Merhaba arkadaşlar,
Ben 33 yaşında, eşinden bosanmış ve 10 yaşında bir kız çocuğuyla yaşayan, aynı zamanda bakımlı, çevrem tarafından beğenilen bir öğretmenim. Çevremden evliliğe yönelik görüşmek isteyen meslektaşlarım oldu ama ısınamadığım için hep reddettim. Derken bir gün bir evlilik sitesine üye oldum. Orada benim gibi boşanmış, çocuğu olmayan bir bey ile tanıştık. Daha sonra yüzyüze görüşüp ikimiz de birbirimizi çok beğendik. Bana kendisini kamuda çalışan veteriner olarak tanıtmıştı. Bir ay kadar konuştuktan sonra benimle artık evlenmek istediğini ama bana bir itirafta bulunması gerektiğini söyledi. İtirafı da şu; meğer hiç üniversite okumamış, veteriner değilmiş, özelde bir ilaç firmasında çalışan lise mezunu biriymiş. Sanal ortam diye salladım başta dedi mesleği. Sonra tanıyınca sevdim ve itiraf edip evlenmek istedim dedi. Böyle bir konuda yalan söylemesi beni yıktı. Çünkü ben aileme de onun anlattığı şekilde anlatmıştım. Şimdi yalan söylemiş de diyemiyorum. Ben de çok sevmiştim oysa.. Şimdi 2 sorum var sizlere.. Birincisi; bu söylediği yalan tolere edilebilir miydi, affetmeli miydim? İkincisi; o evliliği çok istiyor, aradaki eğitim farkı sizce ileride sorun olur mu? Bazı erkeklerin eşinin kendinden fazla eğitim almış olmasını kompleks yaptıklarını duymuştum. Siz olsanız vaz mı geçerdiniz bu sevdadan, yoksa devam eder miydiniz?