın millete yalancımı çıkcan
bir daha ne arardım ne de arasa açardım ben olsam

Daha baştan hiç sebep yokken yalan söyleyerek ilişki kuran insan, kim bilir hayatın inişli çıkışlı yollarında, bir şeylerden yakayı sıyırmak için ne yalanlar söyleyecek... Daha baştan nasıl bir yalancı potansiyeline sahip olduğunu göstermiş işte. Kendisine saygısı da yok. Saygısı olsa ben buyum, olduğum gibi buradayım duruşunda olurdu. Demek bir aşağılık kompleksi var ki, yaptığı işi, eğitim durumunu gizleme gereksinimi hissetmiş. Şimdi aradaki eğitim farkı sorun olur mu diyorsunuz? Adam bu konuda kompleksli, yaptıkları sizce bunu göstermiyor mu? Yani kendini geliştirmiş, güçlü karakterde, kendine güvenen biri olsa yalan söylemeye ihtiyacı olur muydu? O zaman lise mezunu olması da sorun olmazdı bence ama bu adam başlı başına sorun.

Sizin yerinizde olsam ben evlenmezdim birdaha.tercih meselesi.evlenmek tabi ki hakkınız ama ben kendi penceremden yorumluyorum.zaten evliliğim kötü gitmiş boşanmışım.dünyalar tatlısı bir kızım var,mesleğim kariyerim var,özgüvenim var.neden evlenmek?? Bir erkeksiz hayatımı sürdüremez miyim? Neden hayatımın geri kalanını çocuğuma iyi bir gelecek sunabilmek,onunla daha çok zaman geçirebilmek için sürdürmeyeyim?

Evleneceğim adam kızımı benimseyebilecek mi?
Kızım her ne kadar çocuk aklıyla evlenip mutlu olmamı istese de hiç üzülmeyecek mi yadırgamayacak mı? Aynı evin içinde başka bir adamla yaşamak,annesini babasından farklı bir insanla görmek onu yaralamaz mı?
Evleneceğim adam ne kadar güvenilir?
Ya kızıma zarar vermeye kalkarsa?
Ya kendini çok iyi kamufle edip evlendikten sonra karakterini ortaya koyarsa?

Kusura bakmayın felaket tellalı gibi konuştum ama,benimde bir kızım olunca kendimi sizin yerinize koydum.benim aklımdan direkt olarak bunlar geçti.cocuğu olmasa insanın çok düşünmez ama işin içinde çocuk olunca enine boyuna herşeyi düşünmek zorundayız.Benim aklımda hep bu sorular olurdu mesela.ve ben evlenemezdim birdaha herhalde
Ben de böyle düşünüyorum. Boşanmak için çabalıyorum. Ve biliyorum ki boşanma sürecinden geçmiş bir insan evliliğin dışardan göründüğü gibi birşey olmadığını biliyordur. Hani çok aşık olur çok güvenirsin, için yeniden umut dolar anlarım ama kız erkek farketmez kendisine muhtaç bir çocuk varken evlilik sitelerine falan takılıp oradan tanışılan ve daha dakika bir gol bir yalan söyleyen biri ile ilgili düşünebilmek bile aklıma sığmıyor.

Hayatta bizi biz yapan şeylerden biri mesleğimizdir. Bence size bu kadar önemli bir konuda yalan söylemesi affedilemez... Kompleks konusunda bir yorum yapamayacağım karakterini siz daha iyi bilirsiniz. Ama bence evlilik için çok çok çok iyi düşünün.

Yolun başında size dürüst davranmamis birinin daha sonraları dürüst olacağına siz inanıyor musunuz ? Yalan söylemesi için ciddi hicbir sebep yokken üstelik.

Yalan söylemesi itici tabi
Eğitim farkı önemli olmaz bence
Profesör değilsin sende
Bu arada bakımlı beğenilen biri olduğunla ne alaka onu anlamadım

Back
X